Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulis » 2022 » Kovo » 22

Atskleista kruvina paslaptis: Dar negimusių karvių kraujas naudojamas laboratorijoje užaugintai mėsai gaminti

Šiame straipsnyje gali būti teiginių, atspindinčių autoriaus nuomonę

Laboratorijoje užaugintą mėsą elitas reklamuoja kaip etišką maisto tiekimo problemų, su kuriomis susiduria pasaulis, sprendimą. Tačiau laboratorijoje užauginta mėsa slepia kruviną paslaptį: joje naudojamas negimusių karvių kraujas.

Tyrinėjantis žurnalistas Tomas Filpotas (Tom Philpott) savo straipsnyje atkreipė dėmesį į šį atskleidimą, teigdamas, kad fetalinio galvijų serumo (FBS), gaunamo iš "negimusių karvių vaisių kraujo", naudojimas yra labiausiai tikėtina problema, kuri "stabdo naują erą", kai rinkoje paplis mėsos produktai be gyvūnų. Jis taip pat atkreipė dėmesį į neetišką FBS pobūdį, sakydamas, kad karvių vaisiai "po skerdimo paimami iš motinų.

Philpott teigė, kad FBS naudojimas masinei dirbtinės mėsos gamybai kelia dvi pagrindines problemas.

Pirma, FBS yra labai brangi - minimali litro kaina yra 1 000 JAV dolerių. "Norėdamos atsipirkti išlaidomis, bendrovės turėtų pardavinėti savo išaugintą mėsą už maždaug 200 000 JAV dolerių už svarą", - sakė tiriamosios žurnalistikos žurnalistas. Antra, laboratorijoje užaugintos mėsos gamintojai negali reklamuoti savo produktų kaip "neskerdžiamų" ar veganiškų, kai jiems gaminti naudojamas skerdyklos šalutinis produktas - karvių embrionų ląsteliena.

"FBS pakeitimo problema ir kiti dideli iššūkiai, pavyzdžiui, sukurti mašiną, kuri galėtų auginti ląsteles pramoniniu mastu, reiškia, kad [laboratorijoje užauginta mėsa] greičiausiai niekada nebus ekonomiška", - sakė Philpott.

Vis dėlto laboratorijoje užauginta mėsa populiarėja kitose šalyse. Philpottas paminėjo Kalifornijoje įsikūrusį startuolį "Eat Just", kurio laboratorijoje užauginta vištiena buvo patvirtinta Singapūre dar 2020 m. Pasak "Eat Just" produkto kūrėjo Zachary Tyndallo (Zachary Tyndal), Singapūro maisto agentūra (SFA) leido Mažajame Raudonajame taške prekiauti tik duonele apvoliotu laboratorijoje užaugintu vištienos grybuku.

Singapūro valdžios institucijoms leidus, "Eat Just" išauginti vištienos grynuoliai buvo pardavinėjami tik nariams skirtame restorane "1880", esančiame pietinėje miesto-valstybės dalyje. Bendrovė "Eat Just" pažymėjo, kad Singapūro politechnikos instituto Maisto inovacijų ir tyrimų centre pagamintų grynuolių galiojimo laikas - trys mėnesiai.

Elitas: Tikra mėsa man, bet ne tau

Pasak globalistų elito, laboratorijoje užauginta mėsa yra įmanomas baltymų pakaitalas, kuriam nereikia skersti gyvūnų. Jie skatina augintos mėsos vartojimą pirmojo pasaulio šalyse. Tarp jų yra ir "Microsoft" įkūrėjas Billas Gatesas (Bill Gates), kuris anksti investavo į dirbtinės jautienos bendrovę "Beyond Meat".

Dar 2021 m. vasarį Gatesas paragino pirmojo pasaulio šalis vietoj tikros mėsos naudoti kultūrinę mėsą. Jis sakė Džeimsui Templui (James Temple) iš "MIT Technology Review": "Manau, kad visos turtingos šalys turėtų pereiti prie 100 proc. sintetinės jautienos. Prie skonio skirtumo galima priprasti, o teigiama, kad laikui bėgant jie padarys ją dar skanesnę. Ilgainiui ši ekologiška priemoka bus pakankamai nedidelė, kad būtų galima pakeisti žmonių [elgesį] arba pasitelkus reguliavimą visiškai pakeisti paklausą."

"Nemanau, kad 80 skurdžiausių šalių valgys sintetinę mėsą. [Tačiau manau, kad vidutines ir didesnes pajamas gaunančiose šalyse tai įmanoma", - pridūrė R. Geitsas.

Gatesas taip pat išreiškė nusivylimą pasiūlymais reguliuoti laboratorijoje užaugintos mėsos pardavimą vartotojams. "Politikai [kelia iššūkių].] Yra visi šie įstatymų projektai, kuriuose teigiama, kad norint ją parduoti, ji turi būti vadinama, iš esmės, laboratorinėmis šiukšlėmis. Jie nenori, kad mes naudotume jautienos etiketę", - sakė jis.

Technologijų didžiūnas turi omenyje įstatymą "Real Marketing Edible Artificials Truthfully (Real MEAT) Act", pagal kurį visi mėsos analogai turi būti ženklinami etikete "imitacija" ir ant pakuočių turi būti užrašas, patvirtinantis, kad jų sudėtyje nėra tikros mėsos ir jie nėra gauti iš tikros mėsos. Įstatymo projektą pirmą kartą 2019 m. pateikė buvęs respublikonas Anthony Brindisi (Anthony Brindisi) (D-NY) ir senatorius Rogeris Marshallas (Roger Marshall) (R-KS), kai pastarasis dar buvo kongresmenas. Tačiau šiuo metu įstatymo projektas vis dar yra Atstovų Rūmų Gyvulininkystės ir užsienio žemės ūkio pakomitetyje.

Daugiau panašių istorijų rasite FoodEvolution.news.

Toliau žiūrėkite Tammy Cuthbert Garcia iš laidos "Natūraliai įkvėpti" pokalbį apie laboratorijoje užaugintą mėsą, patiekiamą "McDonald's" restoranuose.

Šis vaizdo įrašas yra iš Tammy Cuthbert Garcia kanalo Brighteon.com.

Šaltiniai:

ChildrensHealthDefense.org

ChannelNewsAsia.com

TechnologyReview.com

FoodDive.com

Brighteon.com

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
13.06.2019 laikas 18:32 Receptai Naminiai florentinai

Pasigaminkime naminius florentinus namuose. Nežinote, kaip? Naminių florentinų receptas.

Skaityti daugiau

06.11.2019 laikas 16:12 Receptai Cukinijų Blynai Su Morkomis
Cukinijas ir morką sutarkuojame burokine tarka. Česnaką pjaustome labai smulkiai. Viską dedame į dubenį, mušame kiaušinius, išmaišome. Beriame miltus, druską, smulkintus žalumynus ir išmaišome. Cukinijų blynus kepame keptuvėje įka...

Skaityti daugiau

13.11.2019 laikas 19:34 Receptai Burnoje tirpstantis šokoladinis keksas
Sviestą kaitinkite puode, kol ištirps. Suberkite cukrų, kakavos miltelius, supilkite pieną. Viską išmaišykite ir pakaitinkite minutę laiko. Puodą nukelkite nuo kaitlentės. Į dubenį suberkite smulkintą šokoladą ir ant jo užpilkite ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
21.11.2024 laikas 08:16 Varnalėšų lapai: nauda, vartojimas ir atsargumo priemonės
Varnalėšos yra gerai žinomos dėl savo šaknų gydomųjų savybių, tačiau daugelis žmonių nežino, kad ir varnalėšų lapai gali pasiūlyti daugybę naudos sveikatai. Šiame straipsnyje išnagrinėsime, kaip šie lapai gali prisidėti prie jūsų gerovės, jų teikiama...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:00 Žemas kraujospūdis (hipotenzija): priežastys, simptomai ir gydymas
Žemas kraujospūdis, arba hipotenzija, dažnai yra ignoruojama sveikatos problema, tačiau ji gali turėti rimtų pasekmių. Nors dauguma žmonių žino apie aukšto kraujospūdžio pavojus, apie žemą kraujospūdį žinoma gerokai mažiau. Šiame straipsnyje išnagrin...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 07:44 Kaip greitai užmigti po naktinio prabudimo: patarimai
Naktinis prabudimas gali būti nemalonus ir varginantis, ypač jei po to sunkiai užmigsite. Daugelis žmonių patiria šią problemą, tačiau yra efektyvių būdų, kaip greitai ir neskausmingai grįžti į miegą. Gydytojas Michfelis Bruce'as pristato paprastus, ...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 21:36 Neįsižeiskite ant vaikų: tylos reikšmė ir tėvų palaikymas
Šiuolaikiniame pasaulyje, kai vaikai dažnai užimti savo reikalais, tėvams gali kilti klausimų, kodėl jų vaikai nebekontaktuoja taip dažnai, kaip anksčiau. Tačiau tylos užkulisiuose gali slypėti ne abejingumas, o gili emocinė dinamika. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 13:57 Česnako nauda ir žala širdies sveikatai: kokias savybes žinoti?
Širdies ir kraujagyslių ligos išlieka viena iš pagrindinių suaugusiųjų mirties priežasčių, ypač Jungtinėse Amerikos Valstijose. Rūpindamiesi savo širdies sveikata, galime pasiekti puikių rezultatų, pasitelkdami ne tik subalansuotą mitybą ir fizinį ak...

Skaityti daugiau