Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2024 » Birželio » 4

Kuo naudingi svogūnai?

Kuo naudingi svogūnai?

Svogūnai yra vienas iš plačiausiai naudojamų ingredientų pasaulyje, suteikiantis skanų ir aštrų skonį viso pasaulio virtuvių patiekalams. Tačiau be kulinarinio panaudojimo svogūnai taip pat yra maistinė jėga, pripildyta vitaminų ir mineralų, kurie gali suteikti daug naudos sveikatai. Nuo vitamino C ir B6 iki kalio ir mangano svogūnai yra universalus ir skanus bet kokios dietos priedas. Taigi, pasinerkime į svogūnų pasaulį ir sužinokime, kaip įtraukti šią kuklią daržovę į savo mitybą, kad gautume visą maistinę naudą.

Svogūnai yra pagrindinis daugelio pasaulio virtuvių ingredientas ir dažnai naudojami siekiant suteikti patiekalams skonį ir gilumą. Bet ar žinojote, kad juose taip pat gausu būtinų vitaminų ir mineralų? Šiame straipsnyje mes išnagrinėsime daugybę svogūnų naudos sveikatai ir kaip įtraukti juos į savo mitybą.

Vitaminai ir mineralai svogūnuose

Svogūnai yra geras vitaminų C, B6 ir folio rūgšties, taip pat mineralų, tokių kaip kalis, geležis ir manganas, šaltinis. Vitaminas C yra antioksidantas, kuris padeda stiprinti imuninę sistemą, o B6 padeda palaikyti nervų ir smegenų veiklą. Foliatas yra būtinas ląstelių augimui ir raudonųjų bei baltųjų kraujo kūnelių gamybai, o kalis padeda reguliuoti skysčių balansą ir sumažinti kraujospūdį.

Svogūnų nauda sveikatai

Svogūnuose yra mažai kalorijų ir daug skaidulų, todėl jie puikiai papildo bet kokią dietą. Įrodyta, kad jie turi priešuždegiminių ir antioksidacinių savybių, taip pat juose yra junginių, kurie gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį. Be to, jie siejami su sumažėjusia tam tikrų vėžio rūšių, įskaitant prostatos, gaubtinės žarnos ir skrandžio vėžį, rizika.

Kuo naudingi svogūnai?

Svogūnų įtraukimo į savo mitybą būdai

Svogūnai gali būti naudojami įvairiais būdais gaminant maistą ir yra neįtikėtinai universalūs. Juos galima kepti ant grotelių, skrudinti, troškinti arba valgyti žalius. Kai kurie populiarūs būdai įtraukti svogūnus į savo mitybą:

  • Į sumuštinius ir salotas dedame pjaustytus svogūnus
  • Troškinkite svogūnus su česnakais ir žolelėmis, kad galėtumėte naudoti kaip sriubų ir troškinių pagrindą
  • Svogūnų kepimas ant grotelių kaip garnyras
  • Supjaustykite žalius svogūnus ir pridėkite juos prie salsos arba gvakamolės

Apibendrinant, svogūnai yra maistingas bet kokios dietos priedas ir lengvai pridedami prie valgio. Nesvarbu, ar jums labiau patinka žali, ar virti, jie yra skanus ir sveikas būdas paįvairinti ir papildyti savo mitybą. Taigi, kai kitą kartą būsite virtuvėje, nedvejodami įdėkite į savo patiekalą svogūnų!

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-03-28 laikas 08:28 Receptai Labai Skanu. Kruasanai Su Plakta Kiaušiniene

Kiaušinius išplakame su žiupsneliu druskos ir šlakeliu pieno. Varškės sūrį supjaustome griežinėliais arba kubeliais ir apkepiname svieste (jeigu naudojate varškę, tiesiog dedate jos į keptuvę).

Skaityti daugiau

2020-05-30 laikas 09:47 Receptai Kalėdiniai sausainiai su čili pipirais. Nebuvo aštrūs
Dideliems ir mažiems labai patiko, sausainiai nebuvo aštrūs. Labai svarbu aplieti šokoladu, nes kitaip sausainiai bus kieti. Šokoladas juos suminkština ir padaro dar skanesnius. Gaminčiau dar kartą.

Skaityti daugiau

2020-11-22 laikas 12:21 Receptai Orkaitėje keptos įdarytos saldžiosios bulvės
Bulves subadykite šakute, aptepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite 45-60 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kepkite, kol bulvės visiškai suminkštės. Iškeptas bulves pagardinkite šoninės gabaliukais, pakano riešutais ir...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-10-08 laikas 17:14 Vyras užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda netoli Nanto mečetės dėl ginčo dėl maldos vietos
52 metų vyras buvo sunkiai sužeistas, kai pirmadienio vakarą netoli mečetės Prancūzijoje buvo užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda. Tyrėjai mano, kad tai buvo ginčas tarp maldininkų dėl sėdimų vietų maldos metu....

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau