Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » NSO, Ateiviai » 2022 » Gegužės » 15

“Kietos šviesos spindulių” mįslė

Pirmą kartą apie tokius neįprastus NSO spindulius sužinota XX a. septintojo dešimtmečio pabaigoje. Žanas Heringas pavadino juos "kietos šviesos spinduliais", kurie turi labai neįprastų savybių. Statistinės NSO objektų stebėjimų analizės duomenimis, maždaug 1980 m. šviesos spinduliai ir kūgiai buvo pastebėti prie 210 objektų. Spindulius naudojo įvairių tipų objektai, o spindulių kiekis kiekvienu atskiru atveju taip pat buvo skirtingas. Tie spinduliai iš tikrųjų gali sukelti stebėtojui minčių apie įprastą šviesos šaltinį (prožektorių), bet dažnai tuo panašumas ir baigiasi.

Štai kai kurie būdingi neįprastos NSO “šviesos” ypatumai:

- susidaro aiškiai apribotos, “kietos” šviesos įspūdis, o ne erdvėje išsisklaidžiusios šviesos, kaip būna esant įprastam apšvietimui;

- “šviesa” nuo NSO gali sklisti labai lėtai (maždaug 13-26 km/val.), raitytis ir turėti skirtingą pjūvio skersmenį (, pavyzdžiui 5 ar 300 cm);

- spindulys gali būti kelių kilometrų ilgio ir staigiai nutrūkti. Atrodo, kad spindulys tarsi įtraukiamas į NSO arba pranyksta akimirksniu;

- spinduliai nuo NSO gali daryti mechaninį poveikį “apšviestiems” daiktams (kartais ištaško purvą, išjudina lempą ir t.t.). Esant šiems reiškiniams, radijo imtuvai skleidžia garsus, panašius į aukšto tono garsą “brūkšnys”;

- “šviesa” nuo NSO gali neapšviesti vietovės, ji lieka tamsi;

- “šviesa” prasiskverbia pro materialius daiktus ir neduoda šešėlio;

- spinduliai ir pats NSO neatsispindi veidrodyje.

Šviesos efektai nuo NSO ypač ryškūs būna, kai šie objektai leidžiasi, kyla ar pakimba žemame aukštyje. Gana ryškus atvejis nutiko 1997 metų rugpjūčio pabaigoje-rugsėjo pradžioje prie Svijagos upės (netoli nuo Kazanės miesto Rusijoje). Tuo laiku grupė poilsiautojų įsikūrė dešiniajame, aukštame upės krante. Iš ten atsiveria gražus vaizdas į kitą upės krantą. Buvo maždaug 10 valanda vakaro, sutemo, kai 11 žmonių tapo vertikalaus didelio (maždaug 300 m skersmens), sferinės formos objekto pakilimo iš už Svijagos upės liudininkais. Objektas buvo už maždaug 5 km. Iš pradžių objektas pakilo į viršų iki tam tikro aukščio. Beje, labiausiai visus nustebino tai, kad iš po jo žemyn sklido 8 balti, šviečiantys, šalto mėlynai žalio atspalvio spinduliai. Toliau jis ėmė judėti horizontaliai, ir “šviesos” spinduliai išsilenkė jo judėjimo kryptimi, o paskui “nukrito”, per kelias minutes ištirpdami ore. NSO nuskrido į Zelenodolsko pusę, palikdamas apstulbusius liudininkus, kurie visą laiką nepratarė nė žodžio, nors visas veiksmas užtruko kokias penkias minutes. Paskui, kai emocijos truputį atlėgo, maždaug po dviejų valandų, pusiaunaktį, objektas sugrįžo, lydimas šunų lojimo ir kitų gyvūnų jaudulio kaimyniniame kaime. Iš objekto vėl sklido spinduliai, ir jis judėjo link liudininkų, kurių vis daugėjo. Žmonės pašiurpo pamatę, kad NSO jais susidomėjo, bet paskutinę akimirką, nusprendęs, kad jie neverti dėmesio, objektas nuskrido šalin.

Šiuo atveju spinduliai ištirpo ore, tarsi NSO būtų juos išmetęs kaip nereikalingus.

Tačiau yra daug atvejų, kad spindulius išstumdavo, o paskui įtraukdavo atgal tas objektas. Pavyzdžiui, grupė kariškių Diksono saloje 1985 metais tapo liudininkais NSO, kuris jų akyse įtraukė spindulį atgal.

Šie “šviesos” spinduliai yra gana universalus “instrumentas” įvairioms NSO manipuliacijoms. Jie naudojami ir taikiems, ir agresyviems tikslams.

Ufologija, NSO

Kartais NSO su spinduliais skenuoja vietovę, paprastai tariant, “naršo”, tarsi kažko ieškodami. Musliumovo kaimo (Rusija) gyventojas Maratas Nurijevas pranešė, kad 1982 metų vasarą kartu su draugais stebėjo NSO virš Musliumovo. Tada jie buvo moksleiviai, vaikštinėdavo iki gilios nakties.

Staiga pamatė, kad virš kaimo kabo objektas, kuris skleidžia galingą spindulį, tarsi prožektorius kabėtų ore. Objektas kabėjo nejudėdamas ir apšvietė žemę už maždaug 300-400 metrų nuo stebėtojų. Paties NSO nesimatė, nes šviesa iš jo paslėpė skraidančio aparato formą. Truputį pakabėjęs objektas pajudėjo į šiaurę, o paskui visai dingo iš akių. Jokių garsų, būdingų sraigtasparniams ir lėktuvams, girdėti nebuvo.

Panašus atvejis nutiko 1990 metais Naberežnyje Čelnai mieste (Rusija), gegužės mėnesį, maždaug 9 valandą vakaro vieno namo kieme. Liudininkė pasakojo: “Vyras išėjo parūkyti į laiptinę, pareina ir sako: - ten NSO. Išėjau į kiemą. Iš tikrųjų, matau, kad virš 23 namo kabo melsvas objektas, ryškus spindulys apšviečia visą kiemo teritoriją. Pakviečiau kaimynus, vienas iš jų buvo žvejys. Jis pasakė, kad dažnai mato tokius objektus už Kamos upės.

NSO dažnai mato ne tik žmonės ant Žemės, bet ir lėktuvų ekipažai. Kartą, anot piloto Novikovo pranešimo, labai draugiškai elgėsi šviečiantis disko formos objektas 1978 metais virš Kustanajaus miesto (Kazachstanas). Jis apšvietė lėktuvą TU-134 10 km aukštyje. O dar anksčiau, 1967 metais, “dviejų aukštų namo dydžio” NSO padėjo lėktuvo I1-14 ekipažui Nerčinsko rajone (Rusija), apšviesdamas lėktuvą ir vietovę po juo ir priekyje galingu “prožektoriumi”...

Bet tai - išimtis iš taisyklių. Geriausiai būna lakūnams, jei šalia atsiradęs NSO elgiasi neutraliai, netrukdo skrydžiui arba, tai būtų dar blogiau, nepuola. Bet tokių atvejų su NSO buvo daug, ir ne visi jie sėkmingai baigdavosi lakūnams. Juk Žemės aviacijai dar toli iki ypatingų NSO gebėjimų, ir neįmanoma numatyti tolesnių objekto veiksnių. NSO poveikis lėktuvui, esančiam už 10-50 km nuo objekto, įmanomas tik tikslingai naudojant labai koncentruotą kokį nors spinduliavimą. Kartais tokį poveikį darydavo siauras spindulys. O padaryti pažeidimai kalba, kad spindulys nėra lazeris... Štai dar keli pavyzdžiai. 1948 metų birželio 16 dieną virš Baskunčako ežero (Rusija) 10,5 km aukštyje lakūnas bandytojas Apraskinas ėmė persekioti cigaro formos objektą. NSO atsakė spinduliniu smūgiu, po kurio pilotas laikinai apako, elektros įranga ir variklis sugedo...

Vos po metų Apraskinas vėl sutiko ore Volsko rajone (Rusija) milžinišką “cigarą”, kuris kabojo 15 km aukštyje. Objektas neprisileido lėktuvo arčiau, kaip 10-12 km. Dėl ryškaus spindulio poveikio atsijungė lėktuvo įranga, dingo radijo ryšys, buvo pažeistas akrilo stiklas ir sutrikdytas kabinos hermetiškumas. Apraskinas šiaip ne taip nutupdė lėktuvą ant seklumos Volgos upėje, už 40 km į šiaurę nuo Saratovo (Rusija) ir prarado sąmonę. Lakūnas 2,5 mėnesio praleido ligoninėje.

Su agresyviais NSO susiduria ne tik kariškiai, bet ir paprasti gyventojai.

Vakare, paguldžiusi sūnų miegoti, Joškar Ola miesto (Rusija) lokomotyvų depo technikė B.

Vančiugova priėjo prie lango. Ten lėtai dangumi plaukė ugninis rutulys. Netikėtai iš jo pasirodė ryškus spindulys ir pasigirdo čaižus garsas, primenantis diskinio pjūklo triukšmą. Nuo ant jos patekusios šviesos moteris pajuto šilumą ir stiprų skausmą pilve.

1991 metai, Riazanė (Rusija). Mergina namuose buvo viena. Iš viršaus pasirodė galingas spindulys, ir “nežinoma jėga” atplėšė ją nuo grindų. Mergina iškart pajuto, tarsi kažkieno rankos “plėšia odą nuo jos nugaros”. Tai buvo nepakenčiama, ir ji pradėjo šaukti. Balsas, sklidęs nežinia iš kur, reikalavo, kad ji kentėtų, nes kitaip bus blogiau. Sugrįžę namo tėvai rado dukrą be sąmonės. Visa jos nugara buvo raudona...

Ufologija, NSO

Kietos šviesos spinduliai taip pat stebimi, kai pagrobiami žmonės ir gyvūnai, t.y. padeda juos perkelti į NSO. Spindulio pjūvio vietose galimai susidaro pastangų laukas, gebantis pritraukti arba nuleisti daiktus - centrinė zona veikia kaip liftas. Rusų ufologo Vladimiro Ažažos nuomone, “mes turime nemažai pranešimų apie tuos, kuriuos “pagrobė” toks spindulys, įtraukė į NSO ir arba atlikdavo ten su jais “medicininius tyrimus”, arba nugabendavo į “kitą planetą ir atgal”. Mūsų šalyje dar visai neseniai tokiais pranešimais domėjosi tik gydytojai psichiatrai. Tuo tarpu užsienyje jau seniai veikia specializuota tyrimų grupė “Vizitas”, kuri analizuoja tokius faktus. Grupės nariai klausinėjo užhipnotizuotus tokių įvykių liudininkus. Dauguma iš jų pasakojo tokias pačias detales - “į lėkštes” juos perkėlė nežinoma jėga, primenanti tankios šviesos stulpą, ryškus spindulys”.

Visa tai kalba apie tai, kad, nors ir įdomus yra NSO fenomenas, geriau elgtis atsargiai, susidūrus su juo tiesiogiai. Atsargumas, susidūrus su NSO, niekada nepamaišys. Todėl geriau stebėti objektą saugiu atstumu. Kietos šviesos spinduliai yra vieni iš svarbiausių NSO elementų. Jie valdomi iš objekto, turi neįprastų savybių ir naudojami įvairiems tikslams. Ir tai tik viena iš mįslių, susijusių su tokiu reiškiniu kaip NSO.

P komentaras: tiesa slypi kažkur anapus, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:
Temos

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.07.2019 laikas 13:07 Receptai – Patiekalai Sūrio rutuliukai su česnaku
Gaminame namuose. Sūrio rutuliukai su česnaku. Iš gautos masės formuojame nedidelius rutuliukus, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Aliejaus turi būti tiek, kad sūrio rutuliukai jame pl...

Skaityti daugiau

19.08.2019 laikas 20:29 Receptai – Patiekalai Vištienos krūtinėlė marinuota su majonezu

vištienos krutinėle, vištienos krutinėles receptas, vištienos kepsneliai, vištienos file, vištienos kepsnys

Skaityti daugiau

05.09.2018 laikas 14:07 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai organizmo valymui

Organizmo valymas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai organizmo valymui, receptai organizmo valymui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, k...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau