- 19.06.2017
- 0.0 Reitingas
- 7586 Peržiūros
- Komentarai
Žarnyno valymo procedūrų pradininku laikomas rusų biologas ir Nobelio premijos laureatas Ilja Mečnikovas. Jau prieš šimtmetį savo „Optimizmo etiuduose“ jis rašė, kad labiausiai žmogaus amžių trumpina organizmo apsinuodijimas toksinais, susidarančiais žarnyne pūvant mikroflorai.
Kodėl tai naudinga?
Kai žarnyne ima kauptis nesuvirškinti maisto likučiai, pradeda aktyviai daugintis patogeninės bakterijos, dėl ko prasideda ir organizmo intoksikacija: toksinai patenka į kraują, blogėja bendra sveikatos būklė. Neretai netgi tvirtinama, kad tai – viena iš onkologinių ligų priežasčių.
Tinkamai atliktas virškinamojo trakto valymas suteikia lengvumo pojūtį, pagerina apetitą ir miegą, žarnynas pradeda veikti kaip laikrodis, tačiau pati valymo procedūra turi būti veiksminga, saugi, nekelti diskomforto ir netrikdyti įprasto gyvenimo ritmo.
Specialistai rekomenduoja pradėti valyti žarnyną nuo 30–ties metų, o jeigu propaguojate nesveiką gyvenimo būdą – ir anksčiau. Bet, ypač jeigu sergate kokiomis nors lėtinėmis ligomis, iš pradžių pasitarkite su gydytoju, kad neišprovokuotumėte ligų paūmėjimo ir dar labiau nepakenktumėte sveikatai
Natūralūs žarnyno valymo būdai
Sėlenos. Jos ne veltui vadinamos „žarnyno šluota“. Gavusios drėgmės, sėlenos, dėl ląstelienos, kurios mūsų organizmas nevirškina, smarkiai išbrinksta, todėl stimuliuoja žarnyno veiklą, gerina jo peristaltiką. Be to, sėlenos pasižymi tulžį varančiomis savybėmis, sugeria toksinus, šalina šlakus, mikrobų gyvybinės veiklos produktus ir maisto likučius. Sėlenų galite nusipirkti bet kurioje maisto prekių parduotuvėje, jos nebrangios, jas paprasta vartoti: tris kartus per dieną, maždaug 15 min. prieš valgį, suvalgykite 2 šaukštus sėlenų ir gausiai užgerkite vandeniu (1–2 stiklinėmis). Nedidinkite sėlenų porcijos – 6 šaukštai per dieną yra maksimali dozė. Procedūrą reikia atlikti kasdien visą mėnesį ir kartoti šį mėnesinį žarnyno valymo kursą kasmet.
Vanduo. Žarnyno valymas ypač naudingas tiems, kuriuos vargina vidurių užkietėjimas. Šiuo atveju puikiai tiks kas rytą tuščiu skrandžiu išgerta stiklinė šilto negazuoto vandens.
Sviestas (arba šaukštas aliejaus). Dar vienas populiarus žarnyno valymo metodas – šaukštas sviesto tuščiu skrandžiu. Reguliarumas yra šio metodo sėkmės garantas, tad daryti tai reikia kiekvieną rytą.
Raugintų kopūstų sunka. Stiklinė šilto kopūstų sūrymo iš ryto tuščiu skrandžiu – lengvas būdas padėti jūsų žarnynui.
Džiovintos slyvos. Išvalyti žarnyną padės gėrimas, pagamintas iš 0,5 litro drungno vandens ir 2 stiklinių vandens, kuriame prieš tai buvo mirkytos džiovintos slyvos. Slyvas reikia užpilti vandeniu, leisti pastovėti, o tada gerai nuspausti. Šį gėrimą reikia gerti bent dvi savaites iš eilės, kiekvieną rytą tuščiu skrandžiu.
Bulvių sultys. Puiki žarnyno valymo priemonė, šalinanti toksinus ir šlakus – bulvių sultys. Pusę stiklinės šių sulčių reikia gerti mažais gurkšneliais per pusę paros.
Linų sėmenys. Paprasta ir veiksminga priemonė žarnyno valymui – linų sėmenų antpilas. Jų reikės vos vieno arbatinis šaukštelis per dieną. Užpilkite sėmenis viena stikline verdančio vandens, palikite pastovėti 4–5 val. ir išgerkite prieš miegą.
Pienas. Pienas, pagamintas pagal specialų receptą, taip pat veiksmingai valo šlakus. Užvirinkite stiklinę pieno ir laikykite jį parą laiko šiltai, kartais pamaišydami, kad išeitų į rūgpienį panaši masė. Vėliau į masę įpilkite šaukštą aliejaus, išmaišykite ir išgerkite prieš miegą.
Kai kurie patiekalai gali padėti išvalyti žarnyną, stimuliuoti jo peristaltiką ir išvengti vidurių užkietėjimo. Paruošti juos labai nesudėtinga.
Kopūstų salotos. Jums reikės: 300 g baltagūžio kopūsto, 100 g morkų, 100 g šviežių burokėlių, 100 g salierų. Supjaustykite kopūstus, visas likusias daržoves smulkiai sutarkuokite. Viską išmaišykite, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Nesūdykite! Jeigu turite bėdų dėl padidėjusio skrandžio rūgštingumo, šviežius kopūstus galite pakeisti raugintais, o burokėlius išvirti.
Obuolių salotos. Jums reikės: 2 obuolių, virtų burokėlių, skiltelės česnako. Viską smulkiai sutarkuokite ir pagardinkite aliejumi.
Sveikuoliška košė. Jums reikės: 0,5 stiklinės avižų kruopų ir tiek pat ryžių. Viską nuplaukite, užpilkite 2,5 stiklinės vandens ir virkite, kol sutirštės. Košę valgykite be sviesto tris dienas iš eilės, geriausia – pusryčiams ar vakarienei.
Organizmą padeda išvalyti ir gėrimai
Geriant įvairių žolių užpilus, arbatas ar mikstūras, galima ne tik puikiai išvalyti organizmą, bet ir pasimėgauti neįprastu skoniu, aromatu. Be to, jos naudingos ne tik kaip žarnyno „šluotelės“. Organizmą valančių augalų arbatą reikėtų gerti rytais, 10–14 dienų:
Erškėtuogių arbata ne tik valo organizmą, bet ir didina atsparumą infekcinėms ligoms, turi daug vitaminų. Be to, yra gardi.
Gervuogių lapų arbata reguliuoja žarnyno veiklą, ramina nervų sistemą, puikiai malšina kosulį.
Krapų arbata gerina apetitą, virškinimą, skatina šlapimo išsiskyrimą, mažina pilvo pūtimą.
Pipirmėčių arbata ramina nervus, skatina tulžies išsiskyrimą, reguliuoja žarnyno veiklą, mažina pilvo pūtimą.
Petražolės lapų ar šaknų arbata skatina šlapimo išsiskyrimą, gerina virškinimą.
Juodųjų serbentų lapų nuoviras varo šlapimą, skatina prakaitavimą. Vertingas kaip vitamino C šaltinis bei aterosklerozės profilaktikai.
Beržo lapų arbata padeda sutrikus virškinimui, skatina šlapimo išsiskyrimą bei prakaitavimą.
Dilgėlių arbata reguliuoja žarnyno veiklą, praturtina organizmą vitaminais bei mineralais, padeda sergant avitaminoze, mažakraujyste, tulžies pūslės ir kepenų ligomis.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau