Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2020 » Birželio » 14

Bitininkas pataria, ką turime žinoti apie medų

Medaus istorija prasideda ankstyvame akmens amžiuje, daugiau kaip prieš 15 tūkstančių metų. Ispanijoje, ant Arano olos sienų archeologai surado piešinius, vaizduojančius žmones, išimančius korius iš kiaurymių oloje. Pirmą kartą bitininkystė buvo paminėta senovės Egipto papirusuose. O Senovės Romoje šis verslas atnešdavo nemažą pelną. Bitininkystė netgi minima Romos teisėje.

Bet mums su jumis įdomi ne tiek istorija, kiek šio produkto naudingumas mūsų organizmui. Meduje esantis magnis, natris ir kalis, geležis ir fruktozė, baltymai ir gliukozė, B ir C grupių vitaminai gerina sveikatą, naikina virusus, turi priešuždegiminį poveikį ir stiprina imunitetą. O kokį medų mėgstate jūs?

Viržių medus

Jei jūs nusipirkote medaus, o jis šiek tiek kartus, vadinasi tai viržių medus. Šio medaus pagrindinis skiriamasis požymis- labai didelis tąsumas. Ir jis labai lėtai kristalizuojasi. Kadangi jame labai daug mineralinių medžiagų, viržių medus labai efektyvus pagalbininkas gydant nervų sistemos ligas, kraujotakos sutrikimus ir apetito gerinimui.

Liepų medus

Šviesaus gintaro atspalvis - štai šio medaus skiriamasis bruožas. Jis padeda kovoti su inkstų, bronchų, anginos, žarnyno ir skrandžio ligomis. Skonis ne visada vienodas ir tiesiogiai susijęs su medaus surinkimo vietove.

Dobilų medus

Turi subtilų vanilinį aromatą ir puikų skonį. Jis plečia kraujagysles, reguliuoja medžiagų apykaitą, puikiai susidoroja su kraujagyslių ir virškinamojo trakto ligomis.

Saulėgrąžų medus

Saulėgrąžų medus – lyg šaltukas ant liežuvio. Išsiskiria tąsia konsistencija ir vaiskia gintarine arba ryškiai geltona spalva. Ši rūšis – rekordininkė pagal gliukozės kiekį. Taip pat jame gausu žmogui taip reikalingų aminorūgščių. Be jų tiesiog neįmanoma normali baltymų sintezė.

Esparcetinis medus

Ši medaus rūšis teisėtai laikoma ypatingai vertinga. Jame didžiulis kiekis vitaminų, mineralų, biologiškai aktyvių medžiagų, askorbo rūgšties, fermentų ir karotino.

Akacijų medus

Iš 1 ha žydinčių akacijų, esant geram orui, galima gauti iki 350 kg puikaus medaus. Tai vienintelė medaus rūšis, kurioje yra vienodas kiekis fruktozės ir gliukozės. Jei jūs kenčiate nuo nemigos ir nervų sistemos susirgimų, geresnės liaudiškos gydymo priemonės nesurasite!

Kaštonų medus

Kaip ir viržių medus, šios rūšies medus šiek tiek turi kartumo ir lėtai kristalizuojasi. Tokio produkto pranašumas – priešmikrobinės savybės. Nuolat jį vartojant, jis pagerina organizmo apsaugines savybes, kovoja su inkstų ir virškinamojo trakto-skrandžio ligomis.

Grikių medus

Grikių medus laikomas vienu iš naudingiausių mūsų sveikatai. Jame 2 kartus daugiau aminorūgščių ir mikroelementų. Grikių medus yra tamsesnis, negu kitos rūšys, ir maloniai kutena gerklę kiekvieną kartą, kai jūs jį ragaujate. Būtent šis medus dažniausiai naudojamas gydant avitaminozę ir hipertenziją, anemiją ir odos ligas, peršalimą ir baltymų apykaitos sutrikimus.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-06-06 laikas 10:00 Receptai Skanūs Cinamoniniai Blynai
Skanūs, nors šiek tiek sunku dėti į keptuvę, nes tešla tiršta. Gaminčiau dar kartą! Kepkite įkaitintoje keptuvėje.

Skaityti daugiau

2019-09-24 laikas 07:21 Receptai Obuolių ir varškės suflė be miltų
Suflė iš obuolių ir varškės be miltų tiems, kas skaičiuoja kalorijas! Pasigaminkite namuose suflė kurie mėgsta skaičiuoti kalorijas. Skanaus!

Skaityti daugiau

2019-06-13 laikas 19:48 Receptai Ploni pyragėliai su bulvėmis. Skonio neperduoti žodžiais
Skanūs ir ploni pyragėliai iš bulvių. Pyragėlių receptas. Naujiena, niekada dar nevalgiau tokius bulvių pyragėlius. Būtinai gaminsiuos kitą kartą.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau