Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Vasario » 28

Liaudies medicina. Ką daryti, jeigu ūžia ausyse?

Ūžimas ausyse – ne liga, o tik daugeliui iš jų būdingas simptomas. Dažniausios priežastys – per didelis kraujospūdis, galvos kraujagyslių aterosklerozė, su amžiumi susiję klausos aparato pokyčiai, infekcijos, nevisavertė mityba, anemija ir pan. Prieš gydantis bet kuria iš toliau nurodytų priemonių, būtina pasikonsultuoti su savo gydytoju ir išsitirti.

Liaudies medicina. Ką daryti, jeigu ūžia ausyse?

  • Svogūnai. Įdarykite svogūną kmynais ir iškepkite. Išspaustos sultys labai naudingos kovojant su ūžimu ausyse – įlašinkite po 2–3 lašus 2 kartus per dieną. Gydymą tęskite dar 2–3 dienas po to, kai ausys nebeatrodys užgultos.
  • Bulvės. Smulkiai supjaustykite žalią bulvę, įmaišykite truputėlį medaus, įdėkite į marlę ir nakčiai įsikiškite į ausis. Kartokite tol, kol pajusite pagerėjimą.
  • Burokėlių ir spanguolių sultys. Sumaišykite lygiomis dalimis ir gerkite po 50 ml 3 kartus per dieną, kol triukšmas ausyse išnyks.
  • Melisų arbata. 1 valgomąjį šaukštą žaliavos užpilkite 200 ml verdančio vandens, palikite pritraukti. Gerkite po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną, likus 20–30 minučių iki valgio. Turėkite omenyje, kad šios vaistažolės mažina kraujospūdį. Gerkite arbatą tol, kol pajusite palengvėjimą.
  • Burokėliai (po gripo komplikacijų – dalinio kurtumo, ūžimo ausyse). Smulkiai sutarkuokite burokėlį, 100 g šios masės sudėkite į emaliuotą puodą, įpilkite 200 ml vandens, įdėkite 1 valgomąjį šaukštą medaus, užvirinkite ir virkite uždengę dangčiu 15 minučių. Vartokite išoriškai – dėkite masę ant tampono ir palaikykite prispaudę aplink ausį. Kartokite, kol pasveiksite.
  • Kėnių žievės nuoviras (nuo triukšmo ausyse ir galvos skausmų). 1 valgomąjį šaukštą smulkintos žievės užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens, įstatykite į karšto vandens vonelę ir kaitinkite 30–40 minučių. Nuovirą atvėsinkite, nukoškite, įpilkite vandens tiek, kiek trūksta iki ankstesnio kiekio, gerkite po pusę stiklinės 3–4 kartus per dieną. Jeigu galvos skausmai dažni, gydytis šiuo būdu teks ne mažiau kaip 2–3 savaites (po pertraukos kursą galima pakartoti), tačiau rezultatai bus stabilūs – galvą skaudės rečiau ir mažiau, galiausiai nemalonūs pojūčiai išnyks visai, nebesikartos.
  • Obuolių actas. 1 valgomąjį šaukštą obuolių acto sumaišykite su 1 arbatiniu šaukšteliu medaus, išgerkite per dieną su maistu (per 3 kartus).
Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.11.2017 laikas 10:58 Receptai – Patiekalai Arbata nuo laringito (šalavijas, ramunėlė, pipirmėtė)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Laringitas. Ingredientai: šalavijas, ramunėlės lapai, pipirmėtė

Skaityti daugiau

03.07.2019 laikas 18:39 Receptai – Patiekalai Tinginys su graikiniais riešutais

Gaminame. Tinginys su graikiniais riešutais. Į puodą beriame cukrų, kakavą, pilame pieną ir maišant užkaitiname. Nukeliame nuo ugnies ir dedame sviestą, išmaišome. Jeigu sviestas neišsilydė, dar truputėlį pakaitiname, bet neužv...

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 21:54 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Šlapimo pūslės akmenligės gydymui
Šlapimo pūslės akmenligė liaudies medicinoje, Šlapimo pūslės akmenligė, receptai nuo šlapimo pūslės akmenligės, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolė...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau