Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Hipotezės » 2015 » Birželio » 8

Paralelinės visatos gali egzistuoti

Pamatai šiai naujajai teorijai buvo padėti prieš penkerius metus ir kilo iš praktinio chemijos klausimo. Tuomet Billas Poirieras nelabai suprato, kad įsivėlė į painius kvantinės fizikos klausimus ir galimai atrado įrodymų apie paralelinius pasaulius, kurie skverbiasi į mūsiškį, o visa tai galima pamatyti kvantiniame lygmenyje, rašo Phys.org.

Teksaso (JAV) technologijų universiteto chemijos ir biochemijos profesorius B.Poirieras sako, kad kvantinė mechanika yra tarsi atskira realybės karalystė. Joje dalelės atominiu ir subatominiu lygiu gali atrodyti taip, tarsi tuo pat metu būtų dviejose vietose. Kadangi šių dalelių elgesys atrodo toks abejotinas, mokslininkai jį paaiškinti gali tik matematiškai „nubrėždami“ tikimybių bangas, kurios vadinamos banginėmis funkcijomis.

Paralelinės visatos gali egzistuoti ©www.techtimes.com

Chemikai kaip B.Poirieras jas brėžia tam, kad geriau suprastų chemines reakcijas. Nepaisant dalelės buvimo vietos „neužtikrintumo“, banginė funkcija leidžia mokslininkams daryti spėjimus remiantis visuotinai mokslininkų pripažintomis taisyklėmis. Tiksliau, pripažintos jos buvo iki neseno B.Poiriero „Eureka“ momento, kai šis atrado visiškai naują būdą piešti kvantinės mechanikos „brėžinius“. Tik vietoje banginės funkcijos jo metodu tapo paralelinės visatos.

Nors jo teorija, vadinama „Daug sąveikaujančių pasaulių“ (Many Interacting Worlds), skamba lyg būtų iš mokslinės fantastikos filmo, ji yra pagrįsta matematiškai. 2010 m. pasirodęs mokslininko darbas buvo išspausdintas daugybėje mokslinių žurnalų.

Teorijoje B.Poirieras postuluoja, kad mažos dalelės iš kitų pasaulių prasiskverbia į mūsiškį ir su juo sąveikauja, o šios sąveikos atsakingos už kvantinės mechanikos fenomenus. Tarp šių fenomenų patenka ir tai, jog dalelės vienu metu yra dviejose vietose arba komunikuoja viena su kita labai dideliais atstumais be jokių racionalių paaiškinimų.

Mokslininko teorijoje nėra jokio miglotumo. Dalelės užima gerai apibrėžtas pozicijas bet kuriame konkrečiame pasaulyje. Tačiau šios pozicijos, priklausomai nuo pasaulio, kinta, o tai esą paaiškina, kaip dalelė vienu metu gali atrodyti tarsi būtų dviejose skirtingose vietose. Tai Albertas Einsteinas vadino „keistu veiksmu per atstumą“.

Sąveikaujančių pasaulių teorija neįrodo, kad kvantinės bangos funkcija neegzistuoja arba kad egzistuoja daug paralelinių visatų, sako B.Poirieras. Standartinė bangų teorija daugeliu atvejų puikiausiai tinka ir atitinka eksperimentus.

„Mūsų teorija, nors yra pagrįsta kitais matematiniais skaičiavimais, daro tokius pat eksperimentinius spėjimus, – sako Porieras. – Taigi mes svarstome galimybę, kad kvantinių bangų funkcija gali neegzistuoti. Ji dabar yra tiek pat teisinga, kiek ir sąveikaujančių pasaulių teorija – nei daugiau, nei mažiau.“

Nanoskopinėje skalėje dalelės nesielgia kaip dideli kūnai, kurių pozicija tam tikrame laiko intervale yra apibrėžta. Vietoje to dalelės kartais elgiasi kaip nejudančios dalelės, o kartais – kaip bangos. Dar keisčiau yra tai, kad kai mokslininkai žiūri į kvantinę dalelę, ji elgiasi kaip dalelė, o kai nežiūri, ši pradeda elgtis tarsi banga.

A.Einsteinas nesutiko su kvantine idėja, kad dalelės gali egzistuoti keliose skirtingose vietose tuo pat metu. „Aš norėčiau manyti, kad Mėnulis yra ten pat, net jei aš į jį nežiūriu“ – kartą yra pasakęs jis. Mokslininkai iki šiol nesutaria, kas vyksta tame mažame kvantiniame pasaulyje. Nors jie tiksliai nežino kas dedasi, bent jau gali nuspėti kvantinės dalelės elgesį, kai ši nėra stebima. Tam jie naudoja Šriodingerio lygtis – praėjusiame amžiuje sukurtus matematinius skaičiavimus, kurie parodo, kai laikui bėgant šios dalelės juda. Tiksliau, jie taip darė iki tol, kol B.Poirieras pateikė sąvają teoriją.

Daugelio kvantinių pasaulių idėja nėra nauja – 1950 m. Prinstono universitetą baigęs studentas Hughas Everettas III turėjo paprastesnį paaiškinimą. Anot B.Poiriero, H.Everetto paralelinių pasaulių teorija buvo paremta standartiniu kvantiniu bangų funkcijų matematiniu modeliu, taigi neaišku, iš kur pasauliai atsiranda ir kaip jei apibrėžti. O B.Poiriero modelyje sąveikaujantys pasauliai nuo pat pradžių paremti matematiniu modeliu, tad mokslininkams nereikia nieko daryti, kad juos apibrėžtų.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://15min.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
18.09.2019 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Avižiniai pyragėliai su braškėmis

Braškes supjaustykite smulkiais kubeliais, berkite ant jų tarkuotą citrinos žievelę, cukrų, kukurūzų krakmolą ir išmaišykite. Šį braškių ruošinį dėkite į kepimo skardą ant jau paruošto pagrindo. Braškes apibarstykite likusiu pa...

Skaityti daugiau

05.11.2019 laikas 19:27 Receptai – Patiekalai Gardūs Plikytos Tešlos Tradiciniai Eklerai

Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems sk...

Skaityti daugiau

30.08.2019 laikas 19:39 Receptai – Patiekalai Vyniotinis „Napoleonas“. Skanesnio ir greitesnio nieko nebandžiau

Labai patariu pasigaminti! Pabandykite pasigaminti tortą „Napoleonas“ – nepasigailėsite! Šis skanus pyragas susideda tik iš 3 ingredientų. Skanus, švelnus ir tiesiog tirpsta burnoje.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau