Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Mokslo Afiša » 2016 » Sausio » 27

Pasaulio pabaigos laikrodžio rodyklės pasiliko vietoje

"Pasaulio pabaigos laikrodžio" rodyklės, kurių judėjimą atspindi atominio karo pavojų ir grėsmes, susijusį su klimatu, po rizikos analizės liko vietoje. Tai buvo paskelbta per spaudos konferenciją, praneša Time.

Dabartiniu metu laikrodžio laikas, kaip ir anksčiau, rodo tris minutes iki vidurnakčio. Sausio 22 dieną, 2015 m. Pasaulio pabaigos laikrodžio rodyklės buvo perkeltos dvi minutes į priekį.

Minutinė „Pasaulio pabaigos laikrodžio“ rodyklė rodo, kad iki vidurnakčio liko 3 minutės. Šis laikrodis – simbolinis geriausių pasaulio mokslininkų būdas atkreipti dėmesį į tai, kaip mes naikiname savo planetą, ir kaip arti apokalipsės esame, rašo „ABC News“.

Kuo arčiau minutinė rodyklė yra vidurnakčio, tuo didesnė pasaulinio kataklizmo tikimybė, teigia Atomo mokslininkų biuletenio (The Bulletin of the Atomic Scientists) taryba. 

123rf.com / Pasaulio pabaiga Rodyklės vieta kasmet nustatoma įvertinus, kaip žmonija su savo sukurtomis technologijomis yra arti civilizacijos sunaikinimo. 

Šiemet ji buvo palikta ten, kur ir 2015-aisiais – arčiausiai vidurnakčio nuo Šaltojo karo pabaigos. 

Praėjusiais metais rodyklė buvo paslinkta nuo „penkios minutės iki vidurnakčio“ iki „trys minutės iki vidurnakčio“. Taip padaryta atsižvelgus į klimato pokyčius ir ypatingas bei nenuginčijamas grėsmes žmonijos egzistavimo tęstinumui, kurias kelia branduolinių ginklų arsenalo modernizavimas.

Šių metų rodyklės vieta nuspręsta įvertinus įtampą tarp JAV ir Rusijos, neseniai įvykusius Šiaurės Korėjos branduolinius bandymus, paskelbė Atomo mokslininkų biuletenio taryba.

Atomo mokslininkų biuletenis įkurtas 1945 m. Čikagos universiteto mokslininkų, kurie padėjo sukurti pirmuosius atominius ginklus. Po dvejų metų šie mokslininkai sukūrė „Pasaulio pabaigos laikrodį“.

Sprendimą dėl rodyklės vietos priima biuletenio mokslo ir saugumo taryba, kurioje – fizikos, aplinkosaugos mokslininkai iš viso pasaulio. Jie konsultuojasi su Rėmėjų taryba, kurioje – 16 Nobelio premijos laureatų.

15min.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://15min.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
01.08.2018 laikas 19:45 Receptai – Patiekalai Ką daryti esant dirgliosios žarnos sindromui, ką galima naudoti, ko ne?
Probiotikai su prebiotikais ir žymiai didesniais kiekiais nei rekomenduoja medicina oficianallis... bet ar yra šis sindromas iš tikro? Pasidarykite burokėlių testą... suvalgius 150-200 gr burokėlių salotų šlapimas neturi raudonuot...

Skaityti daugiau

07.06.2019 laikas 11:50 Receptai – Patiekalai Gardžių čeburekų receptas

Gaminame. Čeburekai Kiaušinių trynius dedame į didesnį dubenį, išplakame, beriame druską, pilame šiltą vandenį ir išmaišome. Į tą patį dubenį dalimis sijojame miltus ir užminkome tešlą Ji gali atrodyti kietoka, bet aliejus turė...

Skaityti daugiau

20.09.2019 laikas 06:42 Receptai – Patiekalai Aguoniniai lietiniai blynai su įdaru

Išplakite kiaušinius ir 4 šaukštus cukraus, sumaišykite su grietine, aguonomis, cinamonu, pienu ir miltais (kad nebūtų gumuliukų). Iškepkite lietinius kaip paprastai, palaukite, kol truputį atvės ir suminkštės. Tuo tarpu pasida...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau