Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Šeimininkai » 2016 » Balandžio » 17

Rockefellerių šeimos tragedijos ir patarimai

Skyrybos ir politika yra brangios. Geriau susiraskite įdomų pomėgį ir gerą mokytoją. Gyvenkite pagal savo galimybes – džiaukitės tuo, ką turite, žaiskite su savo vaikais, leiskite laiką su ištikimais draugais ir nebijokite su jais plėtoti verslo. Kai tokius patarimus dalija vienas įtakingiausių pasaulio atstovų Davidas Rockefelleris (100 m.), tikrai verta suklusti. O kai milijardieriaus lūpomis kalba dar ir šimtametė patirtis, įsiklausyti į jo žodžius tiesiog būtina.

Seniausias pasaulio milijardierius žino, kaip, nepaisant visų nelaimių, gyventi ilgai ir laimingai. Jis ištvėrė šešias širdies ir dvi inkstų persodinimo operacijas, palaidojo mylimą žmoną, tragiškai žuvusį sūnų ir savo brolius.

Ne tik išmintį, bet ir didžiulius turtus per ilgą gyvenimą sukaupęs garsiosios naftos magnatų šeimos atstovas, bankininkas ir filantropas dabar daugiausia laiko praleidžia šeimos dvare Pokantiko Hilso kaime netoli Niujorko.

Rockefellerių šeimos tragedijos

Tačiau namie užsidariusiu ir vienišu senuku jo niekaip nepavadinsi.

Garbaus amžiaus turtuolis ir toliau aktyviai dalyvauja visuomeninėje veikloje ir netgi mielai pats imasi šeimininko vaidmens per turtuolių susiėjimus.

Štai prieš savaitę D.Rockefelleris sukvietė savo draugus šampano taurės ir prabangių priešpiečių į Niujorko moderniojo meno muziejų, kur buvo įteiktas kasmetis jo vardu pavadintas apdovanojimas ir surinkta solidi suma remti meno studijas.

Beje, šį visame pasaulyje garsų muziejų padėjo įrengti dabartinio Rockefellerių šeimos patriarcho Davido motina Abby Aldrich Rockefeller.

Ne be senolio sutikimo vienos garsiausių pasaulio šeimų – Rockefellerių labdaros fondas prieš porą savaičių paskelbė žinią, kad traukiasi iš 146 metus šeimos kurto naftos verslo, kuris esą neigiamai veikia klimato pokyčius.

Kaip į tokią žinią reaguotų tas, nuo kurio ir prasidėjo Rockefellerių klano triumfo kelias, – Johnas Davisonas Rockefelleris (1839–1937)?

Atsakymą galbūt žino tik šimtametis Davidas – vienintelis gyvas šeimos atstovas, apie savo legendinį senelį galintis papasakoti iš pirmų lūpų.

Rockefellerių šeimos dinastijos protėviai kilę iš Reino-Pfalco žemės Vokietijoje. XVIII amžiuje jie atvyko į JAV.

Rockefellerių šeimos tragedijos Johnui Davisonui buvo tik šešiolika, kai nusprendė, kad jo gyvenimo tikslas – pragyventi šimtą metų ir uždirbti 100 tūkstančių JAV dolerių. Jaunojo ambicingo buhalterio iš Ohajo valstijos troškimas tapti turtingam išsipildė su kaupu.

1863 metais jis įkūrė „Standart Oil Trust“ įmonę ir sugebėjo ją paversti didžiausia naftos perdirbimo kompanija pasaulyje. Smulkaus apgaviko sūnui per labai trumpą laiką, vos 25 metus, pavyko tapti turtingiausiu XIX amžiaus pabaigos žmogumi.

Iki kitos svajonės – sulaukti savo šimtmečio – jam pritrūko vos kelerių metų.

1937-aisiais anapilin iškeliavęs pirmasis pasaulio milijardierius amžiams įrašė Rockefellerių pavardę pasaulio istorijoje ir pradėjo vienos galingiausių, turtingiausių ir įtakingiausių pasaulio šeimų triumfo kelią.

Tamsiausios klano dėmės

Tiesa, ir jame pasitaikė duobių, kurias Rockefelleriai mielai pamirštų. Tragiškos mirtys, meilužės, depresija, kanibalizmas ir net žudikas, prisidengęs garsiu Rockefellerių šeimos vardu, – tai bene garsiausios tamsiosios turtuolių klano dėmės.

Prieš kelerius metus Rockefellerių šeimą sukrėtė Davido sūnaus Richardo mirtis. 65-erių gydytojas žuvo netoli Niujorko sudužus jo pilotuojamam lėktuvui. Dviejų vaikų tėvas skrido namo į Meino valstiją iš tėvo 99-ojo gimtadienio šventės.

Tragiškų mirčių Rockefellerių šeimoje būta ir daugiau. Viena pirmųjų tragedijų šeimą užklupo 1951-aisiais, kai naftos barono dukterėčios dukra Winifreda namuose nužudė du savo vaikus, o paskui nusižudė ir pati.

Po dešimtmečio, 1961-aisiais, turtuolių šeimą sukrėtė kita nelaimė – dingo Davido brolio, tuomečio Niujorko gubernatoriaus, o vėliau ir JAV viceprezidento Nelsono Aldricho Rockefellerio penktoji atžala – sūnus Michaelas.

23 metų jaunuolis paslaptingomis aplinkybėmis prapuolė Naujojoje Gvinėjoje rinkdamas vietos meno kūrinius. Kalbama, kad Michaelas, kurio kūnas nebuvo rastas, tapo vietos kanibalų auka.

Jo dvynė sesuo Mary Rockefeller Morgan tokius gandus griežtai neigė ir niekada neslėpė, kad susitaikyti su mylimo brolio mirtimi prireikė labai daug laiko.

„Aš taip norėjau, kad jis būtų gyvas, jog net kartais manydavau, kad matau jį minioje“, – yra prisipažinusi Mary.

Ne mažiau paslapčių buvo apgaubta ir jos tėvo N.Rockefellerio mirtis. Sulaukęs 70 metų jis mirė savo namuose. Šalia buvo ne jo antroji žmona Margaretta Large Fitler, bet 25-erių asistentė Megan.

Tik praėjus valandai po Nelsono mirties jauna moteris išdrįso paskambinti ir paprašyti pagalbos. Niekas neabejojo, kad turtuolis politikas ir jo asistentė buvo užmezgę romaną.

Likus metams iki Nelsono mirties automobilio avarijoje visai netoli šeimos namų žuvo ir Davido brolis Johnas Rockefelleris III.

Bet kai esi vienos įtakingiausių ir turtingiausių Amerikos dinastijų atstovas, skausmui, nevilčiai ir liūdesiui pasiduoti nevalia. Atvirai braukiamų ašarų negali matyti niekas.

Ką reiškia būti Rockefellerių klano atstove, viešai prabilusi kol kas yra tik Davido jauniausia atžala Eileen.

Žinoma Amerikos filantropė prieš kelerius metus savo parašytoje knygoje pripažino, kad garsi šeimos pavardė ir milžiniška sėkmė – našta, kurią pakelti gali ne visi.

Eileen atvirai papasakojo apie tai, kaip jos motina Peggy daug metų kovojo su depresija, o tėvas beveik visą laiką praleisdavo verslo susitikimuose.

„Nėra jokių abejonių, kad garsi šeimos pavardė, ypatinga garbė ir teisės gerokai sumažina atsakomybę, sunkumus.

Tačiau aš sutinku su tais, kurie sako, kad mes visi augdami nuo kažko kenčiame.

Ir nesvarbu, ar turime pinigų, ar ne – kiekvienas kenčiame savais būdais. Galų gale banko sąskaitos dydis toli gražu ne toks jau svarbus, kai kalbame apie savigarbą“, – išleidusi knygą sakė Eileen.

64 metų dviejų sūnų motina neslėpė, kad šeimos sėkmė užgožė jos pačios pasiekimus: „Kiekvieną kartą, kai mokykloje ar universitete aš turėdavau rašyti apie savo šeimą, jausdavausi priblokšta to, kiek daug jie pasiekė.

Todėl kad ir ką dariau, jaučiausi labai menka.“

Žinoma pavarde pasinaudojo ir žudikas

Bene skandalingiausias įvykis, susijęs su Rockefellerių šeimos vardu, neturėjo nieko bendra su tikruoju dinastijos atstovu. Žudikui ir nusikaltėliui Christianui Gerhartsreiteriui, prisistatančiam Clarku Rockefelleriu, pavyko apmulkinti nemažą būrį žmonių.

Apsimesdamas turtingos šeimos dinastijos atstovu jis 1995-aisiais vedė klestinčią amerikiečių verslininkę Sandrą ir su ja susilaukė dukters Reigh. Iš žmonos pajamų gyvenusio į narcisizmą ir visa ko kontroliavimą linkusio vokiečio paslaptys išaiškėjo tik po poros skyrybų.

Visos melų pinklės buvo atraizgytos po to, kai jis pagrobė savo dukterį per patį mūšį dėl jos globos. Tik tada nusikaltėlis buvo nuteistas ir įkalintas už kambario, kurį kažkada nuomojosi, šeimininkės sūnaus nužudymą.

Iš Bavarijos kilęs 55-erių apgavikas Kalifornijos kalėjime kali iki šiol.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.07.2019 laikas 06:59 Receptai – Patiekalai Kaip pasigaminti baltyminio kokteilio mišinį namuose?
Sportininkai bei sveikos gyvensenos propaguotojai puikiai žino įvairių baltyminių kokteilių skonį. Šiuos kokteilius labai paprasta susiplakti, jie puikiai pasotina ir padeda atgauti jėgas po treniruotės, pasitarnauja kaip užkandis...

Skaityti daugiau

27.06.2019 laikas 21:52 Receptai – Patiekalai Super skani sluoksniuota tešla per 10 minučių
Gauname štai tokius skanius traškius sausainius. Skardą pabarstome miltais ir kiekvieną trikampį mirkome baltyme, o paskui cukruje iš vienos pusės ir sausa puse dedame į skardą, kad cukrus būtų viršuje. Iš šios tešlos normos išein...

Skaityti daugiau

31.10.2017 laikas 09:43 Receptai – Patiekalai Smalkinis tvertikas gydo širdies ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: Smulkintas džiovintas smalkinio tvertikas, Verdantis vanduo

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau