Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Lapkričio » 14

10 neįtikėtinų banano žievės panaudojimo būdų

Bananai – vieni dažniausiai valgomų vaisių visame pasaulyje. Jie bananai ne tik skanūs – juose gausu vitaminų ir mineralų. Šis vaisius yra vienas geriausių kalio šaltinių, dėl to jis puikiai padeda atsistatyti raumenims po intensyvios treniruotės. Tačiau, kaip ir daugumos kitų vaisių atveju, pamirštame apie bananų žievės naudą.

Dažniausiai, suvalgę bananą, jo žievę tiesiog išmetame. O banano žievėje taip pat gausu antioksidantų, vitaminų ir mineralų, kuriuos taip pat galėtume išnaudoti.

10 neįtikėtinų banano žievės panaudojimo būdų

Kompostas

Tikriausiai geriausiai panaudoti banano žievę galime mesdami ją į komposto dėžę. Juk tai yra yrantis produktas, kuriame daug maistinių medžiagų, tokių kaip kalis ir fosforas, padedančių vystytis augalo šaknims bei užtikrinti, kad augalas augtų sveikas.

Kompostinis vanduo

Jei neturite komposto dėžės, vis tiek galite pamaitinti augalus banano žievėje esančiomis maistinėmis medžiagomis, užpildami banano žieves vandeniu. Panardinkite banano žieves į kibirą vandens ir palaikykite kelias dienas. Gautą tirpalą praskieskite grynu vandeniu (santykiu 1:5) ir turėsite kompostinį vandenį.

Vabzdžių įkandimų palengvinimas

Norėdami sumažinti vabzdžio įkandimo sukeltą niežulį ir patinimą, įkandimo vietą patrinkite vidine banano žievės puse. Nors nėra jokių mokslinių šio metodo veikimo įrodymų, nemažai žmonių tvirtina, kad tai veikia. Tai gali būti tiesa dėl banano žievės savybės išsunkti skystį iš įkandimo vietos.

Sultingesnis vištienos gabaliukas

Ant grotelių kepama vištiena (ypač vištienos krūtinėlė be odelės) turi tendenciją išdžiūti. Kitą kartą, gamindami vištieną, uždėkite ant mėsos banano žievę – taip mėsoje sulaikysite natūralias jos sultis. Banano žievė tampa tarsi barjeras, neleidžiantis mėsai išdžiūti.

Batų tepalas

Bananų žievė yra puiki batų tepalo alternatyva. Joje esantis kalis, kurio, beje, taip pat yra ir batų tepaluose, suteikia batams blizgesio, o natūralūs žievėje esantys aliejai suteiks avalynei ilgaamžiškumo. Tiesiog ištrinkite batus vidine banano žievės puse ir nuvalykite minkšta balta šluoste.

Dantų balinimas

Iš esmės dantys yra natūraliai geltoni, o rūkymas prisideda prie dėmių, dėl kurių dantys tampa dar geltonesni. Deja, profesionalus dantų balinimas brangiai kainuoja. Tad tiesiog kasdien skirkite minutę ir patrinkite dantis vidine banano žievės puse – taip natūraliai juos išbalinsite.

Karpų šalinimas

Banano žievę taip pat galite naudoti karpų gydymui bei užkirsti kelią pakartotiniam jų atsiradimui. Atpjaukite banano žievės gabaliuką, kuris dengtų paveiktą zoną. Uždėkite ant odos ir užtvirtinkite medicininiu pleistru. Laikykite per naktį. Jau ryte turėtumėte matyti pagerėjimą. Kartokite, kol karpa išnyks.

Vaisinių muselių spąstai

Neleiskite vaisinėms muselėms mėgautis kitais šviežiais vaisiais – įviliokite jas į spąstus. Įdėkite kelių bananų žieves į dėžutę ir jos dangtyje padarykite kelias skylutes. Museles patrauks banano kvapas, ir jos sulįs į dėžutę, tačiau nebegalės iš jos išskristi. Kai didžioji dauguma muselių bus dėžutėje, ją tiesiog išmeskite.

Sidabro valymas

Banano žievė puikiai padeda grąžinti blizgesį pajuodusiems sidabro dirbiniams. Vidine prisirpusio banano žievės puse patrinkite pajuodusią sidabro vietą, tada nupoliruokite minkštu audiniu. Taip pat galite suplakti banano žievę su vandeniu. Gautu mišiniu ir minkšto audinio skiautele nušveiskite sidabrą, po to nuskalaukite.

Įbrėžimų ant CD ir DVD panaikinimas

Švelniai ištrinkite nubraižytą disko paviršių vidine banano žievės puse. Likučius nuvalykite minkštu audiniu ir nupoliruokite stiklo valikliu. Banano žievė užpildys įbrėžimus, tad diskai gros sklandžiai, be peršokimų.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://www.15min.lt/ji24/straipsnis/namai/banano-zieves-nauda-salina-karpas-valo-sidabra-550-709817

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
31.08.2019 laikas 14:51 Receptai – Patiekalai Mano mama kepenėles gamindavo tik taip - sultingas, krakmolingas ir traškias

Sultingos, skanios ir ekonomiškos! Marinuojame kepenėles kiaušinio, krakmolo, druskos ir pipirų mišinyje, mažiausiai 40 minučių, geriausia 1-1,5 valandos. Tada kepkite kepenėles karštame aliejuje. Kaip pasigaminti, žiūrėkite va...

Skaityti daugiau

21.09.2018 laikas 08:21 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai siekiant pašalinti nemalonų burnos kvapą
Blogas burnos kvapas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai siekiant pašalinti nemalonų burnos kvapą, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip g...

Skaityti daugiau

20.09.2018 laikas 08:04 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai cholesterolio gydymui
Cholesterolis liaudies medicinoje, cholesterolis, cholesterolio gydymas, receptai, cholesterolio receptas, vaistažolės, vaistažolės cholesteroliui, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradici...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau