Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Balandžio » 14

Slaptas ginklas prieš vėžį, riebalus ir širdies ligas!

Naudinga informacija! Paprastas patiekalas, bet naudingas!

Kiekvienas iš mūsų mėgsta raugintus kopūstus, kiekvienas savo šeimoje turi raugintų kopūstų paruošimo receptus. Kaip paaiškėjo, tai ne tik skanus maistas, bet ir naudingas!

Rauginti kopūstai - smulkiai supjaustyti kopūstai, kurie fermentuojasi įvairiomis pieno rūgšties bakterijomis.

Ar žinote, kad raugintuose kopūstuose gausu vitaminų A, B, C, K, PP, flavonoidų, mikroelementų? Jie išsiskiria tuo, kad labai ilgai negenda ir tuo pačiu geba išsaugoti jau minėtą vitaminą C, kuris yra puikus gelbėtojas nuo avitaminozės, stiprina imunitetą, gražina odą. Kopūstuose jis išsilaiko tiek vienas, tiek skirtinguose cheminiuose junginiuose ir netgi verdant sriubą (iki 50 proc.)! Raugintuose kopūstuose dar yra kalcio, magnio, cinko, kalio, fosforo, silicio, boro... O jeigu paminėtume, kad šis valgis pasižymi uždegimo slopinamuoju, antibakteriniu, skausmą malšinančiu, antivėžiniu, organizmą ir imunitetą stiprinančiu, nuo virusų ir bakterijų saugančiu poveikiu, greičiausiai ne vienam kiltų noras paskanauti jų jau dabar pat.

Jie turi ilgą galiojimo laiką ir savitą rūgšties skonį: rezultatas nuo pieno rūgšties, kuri pasigamina, fermentacijos būdu kopūstuose. Toks kopūstų tipas yra stebėtinai naudingas, kuris gali pagerinti sveikatą.

Slaptas ginklas prieš vėžį, riebalus ir širdies ligas!

Pagrindiniai raugintų kopūstų privalumai sveikatai:

Rauginti kopūstai gerina virškinimą. Raugintuose kopūstuose yra daug ląstelienos, kuri svarbi virškinimui. Ląsteliena gali padėti išvengti daugelio virškinimo problemų, tokių kaip vidurių užkietėjimas, mėšlungis, pilvo pūtimas. Juose esančios natūralios rūgštys valo žarnyną, šalina toksinus ir kitas nuodingas, organizmą teršiančias medžiagas, padeda apsisaugoti nuo įvairias ligas sukeliančių bakterijų. Reguliariai naudojant raugintus kopūstus gali išvengti skrandžio ir žarnyno vėžio.

Stiprina imuninę sistemą. Vos 300 g raugintų kopūstų ir jūs patenkinsite vitamino C dienos normą. O tai, kaip visi puikiai žinome, žiemos metu tikrai pravers, kai siaučia ligos ir silpsta imunitetas. Didelis kiekis vitamino C, taip pat regeneruoja ląsteles, skatina baltųjų kraujo kūnelių gamybą ir stimuliuoja kolageno gamybą.

Jie pagerina širdies sveikatą. Rauginti kopūstai stiprina širdies raumenį, normalizuoja cukraus, cholesterolio kiekį kraujyje. Taip pat jie puikiai tinka tiems, kurie kenčia nuo sulėtėjusios medžiagų apykaitos, cukrinio diabeto, besirūpinantiems širdies ir kraujagyslių sistema.

Slaptas ginklas prieš vėžį, riebalus ir širdies ligas! Užkerta kelią vėžiui. Raugintuose kopūstuose yra stiprūs antioksidantai, kurie gali kovoti su laisvaisiais radikalais organizme ir apsaugo nuo daugelio vėžio rūšių. Kai kurių tyrėjų nuomone, rauginti kopūstai netgi turi medžiagų, stabdančių piktybinių auglių formavimąsi.

Rūpinatės dailia figūra? Galite ramiai valgyti raugintus kopūstus, kadangi 100 g tėra 27 kcal.

Tie, kurie kenčia nuo sumenkusio apetito, taip pat turėtų su malonumu kirsti raugintus kopūstus. Jie skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą, neapkrauna organizmo, tačiau pasotina ilgam.

Raugintų kopūstų rūgštymas – ne prastesnis nei patys kopūstai. Jis vartojamas sergant diabetu, tulžies pūslės uždegimu, ateroskleroze, esant nutukimui. Pasak išbandžiusiųjų, skaniausia rūgštymą maišyti su pomidorų sultimis santykiu 1:1 ir gerti tris kartus per dieną prieš valgį. Šis skystimas padeda ir tuomet, jeigu laukiantis kamuoja nemalonioji toksikozė. Vyrai irgi neturėtų vengti šio gėrio: rūgštymas puikiai tinka prostatos veiklos profilaktikai ir padeda išsaugoti potenciją iki gilios senatvės!

Padidina energijos kiekį. Rauginti kopūstai turi geležies, todėl šie kopūstai gali padidinti jūsų energijos kiekį, pagerins kraujotaką ir medžiagų apykaitą. Padeda apsisaugoti, išvengti anemijos, kovoti su nuovargiu ir galvos skausmu.

Stiprina kaulus. Šioje maisto rūšyje, taip pat gausu vitamino K, kuris gali sustiprinti kaulus, stimuliuojant baltymų gamybą, kuris yra atsakingas už kaulų mineralizacijos gamybą. Tokiu būdu, vitaminas K apsaugo nuo ligų, kaip osteoporozės atsiradimo.

Sumažina uždegimą. Raugintuose kopūstuose yra gausu antioksidantų, kurie mažina viso kūno uždegimą. Galite išvengti daugelį uždegiminių procesų.

Pagerina regėjimą ir odos sveikatą. Kopūstuose yra gausu vitamino A, kuris yra būtinas mūsų regėjimui ir sveikai odai. Šiuo vitamino pagalba galite išvengti su amžiumi susijusių dėmių degeneracijos ir kataraktos, be to sumažinti raukšlių atsiradimą.

Tačiau kai kuriems reikėtų vengti raugintų kopūstų, ypač, jeigu skundžiatės padidėjusiu skrandžio rūgštingumu, kasos, tulžies sutrikimais, inkstų nepakankamumu, hipertonija.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.11.2019 laikas 19:24 Receptai – Patiekalai Niekas nesuvokia, kas tai per pyragas be tešlos! Varškės – bananų saldėsis prie arbatos

Išbandęs šį kepinį, niekas nesuvokia, kad jis yra be tešlos! Tai skanus varškės – bananų vyniotinis prie arbatos!

Skaityti daugiau

03.07.2019 laikas 21:08 Receptai – Patiekalai Naminė „daktariška“ dešra. Kaip ją pasigaminti?
Virtą česnakinę dešrą pasigaminti labai paprasta ir tam nereikia specialių įrankių. Išsamesnę informacija apie dešros gamybą galite pamatyti toliau pateiktame vaizdo įraše. Skanaus!

Skaityti daugiau

05.07.2019 laikas 19:24 Receptai – Patiekalai Saldžios duonos riekelės su cukrumi ir cinamonu
Gaminame. Saldžios duonos riekelės su cukrumi ir cinamonu. Iškeptas riekeles dedame į lėkštę. Jas galima patiekti su šviežiomis uogomis, bananais, arba apšlakstytas medumi ar tirpintu šokoladu. Labai paprasta ir skanu!...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 17:06 Zimbabvės šeima teigia, kad juos persekioja «nematomi goblinai»
Šeima iš Magwegvės (Magwegwe) miesto Bulawayo šiaurėje, Zimbabvėje, yra išsigandusi dėl nepaaiškinamų ir bauginančių reiškinių, vykstančių jų namuose.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 16:50 Tamsioji materija gali sukurti sprogstančias žvaigždes

Astronomai jau seniai spėliojo, kad paslaptingoji tamsioji medžiaga, sudaranti didžiąją dalį visatos, gali turėti didelę įtaką įprastai materijai. Naujas tyrimas rodo, kad tamsioji medžiaga gali būti pajėgi kurti sprogstančias žvaigždes.

...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau