Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2023 » Birželio » 7

Kviečiai stebukladariai (patarimai)

Kviečiai stebukladariai (patarimai)

Indijoje daiginti grūdai naudojami maistui nuo senų laikų. Europoje tai pradėta daryti praeito amžiaus šeštajame dešimtmetyje. Daigintų kviečių grūdų tyrimai parodė, kad juose, ypač jų apvalkaluose, yra B grupės vitamino auksono, kuris labai svarbus mūsų organizmo veiklos stimuliatorius. Yra ir daug kitų vitaminų, fermentų bei mikroelementų, kurie būtini svarbių žmogaus organizmo procesų reguliavimui. Pavyzdžiui, ląstelės sandaros procesams, nervų sistemos optimizavimui. 

Daiginti kviečių grūdai pirmiausia naudojami, gydant tuberkuliozę, bronchų ligas, plaučių uždegimą, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligę, egzemą, akmenų susidarymą organizme. Antra, būna keletas efektų, kurie laikomi mažareikšmiais. Tai pirminės plaukų spalvos, jų tankumo, regėjimo aštrumo, judesių koordinacijos atkūrimas, dantų stiprinimas. Daigintus kviečių grūdus galima vartoti praktiškai bet kuriame amžiuje. Būklė paprastai daugiau ar mažiau pagerėja po 1-2 savaičių. Dar viena būdinga detalė: pastebėta, kad tie, kurie vartoja daigintus kviečių grūdus, beveik neserga peršalimo ligomis. 

Labai gerai gydomos kai kurios vaikų ligos. Pavyzdžiui, visiškai akivaizdus daigintų kviečių grūdų poveikio efektas vaikams, sergantiems plaučių ligomis, rachitu, distrofija. 

Kadangi tokiuose grūduose esančios naudingos medžiagos lengvai oksiduojasi, jų ilgai laikyti negalima. Todėl tokių grūdų reikia pasiruošti po nedaug kiekvieną dieną.

Kviečiai stebukladariai (patarimai)

Likus parai iki košės ar kisielio ruošimo iš daigintų kviečių grūdų: paimti maždaug 50-100 g grūdų (vienam žmogui), gerai nuplauti su šaltu vandeniu. Paskui užpilti šaltu vandeniu. Ant indo dugno nusės tik visaverčiai grūdai. Viską, kas pakyla į paviršių, nupilti. Palikti šiek tiek vandens virš grūdų. Grūdus uždengti popierine servetėle, padėti šiltoje vietoje. Po 24 valandų kviečiai turėtų sudygti. Ant grūdų atsiranda maži, balti ūgliukai, maždaug 1 mm dydžio. To ir reikia. Jei ūgliukai didesni ar net, pavyzdžiui, pažaliavo, tai jau nuodai.

Grūdus su ūgliukais du kartus sumalti su mėsmale. Jei sudygo ne visi grūdai, atrinkti tik sudygusius. Kol malate, užvirinti vandenį arba pieną (žiūrint, ką ruošite - košę ar kisielių, bet geriau vandenį). Paskui jį užpilti ant sumaltų grūdų, uždengti dangteliu ir palaikyti, kad nusistovėtų, kol atvės. Tokią košę galima pagardinti sviestu, medumi, druska pagal skonį. O cukraus dėti nereikėtų. Jo išvis geriau nevartoti, pakeisti medumi. Pagrindinė taisyklė, ruošiant tokią košę: jos negalima virinti. Ir dar: jei kasdien pusryčiams valgysite daigintų kviečių grūdų košę, tai bendras maisto kaloringumas padidės. Todėl mažiau vartoti duonos ir miltinių gaminių. Tai, ko gero, vienintelis apribojimas, neskaičiuojant to, kad košei reikia imti tik kokybiškus kviečių grūdus. 

P komentaras: Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-06-14 laikas 08:08 Receptai Vištienos krūtinėlė su grybais, sviestu, baltuoju vynu ir čiobreliais
Nieko sudėtingo! Gaminčiau dar kartą! Kepkite 25-40 minučių. Iškeptus ištraukite iš orkaitės, sudėkite į dideles lėkštes ir ant stalo praplėškite foliją. Skanaus!

Skaityti daugiau

2020-05-18 laikas 10:37 Receptai Gardus bulvių apkepas su lašiša ir sūriu: kvapas suvilios visą šeimyną
„Apkepai suteikia daug vietos jūsų fantazijai. Dedi mėgstamus ingredientus ir susikuri nuostabų patiekalą. Nepabijokite į apkepą įdėti rūkytos lašišos, nors atrodo, kad tokia lašiša tinkama tik užkandėlėms, bet toli gražu, nes ji ...

Skaityti daugiau

2019-06-28 laikas 18:14 Receptai Grikių košė su kepintomis morkomis

Gaminame. Grikių košė su kepintomis morkomis Grikius nuplauname. Puode užviriname 2 stiklines sultinio (arba vandens) ir suberiame grikių kruopas. Puodą uždengiame dangčiu ir kaitiname ant labai mažos ugnies apie 15-20 minučių,...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau