Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2023 » Sausio » 5

Sveikatos priežiūros darbuotojai verkia dėl FDA, teigdami, kad ji neuždraudė naudoti ivermektiną dėl COVID-19

Dr. Jusufas Saleeby daugiau nei 30 metų praktikuoja mediciną. Jis aptarnauja pacientus Pietų Karolinoje ir iki šiol niekada nebuvo susidūręs su savo valstijos gydytojų tarybos tyrimu.

Tačiau kai Saleeby pradėjo skirti ivermektiną savo pacientams, apie jį buvo pranešta valdybai, kuri pradėjo tyrimą, nepaisant valstijos generalinio prokuroro pažado, kad jo biuras nekels baudžiamųjų bylų gydytojams, kurie išrašo ne pagal paskirtį išrašytus vaistus.

Floridoje praktikuojanti slaugytoja ir klinikinė direktorė Dženifer Rait (Jennifer Wright), kuri praktikuoja Floridoje, bet gali skirti vaistus už valstijos ribų, laikraščiui "The Epoch Times" sakė, kad gavo Niujorko generalinės prokuratūros laišką, kuriame nurodoma neskirti ivermektino.

"Žinote, iš esmės man grasino. Jei nenustosiu išrašinėti vaistų, jie man skirs baudą", - sakė R. Rait apie laišką, kuriame grasinama imtis teisinių veiksmų ir skirti iki 5 000 dolerių baudą už kiekvieną pažeidimą.

Laiške teigiama, kad Maisto ir vaistų administracija leido naudoti ivermektiną žmonėms tik gydant "parazitines kirmėles, galvines utėles ir odos ligas, pavyzdžiui, rožinę".

Atrodo, kad laiške pateikta citata iš 2021 m. kovo mėn. išleistos FDA rekomendacijos "Kodėl neturėtumėte naudoti ivermektino gydymui ar profilaktikai nuo COVID-19".

Ši patariamoji rekomendacija ir kiti prieš ivermektiną nukreipti FDA pranešimai šiuo metu yra trijų gydytojų ieškinio prieš agentūrą objektas. Gydytojai teigia, kad FDA neteisėtai trukdė jiems gydyti pacientus. Ieškinys buvo atmestas, tačiau ieškovai pateikė apeliaciją.

2022 m. vykusiame teismo posėdyje vyriausybę ginantys advokatai teigė, kad agentūros pranešimai buvo tik rekomendacija.

"Jie nesakė, kad tai draudžiama ar neteisėta. Jie taip pat nesakė, kad gydytojai negali skirti ivermektino", - per 2022 m. lapkričio 1 d. posėdį Teksaso federaliniame teisme sakė vienas iš vyriausybės advokatų Isaacas Belferis.

Vyriausybės argumentai labai skiriasi nuo realybės, su kuria susidūrė daugelis gydytojų, išrašydami ivermektiną. Kai kurie jų neteko darbo, kitų veiklą tyrė valstijų gydytojų tarybos, daugelis sulaukė Niujorko generalinio prokuroro grasinimų, nes išrašinėjo vaistus už valstijos ribų.

Matthew Darkas (Matthew Dark), "Roots Medical" ir "Kolorado sveikatos priežiūros paslaugų teikėjų už laisvę", vienijančios daugiau kaip 275 gydytojus, atstovas spaudai, teigė, kad keli Kolorado gydytojai susidūrė su valstijos gydytojų tarybos tyrimais.

Paklaustas apie naująjį FDA teiginį, M. Darkas pareiškė: "Jie žinojo, kad tai saugu žmonėms, ir pateikė labai kaltinamąjį dalyką, kad jei esi gydytojas, kuris tai skiria, esi idiotas. Jūs praktikavote kaip kalnietis. Taigi ta žinia buvo garsiai ir aiškiai išreikšta".

Darkas rėmėsi FDA "Twitter" žinutėmis, kurių vienoje buvo rašoma: "Jūs nesate arklys. Jūs nesate karvė. Rimtai, jūs visi. Liaukitės."

"Vaistinės reagavo į praktiką ir paslaugų teikėjai bandė rašyti [ivermektiną] taip pat, kaip elgėsi FDA, - sakė Dark.

Raitas pritarė ir, rodydamas į Niujorko generalinio prokuroro laišką, pasakė: "Šiame laiške aiškiai nurodyta, kad, FDA teigimu, jūs turite nutraukti ivermektino išrašymą Niujorko valstijos gyventojams."

Niujorko valstijos generalinė prokurorė Letitia James 2019 m. kovo 28

Niujorko valstijos generalinė prokurorė Letitia James 2019 m. kovo 28 d. Niujorko generalinėje prokuratūroje surengė spaudos konferenciją. (Timothy A. Clary/AFP/Getty Images)

Dr. Miguelis Antonatosas, sertifikuotas vidaus ligų gydytojas, kuris praktikuoja Ilinojaus valstijoje, bet gali išrašinėti receptus kitose valstijose, elektroniniu paštu laikraščiui "The Epoch Times" sakė, kad jis taip pat gavo Niujorko generalinio prokuroro laišką.

Nicole Sirotek yra registruota slaugytoja ir pacientų teisių gynimo tinklo "American Frontline Nurses", kuris vienija 22 000 slaugytojų, įkūrėja. Ji sakė "The Epoch Times", kad jos slaugytojos dažnai dirba su gydytojais ligoninėse.

Pandemijos įkarštyje Sirotek pasakojo, kad pacientai kreipdavosi į jos advokatų tinklą ir prašydavo ivermektino sau arba savo artimiesiems, mirštantiems ligoninėje.

Ji teigė, kad penkiais atskirais atvejais gydytojai buvo atleisti arba priversti atsistatydinti už tai, kad išrašė ivermektiną kaip vaistus į namus, kuriuos slaugytojos turėjo skirti ligoninėse.

"Taip nutiko penkis kartus, ir kiekvienas gydytojas buvo atleistas. Tai penki gydytojai penkiose skirtingose valstijose ir penkiose skirtingose ligoninių sistemose".

Džulija Makkeib (Julie McCabe), registruota slaugytoja ir organizacijos "American Frontline Nurses" advokatavimo paslaugų direktorė, laikraščiui "The Epoch Times" sakė, kad tarp minėtų gydytojų yra daktarė Edita Ber (Edith Behr) Pensilvanijoje, daktaras Džonas Vičeris (John Witcher) Misisipėje, daktarė Meri Bouden (Mary Bowden) Teksase, daktaras Robertas Karas (Robert Karas) Arkanzase ir daktaras Polas Marikas (Paul Marik) Virdžinijoje. Bowden ir Marikas yra du iš trijų gydytojų, padavusių į teismą FDA dėl jos pozicijos dėl ivermektino.

Bowden laikraščiui "The Epoch Times" sakė, kad Hiustono metodistinė ligoninė nušalino ją nuo pareigų vien už tai, kad "Twitter" parašė apie ivermektiną, o ji turėjo įveikti "daugybę kliūčių" skirdama jį pacientams.

"Pagrindinė šių kliūčių kūrėja buvo FDA, pradėjusi socialinės žiniasklaidos kampaniją, kurioje teigė, kad ivermektinas yra pavojingas ir skirtas tik arkliams. Susidūrusi su ieškiniu, FDA dabar teigia, kad ji tik teikė pasiūlymus - pasiūlymus, kurie kėlė grėsmę mano galimybei verstis medicinos praktika ir, dar svarbiau, trukdė ankstyvam gyvybę gelbstinčiam COVID pacientų gydymui", - sakė Bowden.

Sirotek teigė, kad grupės "Team Halo" nariai nusitaikė į ją dėl jos pozicijos dėl ivermektino. Grupė save apibūdina kaip "savanorius mokslininkus ir sveikatos priežiūros specialistus iš viso pasaulio, siekiančius sustabdyti šią pandemiją, skirdami savo laiką susirūpinimą keliančioms problemoms ir visuomenės sveikatos dezinformacijai spręsti".

Grupės nariai pateikė keletą skundų Nevados valstijos gydytojų tarybai, o kova su jais, pasak Sirotek, jai kainuoja 5 000 JAV dolerių už kiekvieną skundą.

Ašarodama Sirotek sakė, kad taip pat sulaukė grasinimų nužudyti, jos namų nuotraukų ir grasinimų nužudyti jos vaikus. Šių grasinimų kopijas Sirotek pateikė laikraščiui "The Epoch Times". Komanda "Halo" neatsakė į "The Epoch Times" prašymą pateikti komentarą.

JAV maisto ir vaistų administracijos ženklas prie jos būstinės

JAV maisto ir vaistų administracijos ženklas prie jos būstinės White Oak, Md, 2020 m. liepos 20 d. (Sarah Silbiger/Getty Images)

Prasideda atsakomieji veiksmai

2020 m. pavasarį, kai COVID-19 plito tarp gyventojų kaip gaisras, daugeliui gydytojų buvo svarbiausia rasti tinkamą gydymą. Kadangi naujam virusui gydyti nebuvo patvirtintas joks vaistas, jie ėmėsi nestandartinės medicinos praktikos, kuri yra įprasta net ir ne pandemijos metu.

2020 m. kovo mėn. grupė pirmaujančių kritinės slaugos specialistų suvienijo jėgas ir įkūrė Front Line COVID-19 kritinės slaugos aljansą (FLCCC). Jų misija buvo ištirti įvairius gydymo būdus ir vaistus bei rekomenduoti galimus COVID-19 gydymo būdus, remiantis geriausia medicinos praktika ir naujais duomenimis.

Beveik iš karto kaip galimas gydymo būdas buvo pasiūlytas ivermektinas. Pirmą kartą patvirtintas naudoti žmonėms 1987 m. ir nuo to laiko išleistas milijardus kartų, ivermektinas tradiciškai skiriamas parazitams gydyti. Tačiau jis yra saugus ir jau anksčiau buvo žinoma, kad veikia virusus.

"Tai vaistas, kuris yra saugesnis už Tylenolį, saugesnis už tai, ką mes parduodame be recepto", - sakė Wrightas.

Saleeby pritarė.

"[Ivermektinas] tikriausiai yra vienas iš dažniausiai išrašomų vaistų. Jis dalijamas kaip saldainis Afrikoje į pietus nuo Sacharos, Amazonės baseine arba bet kur, kur tik yra vandens. ... Jis skiriamas vaikams ir nėščioms moterims. ... Kalbant apie saugumą, jis tikriausiai saugesnis už vaikišką aspiriną. Tiesą sakant, tai tikriausiai saugiausias vaistas planetoje.

"Kai kuriems savo Laimo liga sergantiems pacientams [ivermektiną] naudojau nereguliariai. Jis veiksmingas nuo borelijų. Žinojome, kad jis veiksmingas ir prieš virusus bei kitus patogenus, pavyzdžiui, Borrelia ir Babesia".

2020 m. gegužės 6 d. Sietle, medicinos centre, slaugytojos prižiūri

2020 m. gegužės 6 d. Sietle, medicinos centre, slaugytojos prižiūri pacientą. (Karen Ducey/Getty Images)

Sirotek laikraščiui "The Epoch Times" pasakojo, kad, ypač kai Jungtinėse Amerikos Valstijose padaugėjo hospitalizacijų ir mirčių nuo deltos atmainos, ji ir kelios slaugytojos klausė, kodėl kai kurios šalys, regis, liko neužkrėstos. Ji mano, kad atsakymas - plačiai paplitęs ivermektino vartojimas.

Iš pradžių ivermektino išrašymas ir įsigijimas iš įprastos vaistinės nebuvo problema, sakė Wright. Dar svarbiau, kad jis veikė.

"Pradėjome jį naudoti labai anksti, ir aš galėjau jį išrašyti vaistinėje. Skirdavau jį pagal FLCCC rekomendacijas, nes jie buvo atlikę tyrimus. Aš tik patvirtindavau, kad, žinote, už to slypi tikri dalykai".

Kai prasidėjo pandemija, ivermektinas, kaip veiksmingas vaistas, pirmiausia buvo teorija. Tačiau sveikatos priežiūros darbuotojams pranešus, kad jis veikia, buvo atliekama vis daugiau tyrimų, patvirtinančių pirmuosius laimėjimus.

Remiantis apibendrintais svetainės C19ivm.org duomenimis, buvo atlikti 189 ivermektino COVID-19 tyrimai. Iš šių tyrimų 139 buvo recenzuoti, o 93 buvo lyginamos gydomosios ir kontrolinės grupės.

93 tyrimuose, kuriuose dalyvavo daugiau kaip 133 838 pacientai iš 27 šalių, "pastebėtas statistiškai reikšmingas mirtingumo, ventiliacijos, hospitalizacijos į intensyviosios terapijos skyrių, hospitalizavimo, pasveikimo, atvejų ir viruso išvalymo pagerėjimas", teigiama realiuoju laiku atliktoje metaanalizėje.

Paprasčiau tariant, sveikatos priežiūros darbuotojams savo praktikoje įsitikinus, kad ivermektinas veikia, tyrimai tuo pat metu patvirtino šio vaisto veiksmingumą.

Arizonos natūropatinės medicinos gydytojas daktaras Peteris Raisanenas (Peter Raisanen) teigė, kad pradėjus jo pacientams vartoti ivermektiną, jie paprastai pradėdavo jaustis geriau per kelias dienas.

"Atrodė, kad per tris keturias dienas jie [pradėjo jaustis] geriau", - sakė P. Raisanenas laikraščiui "The Epoch Times".

 

Raisanenas sakė, kad ivermektinu gydė apie 200 pacientų ir nė vienas jų nemirė. Beveik visi liko negydyti ligoninėje. Tokią patirtį paliudijo matę keli gydytojai.

"Tikriausiai visi kartu [Roots Medical] gydėme 1000 žmonių, sergančių ankstyvuoju COVID", - sakė Darkas.

Jis sakė, kad kai pacientas buvo gydomas ankstyvuoju ligos etapu, pastebimas akivaizdus pagerėjimas - dažnai per kelias valandas.

"Per dvi valandas nuo pirmosios dozės žmonės pradeda jaustis pastebimai geriau. O per dvi dienas dauguma simptomų išnyksta. Vėlgi, tai pradėjus gydymą anksti, tarkime, nuo pirmos iki trečios, nuo pirmos iki ketvirtos infekcijos ar simptomų dienos", - sakė Darkas.

Daugiau skaitykite čia...

Autorius: Katie Spence "The Epoch Times" (paryškinta mūsų),

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
30.10.2017 laikas 13:03 Receptai – Patiekalai Rugiagėlės nuoviras gydo širdies ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: Džiovinti smulkinti rugiagėlių žiedai, Verdantis vanduo.

Skaityti daugiau

22.11.2017 laikas 11:14 Receptai – Patiekalai Arbata nuo tonzilito (lakišius, liepžiedžiai, kietis)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Tonzilitas. Ingredientai: lakišius, liepos žiedai, kietis.

Skaityti daugiau

24.08.2019 laikas 14:06 Receptai – Patiekalai Vafliai pertepti “Rududu”
"Rududu" indelį dedame į puodą su vandeniu ir pakaitiname kol vanduo užvirs. Riešutus smulkiai suskaldome ir sumaišome su pašildytu "Rududu". Imame vaflio lakštą ir tolygiai aptepame "Rududu" kremu, ant viršaus dedame kitą vaflio ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau