Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Gegužės » 23

Mityba smegenų veiklai

Nuovargis, stresas ir kiti veiksniai neigiamai veikia dėmesio koncentraciją bei atmintį. Laiko nesustabdysim, gyventi be streso ir nuovargio taip pat beveik neįmanoma, tačiau galime padėti sau susikaupti, pagerinti atmintį ir smegenų veiklą tinkamai vartodami kai kuriuos maisto produktus ir gėrimus.

Mityba smegenų veiklai

Ananasai

Padeda įsiminti didelį informacijos kiekį, stimuliuoja ilgalaikę atmintį.

Kava

Kai reikia greitai „pažadinti“ smegenis, padidinti darbingumą, pagerinti dėmesio koncentraciją, nėra nieko geriau už puodelį kavos. Kofeino taip pat yra žaliojoje ir juodojoje arbatoje, šokolade, energetiniuose gėrimuose. Tačiau nevertėtų pamiršti, kad nesaikingas ilgalaikis kofeino vartojimas gali veikti neigiamai, sukelti nerimą, nemigą, širdies ritmo sutrikimus. Nerekomenduojama per dieną išgerti daugiau nei 2 puodelius stiprios kavos, taip pat nereikėtų kavos ir kitų kofeino turinčių produktų vartoti antroje dienos pusėje.

Jogurtas

Naudingiausias ir lengviausiai pasisavinamas kalcio, taip reikalingo normaliam nervų sistemos darbui, šaltinis.

Baklažanai

Tamsus odelės pigmentas yra ir antioksidantas. Jis padeda išlaikyti smegenų ląstelių membranose reikiamą riebalų kiekį ir apsaugodamas jas nuo pažeidimų.

Žuvis

Tai baltymų ir omega-3 riebiųjų rūgščių turtingas produktas yra ypač svarbus smegenų veiklai. Omega-3 rūgštys padeda palaikyti kraujagyslių sveikatą, mažina insulto riziką, lėtina smegenų senėjimo procesus.

Midijos ir krevetės

Midijos ir kiti moliuskai turi daug vitamino B12 ir cinko, kuris padeda perduoti nervinius impulsus į visą kūną. Dumbliai - tikri jodo klodai. Tik reikia žinoti, kad jodas - labai nepatvarus elementas, greitai išgaruoja iš produktų ir net druskos pakelyje išsilaiko ne ilgiau kaip 3 mėnesius. Trūkstant šio cheminio elemento išsibalansuoja nervų sistema, kankina nemiga, irzlumas, depresija, blogėja atmintis. Krevetės padeda išvengti vitamino D stygiaus.

Citrinos

Citrinose gausu kalio, kuris reikalingas nervų sistemai bei smegenų veiklai. Citrinoje esančios naudingos medžiagos aktyvina mąstymą, padeda susikoncentruoti, palengvina informacijos įsisavinimą.

Raudonosios pupelės

Tai – puikus baltymų ir angliavandenių šaltinis. Pupelės normalizuoja cukraus lygį kraujyje, dėl ko gerėja ir smegenų darbas. Daržovių ir virtų pupelių salotos – tinkamas užkandis tarp pietų ir vakarienės.

Šokoladas ir riešutai

Juodasis šokoladas dėl kakavoje esančių flavanoidų turi stiprų antioksidacinį poveikį, apsaugo smegenų ląsteles nuo pažeidimo. Šokoladas sudėtyje taip pat turi kofeino, pagerinančio dėmesio koncentraciją. Riešutuose esantis vitaminas E yra taip pat pasižymi antioksidaciniu poveikiu.

Bananai

Bananuose esančios medžiagos suteikia žvalumo ir padeda lengviau įsisavinti informaciją. Be to šiame vaisiuje gausu triptofano, kurį organizmas paverčia serotoninu, dar vadinamu „laimės hormonu“. Serotoninas gerina savijautą, pakelia nuotaiką ir padeda atsipalaiduoti.

Avokadai

Avokadai savo sudėtyje nors ir turi nemažai riebalų, tačiau tai gerieji riebalai - mononesčiosios riebiosios rūgštys, padedančios palaikyti sveikas kraujagysles ir gerą kraujotaką. Avokaduose taip pat gausu antioksidanto - vitamino E.

Džiovinti abrikosai

Džiovintuose vaisiuose gausu geležies ir vitamino C. Geležis stimuliuoja kairįjį smegenų pusrutulį, atsakingą už analitinį mąstymą, o vitaminas C padeda geriau pasisavinti geležį. Dienai pakaks 3-4 džiovintų abrikosų.

Mėlynės

Tai ypač maistingos uogos. Jose gausu augalinių antioksidantų antocianinų, apsaugančių ląsteles nuo pažeidimų. Mėlynės padeda išvengti demencijos, sušvelnina Alzheimerio ligos simptomus. Be teigiamo poveikio smegenims, mėlynės taip pat padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, todėl naudingos ir diabetu sergantiems asmenims.

Kakava

Suteikia energijos smegenims. Kakavos pupelėse esantys antioksidantai gerina smegenų kraujotaką ir padeda kovoti su lėtinio nuovargio sindromu. Taip pat jose esantis magnis gyvybiškai svarbus normaliai smegenų veiklai.

Spanguolės

Spanguolėse gausu vitamino C, saugančio nervų ląsteles nuo neigiamo aplinkos poveikio. Taip pat šios uogos puikiai veikia virškinimo sistemą, gerina apetitą, saugo nuo uždegimų ir peršalimo. Kadangi jose gausu antioksidantų, iki minimumo sumažinančių smegenų insulto padarinius ir kovojančių su laisvaisiais radikalais, jodo ir kitų mikroelementų, mokslininkai teigia, kad spanguolės vaidina ir didelį vaidmenį išsaugant gerą atmintį.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
24.08.2018 laikas 09:36 Receptai – Patiekalai Šlapimą varantys vaistažolių mišiniai
Šlapimui varyti liaudies medicinoje, Šlapimą varantys vaistažolių mišiniai, receptai šlapimui varyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydy...

Skaityti daugiau

07.09.2019 laikas 21:45 Receptai – Patiekalai Paprastas varškės pyragas per 30 minučių. Šis pyragas bus jūsų mėgstamiausias!
Nuo jo sunku atsitraukti. Jį galima pagaminti, jei į svečius pas jus užgriuvo visiškai netikėtai. Jam jūs sugaišite daugiausia 30 minučių.

Skaityti daugiau

23.07.2019 laikas 19:56 Receptai – Patiekalai Blynai su obuoliais

Gaminame namuose. Blynai su obuoliais. Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų, šaukštu formuojame blynus ir apkepame juos iš abiejų pusių. Blynai tiekiami su skystu medumi arba cukraus pudra ir cinamonu. Skanaus!

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau