- 22.06.2017
- 5.0 Reitingas
- 10337 Peržiūros
- Komentarai
Tiems kurie nedraugauja su mielėmis! Mielės yra ne naudingas produktas, kuris kenkia organizmo sveikatai. Jos dažnai naudojamos kepimui, bet pakeisti jas yra labai paprasta. Yra įvairių be mielės tešlos receptų ir čia vienas iš jų ...
Ingredientai:
2-2,5 puodelio miltų;
1 puodelis kefyro;
2 šaukštai augalinio aliejaus;
2/3 šaukšteliai sodos;
2 šaukšteliai cukraus;
1/2 šaukšteliai druskos.
Paruošimas:
Lengvai šildomas kefyras (neperkaitinkite!). Supilkite į jį cukrų, druską, augalinį aliejų ir gerai išmaišykite.
Palaipsniui supilkite miltus, kad tešla taptu elastinga ir netiršta. Iš karto visų miltų nepilame, nedidelėmis porcijomis.
Tiršta tešlą ne duos oro burbuliukų, kurie suteikia bandelėms nuostabų skonį.
Dabar padalinkite sodą į 3 dalis.
Pabarstome stalą miltais ir iškočiojame tešlą kurios sluoksnio storis būtų apie 1 cm. 1/3 sodos vienodai pabarstome ant viso tešlos sluoksnio. Tešlą sulankstome į tris sluoksnius. Pirma, 1/3 tešlos dalies sulankstome iš vieno krašto, tada nuo kito. Vėliau dar kartą sulankstome tris sluoksnius. Tada vėl iškočiojame tešlą į 1 cm storio sluoksnį ir vėl pabarstome sodos ir vėl taip sulankstome. Tad iškočiokite ir vėl pakartokite viską tą patį.
Rezultate, mes turime 3 kartus iškočioti tešlą, pabarstyti sodos ir sulankstyti tešlą. Kiekvieną kartą tešla tampa lengvesnės struktūros, poringesnė.
Gautą tešlą, uždengiame ir paliekame 40 minučių, kad pakiltu.
Kol tešla ims kilti, ruošiame garnyrą ir pradedame kepti.
Kad pyragėliai butų išsipūtę, tešla smarkiai nespauskite. Dėkite švelniai.
Gero apetito!
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau