- 20.09.2020
- 5.0 Reitingas
- 1060 Peržiūros
- Komentarai
Jeigu vynuogių vyne palaikyti vaistinius augalus, pasidaro gydomosios priemonės, kurios savyje sujungia gydomąsias žolelių ir vyno savybes. Tokiais vyno pagrindu paruoštais vaistais gydomos įvairios ligos. Sergant lėtinėmis ligomis apie vaistus reikia pasirūpinti iš anksto ir juos vartoti, esant būtinybei.
Nuo galvos skausmo
Galvos skausmą gali sukelti įvairūs susirgimai. Žolelių trauktinės vyno pagrindu, malšinančios galvos skausmą, paprastai pakankamai įvairiapusiškai veikia organizmą.
Vynas su raudonėliu. Į 2 l raudonojo sauso vyno suberti 100 g raudonėlio miltelių ir palaikyti mėnesį, po to vyną perkošti. Vartoti po 1 valg. šaukštą 15 minučių iki valgio. Vynas vartojamas galvos skausmui malšinti, kai yra neaiški jo kilmė, sergant migrena, atstatomuoju periodu po insulto. Vynas padeda ir nuo kaulų, kepenų ligų.
Nuo neaiškios kilmės galvos skausmų galima pabandyti vyną, kuris buvo užpiltas ant pelkinės vingiorykštės. 100 g džiovintų žiedų užpilti 1 l raudonojo sauso vyno ir palaikyti 3 savaites vėsioje tamsioje vietoje. Perkoštą vyną vėliau laikyti šaldytuve. Gerti po 50 ml 3 kartus per dieną 40 minučių iki valgio.
Nuo tokių pačių galvos skausmų gali padėti vynas, kuris užpilamas ant žolelių mišinio. Sumaišyti 10 g ajero šaknų, 5 g dirvinio asiūklio, 5 g širdažolės ir 3 g pelyno užpilti 0,5 l raudonojo sauso vyno, palaikyti per naktį, užvirinti ir pavirinti 5 minutes. Vyną perkošti, žaliavą nusunkti. Gerti po 100 ml prieš valgį.
Nuo neurozių, kurios pasireiškia galvos skausmais, rekomenduojamas gvazdikų vynas. Gvazdikų žiedlapiais (nenaudokite pirktų gėlių, kurių auginimui gali būti panaudotos trąšos, naudokite tik savo ar gerai žinomo žmogaus užaugintas gėles) užpildyti butelį ir užpilti raudonuoju sausu vynu. Laikyti 40 parų, po to vyną perkošti, žaliavą nuspausti. Gerti po 50 ml 3 kartus per dieną prieš valgį.
Beveik tokiomis pačiomis savybėmis pasižymi vynas su geltonosiomis našlaitėmis. 50 g šviežių augalo žiedų užpilti 1 l raudonojo sauso vyno ir palaikyti 10 parų. Gerti po 50 ml 3 kartus per dieną prieš valgį.
Paprastosios katžolės vynas rekomenduojamas nuo galvos skausmų, kuriuos sukelia bendras organizmo išsekimas arba anemija. Butelį užpildyti šviežia katžole, tik nereikia spausti, ir užpilti raudonuoju sausu vynu. Palaikyti mėnesį, po to vyną perkošti, žaliavą nuspausti. Gerti po 50 ml 3 kartus per dieną 30 minučių iki valgio.
Tiems, kuriems net nuo nedidelio peršalimo ima skaudėti galva, siūlomas aviečių vynas. Aviečių uogas suberti į butelį ir užpilti raudonuoju sausu vynu, palaikyti 3 savaites. Po to vyną perkošti, uogas nuspausti. Vyną laikyti šaldytuve. Gerti po 50 ml 3 kartus per dieną 40 minučių iki valgio.
Nuo cukrinio diabeto
Vaistinės alpinijos vynas. 2 valg. šaukštus susmulkintų alpinijos šaknų užpilti 1 l raudonojo sauso vyno ir palaikyti 2 savaites. Perkoštą vyną reikia laikyti šaldytuve. Gerti po 15 lašų 3-5 kartus per dieną prieš valgį.
Nuo neuralgijos ir aritmijos
Žolių mišiniai užpilami vynu ir vėliau vartojami gydyti ligoms, kurios sukelia atraminio aparato funkcijų sutrikimus -reumatą, podagrą, įvairios kilmės artritą, o taip pat neuralgiją (įvairios kilmės nervų skausmai) ir mialgiją (raumenų skausmai).
Sumaišyti paprastosios bitkrėslės lapus ir žiedus. 80 g mišinio užpilti 1 l bet kokio sauso vyno, palaikyti 2 savaites. Gerti nuo artrito po 100 ml 3 kartus per dieną po valgio.
Sumaišyti po 2 valg. šaukštus miltelių, gautų iš džiovintų karklavijo stiebų, paprastosios kraujažolės žiedų ir medetkų žiedų. Mišinį užpilti 1 l raudonojo sauso vyno ir palaikyti savaitę. Po to vyną pakaitinti iki virimo, atvėsinti ir perkošti. Paruoštą vyną laikyti šaldytuve. Gerti nuo podagros po 50 ml prieš ir po valgio. Primename, kad negalima viršyti dozės nei ruošiant vyną, nei jį vartojant, nes karklavijas yra nuodingas augalas.
Sumaišyti lygiomis dalimis kagorą ir juodavaisio šeivamedžio uogų sultis. Gerti nuo trišakio nervo neuralgijos po 3 valg. šaukštus 2 kartus per dieną. Gydymo trukmė - savaitė.
Nuo sėdimojo nervo uždegimo uždegimo galima išbandyti juozažolės vyną. Į 2 l sauso vyno suberti 100 g džiovintų juozažolės žiedų, palaikyti savaitę, po to pavirinti 1 valandą. Gerti po 50 ml 2-3 kartus per dieną 30 minučių iki valgio. Gydymo kursas - 1,5 mėnesio.
Plataus poveikio spektro vynas
Vynas, kurio receptas čia pateikiamas, pasižymi gana plačiu poveikio spektru - padeda nuo anemijos, podagros, įvairios kilmės artrito, cistito, prostatito ir cukrinio diabeto. Vynas ruošiamas su paprasčiausiu svogūnu.
Svogūnų vynas. Sumaišyti 300 g tarkuotų svogūnų košelės, 100 g medaus ir 600 ml baltojo sauso vyno. Laikyti savaitę tamsioje vėsioje vietoje. Gerti po 2-4 valg. šaukštus 3 kartus per dieną prieš valgį.
Nuo anemijos
Geležies trūkumo sukelta anemija - tai rimta problema, kuri pasitaiko ne taip jau retai, ypač tarp pagyvenusių žmonių, kuriems atsiranda problemų su skrandžio sekrecija. Skrandžio gleivinė išskiria mažiau druskos rūgšties, todėl blogiau įsisavinama geležis. Nuo šių bėdų gali padėti vynas.
Sumaišyti 60 g susmulkintų džiovintų baltosios ievos lapų su 1 valg. šaukštu džiovintų širdažolių miltelių, mišinį užpilti 1 l sauso vyno, per pusę atskiesto vandeniu. Visą mišinį virinti valandą ant silpnos ugnies. Po to gerti po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną prieš valgį. Gydymo trukmė - 5 dienos.
50 g susmulkintų džiovintų miško dedešvos šaknų užpilti 1 l baltojo sauso vyno, palaikyti 2 savaites tamsioje vėsioje vietoje, po to perkošti. Paruoštą vyną laikyti šaldytuve. Gerti po 50 ml 3 kartus per dieną 30 minučių prieš valgį.
Sumaišyti po 1 valg. šaukštą susmulkintų rūgties gyvatžolės šaknų ir susmulkintų erškėčio šaknų, 1 -o didelio granato sultis, 1 arbat. šaukštelį metalo drožlių (geriausiai - iš vinių) ir viską užpilti 1 l baltojo sauso vyno. Palaikyti 4 dienų, po to perkošti. Gerti po 1 valg. šaukštą 3 kartus per dieną.
Nuo dantų skausmo
Dantų skausmą malšina didžiosios varnalėšos vynas. 100 g susmulkintų varnalėšos šaknų užpilti 1,5 l sauso vyno ir laikyti savaitę tamsioje vėsioje vietoje. Po to vyną pakaitinti iki virimo ir palaikyti 30 minučių ant silpnos ugnies arba verdančio vandens vonelėje. Po to vyną atvėsinti ir perkošti. Paruoštą vyną laikyti šaldytuve. Jeigu skauda dantis, tokį vyną reikia šiek tiek laiko palaikyti burnoje.
Lygiai taip pat varnalėšų vynas vartojamas nuo burnos gleivines nudeginimo. Esant kitų kūno dalių nudegimams, dedami kompresai su varnalėšų vynu. Galima spėti, kad gydomąjį efektą suteikia natūralūs salicilatai, kurių yra gana nemažai varnalėšų šaknyse.
Vynas su slyvų lapais vartojamas nuo dantenų kraujavimo. Susmulkintus slyvos lapus suberti į butelį ir užpilti raudonuoju sausu vynu, palaikyti 3 savaites tamsioje vėsioje vietoje. Vyną perkošti, žaliavą nuspausti. Šiuo vynu skalauti burną keletą kartų per dieną.
Sustiprinti dantenas, t.y. įveikti periodontitą padeda verbenos vynas. 100 g šviežios susmulkintos vaistinės verbenos žolės užpilti 1 l raudonojo sauso vyno, palaikyti 3 savaites tamsioje vėsioje vietoje. Po to vyną perkošti, žaliavą nuspausti. Vyną naudoti skalavimams. Šį vyną galima gerti ir nuo kai kurių rūšių geltos - 2 savaites po 3 kartus per dieną 30 minučių iki valgio, tik prieš vartojimą būtina pasikonsultuoti su gydytoju.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau