Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Liaudies medicina, Sveikata » 2021 » Liepos » 25

Fermentuota arbata nuo insulto

Seniai vartoju fermentuotas arbatas. Ruošiu jas sau, artimiesiems, draugams. Šios arbatos labai skanios ir naudingos sveikatai. Pasidalinsiu receptu ir su jumis.

Pirmiausia norėčiau akcentuoti, kokios arbatos naudingos po insulto (apie insulto gydymą aš išmanau, nes pati turiu smegenų cistą, o neurologinių ligų ir širdies bei kraujagyslių sistemos ligų gydymą teko išbandyti pačiai). Žinant bendrą tokių arbatų ruošimo principą, pagal šį receptą sau arbatą gali ruošti ne tik insultą gydantys, bet ir visi norintys.

Mirtingumas nuo insulto sudaro maždaug 25 %, nuo pakartotinio - 70 %. Pakartotinį insultą patiria 35% pirmą insultą patyrusių žmonių. Taigi, jei jums nutiko insultas ir jums pasisekė likti gyvam, tai pakartotinio insulto profilaktika jums turi būti svarbiausias reikalas.

Kaip saugotis nuo pakartotinio insulto? Valyti kraujagysles ir sekti kraujospūdį. Galima vartoti savos gamybos fermentuotas arbatas iš
augalų, kurie auga darže, sode.

Kraujospūdį mažina ir kraujagysles valo fermentuota vyšnių lapų arbata. Ji ruošiama taip.

* Į polietileninį maišelį pridėti vyšnių lapų, užrišti, lapus pavytinti maždaug 5 valandas. Paskui lapus supilti į puodą ir minkyti kaip tešlą, pamaigyti saujomis. Paskui imti po kelis lapelius ir po kelis kartus gerokai pavolioti tarp delnų, kol lapeliai pasidarys lipnūs dėl išsiskyrusių sulčių. Pasidaro iki 7 cm ilgio ir 1-2 cm storio ritinėliai. Supjaustome juos skersai kas 0,5-1 cm.

Pradedame fermentaciją. Susmulkintus lapelius supilame į stiklainį arba puodą, kad neliktų laisvos vietos, pridengiame storoku drėgnu audiniu, ant viršaus - dangteliu. Laikome nuo 18 iki 24 valandų kambario temperatūroje. Tai ir yra fermentavimas. Jo metu lapai įgauna savotišką kvapą.

Paskui reikia atlikti smūginį aukštos temperatūros džiovinimą. Fermentuotus lapus išdėliokite ant skardų, išklotų kepimo popieriumi, 

atsargiai iškedenkite, kad nebūtų gumulų. Sluoksnis - maždaug 0,5-1 cm.

Džiovinkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 10-40 minučių (priklausomai nuo sluoksnio storio ir lapų tipo). Kas 5 minutes lapus pamaišykite. Kai didesnė dalis žaliavos pradės lūžinėti, vadinasi, arbata jau paruošta. Ištraukiame skardą iš orkaitės, baigiame džiovinti tiesiog virtuvėje (10-20 minučių). Viskas.

Laikome popieriniuose maišeliuose arba dėžutėje sausoje tamsioje vietoje. Užplikome kaip arbatą ir mėgaujamės skoniu.

Jei siauralapių gauromečių lapus pafermentuosite pagal aprašytą schemą, turėsite garsiąją koporinę arbatą, kurią senais laikais gėrė visos Europos karališkos šeimos.

Jei fermentuotų arbatų idėja ir skonis jums patiks, galėsite ruošti fermentuotas arbatas iš įvairių augalų: kriaušių, aviečių, vyšnių, mėtų, melisų, žemuogių, serbentų lapų, taip pat iš rožių, saulėgrąžų, serenčių žiedlapių, saldainių kvapo suteiks vingiorykščių lapai (šie augalai palankiai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą, todėl nebijokite jų dėti į arbatą).

Galite eksperimentuoti ir su fermentacijos laiku (fermentuoti galima nuo 8 valandų iki dviejų parų) ir su džiovinimo temperatūra (pavyzdžiui, pabandykite džiovinti orkaitėje su pravertomis durelėmis). O jei prieš fermentaciją sumaigytus ir lipnius lapelius ne supjaustysite, o sumalsite su mėsmale, tai galiausiai išeis ne lapelių, o granuliuota arbata.

Ne paslaptis, kad po insulto žmogus gali būti iš dalies paralyžiuotas, būna ir kitų liekamųjų reiškinių. Dar kartą kartojame, kad minėtos arbatos tik užkerta kelią pakartotiniam insultui, bet nepašalina paralyžiaus ir spastiškumo.

Siekiant po insulto atkurti judesius ir kūno paklusnumą, reikia vartoti dviskiaučius ginkmedžius, dioskorėjas, soforas, kaštonus. Taip pat būtini savarankiški užsiėmimai pagal specialias reabilitacines (atkuriamąsias) metodikas.

Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Mūsų tikslas informuoti. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne, o dar geriau pasitarkite su gydytoju, dėl galimo šalutinio poveikio.

Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, receptų, norite pranešti naujieną, pasidalinkite jais su mumis, prisijunkite ir rašykite bloge!

* „Paranormal.lt“ straipsniai skirti tik informaciniams ir švietimo tikslams ir nepakeičia profesionalių medicininių patarimų, diagnostikos ar gydymo. Visais klausimais apie savo sveikatos būklę visada pasitarkite su gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
13.08.2019 laikas 22:00 Receptai Absoliutus hitas ir naujiena – kepti viščiukų sparneliai aluje

Kepti viščiukų sparneliai aluje receptas. Sumaišome kari, druska, pipirą, sutraiškytą česnaką. Nuplauname ir nusausiname vištienos sparnelius. Įtriname sparnelius prieskoniais ir paliekame marinuotis valandai.

...

Skaityti daugiau

11.06.2019 laikas 09:43 Receptai Pyragėliai su bulvių įdaru
Keptuvėje kepti pyragėliai su bulvių įdaru. Skanaus!

Skaityti daugiau

07.06.2019 laikas 17:47 Receptai Tokio niekur negirdėjau. Dabar „Napoleoną“ gaminu tik ant keptuvės

Šuo receptu su manimi pasidalino mano draugo mama! Iki to karto bandžiau įvairius receptus, kaip pasigaminti nuostabų „Napoleoną“ , bet visada grįžtu prie šio recepto! Tuoj suprasite kodėl!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau