Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2023 » Gruodžio » 19

Liaudiški vaistai nuo klimakterinių negalavimų. Ką daryti?

 

- 1 dalį beržo lapų arba pumpurų užpilama 4 dalimis 70 proc. etanolio tirpalo, 2 mėnesius palaikoma saulės atokaitoje, perkošiama. Vartojama po 1-2 arbatinius šaukštelius (su 50 ml vandens) 2-3 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį, kamuojant depresijai.  

- 2 arbatinius šaukštelius beržo lapų užpilama 1 stikline verdančio vandens ir po 30 minučių perkošiama. Geriama 3-4 kartus per dieną (prieš valgį) po 50 ml antpilo, ištirpinus jame truputį sodos (ant šaukštelio galiuko). Malšina pernelyg ankstyvus (iki 45 metų amžiaus) klimakterinius negalavimus.

- 3 valgomuosius šaukštus gudobelės vaisių ir žiedų lygių dalių mišinio užpilama 3 stiklinėmis verdančio vandens, po 2 valandų perkošiama. Geriama po 1 stiklinę 3 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį.

- 1 dalį šviežių gudobelės žiedų sulčių sumaišoma su 2 dalimis 90 proc. ekstrahento, po 15 dienų perfiltruojama ir vartojama po 40 lašų 3 kartus per dieną.

- 5 g gudobelės žiedų užpilama 1 stikline verdančio vandens, uždengus 15 minučių pakaitinama vandens vonelėje, po 45 minučių perkošiama. Geriama po 100 ml 2-3 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį.

- 1-1,5 valgomojo šaukšto valerijono šaknų bei šakniastiebių užpilama 1 stikline verdančio vandens, 15 minučių pakaitinama vandens vonelėje, perkošiama, papildoma virintu vandeniu iki pradinio kiekio. Vartojama po 2-3 valgomuosius šaukštus 3-4 kartus per dieną, 30 minučių po valgio. Antpilas laikomas šaldytuve.

- 1 valgomąjį šaukštą džiovintos veronikos žolės užpilama 1,5 stiklinės verdančio vandens, atvėsinama ir perkošiama. Pusę antpilo išgeriama 10 minučių prieš pusryčius, o likusį - tarp valgymų. Per dieną galima išgerti 3 stiklines.

- 1 valgomąjį šaukštą pakalnučių žiedų bei stiebelių užpilama 1,5 stiklinės verdančio vandens, 2-3 valandas palaikoma apmuturiavus, perkošiama. Vartojama po 1 valgomąjį šaukštą rytais ir vakarais - nuo nervinių sutrikimų.

- 2 valgomuosius šaukštus gelsvės šaknų užpilama 1 l verdančio vandens, po 3 valandų perkošiama, supilama į vonią su šiltu vandeniu ir pagulima joje prieš miegą. Gydomasis kursas - 19-21 vonia. Po 1 mėnesio pertraukos galima jį pakartoti.

- 1 valgomąjį šaukštą džiovintos arba 1,5 šaukšto šviežios sukatžolės žolės užpilama 1 stikline verdančio vandens, atvėsinama, perkošiama. Vartojama po 1 valgomąjį šaukštą 3-4 kartus per dieną, prieš valgį.

- 4 arbatinius šaukštelius rozmarino žiedų užpilama 2 stiklinėmis verdančio vandens, 15 minučių pavirinama ant silpnos ugnies, perkošiama. Geriama po 100 ml 3 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį.

- 2 valgomuosius šaukštus rozmarino lapų užpilama 100 ml 70 proc. etanolio tirpalo, po 7 dienų perkošiama. Vartojama po 25 lašus 3 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį.

- 1 nepilną arbatinį šaukštelį rūtos žolės užpilama 2 stiklinėmis šalto vandens, po 8 valandų perkošiama. Geriama po arbatinį šaukštelį kartą per dieną.

- Džiovintus rūtos lapus sumaišoma lygiomis dalimis su augaliniu aliejumi, po 2 savaičių perkošiama. Vartojama po 5 lašus 2 kartus per dieną su juodos duonos riekele.

- 0,5 arbatinio šaukštelio saliero sėklų užpilama 1 stikline verdančio vandens, po 10 valandų perkošiama. Vartojama po 1 valgomąjį šaukštą 4 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį. Vartoti po 27 dienas 4 kartus per metus. Profilaktiškai galima pradėti vartoti jau nuo 35 metų amžiaus.

- 1 valgomąjį šaukštą rūgštynių lapų užpilama 1 stikline verdančio vandens, 1 minutę pakaitinama ant silpnos ugnies, atvėsinama. Geriama po 0,3 stiklinės 3 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį.

- 40 g trikertės žvaginės užpilama 1 l verdančio vandens, atvėsinama, perkošiama ir geriama po 100 ml keletą kartų per dieną.

- 1 arbatinį šaukštelį ugniažolės, kraujažolės žolės ir ramunėlės bei notrelės žiedų lygių dalių mišinio užpilama 1 stikline verdančio vandens, atvėsinama, perkošiama. Per dieną suvartojama 2-3 stiklines tokio antpilo.

- 2 valgomuosius šaukštus mėtos bei pelyno lapų, liepos žiedų, šaltekšnio žievės ir pankolio sėklų lygių dalių mišinio užpilama 2 stiklinėmis verdančio vandens, 15 minučių pakaitinama vandens vonelėje, atvėsinama, perkošiama. Geriama po 1 stiklinę rytais ir vakarais.

- 1 valgomąjį šaukštą medetkos žiedų, anyžiaus sėklų, rudmenės šaknų ir trispalvės našlaitės žolės lygių dalių mišinio užpilama 1 stikline verdančio vandens, po 30 minučių perkošiama. Pamažu išgeriama per dieną.

- 2 valgomuosius šaukštus juodojo šeivamedžio žiedų, skleistenio žolės, dirvenio šaknų, anyžiaus sėklų ir medetkos žiedų lygių dalių mišinio užpilama 2 stiklinėmis verdančio vandens, po 30 minučių perkošiama. Išgeriama per dieną.

Snieguota upė - Vandens garsai - Atpalaiduojantis žiemos vaizdo įrašas ir miško sniegas:

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-06-06 laikas 13:20 Receptai Nostalgija. Labai paprastas skanių vaflių receptas
Sugrįžimas į vaikystę, kam mama kepė tokius vaflius. Gaminame. Vafliai. Ištirpiname sviestą ir paliekame, kad atvėstų. Kiaušinius išplakame, beriame cukrų, žiupsnelį druskos ir gerai išsukame mediniu šaukštu, kad cukrus ištirptų....

Skaityti daugiau

2019-07-03 laikas 18:33 Receptai Naminiai jautienos/kalakutienos kotletai
Gaminame. Naminiai jautienos/kalakutienos kotletai. Kotletai patiekiami su bulvių koše arba virtomis bulvėmis ir mėgstamomis salotomis. Skanaus!

Skaityti daugiau

2020-09-05 laikas 14:35 Receptai Balandėliai su grybais ir kruopomis, kepti orkaitėje
Sveikesni ir itin skanūs, tik šitaip galėčiau apibūdinti tokius balandėlius su grybais. Kadangi į svečius užsuko mėsos nevalgantis žmogus, tai teko gaminti neįprastą variantą, kuris labai pasiteisino. Esu visiškai tikra, kad patik...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-09-25 laikas 21:31 Nicolas Sarkozy nuteistas 5 metų kalėjimu Libijos finansavimo byloje: tarptautinis skandalas ir Prancūzijos politikos pasekmės
Paryžiaus teismas nuteisė Nicolas Sarkozy 5 metų kalėjimu už Libijos finansavimą 2007 m. kampanijoje. Išsamus straipsnis su tarptautiniais šaltiniais: BBC, NYT, Reuters. Bylos istorija, reakcijos ir pasekmės Prancūzijos politikai. Ar tai pabaiga Sark...

Skaityti daugiau

2025-09-25 laikas 18:29 FDA pradeda tyrimą dėl COVID-19 vakcinų DNR užteršimo
Maisto ir vaistų administracija pradeda tyrimą dėl COVID-19 vakcinų DNR užteršimo. „Pasakysiu, kad tai yra klausimas, kuris šiuo metu yra svarstomas“, – rugsėjo 19 d. Ligų kontrolės ir prevencijos centrų vakcinų patariamojo komiteto nariams sakė FDA ...

Skaityti daugiau

2025-09-25 laikas 18:24 Hillary Clinton įspėja apie krikščionybės kilimą
Hillary Clinton įspėja apie krikščionybės kilimą ir teigia, kad balti krikščionys vyrai daro „tokią žalą“ Jungtinėms Valstijoms.

Skaityti daugiau

2025-09-25 laikas 13:22 Trampas kaltina ES Ukrainos nesėkmėmis: Europos baimės ir geopolitiniai posūkiai
JAV prezidento Donaldo Trampo (Donald Trump) pareiškimai dėl Ukrainos karo kelia ES baimę apkaltinimais nesėkmėmis. Analizė remiantis FT, NYT ir kitais šaltiniais: teritoriniai klausimai, sankcijos ir NATO ateitis. Ar Europa pasiruošusi prisiimti naš...

Skaityti daugiau

2025-09-25 laikas 09:18 Magnio nauda hiperaktyviai šlapimo pūslei: tyrimai, patarimai ir rizikos
Hiperaktyvi šlapimo pūslė (HŠP) trukdo milijonams, bet magnis gali padėti. Remiantis NHANES tyrimu, magnio trūkumas didina riziką 20%. Sužinokite naudą, įsisavinimą, maisto šaltinius ir rizikas. Patarimai mitybai ir papildams iš tarptautinių šaltinių...

Skaityti daugiau