Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2024 » Birželio » 4

Kuo naudingi svogūnai?

Kuo naudingi svogūnai?

Svogūnai yra vienas iš plačiausiai naudojamų ingredientų pasaulyje, suteikiantis skanų ir aštrų skonį viso pasaulio virtuvių patiekalams. Tačiau be kulinarinio panaudojimo svogūnai taip pat yra maistinė jėga, pripildyta vitaminų ir mineralų, kurie gali suteikti daug naudos sveikatai. Nuo vitamino C ir B6 iki kalio ir mangano svogūnai yra universalus ir skanus bet kokios dietos priedas. Taigi, pasinerkime į svogūnų pasaulį ir sužinokime, kaip įtraukti šią kuklią daržovę į savo mitybą, kad gautume visą maistinę naudą.

Svogūnai yra pagrindinis daugelio pasaulio virtuvių ingredientas ir dažnai naudojami siekiant suteikti patiekalams skonį ir gilumą. Bet ar žinojote, kad juose taip pat gausu būtinų vitaminų ir mineralų? Šiame straipsnyje mes išnagrinėsime daugybę svogūnų naudos sveikatai ir kaip įtraukti juos į savo mitybą.

Vitaminai ir mineralai svogūnuose

Svogūnai yra geras vitaminų C, B6 ir folio rūgšties, taip pat mineralų, tokių kaip kalis, geležis ir manganas, šaltinis. Vitaminas C yra antioksidantas, kuris padeda stiprinti imuninę sistemą, o B6 padeda palaikyti nervų ir smegenų veiklą. Foliatas yra būtinas ląstelių augimui ir raudonųjų bei baltųjų kraujo kūnelių gamybai, o kalis padeda reguliuoti skysčių balansą ir sumažinti kraujospūdį.

Svogūnų nauda sveikatai

Svogūnuose yra mažai kalorijų ir daug skaidulų, todėl jie puikiai papildo bet kokią dietą. Įrodyta, kad jie turi priešuždegiminių ir antioksidacinių savybių, taip pat juose yra junginių, kurie gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį. Be to, jie siejami su sumažėjusia tam tikrų vėžio rūšių, įskaitant prostatos, gaubtinės žarnos ir skrandžio vėžį, rizika.

Kuo naudingi svogūnai?

Svogūnų įtraukimo į savo mitybą būdai

Svogūnai gali būti naudojami įvairiais būdais gaminant maistą ir yra neįtikėtinai universalūs. Juos galima kepti ant grotelių, skrudinti, troškinti arba valgyti žalius. Kai kurie populiarūs būdai įtraukti svogūnus į savo mitybą:

  • Į sumuštinius ir salotas dedame pjaustytus svogūnus
  • Troškinkite svogūnus su česnakais ir žolelėmis, kad galėtumėte naudoti kaip sriubų ir troškinių pagrindą
  • Svogūnų kepimas ant grotelių kaip garnyras
  • Supjaustykite žalius svogūnus ir pridėkite juos prie salsos arba gvakamolės

Apibendrinant, svogūnai yra maistingas bet kokios dietos priedas ir lengvai pridedami prie valgio. Nesvarbu, ar jums labiau patinka žali, ar virti, jie yra skanus ir sveikas būdas paįvairinti ir papildyti savo mitybą. Taigi, kai kitą kartą būsite virtuvėje, nedvejodami įdėkite į savo patiekalą svogūnų!

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-06-18 laikas 07:43 Receptai Keptų daržovių garnyras

Daržoves nuplauname, nusausiname, svogūnus nulupame. Cukiniją ir svogūnus pjaustome maždaug 1 centimetro storio griežinėliais.

Skaityti daugiau

2019-07-01 laikas 21:56 Receptai Keptas triušis (majonezo marinatas)

Gaminame. Keptas triušis. Prieš kepant orkaitę įkaitiname iki 180 laipsniu. Triušio gabaliukus dedame į kepimo maišą ir kepame apie 1,5 valandos. Jeigu norite, kad triušiena labiau apskrustų, išimkite iš maišo ir dar pakepinkit...

Skaityti daugiau

2020-06-14 laikas 08:08 Receptai Vištienos krūtinėlė su grybais, sviestu, baltuoju vynu ir čiobreliais
Nieko sudėtingo! Gaminčiau dar kartą! Kepkite 25-40 minučių. Iškeptus ištraukite iš orkaitės, sudėkite į dideles lėkštes ir ant stalo praplėškite foliją. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau