Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Kovo » 27

J. Bidenas pripažįsta, kad "naujoji pasaulio tvarka" mums visiems primes skaitmeninę valiutą

Patikrinti faktai

Prezidentas J. Bidenas (Biden) neseniai pripažino, kad artėjanti "Naujoji pasaulio tvarka" netrukus visiems primes skaitmeninę valiutą, kuri visiškai pakeis tradicinį JAV dolerį.

Kovo 9 d. J. Bideno administracija išleido įsaką (EO), kuriuo ilgam federalinių agentūrų sąrašui pavedė ištirti skaitmeninį turtą ir pateikti jam ataskaitą apie jo naudojimą bei pasiūlymus jį reguliuoti. Didelė vykdomojo įsako dalis skirta kriptovaliutoms, tokioms kaip bitkoinas ir ethereum, kurios veikia pagal blokų grandinės technologiją.

Tačiau yra dar grėsmingesnis įsako aspektas, kurį pagrindinė žiniasklaida visiškai ignoravo: Prezidentas Baidenas nurodė federalinei vyriausybei ir Federalinei rezervų sistemai padėti pagrindus naujai JAV valiutai - skaitmeniniam doleriui, kurį galėtų sekti ir kontroliuoti vyriausybė.

Thehill.com praneša: Jei Jungtinės Valstijos priimtų tokią skaitmeninę valiutą, kokia aptariama J. Bideno įsakyme, tai būtų vienas iš dramatiškiausių kada nors įvykdytų federalinės valdžios išplėtimų, dėl kurio asmenims ir įmonėms kiltų rimtas pavojus prarasti socialines ir ekonomines laisves.

Be kitų svarbių veiksmų, Baltųjų rūmų vykdomajame įsakyme kelioms federalinėms agentūroms, įskaitant Iždo departamentą, nurodoma ištirti naujos centrinio banko skaitmeninės valiutos (CBDC) kūrimą ir per 180 dienų nuo įsakymo priėmimo parengti ataskaitą, kurioje būtų aptarta galima skaitmeninio dolerio rizika ir nauda.

Įsakyme taip pat nurodoma Iždo departamentui, Generalinei prokuratūrai ir Federaliniam rezervų bankui per 210 dienų, t. y. maždaug per septynis mėnesius, kartu parengti "teisės akto pasiūlymą" dėl skaitmeninės valiutos sukūrimo.

Skaitmeninis doleris būtų ne tik skaitmeninė esamo JAV dolerio versija, bet ir visiškai nauja valiuta, kuri, bent jau iš pradžių, egzistuotų greta dabartinės valiutos. Panašiai kaip grynieji pinigai, CBDC būtų naudojamas atsiskaitant už prekes ir paslaugas, o jį tikriausiai valdytų Federalinis rezervų bankas, Jungtinių Valstijų centrinis bankas. 

Tačiau, kitaip nei dabartinis doleris, centrinio banko skaitmeninė valiuta neegzistuotų fiziniu pavidalu, t. y. negalėtumėte nueiti į banką ar bankomatą ir jos išsigryninti.

Svarbu suprasti, kad skaitmeninis doleris nebūtų panašus į tokias kriptovaliutas kaip bitkoinas. Kriptovaliutos veikia pagal blokų grandinės technologiją, kuri pagal savo konstrukciją yra decentralizuota. Jokia grupė ar asmuo negali iš tikrųjų kontroliuoti kriptovaliutų, kai jos pradedamos naudoti.

Kita vertus, skaitmeniniai doleriai būtų atsekami ir programuojami. Federalinė rezervų sistema (ar kitas paskirtas subjektas) turėtų galimybę sukurti daugiau skaitmeninių dolerių, kai tik mano esant reikalinga, ir, priklausomai nuo to, kaip būtų parašyti valiutą nustatantys teisės aktai, doleriai galėtų būti suformuluoti taip, kad į jų dizainą būtų įtrauktos įvairios taisyklės ir apribojimai. 

Pavyzdžiui, skaitmeninis doleris galėtų būti sukurtas taip, kad ribotų iškastinio kuro naudojimą, suteiktų premijas žmonėms už išlaidas tam tikrose įmonėse, įvestų faktinę kainų kontrolę, neleisdamas naudotojams išleisti per daug tam tikriems produktams, ar net perskirstytų turtą.

Sausio mėn. paskelbtame pranešime apie centrinio banko skaitmeninės valiutos kūrimą FED pateikė keletą galimų skaitmeninio dolerio "dizaino pasirinkimų" pavyzdžių, įskaitant tai, kad "centrinis bankas galėtų apriboti CBDC kiekį, kurį galėtų turėti galutinis vartotojas".

Yra daug priežasčių manyti, kad J. Bideno skaitmeninio dolerio planas apima tokį dizainą, pagal kurį federalinė vyriausybė ir (arba) Federalinis rezervų bankas kontroliuos didžiąją visuomenės ir ekonomikos dalį.

Baideno įsakyme teigiama, kad CBDC ir kita skaitmeninį turtą reglamentuojanti politika turi mažinti "klimato kaitą ir taršą" bei skatinti "finansinę įtrauktį ir teisingumą".

Iš tikrųjų "finansinė įtrauktis" Bideno įsakyme minima penkis kartus, o "teisingumas" ir "klimato kaita" - po keturis kartus. 

Be to, per pokalbį su žurnalistais dėl šio įsako vienas "vyresnysis administracijos pareigūnas" (pavardė iš Baltųjų rūmų stenogramos įdomiai išbraukta) pažadėjo, kad kurdama naują skaitmeninę valiutą Bideno administracija "ir toliau bendradarbiaus su visomis suinteresuotosiomis šalimis, įskaitant pramonės, darbo, vartotojų ir aplinkosaugos grupes, tarptautinius sąjungininkus ir partnerius".

Kodėl darbo sąjungos, pramonės organizacijos ir aplinkosaugos grupės turėtų dalyvauti kuriant naują valiutą, nebent, žinoma, būtų planuojama šią valiutą suprogramuoti taip, kad ji padėtų įgyvendinti įvairias specialiųjų interesų grupėms rūpimas priemones? 

Dar labiau stulbina tai, kad 2021 m. klausimų ir atsakymų sesijoje apie skaitmeninio dolerio kūrimą Deivido Andolfato (David Andolfatto), vyresniojo viceprezidento ir Sent Luiso FED tyrimų skyriaus ekonomisto, buvo paklausta, ar FED gali "užtikrinti mus [visuomenę], kad šios skaitmeninės valiutos niekada nebus naudojamos tam, kad nurodinėtų mums, kada, kaip ir kur galima leisti mūsų pinigus?".

"Gyvenime negalima nieko absoliučiai užtikrinti", - atsakė Andolfatto, o po to pasiūlė, kad "geriausia, ko galime tikėtis", yra tai, kad Kongresas "reaguos į rinkėjų susirūpinimą" dėl privatumo.

Jei FED neplanuoja naudoti būsimos centrinio banko skaitmeninės valiutos amerikiečių elgesiui kontroliuoti, Andolfatto atsakymas yra mažų mažiausiai neįtikėtinai keistas.

Akivaizdu, kad Bideno administracija ir FED kartu dirba siekdami sukurti kontroliuojamą, atsekamą, programuojamą skaitmeninę valiutą. Ir jei jiems pavyks, gyvenimas Amerikoje gali niekada nebebūti toks pat. 

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
31.08.2018 laikas 09:36 Receptai – Patiekalai Prakaitavimą skatinantys vaistažolių mišiniai
Prakaitavimą skatina liaudies medicinoje, Prakaitavimą skatinantys vaistažolių mišiniai, receptai skatinantis prakaitavimą, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydy...

Skaityti daugiau

23.09.2018 laikas 14:36 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai astmos gydymui

Astma liaudies medicinoje, astma, astmos gydymas, receptai astmai, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

01.09.2019 laikas 13:33 Receptai – Patiekalai Nuostabūs sekmadienio pusryčiai - sotūs paplotėliai!

Lengvi ir skanūs! Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus: cukrų, druską, miltus ir sodą. Atskirai suplakite kiaušinį su pienu mikseriu ir augaliniu aliejumi iki purių putų. Mišinio kiekis turėtų padidėti.

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau