Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Balandžio » 17

Psoriazė ir tinkama mityba

Sergant psoriaze sutrinka medžiagų apykaitos procesai, todėl rekomenduojama ilgalaikė dieta.

Ligoniui rekomenduojama valgyti vegetarišką maistą, riboti druskos, prieskonių ir angliavandenių kiekį.

Ligai progresuojant, keletą savaičių tikslinga valgyti maistą, leidžiantį maksimaliai pailsėti kepenims ir žarnynui.

Tokiu atveju reikia visiškai atsisakyti gyvulinės kilmės riebalų, bet valgyti pakankamai visaverčių baltymų (varškės) ir vitaminingo maisto (daržovių, vaisių, jų sulčių).

Psoriazė

Patariama valgyti mažomis procijomis. 

Sergant sunkia psoriazės forma, reikia valgyti pertrintą maistą ir reguliariai daryti iškrovos dienas: vaisių, ryžių ir kompoto, varškės ir kefyro, pieno produktų ir vaisių.

Sergant lengva ligos forma, rekomenduojama tik bendroji dieta: vengti riebaus maisto, rūkytų gaminių, aštrių prieskonių, alkoholio. 

Senyvo amžiaus ligoniui, kamuojamam aterosklerozės, patariama vengti maisto, dirginančio nervų sistemą (mėsos, žuvies, stiprios kavos ir arbatos), griežtai riboti druskos ir riebalų kiekį,bet valgyti daug vitaminingo maisto, kuriame ypač gausu vitamino C, kalio, magnio, jodo, maistinių skaidulų.

Visiems psoriaze sergantiems ligoniams būtina riboti cukraus ir kvietinės duonos kiekį, valgyti jūros produktus (jūros kopūstus, krevetes, kalmarus).

Neretai, sergant psoriaze, išsivysto ir artrozė ar poliartritas.

Tokiu atveju svarbu vartoti mažiau angliavandenių ir baltymų. Per dieną galima išgerti tik iki 1 l skysčių. Tenka visiškai atsisakyti druskos.

Svarbu, kad maiste būtų pakankamai vitaminų, ypač C ir PP. 

Todėl būtina gerti erškėtuogių nuovirą, valgyti vaisius ir daržoves. Kad organizmui netrūktų kalio, reikia valgyti džiovintus abrikosus, slyvas, o kad netrūktų kalcio - valgyti pieno produktus. Mėsą ir žuvį galima valgyti tik virtas.

Psoriazė ir tinkama mityba Sergant psoriaze dažnai padidėja skrandžio sekrecija ir išsivysto lėtinis gastritas.Todėl reikia valgyti tokį maistą, kuris nedirgina skrandžio ir mažina jo sekreciją: daržovių tyres ir košes, pertrintų kruopų sriubas, šutintus žuvies, mėsos ir daržovių patiekalus, makaronus, aguročius, drebučius, džiūvėsėlius, gerai prinokusius saldžius vaisius, gerti kisielius, nestiprią pienu balintą arbatą. Būtina visiškai atsisakyti kepto, marinuoto maisto, rūgščių vaisių, gazuotų gėrimų, kavos, ledų.

Sumažėjus skrandžio sekreto rūgštingumui, galima truputį išplėsti savo racioną (pradėti valgyti nepertrintas virtas daržoves bei kruopų košes, 1-2 kartus per savaitę valgyti sultinio ir t.t.).

Vaisių ir daržovių dieta

Pusryčiai: 200 ml karšto erškėtuogių nuoviro, šviežių kopūstų, morkų arba obuolių salotos, paskanintos 10 g augalinio aliejaus.

Priešpiečiai: daržovių tyrė, 100 g vaisių sulčių.

Pietūs: 250 ml vaisių ir daržovių sulčių, daržovių salotos, paskanintos 10 g grietinės arba augalinio aliejaus, 100 g riešutų.

Pavakariai: sutarkuota morka ar burokėlis, erškėtuogių nuoviras.

Vakarienė: aliejumi paskaninta mišrainė, 200 ml sulčių arba džiovintų vaisių kompoto.

Per dieną galima suvalgyti 100 g rupios bedruskės duonos ir 30 g cukraus arba ksilito.

Mėsos ir daržovių dieta

Pusryčiai: 2 skystai išvirti kiaušiniai, 100 g varškės, 100 ml pieno.

Priešpiečiai: 50 g sūrio, erškėtuogių arba sėlenų nuoviras.

Pietūs: pusė lėkštės vegetariškų barščių su grietine, 50-100 g virtos susmulkintos mėsos, 150 g virtų bulvių, drebučiai, pienas.

Pavakariai: švieži obuoliai.

Vakarienė: 100 g virtos ar apkeptos žuvies su pieno padažu ir virtais makaronais, arbata.

Prieš miegą: stiklinė kefyro.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.07.2019 laikas 07:01 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Voveraitės su žalumynais

Gaminame namuose. Voveraitės su žalumynais. Voveraites nuvalome, nuplauname, didesnes pasmulkiname. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus ir pakepiname pusžiedžiais ar labiau smulkintą svogūną. Skanaus!

...

Skaityti daugiau

28.07.2019 laikas 10:15 Receptai – Patiekalai Mėsos blyneliai, kuriuos gaminu daugelį metų vietoje bandelių
Toks receptas jus išgelbės, jei nemėgstate ilgai stovėti prie viryklės, tačiau tuo pačiu neatsisakant skanaus maisto. Blyneliai išeina labai sultingi, švelnūs ir labai skanūs!

Skaityti daugiau

09.06.2019 laikas 07:55 Receptai – Patiekalai Naminiai vafliai su karamele
Pasigaminkite skanius vaflius su kondensuotu pienu “rududu”. Vaflių su karameliniu įdaru receptas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau