Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2024 » Birželio » 4

Kuo naudingi svogūnai?

Kuo naudingi svogūnai?

Svogūnai yra vienas iš plačiausiai naudojamų ingredientų pasaulyje, suteikiantis skanų ir aštrų skonį viso pasaulio virtuvių patiekalams. Tačiau be kulinarinio panaudojimo svogūnai taip pat yra maistinė jėga, pripildyta vitaminų ir mineralų, kurie gali suteikti daug naudos sveikatai. Nuo vitamino C ir B6 iki kalio ir mangano svogūnai yra universalus ir skanus bet kokios dietos priedas. Taigi, pasinerkime į svogūnų pasaulį ir sužinokime, kaip įtraukti šią kuklią daržovę į savo mitybą, kad gautume visą maistinę naudą.

Svogūnai yra pagrindinis daugelio pasaulio virtuvių ingredientas ir dažnai naudojami siekiant suteikti patiekalams skonį ir gilumą. Bet ar žinojote, kad juose taip pat gausu būtinų vitaminų ir mineralų? Šiame straipsnyje mes išnagrinėsime daugybę svogūnų naudos sveikatai ir kaip įtraukti juos į savo mitybą.

Vitaminai ir mineralai svogūnuose

Svogūnai yra geras vitaminų C, B6 ir folio rūgšties, taip pat mineralų, tokių kaip kalis, geležis ir manganas, šaltinis. Vitaminas C yra antioksidantas, kuris padeda stiprinti imuninę sistemą, o B6 padeda palaikyti nervų ir smegenų veiklą. Foliatas yra būtinas ląstelių augimui ir raudonųjų bei baltųjų kraujo kūnelių gamybai, o kalis padeda reguliuoti skysčių balansą ir sumažinti kraujospūdį.

Svogūnų nauda sveikatai

Svogūnuose yra mažai kalorijų ir daug skaidulų, todėl jie puikiai papildo bet kokią dietą. Įrodyta, kad jie turi priešuždegiminių ir antioksidacinių savybių, taip pat juose yra junginių, kurie gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį. Be to, jie siejami su sumažėjusia tam tikrų vėžio rūšių, įskaitant prostatos, gaubtinės žarnos ir skrandžio vėžį, rizika.

Kuo naudingi svogūnai?

Svogūnų įtraukimo į savo mitybą būdai

Svogūnai gali būti naudojami įvairiais būdais gaminant maistą ir yra neįtikėtinai universalūs. Juos galima kepti ant grotelių, skrudinti, troškinti arba valgyti žalius. Kai kurie populiarūs būdai įtraukti svogūnus į savo mitybą:

  • Į sumuštinius ir salotas dedame pjaustytus svogūnus
  • Troškinkite svogūnus su česnakais ir žolelėmis, kad galėtumėte naudoti kaip sriubų ir troškinių pagrindą
  • Svogūnų kepimas ant grotelių kaip garnyras
  • Supjaustykite žalius svogūnus ir pridėkite juos prie salsos arba gvakamolės

Apibendrinant, svogūnai yra maistingas bet kokios dietos priedas ir lengvai pridedami prie valgio. Nesvarbu, ar jums labiau patinka žali, ar virti, jie yra skanus ir sveikas būdas paįvairinti ir papildyti savo mitybą. Taigi, kai kitą kartą būsite virtuvėje, nedvejodami įdėkite į savo patiekalą svogūnų!

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2018-09-26 laikas 07:45 Receptai Vaistažolių mišiniai nuo anginos

Angina liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo anginos, angina, anginos gydymas, receptai anginai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kai...

Skaityti daugiau

2020-11-07 laikas 09:20 Receptai Purus citrininis keksas
Vienas iš pirmųjų mano kepinių nuo pat vaikystės tikriausiai ir buvo citrininis keksas. Paragavusios šio nuostabaus pyrago vienoje Starbucks kavinėje Kanadoje, abi su mama nusprendėme tokį pat keksą išsikepti ir namuose....

Skaityti daugiau

2020-05-24 laikas 14:03 Receptai Silkė su varškės pagardu
Man visiškai nėra svarbu, kuris būna metų sezonas, aš silkę mėgstu gaminti visada. Man jos reikia bent kartą per savaitę. Dažniausiai stengiuosi išmėginti silkę vis kitaip, nes norisi išmėginti kažką naujo.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-10-28 laikas 09:03 Kodėl buitis griauna santykius
Kasdieniame gyvenime poros dažnai susiduria su buitiniais sunkumais: nevienodas namų ruošos darbų pasiskirstymas, laiko trūkumas vienas kitam, nuovargis po darbo.

Skaityti daugiau

2025-10-28 laikas 08:22 JAV Ligoninės tyliai perklasifikavo vakcinas į „biogeninius preparatus“ – leidžiant skiepyti be sutikimo
Šokiruojantis informatorius iš ligoninių sistemos pateikė rimtą įspėjimą: terminas „vakcina“ tyliai dingsta iš medicininių sutikimo formų – jį pakeičia plati ir klaidinanti kategorija „biologiniai preparatai“ arba „biogeniniai preparatai“....

Skaityti daugiau

2025-10-27 laikas 20:14 Šveicarija: vyras įsibrovė į dukters kambarį pro langą, motina nufotografavo įtariamąjį
Šveicarijos mieste Benglenas buvo nufotografuotas vyras, gyvenantis prieglobsčio namuose, bėgantis iš šeimos namų pro langą. Vyras buvo įsibrovęs į 25-erių metų dukros kambarį ir, manoma, anksčiau vakare persekiojo jaunesniąją dukrą. Policija jau pal...

Skaityti daugiau

2025-10-27 laikas 20:06 Policija tiria keturių Šiaurės Afrikos migrantų bandymą pagrobti 11-metę mergaitę Barselonos provincijoje
Katalonijos policija tiria bandymą pagrobti 11-metę mergaitę Torelló mieste, į šiaurę nuo Barselonos, po to, kai keturi Šiaurės Afrikos vyrai bandė ją įgrūsti į automobilį, kai ji grįžo namo iš vietos prekybos centro. Incidentas įvyko antradienį, ne...

Skaityti daugiau

2025-10-27 laikas 19:04 Fermi Paradoksas: Kodėl Ateiviai Nebesusisiekia? Nauja Hipotezė
Fermi paradoksas kelia klausimą: kur visi ateiviai Visatos mastelyje? Nauja kognityvinio horizonto hipotezė, siūloma Vojino Rakičiaus, teigia, kad nežemiškas intelektas gali būti tokios prigimties – nefizinis, tarperdvinis ar energijos forma –, kad m...

Skaityti daugiau