Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2017 » Balandžio » 14

Slaptas ginklas prieš vėžį, riebalus ir širdies ligas!

Naudinga informacija! Paprastas patiekalas, bet naudingas!

Kiekvienas iš mūsų mėgsta raugintus kopūstus, kiekvienas savo šeimoje turi raugintų kopūstų paruošimo receptus. Kaip paaiškėjo, tai ne tik skanus maistas, bet ir naudingas!

Rauginti kopūstai - smulkiai supjaustyti kopūstai, kurie fermentuojasi įvairiomis pieno rūgšties bakterijomis.

Ar žinote, kad raugintuose kopūstuose gausu vitaminų A, B, C, K, PP, flavonoidų, mikroelementų? Jie išsiskiria tuo, kad labai ilgai negenda ir tuo pačiu geba išsaugoti jau minėtą vitaminą C, kuris yra puikus gelbėtojas nuo avitaminozės, stiprina imunitetą, gražina odą. Kopūstuose jis išsilaiko tiek vienas, tiek skirtinguose cheminiuose junginiuose ir netgi verdant sriubą (iki 50 proc.)! Raugintuose kopūstuose dar yra kalcio, magnio, cinko, kalio, fosforo, silicio, boro... O jeigu paminėtume, kad šis valgis pasižymi uždegimo slopinamuoju, antibakteriniu, skausmą malšinančiu, antivėžiniu, organizmą ir imunitetą stiprinančiu, nuo virusų ir bakterijų saugančiu poveikiu, greičiausiai ne vienam kiltų noras paskanauti jų jau dabar pat.

Jie turi ilgą galiojimo laiką ir savitą rūgšties skonį: rezultatas nuo pieno rūgšties, kuri pasigamina, fermentacijos būdu kopūstuose. Toks kopūstų tipas yra stebėtinai naudingas, kuris gali pagerinti sveikatą.

Slaptas ginklas prieš vėžį, riebalus ir širdies ligas!

Pagrindiniai raugintų kopūstų privalumai sveikatai:

Rauginti kopūstai gerina virškinimą. Raugintuose kopūstuose yra daug ląstelienos, kuri svarbi virškinimui. Ląsteliena gali padėti išvengti daugelio virškinimo problemų, tokių kaip vidurių užkietėjimas, mėšlungis, pilvo pūtimas. Juose esančios natūralios rūgštys valo žarnyną, šalina toksinus ir kitas nuodingas, organizmą teršiančias medžiagas, padeda apsisaugoti nuo įvairias ligas sukeliančių bakterijų. Reguliariai naudojant raugintus kopūstus gali išvengti skrandžio ir žarnyno vėžio.

Stiprina imuninę sistemą. Vos 300 g raugintų kopūstų ir jūs patenkinsite vitamino C dienos normą. O tai, kaip visi puikiai žinome, žiemos metu tikrai pravers, kai siaučia ligos ir silpsta imunitetas. Didelis kiekis vitamino C, taip pat regeneruoja ląsteles, skatina baltųjų kraujo kūnelių gamybą ir stimuliuoja kolageno gamybą.

Jie pagerina širdies sveikatą. Rauginti kopūstai stiprina širdies raumenį, normalizuoja cukraus, cholesterolio kiekį kraujyje. Taip pat jie puikiai tinka tiems, kurie kenčia nuo sulėtėjusios medžiagų apykaitos, cukrinio diabeto, besirūpinantiems širdies ir kraujagyslių sistema.

Slaptas ginklas prieš vėžį, riebalus ir širdies ligas! Užkerta kelią vėžiui. Raugintuose kopūstuose yra stiprūs antioksidantai, kurie gali kovoti su laisvaisiais radikalais organizme ir apsaugo nuo daugelio vėžio rūšių. Kai kurių tyrėjų nuomone, rauginti kopūstai netgi turi medžiagų, stabdančių piktybinių auglių formavimąsi.

Rūpinatės dailia figūra? Galite ramiai valgyti raugintus kopūstus, kadangi 100 g tėra 27 kcal.

Tie, kurie kenčia nuo sumenkusio apetito, taip pat turėtų su malonumu kirsti raugintus kopūstus. Jie skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą, neapkrauna organizmo, tačiau pasotina ilgam.

Raugintų kopūstų rūgštymas – ne prastesnis nei patys kopūstai. Jis vartojamas sergant diabetu, tulžies pūslės uždegimu, ateroskleroze, esant nutukimui. Pasak išbandžiusiųjų, skaniausia rūgštymą maišyti su pomidorų sultimis santykiu 1:1 ir gerti tris kartus per dieną prieš valgį. Šis skystimas padeda ir tuomet, jeigu laukiantis kamuoja nemalonioji toksikozė. Vyrai irgi neturėtų vengti šio gėrio: rūgštymas puikiai tinka prostatos veiklos profilaktikai ir padeda išsaugoti potenciją iki gilios senatvės!

Padidina energijos kiekį. Rauginti kopūstai turi geležies, todėl šie kopūstai gali padidinti jūsų energijos kiekį, pagerins kraujotaką ir medžiagų apykaitą. Padeda apsisaugoti, išvengti anemijos, kovoti su nuovargiu ir galvos skausmu.

Stiprina kaulus. Šioje maisto rūšyje, taip pat gausu vitamino K, kuris gali sustiprinti kaulus, stimuliuojant baltymų gamybą, kuris yra atsakingas už kaulų mineralizacijos gamybą. Tokiu būdu, vitaminas K apsaugo nuo ligų, kaip osteoporozės atsiradimo.

Sumažina uždegimą. Raugintuose kopūstuose yra gausu antioksidantų, kurie mažina viso kūno uždegimą. Galite išvengti daugelį uždegiminių procesų.

Pagerina regėjimą ir odos sveikatą. Kopūstuose yra gausu vitamino A, kuris yra būtinas mūsų regėjimui ir sveikai odai. Šiuo vitamino pagalba galite išvengti su amžiumi susijusių dėmių degeneracijos ir kataraktos, be to sumažinti raukšlių atsiradimą.

Tačiau kai kuriems reikėtų vengti raugintų kopūstų, ypač, jeigu skundžiatės padidėjusiu skrandžio rūgštingumu, kasos, tulžies sutrikimais, inkstų nepakankamumu, hipertonija.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-06-30 laikas 15:20 Receptai Citrininis pyragas su grietine ir majonezu
Labai noriu su jumis pasidalinti citrininio pyrago receptu, į kurį dėsime grietinės ir majonezo. Dėl šių ingredientų pyragas gaunasi labai skanus, purus, minkštas ir su citrinine nata.

Skaityti daugiau

2020-12-19 laikas 07:52 Receptai Salotos su silke ir keptais burokėliais

Mano mėgstamiausia žuvis - silkė, iškepti burokėliai ir labai gardus padažas, na ir kas galėtų būti geriau? Nebent dviguba porcija tokių silkės salotų. Mano pačiu didžiausiu atradimu yra tapęs keptas burokėlis, prie silkės.

...

Skaityti daugiau

2020-04-22 laikas 07:51 Receptai Labai Gardu. Bulvių Lazdelės Su Gera Nuotaika
Bulves gaminu tik taip! Vyras šiuo patiekalu džiaugiasi kaip vaikas. Tiekiu su gera nuotaika. Labai gardus patiekalas, kurį nesunkiai pasigaminsite pagal pateiktą receptą šioje svetainėje. Daug gerų ir išbandytų receptų vienoje vi...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-12-18 laikas 21:22 Laužų Ritualas prie Seimo: Antra Diena – Tironijos Aktyvacija ar Laisvės Iliuzija?
Antra laužų protestų diena prie Seimo: minia klausėsi Karolio Kaupinio kalbos apie artėjančią tironiją, protestas plinta į kitus miestus. Oficialiai – kova už LRT nepriklausomybę. Bet ar tai ne tęstinis ugnies ritualas, aktyvuojantis masinę kontrolę ...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 21:11 ŠOKAS: Ruginienė siūlo LRT tarybai atsistatydinti – taika ar gudrus planas?
Gruodžio 18 d. premjerė Inga Ruginienė netikėtai pasiūlė LRT tarybai atsistatydinti nedelsiant, mainais žadėdama atšaukti prieštaringas LRT įstatymo pataisas. Oficialiai – tai taikos žingsnis, kad nurimtų protestai ir susipriešinimas. Tačiau daugelis...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 19:34 90 % Jungtinės Karalystės gydytojų ir slaugytojų atsisako skiepytis nuo gripo
Atrodo, kad dauguma Jungtinės Karalystės slaugytojų ir gydytojų dabar tapo vakcinų priešininkai. Ir pagrindinės žiniasklaidos priemonės apie tai netgi pranešė!

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 14:18 Tarpžvaigždinė Kometa 3I/ATLAS: Šokiruojantys Metalai ir Paslaptys
Ar įsivaizduojate kometą, atskriejusią iš tolimų žvaigždžių gelmių, slepiančią metalų lobius, kurie sukelia ugnikalnių išsiveržimus kosmose? Tai ne fantazija – tai realybė, kuri kelia šiurpą ir žavesį!

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 10:04 Šokiruojantis Makaronų Virimo Mitas: Kodėl Aliejus Tik Kenkia!
Ar kada susimąstėte, kodėl jūsų makaronai nesulaiko padažo ir tampa slidūs? Daugelis namų šeimininkių daro šią klaidą – pila aliejų į virimo vandenį, manydamos, kad tai apsaugo nuo lipumo. Bet tai tik mitas, kuris gadina patiekalą!...

Skaityti daugiau