Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2023 » Sausio » 21

"Sužinojau, kad vyras lygiagrečiai su manimi turi kitą moterį, bet jis neprisipažįsta..."

Jau šešis mėnesius susitikinėju su vyru. Dabar sužinojau, kad jis lygiagrečiai palaiko santykius su kita moterimi. 

Jis man dovanoja brangias dovanas, moka už nuomą, padeda su viskuo. Bet mes galime nesimatyti po dvi savaites... Jis tvirtina, kad turi daug darbo. Tačiau jis visada palaiko ryšį.

Neseniai jis man davė buto raktus, bet kai paklausiau, ar galėčiau netikėtai atvykti ir padaryti staigmeną, jis atsakė išsisukinėdamas. Jis pasakė, kad geriau mane įspėti. Jis man pasakė savo telefono slaptažodį. Tačiau vasarą jis su šia moterimi išvyko į stovyklavietę, iš kurios siuntė man nuotraukas su meilės žodžiais. 

Kai jam pasakiau, kad man nepatiko, jog jis dingo dviem savaitėms, jis iš pradžių supyko, bet paskui bandė su manimi apie tai pasikalbėti. Nesuprantu, ko jis nori ir kodėl jam manęs reikia. 

Jis tikriausiai jau seniai turi tą moterį, bet aš, aišku, esu gražesnė ir įdomesnė, dėl to dar labiau pykstu. Iš esmės prikišau jam faktus, bet jis vis tiek neprisipažįsta. 

Ką su tuo daryti, nežinau. Užsikabino už jo.

Jolanta, 38 metai.

Sveika, Jolanta. Kitų žmonių veiksmų priežastis ne visada galime suprasti. Be to, kartais žmonės patys negali paaiškinti, kodėl jie elgiasi vienaip, o ne kitaip. Tačiau ne taip svarbu, kas yra kieno galvoje. Svarbiau yra tai, ko mes norime, kaip vertiname dabartinę padėtį.

Pirmiausia siūlau suformuluoti santykių, kurių norėtumėte, požymius. Tai bus pradinis taškas. Kokius parametrus galite naudoti, kad patys įsivaizduotumėte, kokių santykių norite? Pradėkite bent nuo pagrindinių:

Partnerių požiūris - tarpusavio sąveikos pobūdis pagal lygybės, dominavimo ar pavaldumo principus.

Bendri interesai, vertybės ir tikslai

Bendravimas - būdas, kuriuo sprendžiami nesutarimai.

Teisė į asmeninę erdvę ir interesus

Net ir šiame minimume galite pamatyti, kad jūsų bendravimas su žmogumi, švelniai tariant, šlubuoja. Verta prisiminti, kad bet kokiuose santykiuose bus prieštaravimų. Ir tai ne jų buvimas, o tai, kaip mes jas sprendžiame, kaip rasti išeitį iš konfliktinės situacijos.

Turite teisėtą klausimą: kodėl jis bendrauja su kita moterimi? Suprantu, kad negavote aiškaus atsakymo į šį klausimą. Ar jis turi teisę neatsakyti į jūsų klausimus? Žinoma, kad taip. Galbūt pagalvojote: "Bet mes juk esame kartu!" Taigi? Daugelis iš mūsų turi savo supratimą apie santykius ir primeta partneriui savo lūkesčius bei įsipareigojimus (tam tikras taisykles). Tačiau iš tikrųjų kitų žmonių minčių ir elgesio mes nekontroliuojame ir jie gali elgtis taip, kaip jiems atrodo tinkama. Mes turime įvertinti tokį elgesį ir atitinkamai reaguoti.

Jei ramiu pokalbiu leisite vyrui suprasti, kad žinote apie jo santykius su kita moterimi ir esate dėl to nepatenkinta, bandysite išsiaiškinti situaciją ir kartu sudarysite planą, kaip išspręsti konfliktą, tai parodys, kad abu žmonės nori būti kartu ir padaryti vienas kitą laimingą.

Jei vienas iš partnerių nerodo tokių ketinimų, o jo elgesys apsiriboja santūrumu, abstraktumu ir nenoru tęsti pokalbį, tai rodo jo nenorą ar nenorą kurti rimtus santykius. Juk apie žmogų reikia spręsti pagal tai, ką jis daro, o ne pagal tai, ką sako.

Remdamasis tuo, kas išdėstyta pirmiau, galiu rekomenduoti suplanuoti ir sukurti tvirtą pokalbį su vyru, kad išspręstumėte susidariusią situaciją. Jei rezultatas bus toks pat (jis nekomentuos), galite daryti išvadą, kad jis nėra rimtai nusiteikęs jūsų atžvilgiu.

Kas dedasi jo galvoje ir kokios yra jo veiksmų priežastys, sunku suprasti, o ir nereikia. Daug svarbiau įvertinti, kaip tai dera su jūsų idėjomis apie santykius. Ir jei suprantate, kad šiuose santykiuose negalite būti laimingi, prasminga kurti naujus santykius. Galite jam apie tai pasakyti tiesiai ir ramiai, kad jo požiūris į situaciją šiek tiek pasikeistų, kad jis suprastų, jog gali jus prarasti. Jei po to jo elgesys ir požiūris pasikeis, vadinasi, jūs jam rūpite. Jei jis neatsako, vadinasi, jis nepasirengęs rimtiems santykiams su jumis.

Atsako: praktikuojantis psichologas, kognityvinės elgesio psichoterapijos asociacijos narys, knygos autorius

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.09.2018 laikas 09:54 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai batams nutrynus kojas

Batams nutrynus kojas liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai batams nutrynus kojas, kojų nutrynimas, receptai kojoms, nutrintos, kojos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistaž...

Skaityti daugiau

08.06.2019 laikas 14:33 Receptai – Patiekalai Skanūs avižiniai sausainiai su razinomis

Avižinių sausainių su razinomis ir riešutais receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

21.09.2018 laikas 08:21 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai siekiant pašalinti nemalonų burnos kvapą
Blogas burnos kvapas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai siekiant pašalinti nemalonų burnos kvapą, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip g...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau