Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Balandžio » 28

Pavasariniai pumpurai liaudies medicinoje

Ar žinojote, kad pirmieji pavasarį pasirodantys pumpurai yra labai naudingi žmonių sveikatai?

Natūraliojoje medicinoje žinoma begalė receptų, kuriuose naudojami medžių pumpurai. Regis, mažame pumpurėlyje yra visų svarbiausių mūsų organizmui vitaminų ir mineralų. Pati gamta mums siūlo priemones, kurios gali pakeisti vaistus.

Pavasariniai pumpurai liaudies medicinoje

8 įdomūs faktai apie pavasarinius pumpurus:

  • Alyvų pumpurai. Liaudies medicinoje teigiama, kad alyvų pumpurų nuoviras gali padėti nuo cukrinio diabeto ir podagros.
  • Beržo pumpurai. Liaudies medicinoje beržų pumpurai, naudojami gydant podagrą, reumatą, sąnarių skausmą. Gali padėti gydyti nudegimus, egzemą, inkštirus. Beržų pumpurų nuovire suvilgyti kompresai turi žaizdų gijimą skatinančių savybių. Nuo gerklės ir burnos ligų patariama skalauti gerklę ir burną nuo beržų pumpurų nuoviru.
  • Blindės, karklų, gluosnių, žilvičių pumpurai. Vadinamųjų „Kačiukų“ pumpurų arbata padeda peršalus, karščiuojant ir kosėjant. Blindės pumpuruose yra medžiagų, natūraliai skystinančių kraują.
  • Drebulių pumpurai. Arbata padeda peršalus, nes mažina skausmą, uždegimą, karščiavimą ir skatina prakaitavimą. Taip pat tinka, kai vargina viduriavimas.
  • Jovarų, topolių pumpurai. Natūraliojoje medicinoje paprastai naudojama jovarų arba topolių pumpurų užpiltinė. Ji naudojama išoriškai žaizdoms dezinfekuoti ir gydyti, dantų skausmui malšinti, nuo gerklės skausmo.
  • Juodųjų serbentų pumpurai. Pumpurai vartojami kaip organizmą detoksikuojanti ir stiprinanti priemonė. Teigiama, kad jie gerina širdies ir kraujagyslių būklę, gydo avitaminozę, cistitą, šlapimo pūslės akmenligę ir kitas inkstų ligas, gerina endokrininės sistemos veiklą. Juodųjų serbentų pumpurų arbata valo organizmą nuo šlakų.
  • Liepos pumpurai. Arbata stiprina imuninę sistemą, mažina skrandžio rūgštingumą, padeda nuo gastrito, apsaugo nuo avitaminozės. Išoriškai galima naudoti kaip tepalų sudedamąją dalį ir gydyti išvaržas bei mastitą.
  • Tuopų pumpurai. Mažina skausmą, uždegimą, karščiavimą ir skatina prakaitavimą. Arbata gali padėti peršalus, viduriuojant. Nuoviras išoriškai naudojamas, gydant podagrą, reumatą, nudegimus, hemorojų.
  • Pušų pumpurai. Arbata padeda peršalus, kosėjant, nuo streso, įtampos. Naikina bakterijas, varo šlapimą ir tulžį. Gali būti naudojamai išoriškai ir inhaliacijoms.

PASTABA. Kai kuriems žmonėms pumpurai gali sukelti alerginę reakciją, dirginti inkstus. Todėl vartoti rekomenduojama tik pasitarus su gydytoju. Nėščioms ir krūtimi maitinančioms moterims vartoti draudžiama.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
24.10.2019 laikas 10:11 Receptai – Patiekalai 3 Sveikų Košių Receptai
Košė yra lengvai pagaminamas patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei. Nors šis patiekalas daugeliui gerai pažįstamas ir mėgstamas, visgi apie košes dar yra ko pasimokyti – specialistų teigimu, net ir tokio sveiko maisto...

Skaityti daugiau

15.11.2017 laikas 11:25 Receptai – Patiekalai Arbata nuo kosulio (saulašarė, gyslotis, trispalvė našlaitė)

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: saulašarė, gyslotis, trispalvė našlaitė

Skaityti daugiau

15.06.2019 laikas 21:34 Receptai – Patiekalai Pyragėliai su obuolių įdaru

Skanūs, lengvai ir greitai pagaminami, pyragėliai su obuolių įdaru. Gaminame. Pyragėliai su obuolių įdaru

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau