Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2021 » Liepos » 25

Fermentuota arbata nuo insulto

Seniai vartoju fermentuotas arbatas. Ruošiu jas sau, artimiesiems, draugams. Šios arbatos labai skanios ir naudingos sveikatai. Pasidalinsiu receptu ir su jumis.

Pirmiausia norėčiau akcentuoti, kokios arbatos naudingos po insulto (apie insulto gydymą aš išmanau, nes pati turiu smegenų cistą, o neurologinių ligų ir širdies bei kraujagyslių sistemos ligų gydymą teko išbandyti pačiai). Žinant bendrą tokių arbatų ruošimo principą, pagal šį receptą sau arbatą gali ruošti ne tik insultą gydantys, bet ir visi norintys.

Mirtingumas nuo insulto sudaro maždaug 25 %, nuo pakartotinio - 70 %. Pakartotinį insultą patiria 35% pirmą insultą patyrusių žmonių. Taigi, jei jums nutiko insultas ir jums pasisekė likti gyvam, tai pakartotinio insulto profilaktika jums turi būti svarbiausias reikalas.

Kaip saugotis nuo pakartotinio insulto? Valyti kraujagysles ir sekti kraujospūdį. Galima vartoti savos gamybos fermentuotas arbatas iš
augalų, kurie auga darže, sode.

Kraujospūdį mažina ir kraujagysles valo fermentuota vyšnių lapų arbata. Ji ruošiama taip.

* Į polietileninį maišelį pridėti vyšnių lapų, užrišti, lapus pavytinti maždaug 5 valandas. Paskui lapus supilti į puodą ir minkyti kaip tešlą, pamaigyti saujomis. Paskui imti po kelis lapelius ir po kelis kartus gerokai pavolioti tarp delnų, kol lapeliai pasidarys lipnūs dėl išsiskyrusių sulčių. Pasidaro iki 7 cm ilgio ir 1-2 cm storio ritinėliai. Supjaustome juos skersai kas 0,5-1 cm.

Pradedame fermentaciją. Susmulkintus lapelius supilame į stiklainį arba puodą, kad neliktų laisvos vietos, pridengiame storoku drėgnu audiniu, ant viršaus - dangteliu. Laikome nuo 18 iki 24 valandų kambario temperatūroje. Tai ir yra fermentavimas. Jo metu lapai įgauna savotišką kvapą.

Paskui reikia atlikti smūginį aukštos temperatūros džiovinimą. Fermentuotus lapus išdėliokite ant skardų, išklotų kepimo popieriumi, 

atsargiai iškedenkite, kad nebūtų gumulų. Sluoksnis - maždaug 0,5-1 cm.

Džiovinkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 10-40 minučių (priklausomai nuo sluoksnio storio ir lapų tipo). Kas 5 minutes lapus pamaišykite. Kai didesnė dalis žaliavos pradės lūžinėti, vadinasi, arbata jau paruošta. Ištraukiame skardą iš orkaitės, baigiame džiovinti tiesiog virtuvėje (10-20 minučių). Viskas.

Laikome popieriniuose maišeliuose arba dėžutėje sausoje tamsioje vietoje. Užplikome kaip arbatą ir mėgaujamės skoniu.

Jei siauralapių gauromečių lapus pafermentuosite pagal aprašytą schemą, turėsite garsiąją koporinę arbatą, kurią senais laikais gėrė visos Europos karališkos šeimos.

Jei fermentuotų arbatų idėja ir skonis jums patiks, galėsite ruošti fermentuotas arbatas iš įvairių augalų: kriaušių, aviečių, vyšnių, mėtų, melisų, žemuogių, serbentų lapų, taip pat iš rožių, saulėgrąžų, serenčių žiedlapių, saldainių kvapo suteiks vingiorykščių lapai (šie augalai palankiai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą, todėl nebijokite jų dėti į arbatą).

Galite eksperimentuoti ir su fermentacijos laiku (fermentuoti galima nuo 8 valandų iki dviejų parų) ir su džiovinimo temperatūra (pavyzdžiui, pabandykite džiovinti orkaitėje su pravertomis durelėmis). O jei prieš fermentaciją sumaigytus ir lipnius lapelius ne supjaustysite, o sumalsite su mėsmale, tai galiausiai išeis ne lapelių, o granuliuota arbata.

Ne paslaptis, kad po insulto žmogus gali būti iš dalies paralyžiuotas, būna ir kitų liekamųjų reiškinių. Dar kartą kartojame, kad minėtos arbatos tik užkerta kelią pakartotiniam insultui, bet nepašalina paralyžiaus ir spastiškumo.

Siekiant po insulto atkurti judesius ir kūno paklusnumą, reikia vartoti dviskiaučius ginkmedžius, dioskorėjas, soforas, kaštonus. Taip pat būtini savarankiški užsiėmimai pagal specialias reabilitacines (atkuriamąsias) metodikas.

Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Mūsų tikslas informuoti. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne, o dar geriau pasitarkite su gydytoju, dėl galimo šalutinio poveikio.

Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, receptų, norite pranešti naujieną, pasidalinkite jais su mumis, prisijunkite ir rašykite bloge!

* „Paranormal.lt“ straipsniai skirti tik informaciniams ir švietimo tikslams ir nepakeičia profesionalių medicininių patarimų, diagnostikos ar gydymo. Visais klausimais apie savo sveikatos būklę visada pasitarkite su gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-06-09 laikas 08:13 Receptai Gardūs, Gražūs, Geltoni Moliūginiai Sklindžiai
Kai tokiu metu prasipjauni  didžiulį moliūgą, tai tenka prisigalvot visko. Šis receptukas gimė iš amerikietiškų blynelių, nes jie man labai patinka ir savo vaizdu, ir skoniu. Tad dalinuosi: išbandyta, išragauta, namiškiai įvertino...

Skaityti daugiau

2019-06-15 laikas 21:34 Receptai Pyragėliai su obuolių įdaru

Skanūs, lengvai ir greitai pagaminami, pyragėliai su obuolių įdaru. Gaminame. Pyragėliai su obuolių įdaru

Skaityti daugiau

2020-11-02 laikas 08:09 Receptai Kaip pasigaminti varškės plokštainį su moliūgų gabaliukais?

Moliūgą nuvalykite, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min. arba iki kol suminkštės. Juos sumeskite į sandarų indą. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą. Pagardinkite prieskoniais, a...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-06-13 laikas 14:58 🌊 Upelio čiurlenimas ir gamtos ramybė: 4K ASMR poilsiui ir meditacijai
🌊 Pasinerk į raminančią upelio čiurlenimo, paukščių čiulbėjimo ir medžių ošimo harmoniją su šiuo aukštos kokybės 4K ASMR įrašu! Švelnus vėjelio pūtimas ir gaivus gamtos oras sukuria tobulą atsipalaidavimo atmosferą. Puikiai tinka meditacijai, jogai, ...

Skaityti daugiau

2025-06-12 laikas 08:29 Kaip Laimėti Bet Kokį Ginčą: Trys Žodžiai, Psichologiniai Triukai ir Konstruktyvus Bendravimas
Šiame straipsnyje atskleisime, kaip šie žodžiai veikia, remdamiesi moksliniais tyrimais, pateiksime praktinius patarimus ir įdomų pavyzdį iš Lietuvos. Taip pat aptarsime psichinės sveikatos ir kosmoso naujienas, kad straipsnis būtų emociškai įtraukia...

Skaityti daugiau

2025-06-12 laikas 07:23 Kaip Tapti Patraukliam ir Seksualiam: Psichologiniai Triukai, Praktiniai Patarimai ir Vidinis Žavesys
Šiame straipsnyje atskleisime, kaip pažadinti savo vidinį žavesį, remiantis psichologiniais tyrimais, praktiniais patarimais ir įdomiais pavyzdžiais, įskaitant unikalų nutikimą iš Lietuvos. Taip pat aptarsime naujausias psichinės sveikatos ir kosmoso...

Skaityti daugiau

2025-06-12 laikas 07:10 Kaip Zodiako Ženklai Išgyvena Pavydą: Psichologiniai Modeliai ir Praktiniai Patarimai
Šiame straipsnyje išnagrinėsime, kaip kiekvienas ženklas susidoroja su pavydu, remdamiesi psichologiniais tyrimais, pateiksime praktinius patarimus, kaip valdyti šią emociją, ir pasidalinsime įdomiu pavyzdžiu iš Lietuvos. Taip pat aptarsime naujausia...

Skaityti daugiau

2025-06-12 laikas 06:57 Emocinė Manipuliacija: Kaip Apsisaugoti nuo Toksiškų Taktikų ir Atpažinti Jų Ženklus
Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius emocinės manipuliacijos metodus, pateiksime praktinius patarimus, kaip jų išvengti, ir pasidalinsime įdomiais pavyzdžiais bei moksliniais tyrimais iš užsienio. Sužinosite, kaip atpažinti „raudonas vėliavas“ ir...

Skaityti daugiau