Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Lapkričio » 27

Nulinė tolerancija: Kinijos uždarymo protestai intensyvėja ir retai demonstruoja nepaklusnumą

Remiantis socialinėje žiniasklaidoje platinamais vaizdo įrašais ir nuotraukomis, protestai Kinijoje dėl prezidento Xi Jinpingo paskelbtų nulinės tolerancijos priemonių "Covid-19" suintensyvėjo - iš Pekino ir toli vakaruose esančio Sindziango regiono jie išplito į kelis kitus didžiuosius miestus, įskaitant Wuhaną, Šanchajų ir rytinį Nanjingo miestą.

Studentai dalyvauja protesto akcijoje prieš COVID-19 apribojimus Tsinghua universitete Pekine. 2022 m. lapkričio 27 d. paskelbto vaizdo įrašo kadras. (Reuters)

Savaitgalio protestai vyko po penktadienio demonstracijų Urumčyje, Sindziango sostinėje, po to, kai per mirtiną gaisrą žuvo gyventojai, užsidarę viduje po daugiau kaip 100 dienų trukusių draudimų. Pareigūnai pranešė apie 10 žuvusiųjų per gaisrą, tačiau gyventojai pranešė apie 40 žuvusiųjų.

Protestai yra retas paprastai paklusnių piliečių, kurie žino, kad per pastarąjį dešimtmetį sustiprėjo susidorojimas su kitaminčiais, protestas. Kaip rašo "Wall Street Journal", "protestai dėl to paties klausimo keliuose Kinijos miestuose yra beveik negirdėtas reiškinys, išskyrus nacionalistinius išpuolius, pavyzdžiui, protestus prieš Japoniją".

Nuo 1989 m. Tiananmenio aikštėje vykusių protestų valdančioji partija leido kai kurias vietines demonstracijas, tačiau pirmiausia siekė užkirsti kelią visos šalies mastu vykstantiems protestams.

Šeštadienį socialinėje žiniasklaidoje platinamuose vaizdo įrašuose buvo matyti, kaip minios susirinkusios Šanchajaus centrinėje gatvėje ragina atšaukti draudimus. Vaizdo įrašus patikrino socialinės žiniasklaidos tyrimų bendrovė "Storyful", priklausanti "News Corp", kuri yra "The Wall Street Journal" patronuojančioji bendrovė. -WSJ

Protestuotojai ragina Xi Jinpingą atsistatydinti

Per šeštadienio vakaro demonstracijas Šanchajuje - didžiausiame šalies mieste - buvo atvirai girdėti, kaip žmonės šaukia antivyriausybinius šūkius, tokius kaip "Xi Jinping, atsistatydink!" ir "Komunistų partija, atsistatydink!" - praneša BBC.

Demonstrantai laikė tuščias baltas vėliavas ir uždegė žvakes, kad pagerbtų Urumčio gaisro aukas.

Prie Urumčio kelio, kur žmonės bandė padėti gėlių Urumčio gaisro aukom
Prie Urumčio kelio, kur žmonės bandė padėti gėlių Urumčio gaisro aukoms, buvo daug saugumo pajėgų

Vienas protestuotojas iš Šanchajaus BBC sakė, kad jautėsi "šokiruotas ir šiek tiek susijaudinęs" dėl tokios daugybės žmonių gatvėse - sakė, kad tai buvo pirmoji tokio didelio masto nesutikimo demonstracija. Viena moteris BBC pasakojo, kad policija sakė, jog dėl protestų jaučiasi "taip pat kaip ir jūs", bet "jie dėvi savo uniformas, todėl dirba savo darbą".

Kaip pažymi "Epoch Times"; Prestižiniame Pekino Tsinghua universitete dešimtys žmonių surengė taikų protestą prieš COVID-19 apribojimus, rodo socialiniuose tinkluose paskelbti vaizdai ir vaizdo įrašai.

Viename vaizdo įraše, kurio agentūrai Reuters nepavyko patikrinti, Tsinghua universiteto studentas ragina džiūgaujančią minią pasisakyti. "Jei nedrįsime pasisakyti, nes bijome būti apšmeižti, mūsų žmonės mumis nusivils. Aš, kaip Tsinghua universiteto studentas, gailėsiuosi dėl to visą gyvenimą".

Vienas studentas, matęs Tsinghua protestą, agentūrai "Reuters" papasakojo pasijutęs nustebęs dėl protesto viename elitinių Kinijos universitetų ir Xi alma mater.

"Žmonės ten buvo labai aistringi, vaizdas buvo įspūdingas", - sakė studentas, atsisakęs skelbti savo pavardę dėl jautraus klausimo.

Pasak pranešimo, "analitikai teigia, kad "vyriausybė, atrodo, drastiškai neįvertino augančio nepasitenkinimo dėl "nulinio kovido" požiūrio - politikos, neatsiejamos nuo Xi Jinpingo, kuris neseniai pažadėjo, kad nuo jos nebus nusigręžta".

Kituose šalies rajonuose liudininkai pasakojo apie policijos smurtą: vienas iš protestuotojų agentūrai AP pasakojo (tad kas žino, ar tai tiesa), kad policija sumušė vieną iš jo draugų, o dar du apipurškė pipiriniais purškalais.

BBC matė gatvėse policijos pareigūnus, privačius apsaugininkus ir civiliai apsirengusius policininkus, kurie susidūrė su antrą dieną susirinkusiais protestuotojais.

Demonstrantai, kurie skandavo prieš vyriausybę nukreiptas skanduotes, buvo išvedami, o kai kuriais atvejais mušami arba stumiami prie policijos automobilio.

Internete taip pat pasirodė nuotraukų ir vaizdo įrašų, kuriuose matyti, kaip šeštadienį Pekino ir Nankino universitetuose studentai pradėjo savo protestus. -BBC

Sekmadienį šimtai žmonių buvo pastebėti demonstruojantys Vuchane, kur prasidėjo Covid-19 pandemija. 

Tuo tarpu...

Ir, žinoma, Teiloras Lorencas džiūgauja dėl Kinijos nulinės kovidų politikos.

P komentaras: užsienis rašo, tod4l tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
13.09.2018 laikas 17:05 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kurtumo gydymui
Kurtumas liaudies medicinoje, Kurtumas, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 15:35 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo

Viduriavimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo, receptai nuo viduriavimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

28.07.2019 laikas 14:18 Receptai – Patiekalai Skanus abrikosų pyrago receptas. Be svorio!
Paprasčiausias skanus abrikosų pyrago receptas! Gaminame abrikosų pyragą! Gaminu jį kiekvieną savaitgalį! Greitas vasaros pyragas be svorio prie arbatos per 5 minutes + kepimas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau