Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2016 » Gegužės » 27

NASA meluoja žmonėms apie asteroidų dydį

Buvęs „Microsoft“ vyriausiasis technologas apkaltino NASA klaidingai įvertinus daugiau nei 157 tūkst. netoli Žemės skriejančių asteroidų dydį.

Milijardierius Nathanas Myhrvoldas paskelbė dokumentą, kuriame teigiama, kad NASA statistika apie šių asteroidų dydį yra kupina klaidingų vertinimų: „Nė vieno šių rezultatų neįmanoma pakartoti. Ieškojau netikslumų ir jų radau kiekviename vertinimo etape“.

Sciencealert.com rašo, kad išsigąsti dėl artėjančių asteroidų ar planuoti susidūrimus su jais tikrai neverta, nes tikimybė, kad didelis uolos gabalas, keliaujantis kosmosu, susidurs su Žeme yra tik viena iš 10 tūkst. Tai reiškia, kad mirtinos virusinės ligos žmonijai yra grėsmingesnės nei 5 kilometrų skersmens uola iš kosmoso.

NASA meluoja žmonėms apie asteroidus

Prielaidą, kad NASA klysta, iškėlęs žmogus tvirtina, kad „NASA duomenys yra iš esmės netinkami. Deja, mes jau niekada negalėsime būti tokie tikslūs, kaip tikėjomės“.

Šis fiziko išsilavinimą turintis žmogus jau yra pagarsėjęs kaip „statistikos policininkas“. Ypač garsiai nuskambėjo jo diskusija su Floridos universiteto paleontologu Gregory M. Ericksonu, kuris suklydo bandydamas įvertinti dinozaurų augimo tempus keliuose moksliniuose darbuose.

Panašu, kad du tyrimai, publikuoti žurnale „Nature“ turėjo būti ištaisyti atsižvelgiant į kritiką.

Šiuo metu jis užsipuolė NASA mokslininkus, kurie remdamiesi savo teleskopu WISE ir misijos NEOWISE duomenimis, stengiasi atrasti kaip įmanoma daugiau asteroidų.

2011 m. tyrimo ataskaitoje NASA mokslininkai pranešė, kad, vertinant asteroidų diametrą, šiek tiek suklysta ir kad siekiant realiai įvertinti jų dydį, visus jų matmenis reikėtų padidinti 10 proc.

Tačiau N. Myhrvoldas tvirtina, kad klaidos daug didesnės nei 10 proc. Remiantis juo, numatytą visų asteroidų dydį reikėtų padidinti bent 30 proc., ir tik tada tai atspindėtų realybę.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://delfi.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
12.09.2018 laikas 08:43 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai miežio gydymui
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Miežis liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai miežio gydymui, receptai nuo miežio, miežio gydymas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradi...

Skaityti daugiau

20.09.2019 laikas 06:42 Receptai – Patiekalai Aguoniniai lietiniai blynai su įdaru

Išplakite kiaušinius ir 4 šaukštus cukraus, sumaišykite su grietine, aguonomis, cinamonu, pienu ir miltais (kad nebūtų gumuliukų). Iškepkite lietinius kaip paprastai, palaukite, kol truputį atvės ir suminkštės. Tuo tarpu pasida...

Skaityti daugiau

06.11.2017 laikas 13:59 Receptai – Patiekalai Anyžių sėklų nuoviras gydo užkimimą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: užkimimas. Ingredientai: anyžiaus sėklos, vanduo, medus, konjakas

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau