Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Lapkričio » 12

Jodas efektyvi alternatyva antibiotikams ir labai naudingas sveikatai

Aš negalėjau patikėti, kad jodas žudo vėžį ir yra labai naudingas sveikatai. To aš niekada negirdėjau. Siūlau pažiūrėti visiems!

Jodas efektyvi alternatyva antibiotikams. Tik jodas gali nužudyti visų klasių patogeninius organizmus: gram-teigiamas ir gram-neigiamas bakterijas, mikobakterijas, grybelį, mieles, pirmuonis ir virusus /paranormal.lt/.

Dauguma bakterijų miršta per 15 - 30 sekundžių, po kontakto. Jodas yra plataus spektro veiklos ir jokių bakterijų dauginimąsi, vystymąsi!

Jodas yra labai naudingas moterų grožiui. Jei turite blogus plaukus, kurie iškrenta, sausą odą, lūžinėję nagai, ištinusias akis, jaučiatės pavargusios ir prislėgtos, nuolat norite miego ar verkiate be priežasties, visa tai liudija, kad jūs turite jodo trūkumą organizme!

Jodo nauda

Jei moterų organizmui pakankamai užtenka šio elemento, tai ir atrodo nuostabiai. Jos akys šviečia, plaukai ir nagai aukščiausio lygio!

Šiame vaizdo įraše sužinosite daug įdomių dalykų apie jodo vartojimą. Dalis informacijos mane asmeniškai labai nustebino!

Man atsiranda daug klausymų mūsų gydytojams ir biologijos mokytojams! Bet svarbiausia: kodėl mums apie tai nekalbėjo ankščiau?

Turėdami šią informaciją, galite padėti sau ir savo vaikams!

Daugelis žino, kad jodas reikalingas gerai skydliaukės veiklai palaikyti ir apsaugoti nuo Strumos (Gūžys - padidėjusi ir išvešėjusi skydliaukė). Bet jodas turi daug daugiau funkcijų ir gali būti naudojamas gydant net tokias ligas kaip vėžį ar diabetą.

Kiek reikia jodo?
Šiandieną Lietuvoje daugelis žmonių gauna pakankamai jodo, kad išvengtų Gūžio ligos (reikia, kad skydliaukė pasisavintų apie 50 mikrogramų (1mg (miligramas)=1000 mikrogramų)) per dieną. Gerai skydliaukės veiklai palaikyti rekomenduojama 140 mikrogramų per dieną.
Beje, 70% jodo randama raumenyse ir riebaluose, 20% odoje ir tik 3% skydliaukėje.

Kaip nustatyti, ar jums trūksta jodo?
Nustatyti galima darant kraujo testą arba surenkant 24 val šlapimą. Bet šie testai nemažai kainuoja ir šlapimo testas yra labai nemalonus.
Žymus jodo trūkumas pasireiškia padidėjusios skydliaukės požymiais. Taip pat daromi skydliaukės hormonų testai, tokie kaip TSH, T3 (triiodothyronine) ir T4 (thyroxine). TSH yra skydliaukės veiklą stimuliuojantis hormonas ir, kai trūksta jodo, jo gaminama daugiau, kad b8t7 stimuliuojamas jodo pasisavinimas į skydliaukę iš kraujo ir taip kompensuojamas jo trūkumas. Ir būtent dėl to  padidėja ir išvešėja skydliaukė. T3 ir T4 dažniausiai būna sumažėję. Dar skydliaukės problemų gali būti dėl seleno trūkumo, nes selenas reikalingas enzimui iodothyronine-5- deiodinase, kuris paverčia T4 į T3. Tokiu atveju T4 lygis būna pakilęs, o T3 sumažėjęs. T3 yra daug stipresnis ir potencialesnis nei T4 ir todėl T3 kraujyje cirkuliuoja daug mažesnis kiekis ir jis labai griežtai kontroliuojamas. T3 yra aktyvus skydliaukės hormonas, reguliuojantis medžiagų apykaitą. Jei jo lygis būna sumažėjęs, sulėtėja medžiagų apykaita, pradeda augti svoris, jaučiamas nuovargis, letargija, mieguistumas ir dažniausiai diagnozuojamas hypothyroidizmas - sulėtėjusi skydliaukės veikla.

Kaip namuose nusistatyti, ar jums trūksta jodo?
Yra paprastas metodas, kaip nusistatyti jodo trūkumą. Žinoma, jis nėra 100% tikslus, bet dažnai atspindi jodo lygį organizme. Tereikia nusipirkti kalio jodido iš vaistinės ir patepti kelių kvadratinių centimetrų zoną ant pilvo ar kitos kūno vietos. Tik nevilkėkite gerų drabužių, nes sutepsite. Jei jodas nuo odos išnyksta greičiau nei per 24 valandas, tai reiškia, kad jūsų organizmui trūksta jodo. Žinoma, dalis to jodo tiesiog išgaruoja, bet dalį organizmas pasisavina. Daugeliui žmonių jodas išnyksta per keletą valandų ar bent jau per naktį. Asmeniškai tepu jau kokį mėnesį ir ryte jodo nei kvapo.

Todėl jei jodas išnyksta greičiau nei per 24 val, galite pradėti tepti jodą ant odos. Šis metodas yra geriau nei per virškinamąjį traktą, nes jodas, ir ypač dažniausiai naudojamas kalio jodidas, gali sunaikinti naudingas žarnyno bakterijas. Jei norite vartoti oraliniu būdu, tai geriau vartoti Nascient jodą, kuris kainuoja brangiau, bet teigiama, kad žarnyno floros nežaloja, nes visas yra pasisavinamas, kol pasiekia storąją žarną.
Kelp jodas dėl netirpumo gali net užblokuoti skydliaukę, todėl reiktų šiuos papildus vartoti atsargiai.

Jodą reikia vartoti su selenu

Jodą vartoti reikia su selenu, nes selenas reikalingas vienam skydliaukės enzimui (I iodothyronine 5′-deiodinase), kuris dalyvauja hormoną T4 (tiroksinas, pasyvi hormono forma)  paverčiant  į T3 (aktyvi hormono forma). Ir tai taip pat svarbu vartojantiems tiroksiną (sintetinis hormonas naudojamas sulėtėjusiai skydliaukės veiklai gydyti), nes jei nebus seleno, tai organizmas jo nepavers į T3 ir todėl tiroksino vartojimas dažnai neišsprendžia skydliaukės problemų. Žinoma, tai nereiškia, kad seleno vartojimas išspręs visas skydliaukės problemas.

Skydliaukei kenkiantys augalai

Kai kurie augalai gali pakenti skydliaukės veiklai ir jei jums yra skydliaukės problemų, tai juos reiktų vartoti saikingai arba net visiškai atsisakyti. Šie produktai vadinami goitrogenais, jie susijungia su jodu ir taip blokuoja jodo pasisavinimą. Goitrogenai yra kopūstines šeimos augalai - brokoliai, kopūstai, alfalfa (liucerna), rapsų aliejus, taip pat soja, kuri daugeliu atveju nėra sveikas maistas. Soja taip pat turi phyto estrogenų, kurių perteklinis kiekis gali sutrikdyti kitų hormonų balansą. Dar skydliaukei labai kenkia chloras (iš chloruoto vandens ir per dušą), todėl reikia filtro, bent jau Brita filtrą reiktų įsigyti, taip pat dušo filtrą, jei jūsų vanduo yra chloruojamas. Dar kenkia bromas, kuris dažnai naudojamas miltams balinti.
Jodo šaltiniai

Geriausi jodo šaltiniai yra jūros produktai (žuvis, jūros augalai), jodo taip pat dedama į druską, bet dėl jodo iš druskos kokybės ir pasisavinimo diskutuojama. Taip pat, jei druska dedama yra termiškai apdorojamus produktus, tai daugelis jodo išgaruoja. Dar jodo yra prie jūros esančių vietovių ore, todėl kvėpavimas tokiu oru naudingas. Dar jodo turi spirulina ir chlorela, bet šie produktai turi B12 analogų ir vartojimas dideliais kiekiais net gali sukelti B12 trūkumą ir mažakraujystę bei pažeisti periferinius nervus.

Vėžio gydymas jodu

Gyd. Sircus ir kai kurie kiti jodą naudoja vėžiui gydyti. Tai dar vienas pigus vėžio gydymo metodas. Bet įspėju, kad šis metodas nėra gerai patikrintas ir nėra garantijos, kad jis kiekvienam padės. Nepaisant to, tai gana saugus metodas ir be didesnių pašalinių efektų. Geriausiai tinka odos vėžiui ir melanoma tiesiog tepama jodu.

Taip pat gydomas krūtų vėžys ir kiti vėžiai ir tepama tiesiog ant odos, kur yra vėžio paveikti organai. Kad būtų efektyviau, galima naudoti ir oraliai, bet, kaip sakiau, tada geriau naudoti ne kalio jodidą o Nascient jodą. Oraliai tai tiesiog įlašinama keletą lašų į stiklinę vandens ir geriama. Dėl oralių dozių yra skirtingų nuomonių. Vartojant profilaktikai užtenka 1-2 lašų, bet gydant vėžį reikia daugiau. Kad sustiprinti efektyvumą galima naudoti ir oraliai, bet kaip sakiau tada geriau naudoti ne kalio jodidą o Nascient iodine. (perkant paskaitykite sąlygas) Oraliai tai tiesiog įlašinama keletą lašų į stiklinę vandens ir geriamą. Dėl oralių dozių yra skirtingų nuomonių. Vartojant profilaktikai užtenka 1-2 lašus, bet gydant vėžį reikia daugiau.

Toksiškumas

Toksiškumo nepastebėta vartojant iki 1000 mikro gramų = 1mg per dieną (apie 1-2 lašus, bet priklauso nuo stiprumo), daugiau nei 2mg gali būti per daug, bet čia oficialios rekomendacijos. Taip pat, jei yra jodo trūkumas, organizmas jodą pasisavina daug efektyviau ir todėl staigios didelės dozės gali būti toksiškos, todėl pradėti nuo mažų dozių.

Mega dozės

Dr. Flechas savo pacientams kartais pataria net iki 100mg per dieną ir teigia, kad vartojant po tokią didelę dozę organizmas jodu prisisotina per 6 savaites ir po to pakanka 50mg per dieną. Gyd. Brownstein mano, kad užtenka 12.5mg per dieną. Bet vartoti tokias dideles dozes ilgą laiką gali būti pavojinga, todėl siūlau pradėti nuo mažų, taip pat po vartojimo reikia pasidaryti kraujo testą ir stebėti jodo lygį. Bet daugeliu atveju geriau vartoti per odą, nes tada organizmas žino, kiek jam reikia ir kai prisisotina, jo tiesiog nebepaima ir palieka ant odos paviršiaus. Taip pat jodas yra gana reaktyvus ir kai kurie teigia, kad dideli jodo kiekiai gali paskatinti laisvųjų radikalų gamybą organizme.

Jodo trukumas ir krūties cistos

Jodo trūkumas skatina cistų vystymąsi krūtyse ir kituose organuose ir po kurio laiko cistos gali išsivystyti į vėžinį auglį.

Jodas ir diabetas

Dr. Flechas teigia, kad jodo trūkumas yra viena iš diabeto priežasčių ir jodo vartojimas padidina insulino jautrumą. Todėl sergant II tipo diabetu galima vartoti bent jau profilaktines dozes. Bet žinoma, vien jodo išgydyti diabetą nepakaks, reikia pakeisti dietą, pradėti sportuoti, taip pat vartoti kitus mineralus, tokius kaip cinką, chromą, vanadį ir magnį bei B grupės vitaminus.

Jodas ir hormonai
Dr. Flechas teigia, kad žemas jodo lygis kraujyje yra susijęs su hyper estrogenine būkle (padidėjęs moteriškų hormonų - estrogenų lygis), kuri gali sukelti diabetą, krūtų ir kitos rūšies vėžius. Beje, tik nedarykit mamogramų nes jos nieko bendro su vėžio apsauga neturi ir priešingai - tik skatina vėžį, nes krūties audinys yra labai jautrus radiacijai. Šiluminė tomografija yra daug saugesnis metodas.

Jodas ir depresija

Jodas padidina receptorių jautrumą neurotransmitoriams (nervinius signalus perduodantiems chemikalams), tokiems kaip serotoninas, dopaminas, GABA (gama amino butyric acid). Šie chemikalai yra labai svarbūs smegenims ir jų trūkumas ar receptorių nejautrumas gali sukelti depresiją ir nemigą. Todėl jodo vartojimas gali būti naudingas sergantiems depresija ar kenčiantiems nuo nemigos. Bet vėlgi, depresijos ir nemigos vien jodu greičiausiai išgydyti nepavyks, todėl reikia derinti su kitais metodais ir gydymais.

Skatina sunkiųjų metalų pasišalinimą

Jodo vartojimas skatina sunkiųjų metalų šalinimą iš organizmo, bet palieka organizme reikalingus metalus: geležį, cinką ir kt.

Jodas ir vandens dezinfekcija

Jei kur nors keliaujate po trečio pasaulio šalis, kur vanduo yra užterštas, tai jodo lašas i geriamą vandenį jį dezinfekuoja ir toks vanduo yra gana saugus gerti. Vienas gydytojas, dirbdamas Afrikos šalyse ir naudodamas šį metodą nesusirgo nei vieną užkrečiama bakterine ar virusine liga. Bet kaip sakiau, gali sunaikinti ar sumažinti gerą žarnyno florą.

Jodas sumažina alergines reakcijas

Aminorūgštis rūgštis histidinas yra perverčiamas į histaminą, kuris gaminamas esant alerginei reakcijai ir sukelia odos niežėjimą ir kitus simptomus. Jodas blokuoja histidino pavertimą į histaminą ir taip sumažina niežėjimą, bet šis metodas nėra geriausias alergijų gydymas, nes negydoma priežastis.

Jodas ir nėštumas

Nėštumo metu labai svarbu, kad mama gautų pakankamai jodo, nes esant jo trūkumui vaikas gali būti žemesnio intelekto. Po gimimo jodas taip pat reikalingas vaiko vystymuisi.
Jodas ir astma
Jodo inhaliacijos gali būti naudingos sergant astma. Prieš kelis dešimtmečius tradicinė medicina naudojo dideles oralines jodo dozes palengvinti astmos simptomus.

Jodas ir prostata
Jodu galimą masažuoti prostatos glandą (per analinę angą). Beje daugelis vyrų net nežino, kad ją turi, kol neprasideda problemos arba kai kurie net mano, kad prostatos glandą turi ir moteris.

Jodas ir augalai

Jodo taip pat reikia ir augalams, todėl juos galima laistyti įlašinus kelis lašus jodo.

Čia pateikiu nuorodą į jodo studijas visos jos yra anglų kalba.

Taip pat siūlau perskaityti straipsnį lietuvių kalba, kur pateikiama prieštaringa nuomonė apie jodo naudą.

Tikiuosi kad ši informacija jums bus naudinga ir prašau palikite savo komentarus ir atsiliepimus žemiau.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

avatar
0
1
Kai sprogo Cernobilio atomine, tai pamenu gereme jodo, zinoma, laseli i vandeni. Kartais palaistau geles, o siaip labai gerai pagerti graikinio riesuto lapu arbata, o taip pat ir plaukams skalauti gerai.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.06.2019 laikas 08:26 Receptai – Patiekalai Varškės apkepas su razinomis

Tobulas varškės apkepas su razinomis. Manų kruopas užpilame pienu ir palaikome 30-45 min. Razinas užmerkiame vandenyje. Sviestą laikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Varškės apkepas kepamas 35-40 minučių&nb...

Skaityti daugiau

10.08.2019 laikas 13:07 Receptai – Patiekalai Kopūstų sriubos receptas
Gaminame namuose. Paprasta kopūstų sriuba Kopūstą pjaustome siauromis juostelėmis, bulves ir pomidorą - kubeliai, morkas sutarkuojame stambia tarka, svogūną susmulkiname. Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, pilame šlakelį al...

Skaityti daugiau

28.10.2019 laikas 14:20 Receptai – Patiekalai Bulviniai Blynai Su Mėsos Įdaru

Į mėsos faršą dedame prieskonius, tarkuotą svogūną, išspaustą česnaką ir išmaišome. Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame, šiek tiek nusunkiame ir apšlaktome citrinos sultimis (po nusunkimo pasilikusį krakmolą dedame atgal...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau