- 20.11.2018
- 5.0 Reitingas
- 1927 Peržiūros
- Komentarai
Kefyras – maisto produktas kilęs iš Šiaurės Kaukazo kalnų. Šiuo metu kefyras būna įvairus:
• 1 proc. riebumo, neriebus tinka diabetikams, norintiesiems sumažinti cholesterolio kiekį, besilaikantiesiems dietos. Toks kefyras turi daugiau kalcio.
• 2,5-3,2 proc. riebumo - maistingesnis. Jis papildo organizmą kalorijomis.
• Biokefyrai ir pagerinti rūgštūs produktai pasižymi gydomosiomis savybėmis. Jie, kaip ir kefyras, gaminami iš pieno, kefyro grybelių ir probiotinių bakterijų (bifido bakterijų L.casei bakterijų, acidofilinių lazdelių). Šios bakterijos užkerta kelią disbakteriozei, būtinos žmonėms, vartojusiems antibiotikus, sustiprina pagyvenusiųjų imuninę sistemą, gerina medžiagų apykaitą.
Kuo kefyras rūgštesnis, tuo jis skanesnis ir naudingesnis. Pagal rūgštumą būna nelabai rūgštūs (vienos paros), vidutiniškai rūgštūs (dviejų parų) ir labai rūgštūs. Dėl šiuolaikinių tarų kefyrą galima išlaikyti nesugedusį 15 parų.
Paskutiniai moksliniai tyrimai parodė, kad šiame gėrime sumažėjo mielių grupės mikroorganizmų. Kalta gaminimo technologija: dideliuose rezervuaruose rauginant pieną mikroorganizmai gauna mažiau deguonies.
Jei norite rūgštesnio kefyro, tiesiog jį gerai išmaišykite, kad patektų oro, ir palaikykite 10-12 val. 14-16 laipsnių temperatūros patalpoje, retkarčiais pamaišykite.
Kefyro NAUDA:
• Kefyre gausu vitamino A, visų B grupės vitaminų, kalcio, jodo, geležies ir kitų naudingų medžiagų.
• Kefyras teigiamai veikia širdį, nes turi daug kalio.
• Gerina atmintį, žvalina.
• Kefyras skatina medžiagų apykaitą ir gerina virškinimą, o tai labai svarbu kiekvienai merginai ir moteriai, kuri nori turėti dailias kūno linijas.
• Kefyro dėka įveikiamas nuovargis bei išsekimas, todėl jeigu darbe ar namuose jaučiatės labai pavargusi bei išsekusi, organizmui atsigauti padės būtent šis produktas.
• Jis padeda įveikti kraujotakos sutrikimus, pristabdo kraujagyslių kalkėjimą ir podagros sukeliamą skausmą.
• Be to, jeigu jus kankina nemiga arba esate nervinga, sergate lėtiniu nuovargiu, tuomet stiklinė kefyro viską sutvarkys.
• Kefyras gydo peršalimą. Jis raminamai veikia kraujotakos ir nervų sistemas, todėl palengvėja kvėpavimas.
• Jis tinka laikantis dietos, nes pašalina iš organizmo šlakus, yra mažai kaloringas, turi nedaug angliavandenių. Laikantis kefyro dietos jaučiamas mažesnis alkis.
• Naudingas dantims ir kaulams, nes turtingas kalcio ir fosforo.
• Kefyras naudingas ne tik sveikatai, bet ir grožiui. Reguliariai geriant kefyrą jūsų oda taps švelnesnė bei sveikai švytės.
Jeigu jums atrodo, kad niekaip neprisiversite pradėti gerti kefyro, išmėginti skanesnę jo versiją: į stiklinę kefyro įmaišykite 2 arbatinius šaukštelius braškių ar vyšnių marmelado. Arba kefyrą valgykite kaip jogurtą: įpilkite kefyrą į gražų indą ir įpjaustykite mėgiamiausių vaisių gabaliukų arba uogų.
O jeigu norite labai gaivaus gėrimo, tuomet sumaišykite 1/4 dalį kefyro su 1/4 dalimi mineralinio vandens. Šis gėrimas geriausias šiltuoju metų laiku.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau