Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2018 » Gruodžio » 10

Pasitikrinkite, ar neturite slaptos alergijos: tarp simptomų ir pilvo pūtimas, ir augantis svoris

„Varvanti nosis, ašarojančios akys, dilgėlinė – žmonės, turintys alergiją, žino klasikinius simptomus.  Bet ar žinojote, kad galvos skausmas, nuovargis, netgi didėjantis svoris gali būti jūsų organizmo alerginė reakcija į maistą?“, – teiraujasi A. Unikauskas.

sveikata, alergija, organizmas, maistas

Pasak jo, yra dvi alergijų rūšys. Pirmoji – sunkios, aiškios arba tos, apie kurias žmogus žino. Jos gali būti pavojingos gyvybei: „Žmonės, turintys tokią alergiją, apie ją paprastai žino ir nepalieka namų be adrenalino injekcijos savo kišenėje. Pagrindiniai produktai, sukeliantys sunkias alergijas – riešutai ir jūrų gėrybės.“

Antroji alergijų rūšis, tikina A. Unikauskas – jautrumas maistui. „Tam tikru momentu savo gyvenime kiekvienas žmogus gali patirti jautrumą maistui. Visi valgote maistą, kuris gali sukelti alerginę reakciją. Tačiau galite neatpažinti simptomų. Apie jautrumą pienui ir glitimui kalbame dažnai, tačiau daugelį gali nustebinti, kad jūsų organizmas gali būti jautrus ir kiek rečiau aptariamiems produktams“, – įsitikinęs gydytojas.

Produktai, kurie dažniausiai sukelia slaptą alergiją, sako jis – kiaušiniai, pomidorai, citrusiniai vaisiai, šokoladas, paprika, grybai. Turint alergiją šiems produktams, gali pasireikšti nemalonūs simptomai: nuovargis, dujų kaupimasis, maisto troškimas ir svorio augimas, užsikimšusi nosis, sąnarių skausmai, odos bėrimai.

Norintiems išsiaiškinti, ar kuris nors iš išvardintų produktų sukelia alergiją, A. Unikauskas pataria išmėginti 3 žingsnių mitybos planą:

1 žingsnis. Pakeiskite kai kuriuos maisto pasirinkimus: vietoje kavos gerkite arbatą, saldumynus pakeiskite vaisiais ir uogomis.

2 žingsnis. 5 dienas vykdykite organizmo valymo planą, rinkdamiesi produktus, kurie retai sukelia alergijas. Pavyzdžiui, pusryčiams rinkitės grikių košę, kurią galite paskaninti moliūgų sėklomis, uogomis, migdolais, užkandžiaukite daržovių sultiniu ir migdolais. Pietums valgykite žuvį arba vištieną su daržovėmis ir rudaisiais ryžiais, o vakarienei – žuvį su daržovėmis.

3-ias žingsnis. Kai išvalysite organizmą, galite po truputį įtraukti produktus, kurių buvote atsisakę ir kurie galėjo sukelti nepageidaujamus simptomus. Pavyzdžiui, išsirinkite vieną produktą ir valgykite jį dvi dienas, taip darykite su visais produktais. Stebėkite, kaip jaučiatės. Jeigu jaučiatės blogai, tai – jūsų organizmo signalas, kad šis maisto produktas netinka.

„Jeigu pajaučiate neigiamą organizmo reakciją tam tikram produktui, nustokite jį visiškai vartoti tris mėnesius, leiskite atsigauti savo imuninei sistemai ir tuomet galite pabandyti tą produktą vėl įtraukti į savo mitybą“, – sako A. Unikauskas.

Plačiau – laidos įraše.

Parengė Gertrūda Stripeikytė.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-03-06 laikas 12:03 Receptai Traškūs bulviniai blyneliai
Dideliame dubenyje išplakite kartu kiaušinius, kepimo miltelius (arba varškės), miltus, druską ir pipirus. Bulves sutarkuokite smulkia tarka, šiek tiek nuspauskite. Dėkite sutarkuotą svogūną ir tarkuotą fermentinį sūrį....

Skaityti daugiau

2020-10-19 laikas 07:03 Receptai Kiaulienos muštinis (karbonadas): garstyčių ir majonezo marinatas

Kiaulienos karbonadas gali būti tiekiamas su keptomis bulvėmis ar bulvių koše ir mėgstamomis salotomis. Skanaus!

Skaityti daugiau

2019-11-24 laikas 09:37 Receptai Tortas iš 3 ingredientų be kepimo ir orkaitės. Tirpsta burnoje!
Pasigaminkime tortą iš 3 ingredientų, nekepant ir orkaitės per 1 minutę. Jis tirpsta burnoje. Puikus biudžetinis desertas. Šiandiena siūlau labai greitą, paprastą ir biudžetinį receptą – pyragas be kepimo ir orkaitės per 1 minutę...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau