Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Aiškiaregiai, Didieji Pranašai » 2015 » Rugpjūčio » 30

Aiškiaregiai ir burtininkai Rusijoje

Šiuolaikinė Rusija turi ir keistą, daugumai atvykėlių nepastebimą pusę. Nors sunku nustatyti tikruosius skaičius, manoma, kad ten savo veikla užsiima apie 100 tūkst. apsišaukėlių aiškiaregių, burtininkų ir raganų. Jie teigia, jog gali padėti įvairiais klausimais – asmeniniais, verslo, sveikatos ar net teisiniais.

Jei esate nepatenkintas savo atlyginimu, galite nusisamdyti burtininką, kuris užkeiks visą kompanijos buhalterijos departamentą. Kiti okultistai žada padaryti, kad bankas jums duotų paskolą, rašo calvertjournal.com.

„Tačiau daug brangiau užkeikti bankus, – teigė vienas burtininkų verslo atstovų. – Tam reikia pasitelkti juodąją magiją.“

Dar viena populiari paslauga – apsauga nuo piktos akies. Kiti burtininkai už tam tikrą sumą pasirengę padėti išspręsti meilės problemas, pavyzdžiui, pykstančią antrąją pusę priversti atsiprašyti.

Alkoholio ir narkotikų problemos taip pat išsprendžiamos magijos pagalba.

Ateinantys skundžiasi problemomis

Britų žurnalistas Marcas Bennettsas nusprendė labiau pasidomėti šiuo užsiėmimu, todėl apsilankė pas 30-ies metų amžiaus burtininkę Mariną.

„Per dieną priimu apie 20 klientų, – teigė ji. – Kartais daugiau.“

Jos kambaryje buvo daugybė krištolinių rutulių, ypatingas galias įrodančių patenkintų klientų laiškų, degė smilkalai.

„Dauguma pas mane ateinančių žmonių patiria asmenines, verslo, sveikatos arba karjeros problemas, – sakė Marina. – Galiu padėti žmogui kilti karjeros laiptais, tačiau mano burtai tokiu atveju veikia tik 6-erius metus, todėl jei klientas per šį laiką neįsitvirtina savo naujojoje pozicijoje, nieko negaliu padaryti.“

Žurnalistui nebuvo įdomu, ar Marinos galios yra tikros. Jis labiau norėjo sužinoti, kodėl burtininkai ir aiškiaregiai tokie populiarūs šiuolaikinėje Rusijoje.

Pasirodė griuvus Sovietų Sąjungai

Sovietų Sąjungos metais, kiekviename kaime ar miestelyje buvo po burtininkę, kuri ištarusi burtažodį galėdavo išgydyti arba prakeikti.

Savaime suprantama, dauguma burtininkų dėl tuometinės politinės situacijos turėjo veikti slapta.

Kai sugriuvo Sovietų Sąjunga, visi burtininkai ir raganos ėmė reklamuotis viešai. Visur pasklido anksčiau drausta magija ir mistika.

Burtininkai senosiose Komunistų partijos posėdžių salėse bandė iškviesti Lenino dvasią. Senos moterys turguje pardavinėjo stebuklingus amuletus. Aiškiaregiai per televiziją rodė magiškus gydymo seansus.

„Sovietų Sąjunga savo piliečius išmokė nebūti atsakingais už save, – teigė Nikolajus Naricinas, psichoanalitikas, kuris daug rašė apie okultizmą Rusijoje. – Kažkas mumis rūpinosi ir už mus nuspręsdavo viską – kur gyvensime, ką valgysime, dėvėsime, veiksime.

Kai ši sistema sugriuvo, žmonės jautėsi pasimetę. Būtent tada pasirodė okultistai, aiškiaregiai ir burtininkai. Jie pasiūlė už pinigus išspręsti visas mūsų problemas. Tai buvo labai viliojantis pasiūlymas.“

Minia paklusdavo jo valiai

Žymiausias sovietų ekstrasensas – Anatolijus Kašpirovskis, kuris išgarsėjo dėl hipnozės seanso, per televiziją transliuoto 1989-ųjų spalį.

Šis psichoterapeutas apklausose būdavo įvardinamas kaip populiariausias asmuo. Borisas Jelcinas turėdavo tenkintis antra vieta.

A.Kašpirovskis didžiuosiuose Rusijos miestuose pasirodydavo gyvai ir iš daugybės susirinkusių žmonių varydavo demonus.

Jis savo ir nuraminančiu, ir gąsdinančiu balsu per savaitę išgydydavo milijonus.

„Jei kenčiate dėl aukšto kraujospūdžio, jis sumažės...jei esate susižeidę, pagysite...“- sakydavo jis, ir minia panirdavo į transą.

A.Kaįšpirovskio didžiausias priešas buvo Alanas Čiumakas, ekscentriškas, žilas vyras.

Jis savo rytinės laidos metu, po trumpo prisistatymo, pusvalandį tylėdamas lėtai judindavo rankas, kad gydančia energija pakrautų žiūrovų namuose esančius stiklainius bei puodus su vandeniu.

Pasak skelbimo laidos metu, A.Čiumakas penktadieniais padėdavo kovoti su alergijomis, o vėliau skirdavo laiko žmonėms, kenčiantiems dėl skrandžio problemų.

Dirbo kartu su vyriausybe

Griuvus Sovietų Sąjungai, rusų meilė magijai nesumažėjo. B.Jelcinas buvo vienas iš milijonų, kuriuos žavėjo paranormalūs reiškiniai.

Jis per 8-erius Kremliuje praleistus metus patvirtino ne vieną keistą projektą, pavyzdžiui, skyrė lėšų energijos traukimui iš akmenų.

Eduardas Kruglijakovas 1999-aisiais teigė, kad ekstrasensai dirba visose Rusijos Federacijos saugos tarnybose.

„1995-ųjų gruodį buvo pasamdyti 127 aiškiaregiai, kad surastų Chabarovske nukritusį keleivinį lėktuvą, – rašė laikraštis „Novaja Gazeta“. – Jis buvo rastas po dviejų savaičių, kai ministerija ėmė svarstyti apie oro gynybos sistemų radarų panaudojimą.“

Tačiau ne visiems burtininkams baigėsi gerai. Grigorijus Grabovojus 2006-aisiais nuteistas kalėti 11 metų todėl, kad 2004-aisiais sielvartaujančioms motinoms pažadėjo prikelti jų vaikus – teroristinio išpuolio Beslano mokykloje aukas.

Jis iš kalėjimo paleistas 2010-aisiais, praėjus tik pusei skirto termino.

Magija – panaši į revoliuciją

Tokie garsūs aiškiaregiai kaip A.Kašpirovskis, A.Čiumakas ir G.Grabovojus – tik matomiausias įrodymas, kad egzistuoja troškimas tikėti, jog egzistuoja stebuklingas, kitoks sprendimas visoms gyvenimo problemoms.

„Paprastą Rusijos gyventoją glumina šiuolaikinis pasaulis, – teigė N.Naricinas. – Jam kyla įvairių klausimų. Kaip atsiranda finansinės krizės? Ką reiškia tie parlamente priimti įstatymai? Kodėl mano atlyginimas buvo sumažintas perpus? Žmogus kreipiasi į raganas ir burtininkus, kad gautų atsakymą. Jis tikisi, kad jie gali padėti.“

Žurnalistas taip paklausė Marinos nuomonės – kodėl žmonės taip dažnai ją kreipiasi?

„Rusija yra šalis, kuri nuolat keičiasi, – sakė ji. – Rusai visada pasirenka radikaliausią, neįprasčiausią būdą išspręsti problemoms. To dalis – ir visos revoliucijos bei gyvenimo pasikeitimai.

Tiesą sakant, revoliucija mažai skiriasi nuo magijos. Abu šie dalykai ilgam pakeičia realybę.“

 

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://lrytas.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.08.2018 laikas 09:24 Receptai – Patiekalai Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų
Vyriški negalavimai liaudies medicinoje, Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų, receptai nuo vyrišku negalavimu, vyriškos ligos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gy...

Skaityti daugiau

29.10.2019 laikas 15:16 Receptai – Patiekalai Greiti blynai skaniems pusryčiams

Pristatome jums greitų ir skanių pusryčių receptą. Blynai gaunasi labai apetitiški, o patinka ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Pusryčiai paprastai paruošiami, bet labai sotūs.

Skaityti daugiau

08.11.2017 laikas 09:10 Receptai – Patiekalai Arbatos receptas nuo karščiavimo
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas. Ingredientai: aviečių lapai, aviečių uogos, raudonėlis, šalpusnio lapai, vanduo.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau