Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Lapkričio » 4

Ji lėtina senėjimo procesą! Paprasti receptai sveikų gėrimų

Jai jūs dažnai vykstate iš miesto, jūs tikriausiai pastebėjote pakelėse mėlynas gėles cikorijas.
Tačiau, pagrindinis šio augalo turtas - stora šaknis, kuris gali organizmui suteikti vitaminų ir pagerinti sveikatą.

Kas viduje?

Pagrindinis cikorijos turtas - medžiaga, vadinama insulinas. Jis normalizuoja cukraus kiekį kraujyje, todėl cikorijos gėrimas, turėtų būti pagrindas sergantiems diabetu. Tačiau, insulinas esantis cikorijoje gali sumažinti žalingo cholesterolio kiekį kraujagyslėse, apsaugoti nuo kraujo krešulių ir sklerotinių plokštelių formavimosi.

Be to, insulinas sukuria žarnyne naudingą mikroflorą, kuri žinoma, kad yra atsakinga ne tik už gerą virškinimą, bet ir stiprią imuninę sistemą. Todėl, cikorija gali būti puiki alternatyva probiotikams.

Cikorijos šaknyse yra daug B grupės vitaminų. Būtent jie, nervų sistemai padeda atlikti savo darbą, padeda organizmui susidoroti su stresu, dirglumu ir bloga nuotaika.

Didelis kiekis askorbo rūgšties cikorijos gėrimus daro puikia priemone peršalimo profilaktikai, o tai labai svarbu rudenį ir žiemą, gripo epidemijos metu.

Vitaminas E, kurio yra daug cikorijose, gerina medžiagų apykaitą, gydo širdies-kraujagyslių, reprodukcines sistemas, apsaugo nuo įvairių auglių atsiradimo.

Jei sergate hipertenzija, cikorijos gėrimas ant jūsų stalo turi būti nuolatinis svečias. Cikorijos gėrimas yra švelnus, mažina kraujo spaudimą.

Dėl didelio kiekio antioksidantų, cikorija lėtina senėjimo procesą, įvairių su amžiumi susijusių ligų atsiradimą ir apsaugo nuo neigiamos užterštos aplinkos poveikio.

Receptai.

«Kava». Džiovintas cikorijos šaknis supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje, šiek tiek suteptai su sviestu, 1-2 arbatinius šaukštelius paruoštus tokiu būdu cikorijos, užvirinama vienu puodeliu karšto vandens. Be to, taip pat galite užvirinti «kava» ir su pienu.

«Arbata». 1 arbatinis šaukštelis cikorijos šaknų, užpilamas 1 stikline šalto vandens, užvirinkite ir laikykite ant mažos ugnies 2-3 minutes. Tada perkoškite. Pasaldinkite natūraliu medumi.

Morsas. Padėkite ant puodelio dugno kelis kubelius smulkinto ledo, užpilkite 1/2 puodelio spanguolių gėrimo, įdėkite 50 ml cikorijos užpilo (galite paruošti patys, kaip «kava» receptas arba pirkti paruoštą gerti parduotuvėse), garnyrui įdėkite mėtų šakelę.

Airijos. Į aukštą stiklinę, supilkite 120 ml lieso pieno, tada švelniai įpilkite 300 ml šokoladinio sirupo taip, kad jis nesusimaišytų su pienu, tada įpilama 100 ml užvirintos cikorijos. Išeis trisluoksnis gėrimas. Ant viršaus uždėkite plaktos grietinėlės, cinamono lazdele ir braškių.

Frappuccino. Ant didelio bokalo dugno padėkite ledo, užpilkite iki pusės abrikosų arba persikų sulčių, ant viršaus arbatinio šaukštelio pagalba ar peiliu užpilkite paruoštos, užvirtos ir atšaldytos cikorijos, kad nesusimaišytu su sultimis. Kaip garnyras, pagrąžins gėrimą plakta grietinėlė, cukraus pudra ir mėtų šakelė.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.09.2018 laikas 08:54 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Niežų gydymui

Niežai liaudies medicinoje, Niežai, liaudiškomis priemonėmis, patarimai nuo niežų, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

21.08.2018 laikas 10:30 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai nuo žagsėjimo
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Žagsėjimas liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai nuo žagsėjimo, receptai nuo žagsėjimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medici...

Skaityti daugiau

11.09.2018 laikas 10:16 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai migrenos gydymui

Migrena liaudies medicinoje, migrena, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo migrenos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau