Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2020 » Gruodžio » 1

10 paprastų aukštą kraujospūdį mažinančių produktų

Besiskundžiantiems padidėjusiu kraujospūdžiu ir sergantiems hipertenzija patariama vartoti produktų, kuriuose gausu kalio, nes kalis neutralizuoja žalingąjį druskos poveikį. Be to, naudinga vartoti produktų, kuriuose gausu magnio, vitamino C ir maistinių skaidulų.

1. Burokėliai

Burokėliuose gausu vitamino C, B grupės vitaminų, fosforo, geležies, vario, silicio. Sergantiems širdies ir kraujotakos sistemos ligomis svarbiausia yra tai, kad burokėliuose yra unikalus magnio ir kalio derinys, padedantis ne tik sumažinti padidėjusi kraujospūdi, bet ir stiprina širdį.

2. Migdolai

Reguliariai vartojant migdolų kraujyje pavyksta sumažinti žalingojo cholesterolio lygį ir suminkštinti kraujagysles. Migdoluose taip pat yra kalio ir magnio bei pusiau prisotintųjų riebalų, kurie sumažina pavojų susirgti širdies ir kraujotakos sistemos ligomis.

3. Špinatai

Špinatuose labai daug magnio, kuris atpalaiduoja ir minkština kraujagysles, mažina padidėjusį kraujospūdį ir krūvį širdžiai.

3. Salierai

Reguliariai vartojant salierų, organizmas mažiau gamina streso hormonų, kurie siaurina kraujagysles ir didina kraujospūdį.

5. Brokolio kopūstai

Brokolio kopūstuose gausu vitamino C, magnio, kalcio, kalio, maistinių skaidulų. Šiose daržovėse taip pat yra gliutamino rūgšties, kuri mažina padidėjusį kraujospūdį. Medikai sergantiems hipertenzija per dieną pataria suvalgyti apie 200 g brokolio kopūstų.

6. Bulvės

Bulvėse yra kalio, magnio ir vitamino C, todėl šios daržovės - vienos naudingiausių, padedančios stiprinti širdį ir pagerinančios kraujotaką.
Sergantiems hipertenzija patariama valgyti nesūdytų, keptų su lupenomis bulvių.

7. Apelsinai

Ne tik apelsinuose, bet ir kitų rūšių citrusiniuose vaisiuose gausu kalio, vitaminų ir dietinių skaidulų, todėl šie vaisiai malšina uždegiminius procesus, kraujyje mažina žalingojo cholesterolio lygį ir padidėjusį kraujospūdį. Per parą mažinti padidėjusį kraujospūdį pakanka suvalgyti vieną apelsiną.

8. ir 9. Raudonosios saldžiųjų pipirų ankštys ir eršketrožių uogos"

Tiek raudonųjų saldžiųjų pipirų ankštyse, tiek ir erškėtrožių uogose labai daug vitamino C. Vitaminas C gausina azoto oksido, kuris efektyviai atpalaiduoja kraujagysles, gamybą. Azoto oksido dėka kraujagyslės ir arterijos prasiplečia, todėl kraujospūdis normalizuojasi.

10. Pupelės

Pupelėse gausu vandenyje tirpstančių maistinių skaidulų, magnio ir kalio. Tai idealus kompleksas mažinti padidėjusį kraujospūdį.

Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne, o dar geriau pasitarkite su gydytoju.

Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, pasidalinkite jais su mumis, prisijunkite ir rašykite bloge! 

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-05-19 laikas 19:49 Receptai Liaudiški patarimai kaip gydytis Valgomuoju česnaku

Valgomasis česnakas liaudies medicinoje. Netradicinė medicina. Česnakas laikomas geriausia priemone nuo aterosklerozės ir mažakraujystės. Prieš miegą pamirkykite delnus šiltame vandenyje su soda, po to ant nuospaudų uždėkite ma...

Skaityti daugiau

2019-10-19 laikas 14:59 Receptai Svaiginantis Karštas Patiekalas Keptuvėje
Įdomus, skanus, sultingas karštas patiekalas! Puikūs pietūs visai šeimai. Išbandyk :)

Skaityti daugiau

2020-09-12 laikas 12:30 Receptai Trupininis prancūziškas varškės pyragas su avietėmis
Pagal šį receptą pagamintas trupininis varškės pyragas gaunasi su gaivia aviečių rūgštele. Tikras skanumėlis. Valgyčiau ir valgyčiau.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau