Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Pasaulis » 2025 » Rugpjūčio » 5

Pfizer tyliai įtraukia GMO fermentą į 90 % amerikietiško sūrio – ir jo nėra nurodyta etiketėje

Pfizer tyliai įtraukia GMO fermentą į 90 % amerikietiško sūrio – ir jo nėra nurodyta etiketėje

Dauguma žmonių net neįtaria, kad valgo genetiškai modifikuotą fermentą, kurį iš pradžių sukūrė „Pfizer“ – tačiau jis tyliai naudojamas daugiau nei 90 % amerikietiškų sūrio produktų, o dėl FDA spragos jo niekada nepamatysite ant pakuotės.

Nors dauguma amerikiečių „Pfizer“ laiko vakcinų ir vaistų gamintoju, nedaugelis žino, kad ši bendrovė tyliai įsiskverbė į maisto tiekimo grandinę ir be mūsų žinios keičia tai, ką valgome.

Problemos centre yra chymozinas, fermentas, naudojamas pienui sutraukti ir sustiprinti, kad jis virstų sūriu. Tradiciškai šis fermentas buvo gaunamas iš veršelių skrandžio gleivinės.

Tačiau 1990 m. didžiulis farmacijos gigantas Pfizer pristatė pirmą genetiškai modifikuotą chymozino versiją, pagamintą naudojant GMO mieles, bakterijas ar grybus.

JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) 1990 m. patvirtino „Pfizer“ biotechnologiniu būdu pagamintą chimoziną, paskelbdama jį „bendrai pripažintu saugiu“ (GRAS), ir produktas greitai užkariavo rinką dėl „Pfizer“ „itin agresyvios“ rinkodaros strategijos, skirtos sunaikinti bet kokią konkurenciją.

Šiandien maždaug 90 % sūrio JAV gaminama naudojant „Pfizer“ paslaptingą GMO laboratorijoje pagamintą fermentą.

Dauguma vartotojų nežino apie šį pokytį, daugiausia dėl to, kad genetiškai modifikuoti fermentai nėra įtraukti į GMO ženklinimo įstatymų sąrašą.

Kadangi jie laikomi „pagalbinėmis medžiagomis“, o ne ingredientais, įmonės neprivalo jų nurodyti ant pakuočių.

Pfizer tyliai įtraukia GMO fermentą į 90 % amerikietiško sūrio – ir jo nėra nurodyta etiketėje

Taigi, amerikietiškas sūris jūsų vaiko sumuštinyje, lydytas sūris greito maisto mėsainyje ar tarkuotas sūris ant picos – greičiausiai visi jie yra pagaminti naudojant genetiškai modifikuotus fermentus, pagamintus iš GMO mikroorganizmų.

O kas už to stovi? „Pfizer“.

Tai turėtų kelti įtarimą. „Pfizer“ nėra įprastas maisto tiekėjas. Tai ta pati korporacija, kuri 2009 m. sumokėjo rekordinę 2,3 mlrd. dolerių baudą už neteisėtą vaistų prekybą ir sukčiavimą. Tai ta pati įmonė, kuri padėjo sukurti prieštaringą mRNA COVID-19 vakciną, apeidama ilgalaikius bandymus ir užsitikrindama teisinę imunitetą dėl šalutinių poveikių.

O dabar ta pati bendrovė padėjo pakloti pagrindą GMO pagrįstam maisto perdirbimui be jūsų žinios ar sutikimo.

Net ir po to, kai 2013 m. atskyrė gyvūnų sveikatos padalinį į „Zoetis“, „Pfizer“ pėdsakai lieka visur, kur naudojami genetiškai modifikuoti įrankiai pramoniniame žemės ūkyje ir maisto gamyboje. „Zoetis“, perėmusi „Pfizer“ biotechnologijų patentus ir mokslinius tyrimus, ir šiandien toliau gamina GMO fermentus pieno perdirbimui.

Taigi, kuo reikėtų susirūpinti? Pirma, ilgalaikis GMO mikrobinių fermentų vartojimo poveikis sveikatai išlieka daugiausia nežinomas.

Nors įmonės ir reguliavimo institucijos tvirtina, kad šios medžiagos yra „identiškos“ natūralioms, nepriklausomi tyrimai dėl galimo alergiškumo, žarnyno mikrobiomos sutrikimų ar nenumatytų šalutinių poveikių yra labai riboti, jei ne aktyviai stabdomi. Dauguma saugos tyrimų yra finansuojami pramonės arba vykdomi už uždarų durų.

Dar labiau nerimą kelia skaidrumo stoka. Kodėl tarptautinėms farmacijos korporacijoms leidžiama įsiskverbti į maisto tiekimo grandinę be jokios informacijos atskleidimo?

Pfizer tyliai įtraukia GMO fermentą į 90 % amerikietiško sūrio – ir jo nėra nurodyta etiketėje

Kodėl FDA, kuri gauna pramonės finansavimą per „vartotojų mokesčius“, yra tokia linkusi be išlygų patvirtinti biotechnologinius produktus iš tokių įmonių kaip „Pfizer“, ypač atsižvelgiant į jos ankstesnius teistumus ir glaudžius ryšius su reguliavimo institucijomis?

Vakcinų skeptikams ir sveikatos laisvės šalininkams tai ne tik sūrio klausimas – tai kontrolės klausimas. Tai klausimas, kaip tos pačios korporacijos, kurios stūmė eksperimentines genų terapijas, taip pat tyliai daro įtaką tam, kas patenka į jūsų lėkštę. Tai klausimas, kaip biotechnologijų ir farmacijos gigantai įsitvirtino žemės ūkyje, mityboje, o dabar net klimato darbotvarkėje – dažnai padedami tokių institucijų kaip Pasaulio ekonomikos forumas ir Bilo Geitso finansuojami fondai.

Tuo metu, kai vartotojai reikalauja švarių etikečių, natūralių maisto produktų ir skaidrumo, verta paklausti: ar tikrai turėtume pasitikėti „Pfizer“ – ta pačia kompanija, kuri stovi už COVID vakcinos, opioidų skandalo ir didžiausios sveikatos priežiūros sukčiavimo baudos JAV istorijoje – kad ji padės gaminti mūsų sūrį?

Jei jus neramina genetiškai modifikuoti maisto produktai, vakcinų technologijos žemės ūkyje ir įmonių įtaka jūsų mitybai, pradėkite skaityti smulkią spaudą. Dar geriau – remkite smulkius ūkininkus, ieškokite sertifikuotų genetiškai nemodifikuotų arba tradicinių sūrių, pagamintų naudojant gyvulinį šliužo fermentą, ir nebesitikėkite, kad „amerikietiškas sūris“ turi ką nors bendra su tikru maistu.

Nes kai didžiosios farmacijos kompanijos yra jūsų maiste, tai ne tik skonio klausimas – tai kontrolės klausimas.

Paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-06-26 laikas 12:25 Receptai Šaltai rūkytos skumbrės mišrainė su rudaisiais ryžiais

Ryžius išvirti ir atvėsinti. Žuvį iškaulinti ir susmulkinti. Agurką ir svogūną pasmulkinti kubeliais, sumaišyti su žuvimi, ryžiais ir kukurūzai, pagardinti majonezu ir garstyčiomis, jai reikia ir druska.

Skaityti daugiau

2019-12-10 laikas 10:42 Receptai Įdaryti Kiaušiniai: Chorizo Ir Sūrio Įdaras
Kiaušinius dedame į šaltą vandenį ir kai užvirs verdame ant silpnos ugnies 10 minučių. Virtus kiaušinius paliekame atvėsti šaltame vandenyje. Nulupame chorizo dešros odelę, supjaustome ją smulkiau ir truputį pakepiname keptuvėje ...

Skaityti daugiau

2020-11-23 laikas 08:07 Receptai Greitai pagaminamas kondensuoto pieno keksas su cukraus pudra
Tai labai greitai pagaminamas ir labai skanus kondensuoto pieno keksas. Patiko ir man, ir užsukusiems svečiams.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-08-06 laikas 07:15 Kodėl Vyrai Palieka Moteris: Psichologinės Priežastys ir Patarimai Santykiams

Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kodėl vyrai nutraukia santykius ir kaip moterys gali kurti harmoningą partnerystę, kuri skatina abipusį augimą. Pateiksime praktinius patarimus, kaip išve...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:08 Kodėl Vyras Paliko Žmoną ir Praturtėjo: Psichologiniai Aspektai ir Patarimai Moterims
Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kaip vyriška psichologija veikia santykiuose, kaip moterys gali padėti savo partneriams augti ir kodėl kartais išsiskyrimas tampa postūmiu vyrui siekti tiksl...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:00 Kaip Prašyti Pagalbos: Psichologiniai Aspektai ir Praktiniai Patarimai
Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl sunku prašyti pagalbos, kokie psichologiniai mechanizmai veikia šioje situacijoje ir kaip išmokti tai daryti efektyviai. Remdamiesi moksliniais tyrimais ir praktiniais patarimais, padėsime jums įveikti vidinius barj...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 20:24 Padidėjęs kraujospūdis: požymiai, kad jums trūksta magnio
Šiandien kas trečias žmogus kenčia nuo hipertenzijos arba padidėjusio kraujospūdžio. Tai plačiai paplitusi ir rimta sveikatos būklė, nes jei ji negydoma, arterinė hipertenzija gali sukelti širdies ligas ir padidinti insulto riziką. Tai ypač pavojinga...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 17:00 Pfizer tyliai įtraukia GMO fermentą į 90 % amerikietiško sūrio – ir jo nėra nurodyta etiketėje
Dauguma žmonių net neįtaria, kad valgo genetiškai modifikuotą fermentą, kurį iš pradžių sukūrė „Pfizer“ – tačiau jis tyliai naudojamas daugiau nei 90 % amerikietiškų sūrio produktų, o dėl FDA spragos jo niekada nepamatysite ant pakuotės....

Skaityti daugiau