Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Archeologija » 2015 » Rugpjūčio » 25

Retas radinys: Uralo kalnuose Rusijoje rasti urvinių liūtų kaulai

Krūva gyvūnų kaulų, kurių amžius gali siekti ir 60 tūkst. metų, buvo rasti Uralo kalnuose Rusijoje. Daugiau nei 500 kaulų ir jų dalių aptikti Imanai oloje Baškiros respublikoje.

Pasak tyrėjų, kaulai buvo milžiniškų urvinių liūtų, kuriuos tuometiniai gyventojai paaukojo dievams, skelbia „The Siberian Times“.

Tyrėjai taip pat atrado olose gyvenusios meškos kaukolę pervertą senovine ietimi. Oloje rasta ir ginklų, tačiau nebuvo jokių žmonių gyvenimo oloje ženklų.

Urvinių liūtų kaulai

Mokslininkai mano, kad rasti 500 liūtų kaulų ir kaulų dalių nėra visi ir oloje jų turėtų būti daugiau.

„Tiek milžiniškų urvinių liūtų kaulų vienoje vietoje yra labai unikalus atradimas, kol kas tai vienintelė tokia vieta pasaulyje“, – sakė vyresnysis tyrėjas Pavelas Kosintsevas iš Rusijos mokslų akademijos regioninio augalų ir gyvūnų ekologijos instituto Uralo skyriaus.

Mokslininkai mano radę penkių iš šešių išnykusių milžiniškų urvinių liūtų palaikus.

Paslaptingoji ola

„Labai keista, tačiau kaulai buvo rasti giliai oloje, maždaug 100 m nuo įėjimo. Paprastai liūtai į olas taip giliai nelįsdavo“, – pridūrė mokslininkas.

Mokslininkai mano, kad ola turėjo religinę reikšmę ir į ją liūtai buvo nešami aukoti – mat panašios aukų vietos jau buvo rasto Čekijoje ir Austrijoje.Apie tai, kad vieta buvo skirta aukoms, byloja ir ietimi perskelta meškos kaukolė. Nėra žinių, kad žmonės meškas būtų medžioję dėl maisto.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://15min.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.05.2019 laikas 16:04 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis linų sėmenimis
Plaukų stiprinimui - išsiplovus plaukus, praskalauti linų sėmenų nuoviru - 2 šaukšteliai linų sėmenų užpilame dviem stiklinėm vandens, paviriname apie 10 minučių, leidžiame nusistovėti bei atvėsti, tuomet nukošiame. Vočių gydymui ...

Skaityti daugiau

09.07.2019 laikas 18:42 Receptai – Patiekalai „Gietininiai“ sausainiai
Gaminu juos sūnui labai dažnai! Kepk juos nors kasdien, taip skanu ir paprasta. Norisi naminių sausainių. Tokių, žinote, lengvų,paprastų, greitai paruošiamų. Ir į galvą ateina grietininių sausainių receptas.

Skaityti daugiau

30.08.2019 laikas 19:39 Receptai – Patiekalai Vyniotinis „Napoleonas“. Skanesnio ir greitesnio nieko nebandžiau

Labai patariu pasigaminti! Pabandykite pasigaminti tortą „Napoleonas“ – nepasigailėsite! Šis skanus pyragas susideda tik iš 3 ingredientų. Skanus, švelnus ir tiesiog tirpsta burnoje.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau