Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Kovo » 22

Atskleista kruvina paslaptis: Dar negimusių karvių kraujas naudojamas laboratorijoje užaugintai mėsai gaminti

Šiame straipsnyje gali būti teiginių, atspindinčių autoriaus nuomonę

Laboratorijoje užaugintą mėsą elitas reklamuoja kaip etišką maisto tiekimo problemų, su kuriomis susiduria pasaulis, sprendimą. Tačiau laboratorijoje užauginta mėsa slepia kruviną paslaptį: joje naudojamas negimusių karvių kraujas.

Tyrinėjantis žurnalistas Tomas Filpotas (Tom Philpott) savo straipsnyje atkreipė dėmesį į šį atskleidimą, teigdamas, kad fetalinio galvijų serumo (FBS), gaunamo iš "negimusių karvių vaisių kraujo", naudojimas yra labiausiai tikėtina problema, kuri "stabdo naują erą", kai rinkoje paplis mėsos produktai be gyvūnų. Jis taip pat atkreipė dėmesį į neetišką FBS pobūdį, sakydamas, kad karvių vaisiai "po skerdimo paimami iš motinų.

Philpott teigė, kad FBS naudojimas masinei dirbtinės mėsos gamybai kelia dvi pagrindines problemas.

Pirma, FBS yra labai brangi - minimali litro kaina yra 1 000 JAV dolerių. "Norėdamos atsipirkti išlaidomis, bendrovės turėtų pardavinėti savo išaugintą mėsą už maždaug 200 000 JAV dolerių už svarą", - sakė tiriamosios žurnalistikos žurnalistas. Antra, laboratorijoje užaugintos mėsos gamintojai negali reklamuoti savo produktų kaip "neskerdžiamų" ar veganiškų, kai jiems gaminti naudojamas skerdyklos šalutinis produktas - karvių embrionų ląsteliena.

"FBS pakeitimo problema ir kiti dideli iššūkiai, pavyzdžiui, sukurti mašiną, kuri galėtų auginti ląsteles pramoniniu mastu, reiškia, kad [laboratorijoje užauginta mėsa] greičiausiai niekada nebus ekonomiška", - sakė Philpott.

Vis dėlto laboratorijoje užauginta mėsa populiarėja kitose šalyse. Philpottas paminėjo Kalifornijoje įsikūrusį startuolį "Eat Just", kurio laboratorijoje užauginta vištiena buvo patvirtinta Singapūre dar 2020 m. Pasak "Eat Just" produkto kūrėjo Zachary Tyndallo (Zachary Tyndal), Singapūro maisto agentūra (SFA) leido Mažajame Raudonajame taške prekiauti tik duonele apvoliotu laboratorijoje užaugintu vištienos grybuku.

Singapūro valdžios institucijoms leidus, "Eat Just" išauginti vištienos grynuoliai buvo pardavinėjami tik nariams skirtame restorane "1880", esančiame pietinėje miesto-valstybės dalyje. Bendrovė "Eat Just" pažymėjo, kad Singapūro politechnikos instituto Maisto inovacijų ir tyrimų centre pagamintų grynuolių galiojimo laikas - trys mėnesiai.

Elitas: Tikra mėsa man, bet ne tau

Pasak globalistų elito, laboratorijoje užauginta mėsa yra įmanomas baltymų pakaitalas, kuriam nereikia skersti gyvūnų. Jie skatina augintos mėsos vartojimą pirmojo pasaulio šalyse. Tarp jų yra ir "Microsoft" įkūrėjas Billas Gatesas (Bill Gates), kuris anksti investavo į dirbtinės jautienos bendrovę "Beyond Meat".

Dar 2021 m. vasarį Gatesas paragino pirmojo pasaulio šalis vietoj tikros mėsos naudoti kultūrinę mėsą. Jis sakė Džeimsui Templui (James Temple) iš "MIT Technology Review": "Manau, kad visos turtingos šalys turėtų pereiti prie 100 proc. sintetinės jautienos. Prie skonio skirtumo galima priprasti, o teigiama, kad laikui bėgant jie padarys ją dar skanesnę. Ilgainiui ši ekologiška priemoka bus pakankamai nedidelė, kad būtų galima pakeisti žmonių [elgesį] arba pasitelkus reguliavimą visiškai pakeisti paklausą."

"Nemanau, kad 80 skurdžiausių šalių valgys sintetinę mėsą. [Tačiau manau, kad vidutines ir didesnes pajamas gaunančiose šalyse tai įmanoma", - pridūrė R. Geitsas.

Gatesas taip pat išreiškė nusivylimą pasiūlymais reguliuoti laboratorijoje užaugintos mėsos pardavimą vartotojams. "Politikai [kelia iššūkių].] Yra visi šie įstatymų projektai, kuriuose teigiama, kad norint ją parduoti, ji turi būti vadinama, iš esmės, laboratorinėmis šiukšlėmis. Jie nenori, kad mes naudotume jautienos etiketę", - sakė jis.

Technologijų didžiūnas turi omenyje įstatymą "Real Marketing Edible Artificials Truthfully (Real MEAT) Act", pagal kurį visi mėsos analogai turi būti ženklinami etikete "imitacija" ir ant pakuočių turi būti užrašas, patvirtinantis, kad jų sudėtyje nėra tikros mėsos ir jie nėra gauti iš tikros mėsos. Įstatymo projektą pirmą kartą 2019 m. pateikė buvęs respublikonas Anthony Brindisi (Anthony Brindisi) (D-NY) ir senatorius Rogeris Marshallas (Roger Marshall) (R-KS), kai pastarasis dar buvo kongresmenas. Tačiau šiuo metu įstatymo projektas vis dar yra Atstovų Rūmų Gyvulininkystės ir užsienio žemės ūkio pakomitetyje.

Daugiau panašių istorijų rasite FoodEvolution.news.

Toliau žiūrėkite Tammy Cuthbert Garcia iš laidos "Natūraliai įkvėpti" pokalbį apie laboratorijoje užaugintą mėsą, patiekiamą "McDonald's" restoranuose.

Šis vaizdo įrašas yra iš Tammy Cuthbert Garcia kanalo Brighteon.com.

Šaltiniai:

ChildrensHealthDefense.org

ChannelNewsAsia.com

TechnologyReview.com

FoodDive.com

Brighteon.com

Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro. Registruokitės.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais. Prisjungus galite komentuoti anonimiškai, po komentaro apačioje paspaudę Anonimas.
avatar
PASKUTINĖS NAUJIENOS:
28.05.2022 laikas 15:54 Klausas Švabas grasina Brazilijos prezidentui už atsisakymą pasirašyti PSO pandemijos sutartį
Pasaulio ekonomikos forumo (WEF) įkūrėjas ir vykdomasis direktorius Klausas Schwabas (Klaus Schwab) paskelbė menkai pridengtą grasinimą Brazilijos prezidentui Jairui Bolsonaro po to, kai šis stipruolis atsisakė pasirašyti Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) pandeminę sutartį....

Skaityti daugiau

28.05.2022 laikas 15:29 Vyriausybės duomenys įrodo, "visiškai paskiepyti" nuo kovidų, serga AIDS, todėl iš dalies jus blaško Rusijos ir Ukrainos propaganda

Ar Vuchano koronaviruso (Covid-19) "vakcinos" sukelia AIDS? Vis daugiau vyriausybinių duomenų iš viso pasaulio rodo, kad taip, ir kad Rusijos ir Ukrainos konfliktas iš esmės nukreipia dėmesį nuo to.

...

Skaityti daugiau

27.05.2022 laikas 22:00 Kineziterapeutė apie nugaros skausmą: „Gulėjimas gali tik dar labiau pakenkti“

Nugaros skausmas – viena dažniausiai daugelį žmonių užklumpančių sveikatos problemų, prie kurios paplitimo šiandien prisideda ir nepakankamas fizinis aktyvumas, ir sėdimas darbas. Kineziterapeutė Simona Povelauskienė pastebi, kad, nepaisant sparčios mokslo ir medicinos pažangos, nugaros ska...

Skaityti daugiau

26.05.2022 laikas 20:14 Aiškėja daugiau neigiamo Covid vakcinos poveikio ir slėpimo atvejų
Nors didžioji žiniasklaida ir Didžioji farmacija deda visas pastangas, kad medikai ir nukentėję pacientai nekalbėtų apie neigiamą "Covid" vakcinų poveikį, apie šiuos atvejus pradedame girdėti vis dažniau, nes jų skaičius tampa per didelis, kad būtų galima į jį nekreipti dėmesio....

Skaityti daugiau

26.05.2022 laikas 19:41 Nereikia panikuoti dėl beždžionių raupų

Žinomas epidemiologas ir kardiologas daktaras Peteris McCulloughas (Peter McCullough) sakė visuomenei išlikti ramiai pasirodžius pranešimams apie dar vieną virusų protrūkį, šį kartą dėl beždžionių raupų viruso

...

Skaityti daugiau

28.05.2022 laikas 20:19 Receptai | Patiekalai Kaip paruošti plėšytą kiaulieną: 6 paprasti žingsniai?
Jeigu kiaulienos šašlykai ar tradiciniai kepsniai pabodo – pasigaminkite plėšytos kiaulienos. Plėšytą mėsą ne tik nesunku paruošti, ją panaudosite labai įvairiai – ji puikiai tinka ir mėsainiams, ir takams, ir buritams, kitiems populiariems patiekalams gaminti. Tačiau net ir ruošiant tokį paprastą p...

Skaityti daugiau

27.05.2022 laikas 22:10 Receptai | Patiekalai Džiovintų vaisių ir riešutų duona (video)
Į dubenį su miltais suberkite džiovintus vaisius. Išmaišykite. Paruoštą mišinį ir smulkintus riešutus berkite į kiaušinių plakinį ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Skaityti daugiau

26.05.2022 laikas 08:25 Receptai | Patiekalai Labai skanus sveikas bananų ir rabarbarų pyragas su aliejumi be pieno

Šis rabarbarų ir bananų pyragas su aliejumi yra labai skanus ir sveikas. Jis yra gamintas be pieno, su kokybiškais riebalais, su labai nedideliu kiekiu cukraus. Ciberžolė taipogi pasižymi priešuždegiminėmis bei antioksidacinėmis savybėmis. Tikrai fantastiškas vasariškas desertas!

...

Skaityti daugiau