- 08.05.2024
- 0.0 Reitingas
- 285 Peržiūros
- Komentarai
Pasak britų mitybos specialistės Emily Leeming, burokėlių sultyse esantys nitratai (azoto rūgšties druskos) gali veiksmingai atpalaiduoti kraujagyslių sieneles ir taip sumažinti kraujospūdį. Šį rodiklį normalizuoti padeda ir garuose virtų burokėlių vartojimas. Apie tai praneša dienraštis „Daily Mail“.
Mitybos specialistė remiasi 2014 m. žurnale „Hypertension“ paskelbtu tyrimu. Šio mokslinio darbo rezultatai parodė, kad du mėnesius kasdien vartojant po 250 ml burokėlių sulčių galima normalizuoti kraujospūdį (tyrimo dalyviams šis rodiklis sumažėjo vidutiniškai 8/4 mm Hg).
Šį gydomąjį poveikį lemia burokėliuose esantys nitratai - azoto rūgšties druskos. Jie kaupiasi daržovėse, kai jos tręšiamos azoto turinčiais mišiniais. Nitratai gali sumažinti kraujospūdį, nes veikia atpalaiduojančiai kraujagyslių sieneles.
Leemingas pažymėjo, kad burokėliuose esantys nitratai praranda daugelį naudingų savybių, kai jie verdami. Dėl šios priežasties daržovę geriau vartoti žalią arba virtą garuose, taip pat išspausti iš jos sulčių.
Anksčiau gydytojas įvardijo paprastą būdą, kaip pagerinti vidutinio amžiaus vyrų sveikatą.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau