Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Konspirologija, Gandai » 2017 » Balandžio » 3

Paslaptingas Denverio oro uostas

Kuo garsus Denveris? Kažkada šis miestas buvo garsus Qwest Tower dangoraižiu, Kapitolijumi su paauksuotu kupolu ir tuo, kad jame gyvena garsiojo animacinio serialo "Pietų parkas" herojai. Šiandiena šis miestas garsėja savo oro uostu ir su juo susijusia sąmokslo teorija.

Truputis istorijos

Oro uostas pradėjo veikti 1995-ais metais. Šiandien Denverio tarptautinis oro uostas užima 16-ą vietą pasaulyje pagal pervežamų keleivių skaičių. Galima tik įsivaizduoti, kaip jis atrodė prieš kiek daugiau nei 20 metų.

Iki šiol oro uostas pagal užimamą plotą JAV yra didžiausias, o pasaulyje - antras, už jį didesnis tik Karaliaus Fahdo oro uostas Saudo Arabijoje. Vienas iš šešių pakilimo takų yra pats ilgiausias JAV (neskaitant karinių oro uostų).

Paslaptingas Denverio oro uostas

6-ius metus iš eilės „Business Traveller Magazine" skaitytojai oro uostą pripažindavo pačiu geriausiu Siaurės Amerikoje. Kaip persėdimo punktą jį naudoja daug amerikiečių avialinijų, tarp jų ir pigių skrydžių bendrovė „Frontier Airlines".

Mieste nuo 1929-ųjų metų veikė Stepltono oro uostas. Mintis statyti naują oro uostą pirmą kartą buvo išreikšta 1989-ais metais. Pirmąjį 60-ies milijonų dolerių įnašą padarė federalinė valdžia. Vietinė valdžia planavo oro uosto statybą užbaigti 1993-iais metais, tačiau, kaip dažniausiai būna, sutrukdė nenumatytos aplinkybės, todėl oro uostas buvo atidarytas dvejais metais vėliau, nei buvo planuota. Oro uoste buvo sumontuota unikali automatinė bagažo aptarnavimo sistema, kuri blogai veikė nuo pat atidarymo dienos. Liudininkų teigimu rūšiuojamas bagažas dažnai nukrisdavo nuo bagažo juostos. Šios sistemos galutinai buvo atsisakyta tik 2005-ais metais, praėjus 10-iai metų po atidarymo.

Bendras oro uosto biudžetas sudarė 4,8 milijardo dolerių - beveik dviem milijardais dolerių daugiau, nei buvo planuota iš pradžių.

Oro uosto sėkmė negalėjo nepatraukti mėgėjų „pūsti miglą“ dėmesio. Ir tam buvo tam tikros priežastys.

Unikali išorė

Oro uostui problemą sukėlė, visų pirma, stogo dizainas. Idėja oro uostą padaryti panašų į Uolėtųjų kalnų keteras kilo Kurčiui Fentresui - vienam iš „Fentress Bradburn Architects“ architektų kompanijos direktorių. Jis padarė eskizą, kurį „pasičiupo" tuometinis Denverio meras Federikas Peną. Politikui visada patiko Operos teatro Sidnėjuje forma, o čia tokia likimo dovana! Vigvamų formos stogai pagaminti iš stiklo plastiko ir padengti teflonu. Statant pastatą buvo panaudota ta pati technologija, kaip ir statant Bruklino tiltą, - stogą prilaiko plieninių kabelių sistema. Suprantama, kompanijai „Fentress Bradburn Architects" priklauso ne tik kalnų keterų ant stogo idėja, tačiau ir unikalus pramoninis terminalų dizainas. Kompanija sukūrė tokį projektą, kad, esant būtinybei, oro uostą galima išplėsti beveik dvigubai.

Tačiau sąmokslo teorijų mėgėjai nerimsta: į kalnų viršukalnes panašus stogas tai visiškai nėra stilizacija (pernelyg paprasta!), o priverstinė priemonė. Yra teigiama, kad oro uostas pastatytas ant senų indėnų kapinių, o vienintelė galimybė iš mirusiųjų palikuonių gauti sutikimą oro uosto statybai buvo tai, kad oro uosto pastatas primintų vigvamų grupę.

Kaip jau minėta, oro uostą galima išplėsti, dėl to tarp pakilimo ir nusileidimo takų ir terminalų palikti būtent tokie atstumai. Pasinaudojus „Google maps" programa ir palydovais galima pažvelgti į oro uostą iš viršaus. Netikėtai paaiškėjo, kad jis primena svastiką. Jei būti tiksliu, tai tik pusę svastikos. Norint tai pamatyti, reikia gana ilgai žiūrėti, bet tai sąmokslo teorijų šalininkams niekada nebuvo problema.

Paslaptingas Denverio oro uostas

Mirtimi paženklinta skulptūra

Dabar šiek tiek apie siaubingus dalykus. 10-ies m aukščio „Blue Mustang" istorija galėtų būti puikiu pagrindu kokiai nors novelei. Luiso Himeneso sukurta skulptūra pražudė savo kūrėją: 2006-ais metais eržilo skulptūra buvo gabenama iš studijos tam, kad būtų pastatyta oro uoste, tačiau nuo skulptūros atskilo viena dalis ir nukrito tiesiai ant Himeneso. Menininkas buvo tiesiog sutraiškytas ir mirė, netekęs daug kraujo. Statula buvo sumontuota tik praėjus dviem metams po šio šiurpaus įvykio.

Liudininkai, kurie turėjo galimybę pamatyti statulą, pasakoja, jog ji palieka šiurpų įspūdį - mėlynas kailis, iššokusios venos, degančios raudonos akys...

Tinklaraštininkas, pasivadinęs DailyBites, rašo, kad mustango skulptūra sudaro gerą kompaniją Anubio skulptūrai, puošiančiai dar vieną terminalą. Priminsime, kad būtent Anubis lydėjo mirusius egiptiečius į mirusiųjų pasaulį. Sąmokslo teorijos šalininkas nepateikia jokio racionalaus paaiškinimo, tačiau nelaimingo menininko žūtis suteikia galimybę dar efektyviau „pudruoti smegenis".

Reikia pažymėti, kad Anubio skulptūra nebuvo nuolatinės oro uosto ekspozicijos dalimi - ji stovėjo tik pusmetį, reklamuodama parodą „Faraonų brangenybės". O mėlynasis mustangas - tai labai dažnai navahų ir apačų indėnų folklore sutinkamas personažas. Jų manymu, mėlynasis mustangas nurodo kelią tiems, kurie dar nepakankamai gerai sėdi balne. Europoje mėlynasis eržilas pirmą kartą buvo pavaizduotas XX amžiaus pradžioje vokiečių dailininko Franco Marko darbuose. Jis, kaip ir daug kitų Europos intelektualų, žuvo Pirmajame pasauliniame kare.

Šalia mustango skulptūros vykdavo poetų pasirodymai, kurie ypač ekspresyviai nuo nedidelės scenos skaitydavo savo eilėraščius. Įdomu tai, kad nuo scenos skaitomi ir haiku - japonų tradiciniai trieiliai, kuriuose rimo visiškai

Neįprasti paveikslai

Mėlynojo mustango poveikiui nesusitupėjusiai psichikai gali prilygti nebent Leo Tangumo paveikslai. Tai - dvi freskos, sudarančios diptiką, ir pavadintos „Taikoje ir harmonijoje su pasauliu" bei „Pasaulio vaikai svajoja apie taiką". Abu paveikslai yra bagažo išdavimo zonoje ir, sąmokslo teorijos šalininkų manymu, atvaizduoja pranašystę to, kaip pikti kapitalistai kurs naująją pasaulinę tvarką. Tegul šie teiginiai lieka juos išsakančiųjų sąžinės reikalas, tačiau reikia pripažinti, kad paveikslai iš tiesų gali šokiruoti tam nepasirengusį žiūrovą. Norint žiūrėti į šiuos paveikslus tiesiog būtina turėti juodojo humoro jausmą. Panašu, jog dailininkas suprato, kad žmonės oro uoste yra labai užsiėmę ir skuba. Bet kuris meno tyrinėtojas pabrėš, kad žiūrovų šokiravimas - tai XX amžiaus tendencija. Žmonės tiek smarkiai pasinėrę į kasdienybę ir vartojimo kultūrą, kad juos iš ten ištraukti ir priversti pažiūrėti į meno kūrinį yra ypač sudėtingas uždavinys. Dėl to paveiksluose vaizduojamos šokiruojančios scenos, prievarta ir laiminga pabaiga - teatriški vaidinimai, įtraukiantys žiūrovus į tai, kas vyksta scenoje.

Jeigu pats dailininkas ir oro uosto atstovai kalba apie biblinius paveikslų motyvus, tai sąmokslo teorijos šalininkai - apie antikristą. Reikia prisiminti, kad JAV išsivysčiusių šalių tarpe yra viena iš religingiausių šalių, todėl tikėjimo klausimas joje yra labai svarbus.

Oro uosto spaudos tarnybos atstovai tinklaraštininkams prisipažino, kad jiems naudingi teiginiai apie paveikslus-pranašystes. Reikia atsiminti tai, kad lėktuvais keliauja daugybė JAV, Kanados ir Meksikos gyventojų, todėl jų apsilankymas Denveryje nėra išskirtinis įvykis. Tokiu būdu paveikslai sudomina daugybę turistų. Gali būti, kad oro uosto statytojų taip ir buvo sumanyta. Juk biudžetą viršijus beveik 2 milijardais dolerių reikia kažkaip susigrąžinti pinigus, tiesa?

Požemių vaikai

Ir dar viena oro uosto keistenybė - požeminiai tuneliai. Judėjimas tarp terminalų vyksta po žeme. Siekdama, kad kroviniai greičiau būtų pristatomi iš vieno terminalo į kitą, administracija pastatė specialų geležinkelį. Suprantama, tai negalėjo nesulaukti sąmokslo teorijos šalininkų dėmesio. Šių „tyrinėtojų" manymu, po oro uostu įrengtos būsimos koncentracijos stovyklos. Reikia manyti, kad jose bus kalinami tie, kurie nesutiks su pasaulinės vyriausybės politika. Galimybė išplėsti oro uostą yra vertinama kaip busimasis kalėjimas. Arba nuodingųjų dujų saugykla. Arba slėptuvė branduolinio karo atveju. Arba dar kai kas. Alekso Kristoferio ir Filo Šnaiderio publikuotos nuotraukos tik dar didina intrigą - jie tikriausiai nenufotografavo kažko svarbaus, mano sąmokslo teorijų šalininkai.

Statant oro uostą buvo išgabentas milžiniškas grunto kiekis, kas irgi negali nekelti susirūpinimo. Tų pačių sąmokslo teorijų šalininkų paskaičiavimu išvežto grunto kiekis prilygsta maždaug trečdaliui grunto, iškasto statant Panamos kanalą.

Žurnalas "Mįslės ir faktai" №03 2017

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.06.2019 laikas 18:44 Receptai – Patiekalai Purūs ir švelnūs sausainiai „Varškės švelnumas“. Labai skanus
Šie sausainukai tiesiog ištirpsta burnoje! Labai skanūs, jums patiks. Labai tinka prie arbatos! Skanaus!

Skaityti daugiau

09.09.2019 laikas 20:06 Receptai – Patiekalai Nuostabus pyragas su sūriu, kurį galima kepti kiekvieną dieną

Pasigaminkime skanų pyragą su sūriu. Receptas labai paprastas. Vaikai, šį pyragą mėgsta labiausiai!

Skaityti daugiau

06.11.2017 laikas 14:12 Receptai – Patiekalai Obuolių nuoviras gydo užkimimą

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: užkimimas. Ingredientai: obuoliai, vanduo.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau