- 11.04.2021
- 0.0 Reitingas
- 815 Peržiūros
- Komentarai
Jei valgysite tinkamai suderinę maisto produktus, pavyks ne tik pagreitinti medžiagų apykaitą, bet ir keliais kilogramais sumažinti antsvorį. Atminkite, kad netinkamas maisto produktų derinys kenkia ne tik kūno grožiui, bet ir sveikatai. Apie tai, kad silkės negalima užgerti pienu, žino, ko gero, visi. Tačiau visi žino, kad su jokiais produktais nedera melionai, jų reikia valgyti vienų, kaip atskiro patiekalo.
Avižinė košė ir apelsinų sultys
JAV mokslininkai įrodė, jog avižinės košės ir apelsinų sulčių mišinys efektyviai išvalo kraujagysles bei profilaktiškai apsaugo nuo širdies ir kraujotakos sistemos ligų. Beje, sveikatai žymiai naudingiau, jei avižinę košę už-gersite apelsinų sultimis nei šiuos produktus vartosite atskirai. Svarbų kad šių produktų mišinys kraujyje mažina žalingojo cholesterolio lygį.
Kava su bandele
Kavos gerti su bandele pataria Barselonos (Ispanija) universiteto mokslininkai. Tyrimų metu nustatyta, jog kavos ir bandelės derinys padeda galvos smegenims geriau dirbti ir suaktyvina tas galvos smegenų vietas, kurios pagerina atmintį.
Obuoliai ir šokoladas
Obuoliuose gausu uždegiminius procesus malšinančio kvercetino, kuris taip pat sumažina pavojų susirgti alerginėmis ligomis, Alzheimerio bei Parkinsono liga, prostatos ir plaučių vėžiu bei patirti miokardo infarkto priepuolį. Šokolade yra katechinų, kurie stabdo aterosklerozės vystymąsi ir vėžinių ląstelių dauginimąsi. Kvercetino ir katechinų junginys apsaugo nuo trombozės, pagerina širdies ir kraujotakos sistemos darbą. Beje, dėl tos pačios priežasties naudinga valgyti su svogūnais paruoštos grikių košės.
Klysta tie, kas lupa obuolius, nes obuolių žievėje gausu naudingųjų antioksidantų, padedančių apsisaugoti nuo kepenų, krūtų ir žarnyno vėžio. Obuolių geriau valgyti neluptų, tačiau labai svarbu juos kruopščiai sukramtyti.
Mėlynės ir vynuogės
Mėlynių ir vynuogių derinyje labai daug antioksidantų; žymiai daugiau nei kitų vaisių ir uogų deriniuose. Kartu valgant mėlynes su vynuogėmis, šiose uogose esančios medžiagos padidina kitų produktų naudingąsias savybes.
Kefyras ir vaisiai
Vaisiuose gausu vitaminų ir mikroelementų, kuriuos efektyviau pasisavinti padeda kefyras.
Ryžiai ir daržovės
Ryžiai ir daržovės organizmą maksimaliai aprūpina naudingosiomis medžiagomis. Dietologai pataria plovą ruošti su daržovėmis, moliūgų košę - su ryžiais ir saldžiosiomis pipirų ankštimis.
Duona ir rūkytas kumpis bei suris
Jei trūksta laiko pietums, pasiruoškite sumuštinį su rupaus malimo grūdų duona, kuri organizmui padės geriau pasisavinti riebalus. Todėl rupaus malimo grūdų duona puikiai dera su rūkytu kiaulienos kumpiu ir fermentiniu sūriu.
Džiovinti vaisiai ir grūdinės kultūros
Džiovinti abrikosai, džiovintos slyvos, razinos ir riešutai organizmui energijos suteikia visai dienai bei organizmą aprūpina kokybiškais angliavandeniais. Džiovintais vaisiais naudinga skaninti rytinę avižų košę. Džiovintais vaisiais ir rupaus malimo grūdų duona galima užkandžiauti per pietus.
Žuvis ir citrinos
Citrinų sultimis apšlakstyti žuvies patiekalai - ne tik skanu, bet ir naudinga. Citrinose esantis vitaminas C padeda žmogaus organizmui greičiau pasisavinti geležį, todėl citrinų sultimis verta apšlakstyti ne tik žuvies, bet ir mėsos patiekalus.
Morkos ir aliejus
Morkos ne tik stiprina akis, bet ir jaunina organizmą, tačiau organizmui įsisavinti karotiną reikalingi riebalai, todėl pusryčiaujant naudinga išgerti stiklinę šviežiai išspaustų morkų sulčių su arbatiniu šaukšteliu aliejaus.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau