Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2021 » Liepos » 25

Fermentuota arbata nuo insulto

Seniai vartoju fermentuotas arbatas. Ruošiu jas sau, artimiesiems, draugams. Šios arbatos labai skanios ir naudingos sveikatai. Pasidalinsiu receptu ir su jumis.

Pirmiausia norėčiau akcentuoti, kokios arbatos naudingos po insulto (apie insulto gydymą aš išmanau, nes pati turiu smegenų cistą, o neurologinių ligų ir širdies bei kraujagyslių sistemos ligų gydymą teko išbandyti pačiai). Žinant bendrą tokių arbatų ruošimo principą, pagal šį receptą sau arbatą gali ruošti ne tik insultą gydantys, bet ir visi norintys.

Mirtingumas nuo insulto sudaro maždaug 25 %, nuo pakartotinio - 70 %. Pakartotinį insultą patiria 35% pirmą insultą patyrusių žmonių. Taigi, jei jums nutiko insultas ir jums pasisekė likti gyvam, tai pakartotinio insulto profilaktika jums turi būti svarbiausias reikalas.

Kaip saugotis nuo pakartotinio insulto? Valyti kraujagysles ir sekti kraujospūdį. Galima vartoti savos gamybos fermentuotas arbatas iš
augalų, kurie auga darže, sode.

Kraujospūdį mažina ir kraujagysles valo fermentuota vyšnių lapų arbata. Ji ruošiama taip.

* Į polietileninį maišelį pridėti vyšnių lapų, užrišti, lapus pavytinti maždaug 5 valandas. Paskui lapus supilti į puodą ir minkyti kaip tešlą, pamaigyti saujomis. Paskui imti po kelis lapelius ir po kelis kartus gerokai pavolioti tarp delnų, kol lapeliai pasidarys lipnūs dėl išsiskyrusių sulčių. Pasidaro iki 7 cm ilgio ir 1-2 cm storio ritinėliai. Supjaustome juos skersai kas 0,5-1 cm.

Pradedame fermentaciją. Susmulkintus lapelius supilame į stiklainį arba puodą, kad neliktų laisvos vietos, pridengiame storoku drėgnu audiniu, ant viršaus - dangteliu. Laikome nuo 18 iki 24 valandų kambario temperatūroje. Tai ir yra fermentavimas. Jo metu lapai įgauna savotišką kvapą.

Paskui reikia atlikti smūginį aukštos temperatūros džiovinimą. Fermentuotus lapus išdėliokite ant skardų, išklotų kepimo popieriumi, 

atsargiai iškedenkite, kad nebūtų gumulų. Sluoksnis - maždaug 0,5-1 cm.

Džiovinkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 10-40 minučių (priklausomai nuo sluoksnio storio ir lapų tipo). Kas 5 minutes lapus pamaišykite. Kai didesnė dalis žaliavos pradės lūžinėti, vadinasi, arbata jau paruošta. Ištraukiame skardą iš orkaitės, baigiame džiovinti tiesiog virtuvėje (10-20 minučių). Viskas.

Laikome popieriniuose maišeliuose arba dėžutėje sausoje tamsioje vietoje. Užplikome kaip arbatą ir mėgaujamės skoniu.

Jei siauralapių gauromečių lapus pafermentuosite pagal aprašytą schemą, turėsite garsiąją koporinę arbatą, kurią senais laikais gėrė visos Europos karališkos šeimos.

Jei fermentuotų arbatų idėja ir skonis jums patiks, galėsite ruošti fermentuotas arbatas iš įvairių augalų: kriaušių, aviečių, vyšnių, mėtų, melisų, žemuogių, serbentų lapų, taip pat iš rožių, saulėgrąžų, serenčių žiedlapių, saldainių kvapo suteiks vingiorykščių lapai (šie augalai palankiai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą, todėl nebijokite jų dėti į arbatą).

Galite eksperimentuoti ir su fermentacijos laiku (fermentuoti galima nuo 8 valandų iki dviejų parų) ir su džiovinimo temperatūra (pavyzdžiui, pabandykite džiovinti orkaitėje su pravertomis durelėmis). O jei prieš fermentaciją sumaigytus ir lipnius lapelius ne supjaustysite, o sumalsite su mėsmale, tai galiausiai išeis ne lapelių, o granuliuota arbata.

Ne paslaptis, kad po insulto žmogus gali būti iš dalies paralyžiuotas, būna ir kitų liekamųjų reiškinių. Dar kartą kartojame, kad minėtos arbatos tik užkerta kelią pakartotiniam insultui, bet nepašalina paralyžiaus ir spastiškumo.

Siekiant po insulto atkurti judesius ir kūno paklusnumą, reikia vartoti dviskiaučius ginkmedžius, dioskorėjas, soforas, kaštonus. Taip pat būtini savarankiški užsiėmimai pagal specialias reabilitacines (atkuriamąsias) metodikas.

Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Mūsų tikslas informuoti. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne, o dar geriau pasitarkite su gydytoju, dėl galimo šalutinio poveikio.

Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, receptų, norite pranešti naujieną, pasidalinkite jais su mumis, prisijunkite ir rašykite bloge!

* „Paranormal.lt“ straipsniai skirti tik informaciniams ir švietimo tikslams ir nepakeičia profesionalių medicininių patarimų, diagnostikos ar gydymo. Visais klausimais apie savo sveikatos būklę visada pasitarkite su gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2018-08-30 laikas 08:11 Receptai Plaukų stiprinimas. Liaudiški patarimai plaukų gydymui

Plaukų stiprinimas liaudies medicinoje, Plaukų stiprinimas, receptai stiprinti plaukus, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

...

Skaityti daugiau

2020-10-17 laikas 13:04 Receptai Burbuliniai Vafliai Nuo Cukrinės Lapės
Šį kartą tenka pripažinti, kad dėl šių burbulinių vaflių recepto atsiradimas yra kalta "Lidl" parduotuvė. Viskas atsitiko tik dėl to, kad būtent šioje parduotuvėje už visiškai nedidelę kainą pamačiau pirkti burbulinių vaflių keptu...

Skaityti daugiau

2020-07-04 laikas 13:48 Receptai Kaip Marinuoti Svogūnus?
Daugelis esam įpratę sodinti svogūnus pakankamai dideliais tarpais vienas nuo kito. Aš sodinu labai tankiai, o tarpueilius palieku apie 40 cm. Vėliau, paaugus svogūnų laiškams jų neskinu, bet retinu, išraudama su visa galvute....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-08-06 laikas 07:15 Kodėl Vyrai Palieka Moteris: Psichologinės Priežastys ir Patarimai Santykiams

Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kodėl vyrai nutraukia santykius ir kaip moterys gali kurti harmoningą partnerystę, kuri skatina abipusį augimą. Pateiksime praktinius patarimus, kaip išve...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:08 Kodėl Vyras Paliko Žmoną ir Praturtėjo: Psichologiniai Aspektai ir Patarimai Moterims
Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kaip vyriška psichologija veikia santykiuose, kaip moterys gali padėti savo partneriams augti ir kodėl kartais išsiskyrimas tampa postūmiu vyrui siekti tiksl...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:00 Kaip Prašyti Pagalbos: Psichologiniai Aspektai ir Praktiniai Patarimai
Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl sunku prašyti pagalbos, kokie psichologiniai mechanizmai veikia šioje situacijoje ir kaip išmokti tai daryti efektyviai. Remdamiesi moksliniais tyrimais ir praktiniais patarimais, padėsime jums įveikti vidinius barj...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 20:24 Padidėjęs kraujospūdis: požymiai, kad jums trūksta magnio
Šiandien kas trečias žmogus kenčia nuo hipertenzijos arba padidėjusio kraujospūdžio. Tai plačiai paplitusi ir rimta sveikatos būklė, nes jei ji negydoma, arterinė hipertenzija gali sukelti širdies ligas ir padidinti insulto riziką. Tai ypač pavojinga...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 17:00 Pfizer tyliai įtraukia GMO fermentą į 90 % amerikietiško sūrio – ir jo nėra nurodyta etiketėje
Dauguma žmonių net neįtaria, kad valgo genetiškai modifikuotą fermentą, kurį iš pradžių sukūrė „Pfizer“ – tačiau jis tyliai naudojamas daugiau nei 90 % amerikietiškų sūrio produktų, o dėl FDA spragos jo niekada nepamatysite ant pakuotės....

Skaityti daugiau