Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2021 » Liepos » 25

Fermentuota arbata nuo insulto

Seniai vartoju fermentuotas arbatas. Ruošiu jas sau, artimiesiems, draugams. Šios arbatos labai skanios ir naudingos sveikatai. Pasidalinsiu receptu ir su jumis.

Pirmiausia norėčiau akcentuoti, kokios arbatos naudingos po insulto (apie insulto gydymą aš išmanau, nes pati turiu smegenų cistą, o neurologinių ligų ir širdies bei kraujagyslių sistemos ligų gydymą teko išbandyti pačiai). Žinant bendrą tokių arbatų ruošimo principą, pagal šį receptą sau arbatą gali ruošti ne tik insultą gydantys, bet ir visi norintys.

Mirtingumas nuo insulto sudaro maždaug 25 %, nuo pakartotinio - 70 %. Pakartotinį insultą patiria 35% pirmą insultą patyrusių žmonių. Taigi, jei jums nutiko insultas ir jums pasisekė likti gyvam, tai pakartotinio insulto profilaktika jums turi būti svarbiausias reikalas.

Kaip saugotis nuo pakartotinio insulto? Valyti kraujagysles ir sekti kraujospūdį. Galima vartoti savos gamybos fermentuotas arbatas iš
augalų, kurie auga darže, sode.

Kraujospūdį mažina ir kraujagysles valo fermentuota vyšnių lapų arbata. Ji ruošiama taip.

* Į polietileninį maišelį pridėti vyšnių lapų, užrišti, lapus pavytinti maždaug 5 valandas. Paskui lapus supilti į puodą ir minkyti kaip tešlą, pamaigyti saujomis. Paskui imti po kelis lapelius ir po kelis kartus gerokai pavolioti tarp delnų, kol lapeliai pasidarys lipnūs dėl išsiskyrusių sulčių. Pasidaro iki 7 cm ilgio ir 1-2 cm storio ritinėliai. Supjaustome juos skersai kas 0,5-1 cm.

Pradedame fermentaciją. Susmulkintus lapelius supilame į stiklainį arba puodą, kad neliktų laisvos vietos, pridengiame storoku drėgnu audiniu, ant viršaus - dangteliu. Laikome nuo 18 iki 24 valandų kambario temperatūroje. Tai ir yra fermentavimas. Jo metu lapai įgauna savotišką kvapą.

Paskui reikia atlikti smūginį aukštos temperatūros džiovinimą. Fermentuotus lapus išdėliokite ant skardų, išklotų kepimo popieriumi, 

atsargiai iškedenkite, kad nebūtų gumulų. Sluoksnis - maždaug 0,5-1 cm.

Džiovinkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 10-40 minučių (priklausomai nuo sluoksnio storio ir lapų tipo). Kas 5 minutes lapus pamaišykite. Kai didesnė dalis žaliavos pradės lūžinėti, vadinasi, arbata jau paruošta. Ištraukiame skardą iš orkaitės, baigiame džiovinti tiesiog virtuvėje (10-20 minučių). Viskas.

Laikome popieriniuose maišeliuose arba dėžutėje sausoje tamsioje vietoje. Užplikome kaip arbatą ir mėgaujamės skoniu.

Jei siauralapių gauromečių lapus pafermentuosite pagal aprašytą schemą, turėsite garsiąją koporinę arbatą, kurią senais laikais gėrė visos Europos karališkos šeimos.

Jei fermentuotų arbatų idėja ir skonis jums patiks, galėsite ruošti fermentuotas arbatas iš įvairių augalų: kriaušių, aviečių, vyšnių, mėtų, melisų, žemuogių, serbentų lapų, taip pat iš rožių, saulėgrąžų, serenčių žiedlapių, saldainių kvapo suteiks vingiorykščių lapai (šie augalai palankiai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą, todėl nebijokite jų dėti į arbatą).

Galite eksperimentuoti ir su fermentacijos laiku (fermentuoti galima nuo 8 valandų iki dviejų parų) ir su džiovinimo temperatūra (pavyzdžiui, pabandykite džiovinti orkaitėje su pravertomis durelėmis). O jei prieš fermentaciją sumaigytus ir lipnius lapelius ne supjaustysite, o sumalsite su mėsmale, tai galiausiai išeis ne lapelių, o granuliuota arbata.

Ne paslaptis, kad po insulto žmogus gali būti iš dalies paralyžiuotas, būna ir kitų liekamųjų reiškinių. Dar kartą kartojame, kad minėtos arbatos tik užkerta kelią pakartotiniam insultui, bet nepašalina paralyžiaus ir spastiškumo.

Siekiant po insulto atkurti judesius ir kūno paklusnumą, reikia vartoti dviskiaučius ginkmedžius, dioskorėjas, soforas, kaštonus. Taip pat būtini savarankiški užsiėmimai pagal specialias reabilitacines (atkuriamąsias) metodikas.

Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Mūsų tikslas informuoti. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne, o dar geriau pasitarkite su gydytoju, dėl galimo šalutinio poveikio.

Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, receptų, norite pranešti naujieną, pasidalinkite jais su mumis, prisijunkite ir rašykite bloge!

* „Paranormal.lt“ straipsniai skirti tik informaciniams ir švietimo tikslams ir nepakeičia profesionalių medicininių patarimų, diagnostikos ar gydymo. Visais klausimais apie savo sveikatos būklę visada pasitarkite su gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-06-22 laikas 09:18 Receptai Sveikuoliški moliūgų blynai

Gardžių ir sveikų moliūgų blynų receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

2019-06-09 laikas 07:55 Receptai Naminiai vafliai su karamele
Pasigaminkite skanius vaflius su kondensuotu pienu “rududu”. Vaflių su karameliniu įdaru receptas.

Skaityti daugiau

2020-07-26 laikas 10:11 Receptai Sūrio pyragas su mėlynėmis: štai pats geriausias receptas
Vieną kartelį išsikepusios pyragą pagal šį receptą, nustebsite, kaip anksčiau jūs be jo gyvenote. Traški plutelė, švelni varškės įdaro masė ir rūgščiai saldus užpilas – būtent to reikia šventinio stalo paskutiniam akcentui....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-07-04 laikas 07:22 Kavos Tirščių Nauda Sode ir Namuose: 10 Praktinių Būdų

Šiame straipsnyje aptarsime, kaip kūrybiškai panaudoti kavos tirščius sode ir namuose, kokia jų nauda ir galimi trūkumai. Pasiruoškite atrasti ekologiškus sprendimus, kurie sutaupys pinigų ir suteiks jūsų kasdienybei natūralumo!

...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 18:24 NLO paslaptys: ar vyriausybės slepia tiesą apie ateivius?
Ar NLO yra tikra pas slapts, ar vyriausybės dezinformacija? Sužinokite apie nutekėjimus, politikų susidomėjimą ir galimas ateivių technologijas!

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:45 Vaikų auklėjimas: kaip ugdyti pasitikėjimą savimi ir savarankiškumą
Kaip ugdyti vaikų pasitikėjimą savimi? Sužinokite, kaip skatinti iniciatyvą, emocijų valdymą ir leisti vaikams būti savimi! Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsime jums suprasti, kaip ugdyti vaikų savivert...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:32 Zodiako ženklai ir mokslas: kuriems vaikams mokykloje sekasi lengviausiai?
Kuriems Zodiako ženklams mokykloje sekasi lengviausiai? Sužinokite, kaip Liūto, Mergelės, Šaulio ir Ožiaragio vaikai pasiekia akademinę sėkmę! Pasitelkdami astrologinius įžvalgas, naujus pavyzdžius ir praktinius patarimus, padėsime tėvams ir mokytoja...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:08 Meilė – tai ne kančia: griauname mitus apie santykius
Meilė nėra kančia! Šiame straipsnyje griauname mitus apie santykius, dalinamės patarimais, kaip kurti sveiką partnerystę, ir aptariame, kodėl priklausomybė nėra meilė. Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsi...

Skaityti daugiau