Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Rugpjūčio » 8

Vaistažolė: Gydomės trūkažolėmis

Trūkažolės gali aprūpinti mus vitaminais ištisus metus: kai kurios rūšys išsaugo vertingąsias savybes, net ilgai laikant šaldytuve ar rūsyje. Trūkažolių šaknys plačiai naudojamos, ruošiant konditerijos gaminius, konservuojant, bet ypač dažnai jos dedamos į natūralią kavą ir kavos gėrimus, kuriems suteikia pikantiško skonio ir aromato.

Salotinių trūkažolių lapuose yra daug žmogui būtinų vitaminų, baltyminių ir rauginių medžiagų, pektinų, rūgščių. Jie prisotina mūsų organizmą fosforo, geležies, sieros, chloro, kalio, natrio, magnio ir kitų sveikatai būtinų mikroelementų. Reguliariai vartojamos salotinės trūkažolės stiprina organizmą, įveikia nuovargį, stiprina apetitą, gerina virškinimą, ramina nervus.

Bet ypač naudingos sveikatai trūkažolių šaknys. Dėl unikalios naudingų medžiagų kombinacijos į maistą dedamos sumaltos šaknys gerina virškinimą, kraujo sudėtį, medžiagų apykaitą ir imunitetą. Jos labai naudingos žmonėms, sergantiems kepenų, inkstų, blužnies ligomis ir cukriniu diabetu.

varikozė, receptai, trūkažolė, vaistažolės, liaudies medicina

Vaistas nuo visų ligų

- Kepenų veiklai gerinti, akmenims iš tulžies pūslės šalinti, šlapimtakiams ir inkstams valyti: 4 kartus per dieną gerti po 1/4 stiklinės trūkažolių šaknų nuoviro (1 arbatinį šaukštelį smulkintų šaknų užpilti 1 stikline verdančio vandens, ant vidutinės ugnies pavirti 10 minučių, nukošti).

- Nuo dantų skausmo: 1 valgomąjį šaukštą smulkintų trūkažolių šaknų užpilti 1 stikline verdančio vandens, įlašinti 3-4 lašus acto arba citrinų sulčių, pavirti 5 minutes, paskui valandą palaikyti šiltoje vietoje. Antpilu skalauti burną kas 2 valandas.

- Nuo apsinuodijimo maistu: 1 valgomąjį šaukštą džiovintos trūkažolių žolės arba žiedų termose užpilti 1 stikline verdančio vandens, laikyti per naktį. Ryte nuovirą padalinti į tris ar keturias dalis. Gerti per dieną, likus 80 minučių iki valgio.

- Nuo mažakraujystės: 3 kartus per dieną gerti mišinį iš 1 arbatinio šaukštelio trūkažolių sulčių ir 1/2 stiklinės šilto pieno (sultys ruošiamos taip: žydėjimo metu nupjauti jaunus augalo ūglius, nuplikyti verdančiu vandeniu, sumalti su mėsmale, nuspausti, ant mažos ugnies pavirti 10 minučių).

- Nuo egzemos: sudeginti 1 arbatinį šaukštelį džiovintos trūkažolių žolės. Pelenus sumaišyti su 2 šaukštais grietinės. Mišiniu įtrinti skaudamas vietas.

- Nuo kitų odos ligų 2 arbatinius šaukštelius smulkintų šaknų ir lapų užpilti 2 stiklinėmis vandens, pavirti 10 minučių, nukošti. Gerti po 1/2 stiklinės 3 kartus per dieną.

- Nuo tulžies latakų uždegimo: 2 arbatinius šaukštelius smulkintų šaknų užpilti 1 stikline verdančio vandens, pavirti 15 minučių, nukošti. Paruoštą nuovirą išgerti per 2 dienas.

- Nuo podagros, reumatizmo, poliartrito: gerti trūkažolių šaknų ir žiedų antpilą arba nuovirą po 1/2 stiklinės 3 kartus per dieną. Arba paruošti trūkažolių žolės tinktūrą (1 valgomąjį šaukštą žolės užpilti 1/2 stiklinės spirito, laikyti savaitę, nukošti). Vartoti po 20 lašų 3 kartus per dieną.

Sveikatos gėrimai

Trūkažolės žinomos kulinarijoje kaip puikus kavos pakaitalas.

Džiovintas apkepintas šakneles sumaišyti su maltomis kavos pupelėmis kavos gėrimo skoniui pagerinti (2 arbatiniai šaukšteliai į 0,5 l kavos). O vegetarai verda gydomąjį gėrimą, skoniu primenantį kavą, vien iš kepintų trūkažolių šaknelių. Beje, jis buvo pripažintas geriausiu natūralios kavos pakaitalu!

Indiškas gėrimas «Amžina jaunystė» 1 arbatinį šaukštelį smulkintų trūkažolių šaknų užpilti 1 stikline vandens, ant mažos ugnies užvirinti, palaikyti 5 minutes. Pagal skonį pagardinti cukrumi ir pienu.

«levinis bliuzas»

1,5 valgomojo šaukšto smulkintų trūkažolių šaknų, 1,5 stiklinės vandens, 2 arbatiniai šaukšteliai kavos, 3 valgomieji šaukštai džiovintų ievų, 2 arbatiniai šaukšteliai konjako, levas ir trūkažoles užpilti šaltu vandeniu, užvirinti ir pavirti 5 minutes. Šiltoje vietoje, uždengus dangčiu, laikyti 15-25 minutes, nu-košti, išpilstyti į puodelius (pripilti 2/3 puodelio), paskui iki viršaus pripilti kavos ir dar įpilti konjako.

«Afrikos naktis»

Į keptuvę su storu dugnu įdėti 100 g nuo lukštų išvalytų miežių grūdų, įberti žiupsnelį druskos, pamaišant kepti, kol atsiras malonus kvapas.

Paskui perpilti į puodą, įberti 1 arbatinį šaukštelį tirpios kavos, 2,5 valgomojo šaukšto smulkintų trūkažolių šaknų, užpilti 1 stikline verdančio vandens ir, nuolat maišant, užvirti.

varikozė, receptai, trūkažolė, vaistažolės, liaudies medicina

«Gyvenimo džiaugsmas»

4 valgomieji šaukštai kubeliais supjaustytų šviežių trūkažolių šaknų, 2 stiklinės vandens, cukrus. Trūkažoles išdžiovinti pavėsyje, orkaitėje apkepti, kol paruduos, atvėsinti, susmulkinti į miltelius, perdėti į puodą, užpilti vandeniu, užvirti, įberti cukraus pagal skonį.

Atjauninantis indiškas gėrimas «Saulėtekis kalnuose»

6 arbatiniai šaukšteliai maltų trūkažolių šaknų, 2 stiklinės vandens, 2 arbatiniai šaukšteliai kakavos miltelių, cukrus. Visas sudedamąsias dalis sumaišyti puode, užpilti šaltu vandeniu, užvirti, bet nevirinti. Gerti pirmoje dienos pusėje, geriausia - per pusryčius.

Laukinė, bet simpatiška

Pasitaiko ir laukinėje gamtoje augančių trūkažolių, kurios taip pat turi gydomųjų savybių.

- 1 valgomąjį šaukštą smulkintų trūkažolių šaknų arba lapų užpilti 1 l verdančio vandens, laikyti pusvalandį, kad nusistovėtų. Gerti po 1    stiklinę 4 kartus per dieną kaip šlapimo išsiskyrimą skatinančią, laisvinamąją ir tulžį šalinančią priemonę. Pagal tokį patį receptą paruoštas augalo žiedų antpilas slopina širdies plakimą, ramina nervus (vartoti 10-15 dienų po 1/2 stiklinės 3 kartus per dieną).

- Kepenims valyti: prieš miegą daryti klizmas su trūkažolių šaknų antpilu (1 valgomąjį šaukštą trūkažolių šaknų sumaišyti su 1/2 arbatinio šaukštelio saldymedžių šaknų, užpilti 1 l verdančio vandens, vandens vonelėje laikyti 30 minučių, paskui nukošti, atvėsinti iki 37 laipsnių temperatūros, įpilti truputį spirito).

varikozė, receptai, trūkažolė, vaistažolės, liaudies medicina

Kaip išvengti operacijos, sergant varikoze

Jau kelerius metus dirbu valytoja. Darbas, patys suprantate, sunkus. Palaipsniui išsivystė varikozinis venų išsiplėtimas. Iš pradžių vaikščiojau į flebologinį centrą konsultuotis. Ten man rekomendavo operuotis, bet nusprendžiau kol kas neskubėti su operacija. Vaistinėje man rekomendavo daug brangių vaistų ir tepalų, žadėjo puikų rezultatą. Bet ir kainos buvo gana didelės. Teko ieškoti liaudiškų priemonių.

Yra priemonių nuo varikozinio venų išsiplėtimo, kurias galima vartoti ir į vidų, ir išoriškai, bet geriau jas vartoti vienu metu.

- Viename laikraštyje perskaičiau, kad nuo varikozės padeda miškiniai lazdynai, tiksliau, jų taurėlapiai. Tik tokios žaliavos nenusipirksi, todėl rudenį jų prisirinkau, prisiruošiau pati ir ruošiau vaistą. Reikia susmulkinti 100 g lazdynų riešutų taurėlapių, užpilti 1 l verdančio vandens, termose laikyti parą, tada perpilti į stiklinį butelį. Vartoti po 50 g 2 kartus per dieną.

- Išoriškai venas gydau, darydama voneles su gydomuoju antpilu. 4 valgomuosius šaukštus pelkinių pūkelių žolės suberti į penkių litrų indą su verdančiu vandeniu. Palaikyti, kad nusistovėtų. Prieš miegą daryti 10-15 minučių voneles kojoms.

Dabar jaučiuosi žymiai geriau, nedarbingumo pažymėjimo neprireikia, pas gydytojus nebėgioju.

Linkiu sveikatos ir jums!

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.10.2019 laikas 20:59 Receptai – Patiekalai Skanus Varškės Ir Uogų Vyniotinis

Pats paprasčiausias kepinys prie arbatos – tai lavašas, o dietiškiausias ir skaniausias variantas – tai vyniotinis iš lavašo su varškės įdaru. Į varškę galima dėti įvairias uogas, vaisius, daržoves, žalumynus, sūrį ...

Skaityti daugiau

06.06.2019 laikas 21:38 Receptai – Patiekalai Itališki sausainiai. Jums būtinai patiks
Šie skanūs, minkšti, kvapnūs sausainiai nepaliks jus abejingus! Šis receptas yra labai paprastas, o sausainiai giriami, ne vieną kartą. Kaip pasigaminti itališkus sausainius žiūrėkite vaizdo medžiagoje.

Skaityti daugiau

25.08.2019 laikas 12:01 Receptai – Patiekalai Karališkas tortas. Be miltų!

Paprastas skaniausio, Karališko torto receptas. Be gramo miltų! Kartą paragavę “Karališko torto” kito deserto nebenorėsite!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.03.2024 laikas 19:45 Kaip liaudiškomis priemonėmis mažinti padidėjusį kraujospūdį?

Dauguma sergančiųjų pradine hipertenzijos stadija nei neįtaria, kad jų kraujospūdis nuolat yra padidėjęs. Jei kraujospūdis yra nežymiai pakilęs, jokių nemalonių pojūčių neatsiranda, todėl liga nustatoma tik profilaktiškai pasitikrinus sveikat...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 19:15 Kokie produktai kraujyje PAGAUSINA HEMOGLOBINO LYGĮ?

Pablyškimas, bendras kūno silpnumas, galvos skausmai, prastas apetitas, nuovargis - tai akivaizdūs žemo hemoglobino lygio kraujyje požymiai. Kokių produktų reikia vartoti, norint kraujyje pagausinti žemą hemoglobino lygį? Sumažėjęs hemoglobino lyg...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 18:21 Kokias paslaptis saugo „išrinktųjų šventykla“, į kurią įleidžiami tik „ypatingi“ mormonai?

Į šiaurę nuo Meksikos sostinės, vos kelios minutės kelio automobiliu nuo vietinių lankytinų vietų - zoologijos sodo ir Aragono miško - stovi paslaptingas labai didelių matmenų objektas. Šviesus neįprastos formos pastatas smarkiai kontrastuoja su v...

Skaityti daugiau