Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Ligos, Mutacijos » 2016 » Rugsėjo » 25

Kandidoze: kaip ja gydytis iš tikruju. Kas yra candida?

Kas yra candida

Candida albicans ir candida tropicalis yra pavadinti mieliagrybiai, gyvenantys mūsų virškinamajame trakte ir gleivinėse. Mieliagrybių yra kiekviename iš mūsų. Mes gimėme su jais. Candida paprastai gyvena taikoje su kita mūsų žarnyno flora, acidophylus ir bifido bakterijomis. Šios bakterijos reguliuoja grybelio augimą, neleisdamos jam išbujoti. Pagrindinė grybelio funkcija yra naikinti pūvantį maistą, (kuris būna dėl blogo virškinimo, sąlygoto mažo skrandžio rūgšties kiekio) mus jie saugo nuo ligų, nes neutralizuoja pavojingas bakterijas o kai kuriais atvejais ir virusus. Taigi, grybelis – būtinasis parazitas. Jis gyvena kartu su savo šeimininku – žmogumi ir abu iš šitos sąjungos gauna naudą. Bet jei dėl kokių nors išorinių priežąsčių simbiozė sutrinka, candida gali pradėti nekontroliuojamai augti, plėstis, kolonizuoti žarnyną. Esant tokiam procesui, grybelis gali pragraužti žarnos sieneles, pasklisti kraujagyslėmis ir infiltruotis į kitus audinius. Normaliai nepiktybinis grybelis gali virsti į agresyvų, destruktyvų patogeninį grybelį, kuris tampa priežąstimi daugybės, atrodytų tarpusavyje nesusijusių, sveikatos problemų. Ši būklė/liga yra žinoma, kaip sisteminė kandidozė. Kai candida paplinta, ji pripažįstama imuninės sistemos kaip svetimkūnis, kuris turi būti kontroliuojamas. Dauguma sveikatos priežiūros specialistų, nežino apie candidą. Taigi jums reikės rasti gydytoją su atviru požiūriu, ar rasti natūropatą ar homeopatinį gydytoją.

Daugelis sergantys kandidozė lieka nediagnozuoti jų gydytojų, kurie apie tai nieko nežino. Deja, daug gydytojų nepripažįsta sisteminio pobūdžio problemų. Pvz. gydo kaip makšties infekciją – pienligę. Tačiau tai simptomas, o kandidozė yra priežastis. Išgydžius kandidozę, pienligė savaime išnyksta. Tai gali būti taikoma alergijoms, obstrukciniam bronchitui, astmai, šienligei, virškinimo sutrikimui, sąnarių artrozei ir t.t.

 Grybelinės infekcijos gali iššaukti daugybę susirgimų.Grybelis puikiai prisitaiko prie aplinkos sąlygų ( t. y. sergančio žmogaus kūno). Daugelis net neįtaria, kad juos užvaldžiusi candida, o tuo metu infekcija plinta siaubingai sparčiai. 50-70 procentų pacientų sergančių candidoze mažėja gyvybingumas, darbingumas, būdingas nuotaikų svyravimas. Don't be surprised if your doctor thinks it's all in your head and sends you off with a anti-depression prescription. Some healthcare professionals don't believe in Candida, so you need to find a doctor with an open mind, or see a naturopath, homeopathic doctor or kinesiologist.

Ji naudinga organizmui nes virškina tai ką skrandis nesuvirškino. Ji išbujoja kai sutrinka virškinimas. Todėl sergant candida virškinimas turi būti nepriekaištingas. Pagal gamtos bioritmus virškinimo fermentų maksimaliai sumažėja po 19val. Ir pavalgius vėliau, maistas skrandyje blogai suvirškinamas patenka į plonąjį žarnyną. Kai blogai virškinamas, maistas užsilieka plonojo žarnyno viršutinėje dalyje, pamėgtoje candidos vietoje. Dabar maistas čia pus ir bus ką veikti candidai. Jinai tarps ir plėsis. Kaip sakydavo senovės lietuviai “ pusryčius suvalgyk pats, pietus pasidalink su draugu, o vakarienę atiduok priešui”. Tame yra daug tiesos.

Candida simtomai

Dažniausiai pirmieji požymiai,  įvertinus visas sąlygas, gali būti: nosies užgulimas, nosies niežėjimas, burnos, gerklės sausumas, ausies niežėjimas  skausmas, klausos pablogėjimas, deginimas ar ašarojimas akyse, akių patinimai, astma, šienligė, obstrukcinis bronchitas, daugelis alergijų, dilgėlinė ir bėrimai, egzema, psoriazė, sausa oda, pilvo skausmas, raugėjimas, vidurių pūtimas, rėmuo, vidurių užkietėjimas, viduriavimas, tiesiosios žarnos deginimas arba niežulys, išskyros iš makšties, makšties niežėjimas arba degtinimo jausmas, vis blogėjančios simptomai PMS, prostatitas, impotencija, dažnas šlapinimasis, deginimas šlapinantis, šlapimo pūslės infekcija. Tačiau, jei imuninė sistema tebėra silpna pakankamai ilgai, candida gali išplisti į visas kūno dalis, sukelti papildomų gausybė problemų, pavyzdžiui, nuovargis, mieguistumas,  sumažėjusią koncentraciją, nuotaikos svyravimai, galvos svaigimas, skausmas, blogas kvapas iš burnos, kosulys, švokštimas, sąnarių tinimas, artritas, raumenų skausmai, depresija, irzlumas, tirpimas ir dilgčiojimas, šaltos rankos ir pėdos, lėtinis grybelių sukeltos infekcinės ligos, nagų grybelis. Gali būti karščiavimas, šaltkrėtis.

Tai labai rimta infekcija, kuri nusipelno rimto dėmesio ir požiūrio į ją.

Grybelis taip pat gali keliauti per kraują. Candida kolonijos gali giliai įsibrauti į žarnyno sieneles, kolonizuodama žarnyną. Gali išplisti visoje širdies, smegenų, inkstų ir plaučių zonose. Akyse, ausyse... 

Reikėtų atkreipti dėmesį į tokius sveikatos sutrikimo požymius:

  Virškinimo trakto sutrikimai, alergija maistui, vidurių užkietėjimas, viduriavimas, pilvo pūtimas, raugėjimas, pilvo skausmas, stemplės erozija, skrandžio rūgšties atpylimas.

•  Kraujo apytakos sistemos sutrikimai; šaltos arba degančios rankos ir pėdos, bloga atmintis, galvos svaigimas, skausmas.

•  Centrinės nervų sistemos sutrikimai, tirpulys ar dilgčiojimas, migrena.

•  Skeleto, raumenų, sąnarių problemos: skausmai, deformacijos, sąnarių skausmas, patinimas, nykimas.

• Plaučių ir kvėpavimo sistemoje: nosies užgulimas, sinusitas, varvėjimas iš nosies, astma, obstrukcinis bronchitas, niežiejimas gerklėje.

•  Hormoniniai sutrikimai: cukrinis diabetes, skyliaukės ir antinksčių ligos.

•  Raumenų skausmas ar silpnumas.

•  odos ligos: dilgėlinė ir bėrimai, egzema, psoriazė, sausa oda

•  lytinio potraukio praradimas, erekcijos disfunkcija, prostatitas, šlapimo pūslės infekcija.

•  endometriozė, nevaisingumas, nereguliarios mėnesinės, įkyrus makšties niežulys, deginimas, pienligė.

•  Asmenybės elgesio sutrikimai; nerimas, baimės, verkimas, depresija, fizinis ir dvasinis išsekimas. Greitas nuovargis, mieguistumas, nemiga.

Candida paplitimo priežastys

Didžiausią žalą mūsų organizmui daro tokie faktoriai kaip: operacijos, žaizdos, narkotikai, alkoholis, rūkymas ir, aišku mūsų valgymo įpročiai.

Taip pat neracionalus vaistų vartojimas ( daugiausiai antibiotikai ) skatina rezistentiškų (atsparių) grybelio formų atsiradimą.

Steroidinių hormonų vartojimas (priešalerginių hormonų vartojimas), nėštumo arba gimimo kontrolės tabletės trikdo kūno hormoninę pusiausvyrą ir taip pat yra grybelio išvešėjimo priežąstis.

 Grybelis virsta patogenu, kai suardoma rūgščių – šarmų pusiausvyra žmogaus organizme.  O tai atsitinka dėl netinkamų mūsų mitybos įpročių. Vietoje šarminio maisto, susidedančio pagrinde iš žalių daržovių ir vaisių, daugelis vartoja per daug baltyminio ir perdirbto maisto, kuris persveria daugelį organizmo skysčių į rūgštinės terpės pusę. Rūgštinėje terpėje daugiausiai ir plinta visi patogeniniai mikroorganizmai.

Visada pravartu prisiminti, kad grybeline agresija gali įvykti dėl nuolatinės vidinės įtampos, destruktyvių minčių. Tais atvejais blokuojama mūsų sąmonė. Ir jei mūsų kūnuose yra vietų, kuriose yra puvimo procesų, tai tiesiog patys prisišaukiame grybelius, kurių užduotis – sunaikinti pūvančią, yrančią masę mūsų viduje. Taigi, parazitas – tai niekas, viskas – jį supanti aplinka. Mes, žmonės,patys sudarome jiems puikias gyvavimo sąlygas.

Farmacijos kompanijų organizuota vaistų reklama išpopuliarino cheminius preparatus kaip vienintelius, galinčius padėti įveikti ligą. Didžiausias kaltininkas, kodėl paplinta candida infekcija, tai – antibiotikai, kurie užmuša visas gerasias bakterijas ir tada candida nevaržomai paplinta po mūsų kūną. Antibiotikai šluoja visas bakterijas, tame tarpe ir gerąją florą. Todėl antibiotikus vartokite išimtinais atvejais. Antibiotikų vartojimas vaikams padaro dar didesnę žalą. Net ir vienkartinė profilaktinė antibiotikų dozė prieš operaciją gali sutrikdyti normalios žarnyno floros pusiausvyrą. Dauguma žmonių tik susirgę griebiasi antibiotikų, nepagalvodami apie pasekmes. Dažniausiai antibiotikai skiriami be reikalo, dėl šios priežąsties vystosi atsparūs antibiotikams mikroorganizmai. Patogeninės bakterijos išgyvenusios po antibiotikų kurso, perduoda informaciją kaip išgyventi ir kitoms bakterijoms nuo tam tikrų antibiotikų. Taip vystosi nauji štamai patogeninių mikroorganizmų, kurių nebeveikia įprasti antibiotikai. Gydytojas atkreipdamas į ligonio nusiskundimus dažnai išrašo "plataus spektro" antibiotikus, kurie vėliau gali dar labiau skatinti candidos plėtimąsį, to pasekoje dar labiau pažeidžiama imuninė sistema ir neigiama sveikatos įvykių grandinė tęsiasi toliau.

 Sveiko organizmo viename millilitre žarnyno turinio yra nuo 100 tūkst. iki 1 mln. mikrobų. Apie 90 proc. sudaro gerosios – bifido bakterijos. Žmogaus žarnyne turi būti pakankamai įvairių bakterijų grupių, kurios palaikytų ir apsaugotų virškinimą bei imunitetą. Kiekvieno suaugusio žmogaus organizme yra apie pusantro kilogramo 400 rūšių bakterijų, šis kiekis pakankamas, jei apsaugo nuo kandidos ir kitų patogeninių mikroorganizmų pertekliaus. Sveika žarnyno mikroflora padeda virškinti, sumažina laktozės netoleravimą, mažina cholesterolio kiekį, dalyvauja vitamino B12 ir folinės rūgšties sintezėje, veikia fermentų kiekį, detoksikuoja ir apsaugo žarnyną, palaiko imunitetą, slopina kandidos ir kitų patogeninių bakterijų dauginimąsi. Kad virškinimo traktas dirbtų optimaliai, galima papildomai vartoti Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus bulgaricus - tris iš dažniausių apsauginių bakterinės mikrofloros rūšių. Taip pat rekomenduojama gerti natūralų jogurtą.

Sutrikus natūraliai žarnyno florai, sutrinka žarnyno veikla, to pasekmėje ir kitų organų veikla. Disbiozė, disbakteriozė, candidozė - blogos mytybos, antibiotikų vartojimo pasekmė. Imunitetas tiesiogiai susijęs su gera žarnyno ir virškinamojo trakto veikla. Blogas virškinimas išsekins kasą, perkraus kepenų funkciją. Kaip taisyklė atsiranda gleivės bronchose, uždegimai. Užgula nosį, užsiteršia limfa. Silpstant imunitetui žmogų dar labiau atakuoja parazitai, patogeninės bakterijos, grybeliai. Kapitaliai išsiderina ir hormoninė pusiausvyra, kuri ypatingai veikia emocijas. Žmogus išsenka ir psihologiškai: nuovargis, įtampa, beviltiškumas, nerimas, baimės. Toliau seks ir visa virtinė žinomų ir sunkiai diagnozuojamų ligų – įvairios kilmės alergijos, sąnarių uždegimai, cukrinis diabetas, parkinsonas, išsetinė sklerozė, vėžys. Žmogus turi įsisamoninti - šios ligos nėra atsitiktinės ir netikėtos. Jos atsirado per ilgą laiką, atitrūkus nuo natūralaus, paprasto gyvenimo būdo. Vaistų pramonė dabar trina rankas. Tokie mes jai labai naudingi.

Daug antibiotikų gauname ir per mėsą: vištas, kiaules. Galime gauti netgi per pieną ar kiaušinius. Todėl stenkitės pirkti ekologišką mėsą, žuvį, kiaušinius, pieną.

Ką daryti?

• Vengti bet kokių mechaninių, cheminių dirgiklių, maisto, ir aplinkos alergenų.

• Pašalinti antibiotikų naudojimą. Neskirti jokių specifinių antimikrobinių medikamentų, kai nėra indikacijų (sėti pasėlius ).

•   Stiprinti imunitetą, skirti vitaminų, mikroelementų.

• Nutraukti geriamųjų kontraceptikų vartojimą.
• Gydant antibiotikais visada skirti kandidozės profilaktikai vieną iš vietinio ar sisteminio poveikio medikamentų.

•   Suteikti psichologinę pagalbą pacientei ir partneriui.
•   Pakartotinai ištirti kiekvieno paūmėjimo metu.
•   Patarti nedėvėti aptemptų sintetinių drabužių.
•   Kurį laiką nevartoti maisto produktų kurie skatina candidą augimą

•   Taigi svarbu sumažinti arba panaikinti angliavandenių  naudojimą tam tikrą laiką, nes jie skatina candidos augimą.

Blokuoja imuninę sistemą, išderina hormoninę, užteršia limfinę sistemą

Candida albicans yra viena iš labiausiai paplitusi žmogaus ligų sukėlėjų.Taigi, kai vyksta nenormaliai greitas candida augimas, jis tampa lėtiniu, imuninė sistema atakuojama - kas sekundę, kas minutę, kas valandą, kas dieną, kas mėnesį, kas metus. Taip imuninė, limfinė, hormoninė sistema praranda kontrolę. Per ilgą laiką, išsekinama imuninė sistema, atsiranda degeneraciniai procesai. Candida sudaro sąjungas su bakterijomis ir parazitais, apsunkindami ir taip nelengvą būklę. Daugelis grybelių kenkia ne tik daugybiniu išsikerojimu, bet ir toksiškomis savo atliekomis. Ilgalaikė infekcija nualina organizmą tiek fiziškai, tiek psichologiškai.

Nuo nuolatinės kovos, limfmazgiai padidėja, juos ima mausti ir jie nebesugeba neutralizuoti candidos, kitų gryvelių ar bakterijų. O dar prisideda cheminė aplinkos ir maisto tarša. Palaipsniui candida ir kitos bakterijos drauge gali skverbtis į sąnarius, juos naikindami (psoriazinis artritas, reumatoidinis artritas, sąnarių nykimai). Candida gali skverbtis ir į odą. Susergama egzema, psoriazė, atsiranda odos pūliniai. Tai labai brutali infekcija, kuri ieina į hormoninę sistemą, sutrikdo jos funkcijas, kad galėtų neribotai plėstis.

Imuninės sistemos nevaldoma candida gali  kolonizuoti visus kūno audinius

The uncontrolled growth of candida is known as candida overgrowth.

Deja, yra daug veiksnių, mūsų modernioje visuomenėje, kurie gali sutrikdyti ekologinę pusiausvyrą organizme, susilpninti imuninę sistemą ir taip leisti candidai užkariauti mus. Imuninė sistema gali būti paveikta blogais mitybos įpročiais (valgyti ką matau, darant iš savęs šiukšlių maišą), oro, vandens, maisto tarša; buitine chemija (sintetiniai kvepalai, muilai, šampūnai, skalbimo milteliai)Over 10,000 chemicals have been added to our food supply alone that were not there just 100 years ago! Per 10.000 cheminių medžiagų buvo pridėta prie mūsų maisto tiekimui vien tik, kad nebuvo ten tik prieš 100 metų! We do not have the genetic recognition of these substances as foods or as useful additions to our bodies. Lėtinė alerginė reakciją į maisto produktus, maisto tarša apkrauna ir taip nualintą imuninę sistemą.

Mes neturime genetinio pripažinimo tiems teršalams. Net jei laikysitės candida dietos, valysitės ir jei gyvensite pelėsinėje aplinkoje, candida vistiek plėsis. Alergija į pelėsį jau rodo, kad turite candidą paplitusią jūsų kūne. Kol candida nėra paplitusi galite neturėti alergijos pelėsiams. Jeigu radote apipelijusią duonos kriaukšlelę, išmeskite visą maišelį, nepaimdami nė gabalėlio, nes valgysite ne duoną o nuodus. Kai candida paplinta mūsų kūne ji sudaro grandines, siūlus, besiskverbiančius visur į vidaus organus, audinius, sąnarius, stuburą, kraują, smegenis. Sergant candida dažnai norisi to maisto, kuris augina candidą: saldumynų, bandelių, alkoholio ir t.t. Tai ne jūs norite to maisto. To maisto nori candida. Grįžus į vidinę ekologiją, natūraliai pasikeis jūsų maitinimasis. Pradėsite jausti, koks maistas suteikia jums sveikatą, žvalumą, gerą savijautą. Dažnai valgome viską ko užsimano mūsų aistros, o ne ko tikrai reikia mūsų organizmui.

Atkurti efektyvią imuninę sistemą

Imuninė sistema saugo kiekvieną kūno ląstelę. Judrioji apsauga – limfocitai- gaminami kaulų smegenyse, dauginasi skydliaukėje, blužnyje ir limfmazgiuose, išskiriami į kraujotaką kovai. Vieni iš jų naikina laisvuosius radikalus, kiti išskiria antikūnus, dar kiti naikina virusus, bakterijas ir kitus nepageidautinus įsiveržėlius, valo mūšio lauką „suvalgydami” aukas. Bet šis gynybinis tinklas gali būti pažeidžiamas. Candida nėra problema. Ją supanti aplinka yra problema.  Problema yra tame, kad imuninė sistema nebesugeba kontroliuoti candidą. Atkurti efektyvią imuninę sistemą gali būti įgyvendinta keičiant mitybos įpročius, dienos rėžimą, atstatant dvasinę ir fizinę sveikatą.

Savęs sekinimas darbais, nemokėjimas atsipalaiduoti, pailsėti, atostogų nebuvimas, ėjimas vėlai miegoti (ypač išderina hormoninę sistemą), pasyvus gyvenimo būdas, šviesių emocijų stygius. Visa tai  išderina ekologinę kūno pusiausvyrą. Atminkite: jei kūnas išsekęs ir pervargęs – atsistatymo, sveikimo procesai nevyks. Jeigu daug neigiamų emocijų: įtampos, nervingumo, nepasitenkinimo, kritikos, baimės. O gal jums nusispjauti į visus? Tada pasveikti bus labai sunku. Šviesios emocijos harmonizuoja visas organizmo sistemas. Neigiamos, nevaldomos emocijos išderina vidinį harmoningą skambesį. Atkreipkite dėmesį į savo charakterį, savikritiškai žvilgterkite į save. Ar jaučiate pasitenkinimą savimi, gyvenimu? Ar realizuojate save? Ar turite šviesių įdėjų? Ar ieškote įkvėpimo? Ar jus traukia harmonijos, naujo savęs paieška, kūryba? Ar ieškote kaip galėtumėte būti naudingi žmonėms?  Ar ieškote santaros ir sandoros jausmo savyje? Ar praktikuojate ramybę, šviesą, dvasinį pakylėjimą? Ar ieškote palaimos ir dievo savyje? Ar skleidžiate meilę sau, aplinkiniams ir gyvenimui? Kova savyje, kova su aplinka, sukuria įtampą, nepasitenkinimą, konkurenciją. Vidaus organai, vidinės funkcijos pradeda konkuruoti, kovoti kas daugiau paims, gaus, užkariaus, nugalės. Motina gamta mus žavi simbioze, harmoningais santykiais vienas su kitu, prisiderinimu. Tai dieviška gamtos dovana, ieškoti simbiozės, darnos - harmoningo sutarimo su savimi ir su aplinka.  

Savęs gilesniam pažinimui ir transformavimui padės įvairūs seminarai, stiprinantys jūsų kūną ir dvasią: joga, meditacija, ci-gun terapija ir kita. Akupunktūra, masažai, gydomosios vonios taip pat jus sustiprins. Labai gerai pirtis 1-2 kartą savaiteje (padės lengviau ir greičiau išsivalyti). Pasivaikščiojimai būtini, ypač gamtoje. Pasivažinėjinas dviračiu, plaukiojimas baseine. Jokių sekinančių, stiprių fizinių krūvių – nesekinkite savęs, jėgų jums dar prireiks. Joga rytais bent 15 minučių ar kita mankšta. Meditacija suteiks jums dvasinio stiprumo ir pasiryžimo pasiekti tikslą iki galo. Skaitykite gilesnes knygas, būtina dvasinė transformacija, kuri padės pakeisti senus mytybos, dienos rėžimo, charakterio įpročius. Susigrąžinkite savo gerą sveikatą ir transformuokite savo gyvenimą! Bet tai be jūsų pastangų neįvyks. Į nuostabią vidinę kelionę mielieji J!

Medikamentai negydo jūsų charakterio.Netgi jei trumpam išsigydysite candidą jūsų būdas iš aplinkos ir vėl pritrauks “ Candida albicans ” ar kitokius grybelius, bakterijas ir kitus ligos sukėlėjus.Tai dar kartą parodo, kad žmogaus kūnas ir siela – Viena.

So, when overgrowth occurs, a chronic stimulation to the immune system results -- every second, every minute, every hour, every day, every month, every year -- in an attempt by the immune system to regain control.

Dieta

Svarbu, kad candida badmiriautų ir palaipsniui trauktųsį iš organizmo. Tam labai svarbu parinkti maisto produktus. Svarbiausia nepersivalgyti! Netgi stengtis pavalgyti ne iki sotumo, o taip kad jaustumėtės lengvai nedavalgę. Tada bus geras virškinimas, o geras virškinimas svarbiausia norint panaikinti candidą. Stengti valgyti nedidelėmis porcijomis 2-3 kartus dienoje. Nemaišyti daug valgių vienu metu. Stengtis nevalgyti po 19 val. Tai labai užsispyrusi infekcija, kurią labai sunku pažaboti. Jei nesilaikysite naujų mytybos įpročių, jos nenugalėsite. Maistą reikia labai gerai sukramtyti. Valgyti mėgaujantis, stabdant mintis, neskubėti, nurimti, atsiduoti valgymo malinumui. Dienos bėgyje išgerti vandens arba nesaldintos žolelių arbatos 2-3litrus, kad valytųsį candidos toksinės atliekos. Deja vanduo iš čiaupo netinka, turi būti valytas! Dietos I etape negalima raugintų ir marinuotų daržovių. Negalima medaus, cukraus, vaisių.

Sumažinti maisto vartojimą, kurių sudėtyje yra mielių. Foods that contain yeast should be completely eliminated. Maisto produktai, kuriuose yra mielių, turėtų būti visiškai panaikinti. These are foods like, bread, beer, win(pavyzdžiui tokie kaip duona, alus, vynas, sūris).

Pašalinkite pieną iš savo dietos. Dairy foods should be removed from the diet because Candida can reduce the body's ability to digest fats which can result in a build up of fatty acids in your system. Pieno produktus taip pat reikėtų išbraukti iš maisto: grietinę, sviestą (išskyrus ghi sviestą), pieną, visus sūrius.

Nustoti valgyti paruoštus ir supakuotus maisto produktus, jei to dar nepadarėte.

Didžiausias dalykas, kurį reikia pašalinti tai - cukrus. Remove it from your diet completely. Sugar feeds yeast like nothing else. Pašalinkite jį visiškai iš savo raciono. Cukrus organizmo mielių maistas. Pradėkite skaityti maisto produktų etiketes. Jei pamatysite kažką, kad baigiasi "ose", pavyzdžiui, maltozę, gliukozę, sacharozę arba net maltodekstrino, geriau laikytis  atokiau nuo jo. Basically anything that tastes sweet with the exception of stevia, don't eat it. Taip pat nevartoti medaus, klevų sirupo, rudojo cukraus, kukurūzų sirupo, melasos.  Iš saldumo galite naudoti tik stevija augalo miltelius, Stevija maždaug 200-300 kartų saldesnis už cukrų uir gali padėti jums kai trokštate ką nors saldaus suvalgyti. Su ja galite saldinti gėrimus, spanguolių, šaltalankių, rojaus obuopliukų sultis. Taip pat ir košę.

Negalima valgyti vaisių - arba gerti vaisių sulčių - jie turi gamtos cukraus, kuris skatina candidos ir mielių augimą. Don't drink beer, wine or liquor as the alcohol also provides sugar, and many of these products are fermented with yeast. Negalima gerti alų, vyną, jokio alkoholio, nes daugelis šių produktų yra fermentuoti su mielėmis ir cukrumi.

Viskas kas pagaminta su actu ar rūgščiąja druska – negalima – nes jie pagaminti  naudojant mielių kultūras. Nenaudokite salotų padažų, alyvuogių, marinuotų agurkų, majonezo, kepsnių padažo, grilio padažo, sojos padažo. Parduotuvinio garstyčių ir krienų padažo. I etape patys darykitės padažą su aliejumi, dadėdami garstyčių, krienų, česnakų, citrinos sulčių, prieskonių. II etape šiuos priedus galite dėti į natūralų jogurtą.

Labai svarbu skaityti visas etiketes ant maisto produktų.

Riestainiai, bandelės, pyragaičiai, duonos gaminiai, krekeriai taip pat turėtų būti pašalinti iš dietos, nes jose yra mielių ir cukraus.

Venkite visų grybų. Žemės ir kešju riešutų ir riešutų sviesto. Venkite sūrių, ir mėsos gaminių  vytintų, rūkytų ar marinuotų. Beverages that should be avoided are fermented drinks such as root beer and cider, black tea, and coffee, including decaffeinated.Venkite juodos arbatos, kavos, įskaitant  ir kavą be kofeino. Kiek įmanoma, venkite perdirbtų ir supakuotų maisto produktų.

Žmonės gali pastebėti pagerėjimą po griežtos dietos, kuri truks nuo dviejų iki keturių savaičių dietos. Kitiems tai trunka mėnesius, pusmetį, metus. Kas serga reumatoidiniu artritu ar psoriaze netgi metus, pusantrų ar net ilgiau. Kai simptomai dings ir laboratoriniai tyrimai parodys gerus rezultatus, maisto produktus iš ribojimų sąrašo galima palaipsniui grąžinti, ne staiga, o stebint savo savijautą ir maisto produktų toleranciją. Jei prasidės virškinimo sutrikimai ar pilvo pūtimas tuos produktus kurį laiką geriau nevartoti.

Gaminkitės maistą patys. Išmoksite mėgautis lengvu, paprastu, greitai paruošiamu maistu. Sumažinkite iki minimumo keptą maistą, nes jis labai sunkiai virškinamas. Geriau virtas vandenyje ar ant garų. Jei keptas, tai orkaitėje ant grotelių

III etapai

I etapas arba I žingsnis:

 išsivalymo arba detox’inė programa

I etapo trukmė 14-40 dienų. Šis etapas pats sunkiausias, ir pats svarbiausias norint susigrąžinti sveikatą. Pirmame etape neduoti jokių angliavandenių candidai, jokių košių. Negalima varškės, jogurto. Galima daržoves, ypatingai gerai salotos. Riešutai: migdolai, graikiški, lazdyno. Netinka: pistacijos, žemės, kešju riešutai. Riešutus valgyti ribotai iki 8-12 vnt, kad nesutriktų virškinimas. Geriausiai juos iš vakaro pamerkti, jei įgis dygymo prpcesus, atsiras juose daugiau virškinimo fermentų. Tai geras produktas nuo išsekimo ir jėgų papildymui ir atstatymui. Juos geriausiai valgyti su salotomis, ar berti į salotų lėkštę. Saulėgražos taip pat labai gerai. Jų suvalgyti iki 3-4 šaukštų, ne daugiau kad neapsunkintų virškinimo. Valgant riešutus ir sėklas, nevalgyti kartu su kitais baltymais mėsa, žuvimi, kiaušiniais, sulėtėja ar sutrinka virškinimas, nes baltymai kartu nesivirškina, pradžioje vienas, paskui kitas. Gyvuliniai baltymai rūgština žarnyno terpę, todėl jie reikalingi sergant candidos infekcija. Candida tarpsta šarminėje terpėje, todėl labai mėgsta vegetarus. Kad nenusilptumėte kasdien valgykite baltymus: žuvis 1-2 kartus savaitėje (žuvį geriau pirkti iš žvejų); mėsa: vištiena, kalakutiena 1-3 kartus savaitėje (geriau ekologinė iš turgaus ar kaimo, jei brangu, pirkite tik sau, ne šeimai); jautiena 1 kartą savaitėje, triušiena, aviena, liežuvis. Mėsą virkite –gerai virškinsis. Į virtas daržoves į dėkite išvirta mėsyte ir specialiu mikseriu viską suplakite. Turėsite trinta kreminę sriubytę. Nevalgykite mėsos buljonų - užkemša kraujagysles. Daržoves virkite su filtruotu vandeniu. Jei kažkoks maistas sutrikdo jūsų virškinimą, tiesiog jo kurį laiką venkite.

I etape candida stipriai valysis iš jūsų kūno. Būtinai gerkite daug vandens (filtruoto), ar žolelių arbatos 2-3 litrai per dieną. Neškites su savimi į darbą buteliuką, žoleles užsiplykimui, ar paruoštą arbatą termose. Praktiškai visiems būna silpna, gali atsirasti pykinimas, galvos skausmas, prakaitavimas, susitaikykite su tuo. Kai candida žūsta ji išskiria šalutinius produktus: baltymus ir toksinus tiesiog į jūsų kraują. Tai  rezultatas - candida mielių ląstelių miršta. Galite sumažinti šiuos nemalonius simptomus pasikaitindami karštoje saunoje ar karštoje vonioje. Ir būtinai gerkite daug vandens ir žolelių arbatos, tai greitins detoksikaciją. Šis procesas yra laikinas, nors kitiems jis gali užtrukti mėnesius. Tai priklauso nuo to kiek ši infekcija yra paplitusi.

Kada pereiti į antrą etapą priklausys nuo jūsų savijautos. Jei candida sergate eilę metų ir jinai stipriai pasisėjusi jūsų kūne; sutrikęs virškinimas, atsikosčiojimas, gleivės, dusimas drėgnu oru, sąnarių ar stuburo skausmai, ar net sąnarių nykimas, prireiks ilgesnio laiko tarpo. Jei virškinimas pagerėjo, savijauta pradeda po truputį gerėti pereikite prie II etapo. I etape norėsis daugiau pailsėti, neišsekinkite save darbais.

I etapo maistas

Daržovės

Galima

Asparagus

Visos salotos, žali prieskoniniai augalai, šparagai,Avocado cukinija, avokadas,Broccoli brokoliai, Brussel sprouts briuselio kopūstai, Cabbagekopūstai,  Caulifloweržiediniai kopūstai (kalafiorai), Celery salierai (šakniniai, kotiniai, lapiniai), kiniški kopūstai, krapai, petražolės, svogūnai, česnakai, meškiniai česnakai (ypatingai gerai), Cucumberagurkas,Eggplant Garlic (raw)Kalelapiniai kopūstai, Leeksporai, jūros dumbliai, ridikas, daikono ridikas (baltasis, yra iki parduotuvėse), juodas (lietuviškas) ridikas, ridikėliai, ropė, špinatai (ne vasaros metu yra šaldytų), žaliosios paprikos, Okrapipiraippšparaginės pupelės. Šviežios daržovės kasdieniame meniu būtinos, dėl jų ląstelienos, kuri skatina žarnyno peristaltiką ir gerų bakterijų augimą. Ridikus, ridikėlius pagal galimybę tarkuokite į visas salotas, tai ypatingai geri produktai sergant candidoze.

Turėkite šaldymo kameroje šaldytų daržovių greitiems patiekalams šparaginių pupelių, kalafiorų, brokolių, kuriuos išvirus galite patiekti vienus arba pakepkite su keliais kiaušiniais, ir patiekite su linų sėmenų aliejumi. Dėl gardumo dadėkite sviesto ghi. Galima tofu – sojos pupelių sūrį. Galite jį pasidaryti patys.

Salotos

Burokine ar šiek tiek smulkesne tarka tarkuotas kopūstas, baltas ridikas. Pagardinti aliejumi, druska, prieskoniais.

Tarkuotas kopūstas, saliero gumbas. Pagardinti aliejumi, strinos sulčių šlakeliu.

Tarkuotas kopūstas, baltas ridikas, saliero gumbas. Pagardinti aliejumi, druska.

Tarkuoti kopūstai, baltas ridikas, agurkas. Pagardinti aliejumi, druska, prieskoniais. Supjaustykite gabalėliais cukiniją, agurką, kalafiorą.

Kvadratiniais gabalėliais pjaustytas baltas ridikas, cukinija, agurkas. Pagardinti aliejumi, druska, prieskoniais.

Gabalėliais pjaustytas baltas ridikas, kalafioras, cukinija, agurkas. Pagardinti aliejumi, druska, prieskoniais.

Supjaustykite gabalėliais cukiniją, agurką, kinišką kopūtą. Įpjaustykite virtą kiaušinį.

Prisirpusį, minkštą avokadą nuplaukite. Supjaustykite išilgai per pusę. Atskirkite kaulą. Gautas daleles padalinkite išilgai į 2-3 dalis. Nulupkite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais. Apibarstykite mylymais prieskoniais ar pipirais (juodi geriau tinka), mėgiamu aliejumi (jei norisi ir trūksta svorio). Ant viršaus išspauskite šiek tiek citrinos sulčių. Skanaus. Stiprus, baltyminis ir lengvai virškinamas maistas. Kietus avokadus palaikykite ant palangės, jie prisirps per 3-7 dienas.

Avokadas ir agurkas pjaustytas gabalėliais, kiniškas kopūstas, pjaustytas gabalėliais kietai virtas kiaušinis. Gali būti net šilta, gabalėliais pjaustyta vištos krūtinėlė. Pagardinti aliejumi, druska ar prieskoniais. Stiprus užkandis dirbantiems fizinį darbą.

Salotas pabarstykite 2-3 šaukštais saulėgražų ar moliūgų sėklų. Duos stiprumo, bet nepadauginkite, kad nesutriktų virškinimas. Labai skanu dauguma daržovių: kalafiorus, brokolius, baltus ridikus, cukiniją, kopūstus kitas daržoves valgyti net nemaišant nė su nieku. Pamėkite natūralų skonį. Kurkite savo salotų receptus.

Retkarčiais išsikepkite orkaitėje daržovių. Galite įpjaustyti ir kartu iškepti sojų pupelių sūrio, vištos krūtinėlės.

Sriubos

Iš šių daržovių virkite sriubas. Bulves pakeiskite salieru. Kalafiorai, brokoliai, šparaginės pupelės, saliero gumbas, žiupsnelis druskos ar prieskonių. Ghi sviesto ar linų sėmenų aliejaus.

Žalioji paprika, brokolis, cukinija. Galite dadėti kinišką arba paprastą kopūstą.

Labai skani trinta brokolių sriuba. Valgykite vieną ar dadėkite mėgiamų daržovių.

Negalima

Venkite krakmolingų daržovių: morkų, saldžiųjų bulvių, bulvių, batatų, kukurūzų, moliūgų, burokėlių, žirnių, žalių žirnelių, pastarnokų, pupelių.

Uogos

Galima

Rūgščios, nesaldžios; spanguolės, šaltalankiai, bruknės, šermukšniai, vyšnios. Ir tai nedaug, saikingai.

Aliejus

Kokosų aliejus,Olive Oil alyvuogių aliejus, Sesame Oilsezamų aliejus, Pumpkin seed oilmoliūgų sėklų aliejus,  

Macadamia Oilmakadamijos aliejus, Almond Oilmigdolų aliejus, Flax Oillinų  sėmenų aliejus, kokosų aliejus, saulėgrąžų. Šildymas ar virimas griauna daugelį alyvų maistines medžiagas.

Aliejus geriausiai linų sėmenų ir extra virgin oil alyvuogių aliejus. Alyvuogių aliejus (extra virgin oil Romeria) stikliniame butelyje, šis aliejus nėra kartus ir gana malonu jį gerti ar pilti į salotas, košes, daržovienes. Šiuos aliejus vartokite per visus valgymus. Candida žarnyne įsisiurbia į žarnas taškeliais, virtinėmis, siūlais, kurie sujugti vienas su kitu. Traukiantis candidai tuščios ertmės užsipildo aliejumi (kokosų, linų, alyvuogių), taip neleisdami candidai vėl grįžti į pragraužtas candidos žarnyno sieneles. Kokosų aliejus yra stiprus Candida žudikas, jame yra daug priešgrybelinių medžiagų. Lauro rūgštis ir caprylic rūgštys padeda išvengti Candida. Kokosų aliejaus norma dienai 2-3 šaukštai.

Jei visdėlto kepsite ant aliejaus, naudokite nerafinuotą alyvuogių aliejų Heating or boiling destroys many of the oils' nutrients. Mokslininkai nustatė, kad maistinės vertės jis nepraranda net ir kaitinamas labai aukštoje temperatūroje 200-242 laipsnių karščio. O rafinuotas alyvuogių aliejus maistnes savybesišsaugo tik iki 122 laipsnių karščio.

Darykite patys padažus salotoms. I etape salotų užpilų padažai iš aliejaus linų, alyvuogių įdedant į juos česnako 2-3 skilteles, prieskonių stebėkite, kad juose nebūtų gliutomato, kitų žalingų nuodų. Man patinka “Saldvos” žuvies, vištos prieskoniai, šlakelis citrinos sulčių. Visus ingredientus išmaišykite ir pagardinkite salotas. Saldžiarūgščiam padažui pagaminti tinka vienintelė saldi žolė – stevija. Jei jums labai trūksta saldumo, vartokite nedideliais kiekiais steviją.

Ghi sviestas (ne iš raugintos grietinės, geriausiai ekologinis, iš kaimo, ar turgaus). Ghi sviestą išsivirkite patys. Tai tūkstantmetė senovės indų patirtis. Sviesto apie 1kg, virkite geležiniame, tik ne emaliuotame puode, apie 45-55 min., ant pačios mažiausios ugneles. Verdant nugriebkite baltas putas, jų nenaudokite, nes jos maitins grybelį. Baigus supilkite į indą. Atšaldykite ir laikykite šaldytuve. Šis produktas praktiškai negendantis, todėl jo galite išsivirti daugiau.

Sojų pupelių pienas. Jį galite pasidaryti patys. Pakelį sojų pupelių užmerkite vandeniu nakčiai ar 4 valandom. Sumalkite mėsmale (lengviausia elektrine). Sumaltą masę sukrėskite į 4 litrus verdančio, išfiltruoto vandens. Pavirkite 3-5 minutes ir nukoškite per dvigubą marliuką įdėtą į duršlioką arba tankų plastmasinį rėtuką (patogiausia). Sojų pieną laikykite šaldytuve ir išgerkite per 3 dienas (ilgiau surūgsta). Pvz. 2 litrus pieno galite pasilikti, o iš likusio pasidarykite sojų pupelių varškės.

Sojų pupelių varškė: į karštą sojos pieną įpilkite 1-2 citrinų sultis, kelias minutes palaukite, kol sutrauks. Dvigubą marliuką įdėkite į duršlioką arba tankų plastmasinį rėtuką ir palaukite kol nubėgs skystis. Sojų pupelių varškė nėra skani jei į ją neįdėsite: prieskonių, česnako, pipirų, krapų, petražolių, tarkuotų burokine tarka agurkų. Įvairūs prieskoniai duos skirtingą skonį. Eksperimentuokite.

Sojų pupelių sūris: sojų pupelių varškę išmaišykite su prieskoniais, įdėkite į marliuką, užriškite ir padėkite tarp dviejų pjaustymo lentelių keliom valandom. Ant viršutinės lentelės uždėkite kelių kilogramų akmenį ar puodą su vandeniu. Po kelių valandų sūrį įdėkite į šaldytuvą. Suvartokite per 3 dienas.

II etapas

Užsėjimas gerosiomis bakterijomis

II etapo trukmė 40 dienų ir daugiau, stebint savijautą. I etapas – išvalymo, o II etape žarnyną turite užsėti gerosiomis bakterijomis, jos nenaikina candidos, bet kai nėra gerųjų bakterijų candida nevaržomai išsiplečia. Naują maistą, II etape, pradėkite valgyti tarsi degustuodami, nuo trupučio, stebėdami ar maistas netrikdo virškinimo. Naują maistą įveskite po truputį ir kas antrą dieną. Labai svarbu neskubėti. Išmokę susilaikyti maiste, išmoksite susilaikyti ir visame kitame. Labai svarbu saiko jausmas mūsų gyvenime, nes būtent dėl jo stokos gyvenime nukenčiame labiausiai. Geriau nuo stalo atsikelti lengvai neprivalgius, nei privalgius ar persivalgius. Sotumo jausmas po valgio dažnai ateina tik po 10-15 minučių. Jei valgysite lėtai ir ilgai kramtysite mėgaudamiesi ir meditatyviai. Jogai pataria kramtyti taip, kad maistas taptu minkšta košele ir pats kramtant savaime nukeliautų į skranduką. Jei po maisto norisi miego, pilve apsunksta, tai rodo, kad kažkas netinka. Pavalgius turite jaustis gerai, lyg gavus energijos. 

Galite po truputį savo meniu praplėsti grūdiniais patiekalais.

Grūdai

Galima

Nelipnūs grūdai: grikiai, soros, spelta, amaranth,  bolivinė balanda (quinoa, turi labai daug baltymų), laukiniai ir rudieji naturalūs ryžiai, saulėgražų sėklos.

Prdžioje išbraukite grūdus, kurie turi glitimo: manų, perlines kruopas, kviečius, avižas, rugius, miežius.

Duoną pakeiskite speltos ir grikių trapučiais tepkite ant jų ghi sviestą, pasigardžiavimui kokosų aliejų (jis yra tirštas, sviesto konsistencijos).

Labai skanus patiekalas: ant speltos trapučio užtepti ghi sviesto ar kokosų aliejaus ir pabarstyti saulėgražų sėklomis.

Grikių blynai. Grikius užpilti filtruotu verdančiu vandeniu ir padėti šusti tarp pagalvių ar supilti į termosą. Palaikyti 5 min. Įmušti kiaušinį, įberti porą šakštų saulėgražų. Sudėti su šaukštu ir iškepti. Patiekti su sviestu ghi ar užpilti naturaliu jogurtu.

Košes virkite su valytu vandeniu. Baigus virti įdėkite druskos, aliejaus ir šiek tiek paskaninimui, ghi sviesto ar kokoso aliejaus šaukštą. Palaipsniui priprasite prie tokių košių, ir jos jums taps dideliu gardumynu.

Mieliniai duonos produktai taip pat skatina candidos augimą. Duoną geriau užmaišyti raugu, kaip darydavo senovėje, ar kefyru. Mielės naudojamos tam, kad greičiau pakiltų ir greičiau galėtų iškepti. Duona tampa ne švari, o aistringa. Mūsų visuomenėje greitas tempas įtakoja stresus, aistras, kurios mus žudo. Vis greičiau ir greičiau… taip prarandame save… vis greičiau ir greičiau… Tai suryja gyvenimą, ir jo teikiamus malonumus. Tačiau neskubėkite grįžti prie duonos valgymo, pradžioje turite visiškai pasveikti. Duona geriausiai išmokite kepti patys namuose su meile ir rūpestingumu. Duoną galėsite valgyti tik III etape.

Negalima

Miežiai, avižos, kviečiai, perlinės kruopos, balti ryžiai. Jokios duonos, ypač mielines. Jokių miltinių patiekalų: bandelių, sausainių, batono, barankų ir t.t. Po pusmečio ar po metų, o gal ir po ilgesnio laiko, kai pasveiksite galėsite gražinti visus produktus į savo meniu. Po šio laikotarpio, kai laikėtės griežtos dietos, jūs įgausite naujus įpročius, jausitės sveikiau ir natūraliai toliau patys norėsite prisilaikyti naujų mytybos įpročių. Nebesunku taps nebevalgyti saldumynų, batono. Nesunku taps susilaikyti nekenkiant sau. Tiesa pradžioje susilaikyti bus sunku. Dažnai suvalgysite ko negalima. Kai suvalgysite ko negalima, pastebėsite, kad sutrinka virškinimas, kad jaučiatės blogiau, todėl stengsitės vėl ištaisyti savo klaidas. Kaip bebūtų vistiek po truputį eisite į priekį.

Daržovės

Galima

Po truputį, nedideliais kiekiais įmaišant į kitas salotas pomidorus, įtarkuojant morkas (nevirtas), burokėlius (nevirtus). Labai skanu ir sveika tarkuotas saliero gumbas, kopūstas, burokėlis. Užpilas: aliejuje, išmaišytas smulkintas česnakas, su prieskoniais, ir citrinos šlakeliu.

Taip pat labai skanu tarkuotas saliero gumbas, kopūstas, morka. Užpilas: aliejuje, išmaišytas smulkintas česnakas, su prieskoniais, ir citrinos šlakeliu.

Dieviškai skanu tarkuotas saliero gumbas, kopūstas, morka, pomidaras. Užpilas: aliejuje, išmaišytas smulkintas česnakas, su prieskoniais, ir citrinos šlakeliu.

Dar skaniau tarkuotas saliero gumbas, kopūstas, rūgštus obuolys. Užpilas: aliejuje, išmaišytas smulkintas česnakas, su prieskoniais, ir citrinos šlakeliu.

Šiame etape jau galite užpilui ant daržovių naudoti jogurtą. Vietoje citrinos sulčių galite pilti (jei turite) raudonųjų serbentų sultis, nesaldintas rūgščių obuolių sultis. Galite pabandyti išsikepti baklažanų 2-3 ritinėlius, paskaninkite sutrintu česnaku.

Asparagus

Negalima

Venkite krakmolingų daržovių: morkų (ypač virtų), saldžiųjų bulvių, bulvių, batatų, kukurūzų, moliūgų, burokėlių (ypač virtų), žirnių, žalių žirnelių, pastarnokų, pupelių.

You should buy your vegetables fresh and eat them raw, steam or grill them.

Pieno produktai

Galima

II etape galite pradėti po truputį, nedideliais kiekiaias tarsi degustuodami, stebėdami savo savijautą, ragauti jogurtą, varškę, varškės sūrius (be cukraus).

Labai skanu jogurto padažai paskaninti česnaku, krienais, garstyčiomis (tik milteliais) prieskoniais, pipirais, galima dadėti ir šlakeliu citrinos sulčių. Sukurkite savo padažus. Įsileiskite kūrybą, nuostabiausią draugą, neleidžiantį nuobuodžiauti, ir daranti gyvenimą įdomesniu.  Padažus pilkte ant salotų, mirkykite virtas daržoves, ar paskaninkite žuvį, liežuvį.

Negalima 

Pieno, grietinės, sviesto, jokių fermentinių sūrių: rūkytų, lydytų, pelėsinių. Radish

III etapas

Palaipsninis grįžimas

Į šį etapą galite sugrįžti, kai tapote visiškai sveiki. Savijauta gera, nuotaika gera. Jaučiatės atgimę ir įgyję kažką nepaprasto, brangaus. Įgijote daug brangios patirties. Supratimas, kad liga iš tiesų nieko neatėmė iš jūsų, o atvirkščiai – davė. Naujus sveikesnius, natūralius įpročius. Naują sveikesnį, natūralesnį požiūrį į save. Mokėjimą suklupus – atsistiesti. Išmokti peržiūrėti ir pakeisti senas žalingus įpročius, vidines programas. Liga mūsų sukurta, mūsų gyvenimo būdo. Ir nereikia stebėtis, kad liga atėjo, ji priklauso mūsų gyvenimo būdui. Nėra laimėtojo. Nėra pralaimėtojo. Yra tik jūsų pasirinkimas. Kokios norite gyvenimo kokybės priklausys tik nuo jūsų. Naudodamiesi šiuo požiūriu visos negandos jums bus tik į naudą. Negandos išmoko svarbiausio gyvenime, mokėjimo atsisakyti prie ko taip pripratę. Kas ir privedė mus prie ligos. Kai nemokame atsisakyti, mes daugiau prarandame, nei įgyjame.

Po truputį, nedideliais kiekiais pradėkite valgyti raugintus produktus; kopūstus, agurkus. Visus grūdus, pupeles, žalius žirnelius ir t.t. Tik pajutę virškinimo ar savijautos pablogėjimą, vėl grįžkite prie II dietos,  o gal laikinai net ir prie I dietos.

Seaweed

Kiti rekomenduojami papildai:

* juodo riešuto kapsules pragerkite kas tris mėnesius. O vėliau į metus bent du kartus pragerkite juodo riešuto kursą.

* greifruktų sėklų ekstraktas.

* Pau D‘arco kapsulės

* Si-fri (vienas efektyviausių candida kontrolės preparatų (galima įsigyti Coral‘iniame clube))

* Dida (atip pat vienas iš efektyviausių candida kontrolės preparatų (galima įsigyti vaistinėse))

* Aloe vera (alijošius)

*eteriniai aliejai: pipirmėtės,  raudonėlis - jie turėtų būti tik kapsulėse, kitaip tiesiai į vidų naudojamas skystis gali būti toksiškas

Vaistažolių arbatos

* jonažolė.

* ramunėlė.

* jonažolė, ugniažolė, kraujažolė, ramunėlė sumaišyta lygiomis dalimis.

* lapačio žievė, arba kitaip vadinama pau D‘arco.

* siauralapis gyslotis.

* digėlė.

* kasdien išgerti pelyno arbatos 8-12 spurgelių stiklinei vandens. Jei pelynas maltas, dviem piršteliais, paimkite nedidelį žiupsnelį ir įmeskite į karštą vandenį.

* jogų arbata, arba arbatos su cinamonu, gvazdikėliais, imbieru, kardamonu. Ypač skani užpilta verdančiu sojų pupelių pienu.

* saldžiarūgštė imbiero arbata su citrina ir stevijos milteliais.

* raudonėlis (ypatigai gerai).

* čiobrelis (labai skanu gerti, sumaišius per pusę su raudonėliu).

* pipirmetė.

* citrinžolė.

* kmynų arbata.

Priešgrybeliniai, antiparazitiniai, antibakteriniai:

Krienai

Pipirai visi

Garstyčių milteliai

Karis

Rozmarinas

Muskatas

Kajenas

Imbieras - stimuliuoja imuninę sistemą, padeda organizmo detoksikacijai, stimuliuoja kepenų funkciją. Be to jis turi teigiamą poveikį virškinimo sistemai ir padeda sumažinti žarnyno dujas. Ji taip pat turi raminantį poveikis, bei mažinantis uždegimus žarnyno trakte,  kurį sukelia candidos infekcija.

Ciberžolė (kurkuma) turi antioksidantinių, antigrybelinių savybių, mažinti uždegimą

Česnakai. Vokietijos medikai atliko tokį eksperimentą. 6 savaites AIDS sergantys ligoniai gaudavo po 5g česnako per dieną, po to 6 savaites po 10 g. Pastebėta, kad imuninis aktyvumas pagerėjo ir daugelis simptomų sušvelnėjo. Česnakai turi antigrybelinių savybių, kontroliuoja  Candida, neleisdamas jai išsisplėsti. Taip pat išsaugo ir skatina daugintis gerasias bakterijos jūsų virškinimo sistemoje. Česnakai skatina kepenų, žarnyno funkcijas.  Stiprus detoksikuojantis poveikis. Jei jums patinka česnakas, jo aromatinkite savo maistą. Rytais išgerkite nedidelę česnako skiltelę, nekramtydami ir užgerdami stikline vandens. Česnakas patekęs į žarnyną naikins patologinę florą. Daugumą sergančių candidoze, serga ir skrandžio gastritu, dažnai to net neįtardami. Todėl atsargiai su aštriu maistu. Sergant gastritu maistas blogai susivirškina, o žarnyne pradeda rūgti, pūti, taip sudaro palankias sąlygas candidai plėstis. Todėl sukramtykite gerai, šventai, su meile. Ilgai kramtant išsiskiria seilės, kuriuose yra daug fermentų, pagerinančių virškinimą. Sergant gastritu ypatingai gerai padeda su džok. Šildyti smikalu 2-3 kartus dienoje, skrandžio taškus, taip pat juos spaudyti liapko adatelių aplikatoriumi 2-3 kartus po 2-5 min.

Svogūnai turi stiprių priešgrybelinių, antibakterinių ir anti-parazitinių savybių. Jie taip pat padeda išvalyti perteklinius skysčius iš organizmo. Tai yra naudinga, nes sergantys Candida dažnai patiria vandens susilaikymą organizme. Norint sumažinti svogūnų, ir česnako kvapą valgykite juos su petražolėmis.

Jūros dumbliai surenka toksiškus teršalus ir sunkiuosius metalus iš organizmo, valo virškinamąjį traktą ir padeda subalansuoti pH lygį.

Moliūgo sėklose yra daug omega-3 riebalų rūgščių, kurios turi priešgrybelinių, anti-virusinių ir anti-parazitinių savybių. Omega-3 taip pat padeda kovoti su depresija ir mažina candida simptomų sukeltais uždegimais. Taip pat nustatyta, kad dauguma iš mūsų negauna pakankamai omega-3 aliejų. Nustatyta, kad trūkstant omega-3 riebalų rūgščių, gali sutrikti skydliaukės hormonų kiekis. Po saujelę dėkite jas į salotas. Nepersistenkite.  

Padėkite savo imuninei sistemai, naudojant žolelių, vitaminų, mineralų, amino rūgščių ir kitų reikalingų maistinių priedų.

Gyvame organizme neįmanoma išnaikinti grybelių. Neretai jie pasislepia ląstelėje ir lieka ten, laukdami tinkamo momento sureaguoti. Svarbiausia reikia sekti, kad organizmo vidinė pusiausvyra visose grandyse nebūtų pažeista ir fiziologinės funkcijos būtų visada tvarkoje. Reikia pilnavertiškai maitintis.Tik taip grybeliai tampa savo naudingąja, pirmine forma, kuri saugo ir stiprina žmogaus organizmą.  Netgi, kai liga yra nugalėta reikia žinoti, kad visada gali viskas atsinaujinti . Paralelinis pasaulis visada su mumis. Mūsų viduje – protingas gyvas pasaulis, daug geriau prisitaikantis prie mūsų, nei mes žemėje. Kiekviena gyva ląstelė turi savo sąmonę. Virusai, bakterijos, grybeliai – taip pat gyvybės formos. Mūsų organizmai, kaip ir kosmosas, turi savo vidinę tvarką ir ten turi gyventi virusai, bakterijos, grybeliai. Svarbiausias uždavinys – stiprinti imunitetą bei savo dvasią.

Pabaigai, nustatykite momentiniu testu Candida namų sąlygomis. Momentinis testas nustatyti pienligę: tikslumas iki 90%

Pasidalinkite šiuo straipsniu su visais šeimos nariai, draugais, giminėmis. Mes turime tai žinoti. Gal gydykime priežastis, o ne pasekmes! Sveikatos visiems, kas skaitė šį straipsnį.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://vaitas.eu/blogs/5/17/kandidoz-kaip-j-gydytis-i-tik

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.02.2018 laikas 11:06 Receptai – Patiekalai Vitaminų gėrimas
Šakeles gerai nuplaukite, nusausinkite, žirklėmis smulkiai sukarpykite spyglius ir užpilkite šaltu parūgštintu vandeniu, uždenkite ir palaikykite tamsioje vietoje 2–3 dienas, retkarčiais pamaišykite. Galima pasaldinti medumi ar cu...

Skaityti daugiau

10.08.2019 laikas 13:07 Receptai – Patiekalai Kopūstų sriubos receptas
Gaminame namuose. Paprasta kopūstų sriuba Kopūstą pjaustome siauromis juostelėmis, bulves ir pomidorą - kubeliai, morkas sutarkuojame stambia tarka, svogūną susmulkiname. Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, pilame šlakelį al...

Skaityti daugiau

28.10.2019 laikas 14:20 Receptai – Patiekalai Keptos Vištų Kepenėlės Su Morkomis Ir Svogūnais

Morkas nuskutame ir sutarkuojame, svogūnus nulupame ir supjaustome plonais žiedeliais arba pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, ištirpiname gabalėlį sviesto, dedame morkas, svogūnus ir pakepiname ant silpnos ugnies kol su...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau