Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2019 » Kovo » 22

Vaistininkai: geriamus virškinimo fermentus keičia kombučia?

Virškinimo fermentai – vieni dažniausiai vaistinėse perkamų preparatų. Jie populiarūs tiek persivalgymais būdingais šventiniais laikotarpiais, tiek ir įprastomis dienomis – juk sutrikusiu virškinimu žmonės skundžiasi ištisus metus. Vis dėlto virškinimui gerinti skirti vaistai toli gražu nėra nekalti, o vartojami su tam tikrais preparatais gali ir rimtai pakenkti. Pastaruoju metu ieškantys natūralių alternatyvų ypač susidomėjo arbatos grybu, vaistininkai rekomenduoja prieš jį vartojant tartis su specialistais ir vartoti atsakingai.

„Virškinimo fermentai yra gyvybiškai svarbūs žmogaus organizmui, nes tik sklandaus virškinimo dėka organizmas yra aprūpinamas maistinėmis medžiagomis ir vitaminais. Fermentų žmogui reikia tam, kad valgio metu išskiriami maiste esantys baltymai, riebalai ir angliavandeniai virstų paprastesnėmis, mažesnėmis, organizmo pasisavinamomis dalelėmis“.

Pasak specialistės, paprastai kasa valgio metu išskiria pakankamą kiekį fermentų, kad valgomas maistas būtų suvirškintas. Tačiau problemų kyla tuomet, kai persivalgoma ir kasos pagamintų fermentų nepakanka. Tuomet jaučiami nemalonūs pojūčiai po valgio – ankstyvas pilnumo jausmas, sunkumas, pilvo skausmas, vidurių pūtimas. Šie ir kiti reiškiniai, ypač nemalonaus kvapo dujos, viduriavimas, tuštinimasis riebiomis išmatomis, po kiekvieno valgio rodo, kad valgomas maistas nėra gerai suvirškinamas ir pasisavinamas. Todėl ilgainiui pradeda mažėti kūno masė, pasireiškia vitaminų ir mineralų trūkumas, ypač geležies, vitamino B12, folio rūgšties, taip pat ir riebaluose tirpių vitaminų. Galimas net bendras organizmo išsekimas“.

„Dar vienas fermentų trūkumo požymis yra tam tikrų maisto produktų netoleravimas, pavyzdžiui, pieno produktų, kai trūksta fermento laktazės ir panašiai“.

Alternatyva vaistams – arbatos grybas?

Tiems, kurie baiminasi šalutinių poveikių ar vartoja nesuderintus vaistus, galima rasti natūralių alternatyvų. Viena jų – arbatos grybas arba kombučia, kurio teigiamus poveikius sveikatai, pasak vaistininkų žmonės žino jau seniai.

„Kombučios gėrimas nuo seno vartojamas cholesterolio kiekiui ir kraujospūdžiui mažinti, taip pat kaip antioksidantų šaltinis, kepenų, virškinimo sistemos veiklai gerinti ir daugeliui kitų negalavimų šalinti. Šiame gėrime gausu probiotikų, organinių rūgščių, vitaminų (B1, B6, B12, vitamino C), amino rūgščių, cukrų ir kitų medžiagų, kurios ir lemia tokį platų vartojimą“.

Tačiau vaistininkė įspėja, kad specialistai šį gėrimą vertina skeptiškai, nes iki šiol stinga mokslinių tyrimų, kurie pagrįstų kombučios veiksmingumą tam tikrų ligų gydymui.

„Į kombučios gėrimą reiktų žiūrėti atsargiai dar ir dėl to, kad jo kokybę ir saugumą gali nulemti eilė veiksnių, tokių kaip gėrime esančių mikroorganizmų kultūros sudėtis, gėrimo laikymo sąlygos, cheminė sudėtis ir kiti veiksniai. Taip pat šio gėrimo nerekomenduojama vartoti sergantiems cukriniu diabetu, nėščiosioms ir žindyvėms“.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-03-01 laikas 20:51 Receptai Nuostabus tortas su kefyru «Juodasis Princas». Gaminu visada!
Iškeptą tortą išimame ir formos ir atvėsiname ant grotelių, tada perpjauname tort1 į 2 sluoksnius, sutepame kremu, papuoškite riešutais ir šokoladu. Kremui: sutrinkite sviestą su cukrumi, įpilkite grietinės ir viską išplakite. Ger...

Skaityti daugiau

2019-06-08 laikas 14:33 Receptai Skanūs avižiniai sausainiai su razinomis

Avižinių sausainių su razinomis ir riešutais receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

2020-09-22 laikas 07:31 Receptai Kugelis su moliūgais - nustebinsite visus savo draugus ir artimuosius!

Sriuba su moliūgais, blynai su moliūgais, pyragai su moliūgais... Manėte, kad jau viską išragavote? Atėjo laikas moliūgų kugeliui!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-09-09 laikas 18:53 Avižų nauda sveikatai: Gamtos dovana jūsų organizmui
Avižos – gamtos dovana, stiprinanti širdį, gerinanti virškinimą ir atstatanti energiją. Sužinokite, kaip jas vartoti ir kokios galimos žalos!

Skaityti daugiau

2025-09-09 laikas 18:41 Mityba ir migrena: Kaip maistas gali padėti sumažinti galvos skausmus
Mityba gali sumažinti migrenos priepuolius! Sužinokite, kokie produktai padeda, ko vengti ir kaip gyvenimo būdas veikia galvos skausmus.

Skaityti daugiau

2025-09-09 laikas 18:27 Juodųjų ridikų nauda sveikatai: stebuklinga daržovė jūsų organizmui
Juodieji ridikai – tai ne tik skani, bet ir gydomoji daržovė, padedanti valyti kepenis, stiprinti imunitetą ir mažinti uždegimus. Sužinokite, kaip juos vartoti ir kokios galimos žalos. Ar kada susimąstėte, kokia galia slypi paprastoje daržovėje, kuri...

Skaityti daugiau

2025-09-08 laikas 18:20 Miško Ramybė: 4K ASMR Paukščių Garsai ir Medžių Ošimas Meditacijai
Pasinerk į miško magiją su šiuo 4K ASMR vaizdo įrašu! Klausykis švelnaus medžių ošimo, melodingo paukščių čiulbėjimo ir natūralių miško garsų, įrašytų ankstyvą vasaros rytą. Šis 4 valandų įrašas idealiai tinka meditacijai, jogai, atsipalaidavimui ar ...

Skaityti daugiau

2025-09-08 laikas 15:08 Konservų stiklainių apvertimas: kada tai būtina ir kaip tai daryti teisingai

Šis straipsnis paaiškina, kodėl ir kada reikia apversti konservų stiklainius po sterilizavimo, kaip skirtingi dangtelių tipai veikia procesą ir kaip užtikrinti maisto saugumą. Su praktiniais pavyzdžiais ir ekspertų patarimais. Konservavimas yra ne...

Skaityti daugiau