Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Rugpjūčio » 12

WEF patarėjas: "Paprasti žmonės" turėtų gyventi baimėje, "mums nereikia didžiosios jūsų daugumos

"Pasaulio ekonomikos forumo (WEF) patarėjas Yuval Noah Harari teigia, kad "paprasti žmonės" turi teisę bijoti ateities, kurioje jie taps "nereikalingi", ir teigia, kad XXI a. pradžioje, atsižvelgiant į šiuolaikines technologijas, "didžioji dauguma gyventojų mums tiesiog nereikalingi".

Antradienį paskelbtame interviu TED vadovui Chrisui Andersonui (Chris Anderson) Harari išsakė neįprastas pastabas, kurios kol kas yra griežčiausias įspėjimas, kad Klauso Schwabo WEF ketina išnaikinti pasaulio gyventojų skaičių

WEF patarėjas įvertino tarp "paprastų žmonių" paplitusį nerimą, kurio priežastis - baimė likti "nuošalyje" ateityje, kai valdys "protingi žmonės". Pasak Harario, tokia baimė yra pagrįsta.

    Daugelis žmonių jaučia, kad jie yra palikti nuošalyje ir neįtraukti į istoriją, net jei jų materialinės sąlygos vis dar palyginti geros. XX a. visoms istorijoms - liberaliajai, fašistinei, komunistinei - buvo būdinga tai, kad didieji istorijos herojai buvo paprasti žmonės, nebūtinai visi žmonės, bet jei gyvenote, tarkime, Sovietų Sąjungoje XX a. trečiajame dešimtmetyje, gyvenimas buvo labai niūrus, bet žiūrėdami į propagandinius plakatus ant sienų, kuriuose buvo vaizduojama šlovinga ateitis, jūs buvote ten. Jūs žiūrėjote į plakatus, kuriuose didvyriškomis pozomis buvo pavaizduoti plieno darbininkai ir ūkininkai, ir buvo akivaizdu, kad tai yra ateitis.

    Dabar, kai žmonės žiūri į plakatus ant sienų arba klausosi TED pokalbių, jie girdi daug šių didžiųjų idėjų ir didžiųjų žodžių apie mašinų mokymąsi ir genų inžineriją, blokų grandinę ir globalizaciją, o jų ten nėra. Jie nebėra ateities istorijos dalis, ir manau, kad - vėlgi, tai hipotezė - jei bandysiu suprasti ir užmegzti ryšį su giliu žmonių pasipiktinimu daugelyje pasaulio vietų, dalis to, kas ten gali vykti, yra tai, kad žmonės supranta - ir jie teisingai galvoja - kad: "Ateičiai manęs nereikia. Kalifornijoje, Niujorke ir Pekine yra visi tie protingi žmonės, kurie planuoja nuostabią ateitį, susijusią su dirbtiniu intelektu, bioinžinerija, pasauliniu ryšiu ir dar kuo nors, ir aš jiems nereikalingas. Galbūt, jei jie bus malonūs, jie man įmes trupinių, pavyzdžiui, visuotinių bazinių pajamų." Tačiau psichologiškai daug blogiau jaustis nereikalingu, nei jaustis išnaudojamu.

Harari sugretino XX amžių su XXI amžiumi, prognozuodamas, kad, jo teigimu, dabartinio amžiaus ir ateities ekonomikoms palaipsniui mažėja žmonių poreikis. Jis sakė:

    Jei grįžtate į XX a. vidurį - ir nesvarbu, ar esate Jungtinėse Amerikos Valstijose su Ruzveltu, ar Vokietijoje su Hitleriu, ar net SSRS su Stalinu, - ir galvojate apie ateities kūrimą, tai jūsų statybinės medžiagos yra tie milijonai žmonių, kurie sunkiai dirba gamyklose, ūkiuose, kareiviai. Jie jums reikalingi. Be jų neturėsite jokios ateities.

"O dabar greitai persikelkime į XXI a. pradžią, kai didžiosios daugumos gyventojų mums tiesiog nebereikės, - padarė išvadą WEF patarėjas, - nes dėl to, kad ateitis susijusi su vis sudėtingesnių technologijų, pavyzdžiui, dirbtinio intelekto [ir] bioinžinerijos, kūrimu, dauguma žmonių prie to niekuo neprisideda, išskyrus galbūt savo duomenis, o viską, ką žmonės vis dar daro naudingo, šios technologijos vis labiau darys nereikalingą ir leis pakeisti žmones."

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Jie jau nesislepia, išsako savo planus ir kas jie tokie... Lietuvoje tas pats.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
25.08.2019 laikas 12:01 Receptai – Patiekalai Karališkas tortas. Be miltų!

Paprastas skaniausio, Karališko torto receptas. Be gramo miltų! Kartą paragavę “Karališko torto” kito deserto nebenorėsite!

Skaityti daugiau

11.12.2019 laikas 22:46 Receptai – Patiekalai Varškės Pyragas - Rumunų Skanėstas

Pieną sumaišyti su aliejumi, cukrumi ir kaitinti ant silpnos ugnies iki užvirimo. Tada palikti atvėsti. Tuomet sudėti likusius tešlai skirtus ingredientus ir gerai išminkyti. Gautą tešlą padalyti į 2 dalis. Vieną jų iškočioti i...

Skaityti daugiau

03.01.2018 laikas 14:37 Receptai – Patiekalai Maitinamoji ir drėkinamoji kaukė su medumi
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Sausos veido odos. Ingredientai: Medus , Trynius, Aliejus.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
01.05.2024 laikas 18:57 Oficialiu tyrimu patvirtinta, kad vitaminas D padeda kovoti su visomis vėžio formomis

Dr. Mercola sako, kad jis primygtinai rekomenduoja kasdien protingai būti saulėje, o viena iš priežasčių yra ta, kad tai padeda natūraliai optimizuoti vitamino D kiekį. Mažas vitamino D kiekis siejamas su padidėjusia vėžio rizika1 , o vitaminas D ...

Skaityti daugiau

01.05.2024 laikas 18:24 3 Zodiako ženklai, kurių širdys tyriausios
Pasaulyje, kuriame tiek daug sudėtingų dalykų, širdies tyrumas šviečia kaip švyturys, simbolizuojantis nuoširdumą, gerumą ir geranoriškumą kitų atžvilgiu. Tyrų širdžių žmonės spinduliuoja užuojautos ir nuoširdumo aurą. Tarp Zodiako ženklų trys išsisk...

Skaityti daugiau

01.05.2024 laikas 18:12 Trys priežastys, kodėl vyrai anksčiau ar vėliau meta net geras moteris

Nepriklausomai nuo aplinkybių, paprastai yra bendros priežastys, kurias jūsų buvęs tikriausiai slepia - paslaptys, neleidžiančios jam iki galo išreikšti savo jausmų.

Skaityti daugiau