Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 18

Didžiosios Britanijos prekybos centrai, siekdami užkirsti kelią vagystėms iš parduotuvių, ant sūrių klijuoja apsaugines etiketes

Kadangi pragyvenimo išlaidos ir toliau auga, Jungtinės Karalystės prekybos centrai ant pagrindinių prekių, tokių kaip sūris, klijuoja apsaugos priemones.

Šiame straipsnyje gali būti teiginių, kurie atspindi autoriaus nuomonę

Tai, kas anksčiau buvo skirta tik brangesnėms prekėms, dabar atsiranda ant pagrindinių produktų: mažos apsaugos žymos, kurios sukelia garsų triukšmą, jei žmogus bando išeiti iš parduotuvės nesumokėjęs.

Vokietijoje įsikūrusiame prekybos tinkle "Aldi" naujosios apsaugos žymos buvo pastebėtos ant sūrio ir alkoholio butelių. Nepriklausomoje kooperatinėje parduotuvėje jos buvo dedamos ant ėrienos kotletų ir kūdikių pieno pakuočių.

Pokyčiai atsirado po to, kai didžiausia Didžiosios Britanijos pieno gamintoja įspėjo, kad maisto produktų kainos dar nesibaigė augti. Ypač pieno produktų, įskaitant sviestą, kainos ir toliau sparčiai kyla iki dar nematyto lygio.

"Šalis susiduria su didžiausia infliacija per 40 metų: per 12 mėnesių iki gegužės mėn. ji pakilo 9,1 proc. ir yra didžiausia bent nuo 1982 m. vasario mėn., kai siekė 10,2 proc.", - pranešė "The Independent".

Ar sunkiai besiverčiančios masės kada nors supras, kas iš tikrųjų jiems tai daro?

Vienas didžiausių Jungtinės Karalystės prekybos centrų tinklų "Tesco" kartu su pagrindiniu konkurentu "Sainsbury's" ženklina daugelį parduotuvių prekių apsaugos žymenimis, tikėdamiesi, kad pasaulinei ekonomikai atslūgus, padaugės vagysčių iš parduotuvių.

Kai kuriose parduotuvėse visa kūdikių maisto perėja dabar yra stebima specialiomis stebėjimo kameromis ir įspėjamaisiais ženklais, kad pirkėjai yra stebimi, siekiant užtikrinti, kad jie nepavogtų maisto savo vaikams.

"Panašiai Londono "Morrisons" parduotuvėje ant 8,50 svarų sterlingų kainuojančių vaikiškų multivitaminų buvo pritvirtinti apsaugos ženklai, vėlgi sukėlę pirkėjų nuostabą", - pridūrė "The Independent".

Ar policijos pareigūnai turėtų persekioti žmones už maisto vagystes, priklauso nuo jų pačių "nuožiūros", paskelbė naujasis vyriausiasis policijos inspektorius Endis Kukas (Andy Cooke), aiškindamas, kad daugelis žmonių tiesiog stengiasi nemirti iš bado.

Tokiam užjaučiančiam požiūriui nepritaria Jungtinės Karalystės policijos ministras Kitas Maltausas (Kit Malthouse), kuris teigia, kad tai yra "senamadiškas mąstymas".

"Pirmiausia manome, kad įstatymas turi būti aklas, o policijos pareigūnai turi veikti be baimės ar palankumo persekiodami įstatymą", - pridūrė jis.

Visa tai gerai ir gražu, išskyrus tai, kad dėl šios infliacinės krizės didžiąja dalimi kaltas sisteminis sukčiavimas ir korupcija, o dėl to nėra kalti žmonės, kurie dabar turi apsispręsti, ar valgyti, ar apmokėti sąskaitą už elektrą.

Galbūt policija turėtų pradėti areštuoti "elitą", kuris yra atsakingas už visos pasaulio ekonomikos suklastojimą savo naudai ir kuris dabar stebi, kaip ji žlunga, tikriausiai sąmoningai, o jie pelnosi iš viso to?

Nepamirškite, kad ekonomikos žlugimas dar tik prasideda. Sainsbury's generalinis direktorius Simonas Robertsas (Simon Roberts) įspėjo, kad spaudimas ir taip sunkiai besiverčiančioms šeimoms "per likusius metus tik didės", ir pažadėjo investuoti daugiau lėšų į savo įmonę, kad kainos būtų kuo mažesnės.

"Mes tikrai suprantame, kaip sunku dabar milijonams namų ūkių, todėl investuojame 500 mln. svarų sterlingų ir darome viską, ką galime, kad išlaikytume žemas kainas, ypač tų produktų, kuriuos pirkėjai perka dažniausiai", - sako jis.

Kad ir kaip būtų šokiruojantis beveik kasdieninis kainų kilimas, Vartotojų veiksmų grupės atstovas Marcas Gandras (Marc Gander) sako, kad žmonės turi prie to priprasti, "nes taip jau yra".

"Tačiau yra daugybė kitų alternatyvų, įskaitant savo prekės ženklų, kurie yra daug pigesni", - pridūrė jis. "Paslaptis, kodėl "Lurpak" turi kainuoti beveik 10 svarų sterlingų už kilogramą, kai savų prekės ženklų produktai dažnai kainuoja perpus pigiau".

Daugiau panašių istorijų rasite svetainėje FoodInflation.news.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
31.01.2018 laikas 18:59 Receptai – Patiekalai Bulvių kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Didelė bulvė, Pienas

Skaityti daugiau

04.09.2020 laikas 12:58 Receptai – Patiekalai Orkaitėje kepti vištų ketvirčiai su bulvėmis ir obuoliais

O jau skonis šios vištienos, iškeptos su bulvėmis ir obuoliais, kvapni ir labai minkšta. Nieko nelaukite ir eikite gaminti!

Skaityti daugiau

14.07.2019 laikas 07:01 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Voveraitės su žalumynais

Gaminame namuose. Voveraitės su žalumynais. Voveraites nuvalome, nuplauname, didesnes pasmulkiname. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus ir pakepiname pusžiedžiais ar labiau smulkintą svogūną. Skanaus!

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau