- 10.12.2020
- 0.0 Reitingas
- 601 Peržiūr
- Komentarai
Prieš kelerius metus mums su sūnumi nusišypsojo laimė pirmą kartą aplankyti Kiniją - senovinę ir paslaptingą šalį. Ypač mus nustebino Pekinas - milžiniška Kinijos Liaudies Respublikos sostinė. Šiame megapolyje gyvena geranoriški žmonės, kurie labai rūpinasi nacionalinėmis kultūros vertybėmis.
Pekino gyventojai didžiuojasi Didžiąją kinų siena, garsiuoju olimpiniu stadionu "Paukščių lizdas”, istoriniu muziejumi “Šoudu” ir kt.
Nepamirštamus įspūdžius visam gyvenimui mums paliko apsilankymas imperatoriškame parke, kuriame žydi nuostabūs lotosai - vienos iš gražiausių Azijos gėlių. Jos itin garbinamos Kinijoje. Vakare, kai jau nebėra sekinančio karščio ir oras šiek tiek atvėsta, lotosų žiedlapių spalva keičiasi nuo švelniai baltos ir šviesiai geltonos iki rožinės ir švelniai raudonos. Kinų kultūroje lotosas yra tyrumo ir nekaltybės simbolis.
Šio augalo stiebus ir vaisius vietiniai gyventojai naudoja, ruošdami nacionalinius patiekalus.
Lotoso lapai turi gydomųjų savybių. Apetitui skatinti, virškinimui gerinti ir imunitetui stiprinti rekomenduoju paruošti gydomąjį lapų nuovirą.
1 valgomąjį šaukštą džiovintų lotosų lapų užpilkite stikline verdančio vandens, palaikykite, kad nusistovėtų, nukoškite. Vartokite po 2 valgomuosius šaukštus ryte ir vakare.
Nuovirą laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip 2 paras. Gydymo kursas -10-12 dienų.
Pasidalinsiu dar keliais receptais iš mūsų namų kolekcijos, kurie ne kartą mums padėjo.
Nuo baltmės (vitiligo) rekomenduoju pastarnokų sėklas, turinčias daug gydomųjų savybių.
Kruopščiai sutrinkite 1 valgomąjį šaukštą pastarnokų sėklų, užpilkite stikline verdančio vandens, ant mažos ugnies pavirkite kelias minutes, paskui palaikykite valandą, kad nusistovėtų, nukoškite. Vartokite po 1 valgomąjį šaukštą 4-5 kartus per dieną prieš valgį.
Likusios po nukošimo košelės neišmeskite, o sumaišykite su sviestu arba nesūdytais lašiniais ir įtrinkite baltas dėmes. Taip baltmė (vitiligo) pamažu išnyks.
Pastarnokų sėklos padėjo man atsikratyti pigmentinių dėmių.
Štai geras receptas tonusui didinti ir imunitetui gerinti.
Paimkite:
- 300 g išgliaudytų graikinių riešutų,
- 300 g džiovintų abrikosų,
- 300 g razinų,
- 2 citrinas su žievele.
Viską sumalkite su mėsmale ir sumaišykite su 300 g medaus.
Vartokite po 2 arbatinius šaukštelius per dieną prieš valgį.
Mišinį laikykite šaldytuve.
Šis liaudiškas vaistas turi daug vitaminų, mikroelementų, taip pat sveikatai būtinų baltymų, angliavandenių ir riebalų.
Kraujagyslėms valyti rekomenduoju išbandyti tokią priemonę.
Su tarka sutarkuokite 1 citriną (kartu su žievele) ir 1 česnako galvutę, sumaišykite, užpilkite 600 g virinto atvėsinto vandens, 2-3 dienas palaikykite kambario temperatūroje, kad nusistovėtų, nukoškite. Gerkite po 50 g tuščiu skrandžiu visą rudenį, žiemą ir pavasarį.
Tinkamai paruoštos gudobelių sultys padeda įveikti širdies skausmus, aterosklerozę, padidėjusį kraujospūdį, stenokardiją, galvos svaigimą.
Paimkite 1 kg sunokusių gudobelių uogų, perrinkite, nuplaukite, gerai sumaigykite mediniu šaukštu. Įpilkite 200 ml virinto vandens, pašildykite iki 40 laipsnių ir išspauskite sultis. Gerkite po 1 valgomąjį šaukštą 3-4 kartus per dieną prieš valgį ir prieš miegą.
Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Mūsų tikslas informuoti. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne, o dar geriau pasitarkite su gydytoju, dėl galimo šalutinio poveikio.
Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, pasidalinkite jais su mumis, prisijunkite ir rašykite bloge!
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau