Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Ligos, Mutacijos » 2022 » Spalio » 22

Gydytojai suglumę po to, kai per teniso treniruotę 18-metis sportininkas patyrė širdies sustojimą

Aštuoniolikmečiui tenisininkui iš Ročesterio (Indianos valstija) sustojo širdis iškart po to, kai jis baigė apšilimo ratus.

Drew Strasseris (Drew Strasser) buvo ką tik baigęs apšilimą sporto salėje, kai praėjusių metų rugpjūtį staiga nugriuvo.

Draugas ir komandos draugas Džeikas puolė jam į pagalbą ir pradėjo dirbtinį kvėpavimą, o treneris Džesis Atkinsonas nuėjo paimti automatinio išorinio defibriliatoriaus (AED), kad sužadintų jo širdį, kol kažkas paskambino pagalbos telefonu. Greita jų reakcija greičiausiai užkirto kelią paauglio mirčiai.

"Jo draugas, 18-metis komandos draugas, dirbantis gelbėtoju, - laimei, jis tinkamai susitvarkė su situacija", - TODAY sakė Drew motina Laneia Strasser. "Niekas nežino, kaip reaguos tokioje situacijoje, ir jis padarė tai, ką turėjo padaryti."

Po valandą trukusios kelionės greitosios pagalbos automobiliu gydytojams pavyko stabilizuoti jo būklę.

"Buvome tiesiog šokiruoti. Tai neatrodė tikra. Jis niekada anksčiau nebuvo patyręs jokių sąmonės netekimo akimirkų", - sakė Laneia Strasser. "Jis niekada neturėjo jokių širdies problemų požymių. Tai tiesiog atėjo visiškai netikėtai".

Į jaunojo sportininko krūtinę buvo rekomenduota įdėti implantuojamą kardioverterį-defibriliatorių (ICD), nes gydytojai negalėjo nustatyti pagrindinės sportininko staigaus širdies sustojimo priežasties.

Drew Strasserio staigus širdies sustojimas privertė gydytojus suglumti.

"Jei yra grįžtamoji priežastis arba kažkas, ką galime gydyti, mums nereikia ICD", - sakė Keanas. "Jo diagnozė yra vadinamoji idiopatinė skilvelių fibriliacija, o tai iš esmės reiškia, kad neturime kitos diagnozės."

TODAY pranešė:

    Jie mums pasakė: "Ne, jam nebuvo širdies priepuolio. Tai buvo tai, kad jam staiga sustojo širdis, - sakė Laneia Strasser. "Tai buvo labai traumuojanti situacija. Baisus, baisus, baisus, baisus rytas".

    ("Staigus širdies sustojimas" apibrėžiamas kaip "staigus širdies veiklos, kvėpavimo ir sąmonės praradimas", o širdies priepuolis - kai "užblokuojama kraujo tėkmė į širdies dalį", kaip teigia Mayo klinika. Širdies priepuolis gali sukelti staigų širdies sustojimą.)

    Jo tėvai negalėjo patikėti tuo, kas vyksta. Drew Strasseris visada sportavo ir niekada neturėjo jokių sveikatos problemų. Vos prieš tris savaites jis buvo apsilankęs pas gydytoją atlikti sveikatos patikrinimo, ir nieko neįprasto jo širdyje nebuvo aptikta.

    Kai netoliese esančios ligoninės gydytojai stabilizavo paauglio būklę, jis buvo perkeltas į Riley vaikų ligoninę Indianapolyje, kur gydytojai bandė išsiaiškinti, kodėl jo širdis neveikia tinkamai. Matydami jį širdies intensyviosios terapijos skyriuje, prijungtą prie dirbtinio kvėpavimo aparato, be jokio paaiškinimo, kodėl jam sustojo širdis, Drew Strasserio tėvams jau buvo sunku. Tačiau tada jis sunkiai susirgo.

    "Iki sekmadienio jam išsivystė plaučių infekcija, ir jam pasidarė blogiau, - sakė Laneia Strasser. "Jo kraujospūdis vis krisdavo labai žemai. Jie (jam) davė labai stiprių antibiotikų."

    Po kelių dienų jis galėjo prisiminti, kodėl atsidūrė ligoninėje. Tačiau jis vis dar jautėsi nustebęs dėl savo padėties.

    "Netikėjau tuo, kas vyksta, nes anksčiau nemaniau, kad kas nors yra negerai, ir man apskritai niekada nieko panašaus nebuvo nutikę", - Drew Strasseris sakė TODAY. "Tai baisu ir painu."

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.06.2019 laikas 12:52 Receptai – Patiekalai Skanių varškės spurgų receptas
Gaminame. Varškės spurgos Į dubenį dedame varškę, pertriname šakute, mušame kiaušinius, beriame druską, cukrų, vanilinį cukrų. Sodą nugesiname šlakeliu acto ir taip pat pilame į dubenį. Visus ingredientus gerai išmaišome, dalimis ...

Skaityti daugiau

26.06.2019 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Šviežios bulvės kepimo popieriuje. Kažkas naujo tavo virtuvėje!
Skanus šviežių bulvių patiekalas. Jis labai paprastas ir labai skanus. Aš savaite valgau tokias bulves ir dar neatsibodo. Kvapnios bulvės su apskrudusia odele ir minkštu vidumi. Labai skanu!

Skaityti daugiau

09.11.2019 laikas 15:11 Receptai – Patiekalai Karka Aluje. Čekų Receptas Su Medumi Ir Garstyčiomis

Gaminti karką galima tamsiame arba šviesiame aluje. Bet tamsiame ji gaunasi aštresnio „vyriško“ skonio, o baltame – švelnesnė. Ir būtinai reikia kepti karką iki charakteringos rusvos plutelės. O patiekti tokią...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau