- 21.10.2018
- 3.6 Reitingas
- 15826 Peržiūros
- Komentarai
Šis augalas turi stiprų priešuždegiminį, raminamąjį, antimikrobinį, atsikosėjimo, antihistamininį, diuretinį ir hemostazinį poveikį.
Gyslotis turi daug askorbo rūgšties, vitamino K, kalcio ir beta karotino (paranormal.lt).
Gysločio lapus galima valgyti žalius su maistu arba dėti į salotas. Jų priešuždegiminės savybės sušvelnina skausmą ir niežėjimą turint odos problemų, akne, vabzdžių įkandimus ar mažas žaizdas.
Taip pat galite juos naudoti norėdami pagaminti sirupą, tinktūrą ar arbatą.
Šis nuostabus augalas turi platų medicininį panaudojimą. Gyslotis gali padėti išspręsti virškinimo ir menstruacijų spazmų problemas, odos problemas ir netgi artritą.
Du Bulgarijos klinikiniai tyrimai parodė, kad šis augalas veiksmingai gydo lėtinį bronchitą. Būtent, raminamas savybes turintis gyslotis yra panašus į gliceriną ir pektiną, kurie yra nuo kosulio sirupuose.
Šio nuostabaus augalo lapai turi daug vitamino C, kuris veiksmingai stiprina imuninę sistemą. Be to, jie yra turtingi vitamino A šaltinis, kuris palaiko akių sveikatą ir apsaugo nuo geltonosios dėmės degeneracijos, o tai gali lemti aklumą. Šis universalus augalas gali būti naudojamas palaikyti bendrą sveikatą.
Gysločio arbatos receptas
- 1 šaukštas šviežio arba sauso gysločio
- 1 puodelis virinto vandens
- 1 šaukštelis medaus (neprivaloma).
Paruošimas:
Į virintą vandenį turite įdėti visą gyslotį, sėklas, šaknis ir lapus. Palikite jį 10 minučių panardintą vandenyje, o po to perkoškite. Jei mėgstate saldžią arbatą, įdėkite šaukštelį medaus. Gerkite arbatą ir mėgaukitės jos nauda.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau