- 07.06.2023
- 0.0 Reitingas
- 719 Peržiūros
- Komentarai
Indijoje daiginti grūdai naudojami maistui nuo senų laikų. Europoje tai pradėta daryti praeito amžiaus šeštajame dešimtmetyje. Daigintų kviečių grūdų tyrimai parodė, kad juose, ypač jų apvalkaluose, yra B grupės vitamino auksono, kuris labai svarbus mūsų organizmo veiklos stimuliatorius. Yra ir daug kitų vitaminų, fermentų bei mikroelementų, kurie būtini svarbių žmogaus organizmo procesų reguliavimui. Pavyzdžiui, ląstelės sandaros procesams, nervų sistemos optimizavimui.
Daiginti kviečių grūdai pirmiausia naudojami, gydant tuberkuliozę, bronchų ligas, plaučių uždegimą, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligę, egzemą, akmenų susidarymą organizme. Antra, būna keletas efektų, kurie laikomi mažareikšmiais. Tai pirminės plaukų spalvos, jų tankumo, regėjimo aštrumo, judesių koordinacijos atkūrimas, dantų stiprinimas. Daigintus kviečių grūdus galima vartoti praktiškai bet kuriame amžiuje. Būklė paprastai daugiau ar mažiau pagerėja po 1-2 savaičių. Dar viena būdinga detalė: pastebėta, kad tie, kurie vartoja daigintus kviečių grūdus, beveik neserga peršalimo ligomis.
Labai gerai gydomos kai kurios vaikų ligos. Pavyzdžiui, visiškai akivaizdus daigintų kviečių grūdų poveikio efektas vaikams, sergantiems plaučių ligomis, rachitu, distrofija.
Kadangi tokiuose grūduose esančios naudingos medžiagos lengvai oksiduojasi, jų ilgai laikyti negalima. Todėl tokių grūdų reikia pasiruošti po nedaug kiekvieną dieną.
Likus parai iki košės ar kisielio ruošimo iš daigintų kviečių grūdų: paimti maždaug 50-100 g grūdų (vienam žmogui), gerai nuplauti su šaltu vandeniu. Paskui užpilti šaltu vandeniu. Ant indo dugno nusės tik visaverčiai grūdai. Viską, kas pakyla į paviršių, nupilti. Palikti šiek tiek vandens virš grūdų. Grūdus uždengti popierine servetėle, padėti šiltoje vietoje. Po 24 valandų kviečiai turėtų sudygti. Ant grūdų atsiranda maži, balti ūgliukai, maždaug 1 mm dydžio. To ir reikia. Jei ūgliukai didesni ar net, pavyzdžiui, pažaliavo, tai jau nuodai.
Grūdus su ūgliukais du kartus sumalti su mėsmale. Jei sudygo ne visi grūdai, atrinkti tik sudygusius. Kol malate, užvirinti vandenį arba pieną (žiūrint, ką ruošite - košę ar kisielių, bet geriau vandenį). Paskui jį užpilti ant sumaltų grūdų, uždengti dangteliu ir palaikyti, kad nusistovėtų, kol atvės. Tokią košę galima pagardinti sviestu, medumi, druska pagal skonį. O cukraus dėti nereikėtų. Jo išvis geriau nevartoti, pakeisti medumi. Pagrindinė taisyklė, ruošiant tokią košę: jos negalima virinti. Ir dar: jei kasdien pusryčiams valgysite daigintų kviečių grūdų košę, tai bendras maisto kaloringumas padidės. Todėl mažiau vartoti duonos ir miltinių gaminių. Tai, ko gero, vienintelis apribojimas, neskaičiuojant to, kad košei reikia imti tik kokybiškus kviečių grūdus.
P komentaras: Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau