Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Rugpjūčio » 1

Baltos dėmelės ant jūsų nagų: ką jos iš tikrųjų reiškia

Mūsų rankos mums yra labai svarbios, todėl stengiamės jas prižiūrėti ir stebėti. Ar pastebėjote, kad kartais nago viduryje atsiranda ryški balta dėmė? Kas tai? Ar reikia dėl to sunerimti?

Baltos dėmelės ant jūsų nagų

Tokie taškai ant nagų atsiranda ne taip ir retai ©Keitei (CC BY 2.5) | commons.wikimedia.org

Ši balta dėmelė iš tikrųjų pasirodo ne taip jau retai. Ji gana ryški, todėl sunku jos nepastebėti. Daugelis žmonių į ją visiškai nekreipia dėmesio, o kiti svarsto - galbūt tai ženklas, kad sergame kokia nors rimtesne liga? Galbūt mūsų kūnui kažko trūksta?

Kai kuriose pasaulio šalyse ši dėmelė vadinama pieno ženklu. Manoma, kad ją sukelia kalcio trūkumas, kurį ir suaugusieji turi panaikinti gerdami pieną. Tačiau mokslininkai nesutinka - šios dėmelės su kalcio lygiu organizme neturi nieko bendra. Kita vertus, labai retais atvejais apie mineralų trūkumą jos gali pranešti.

Labai retais atvejais tokios dėmelės, dažnai ant kelių nagų iš karto, gali būti sukeltos cinko trūkumo. Tuomet reikėtų valgyti daugiau špinatų, pupelių, jautienos ir kitų produktų, kuriuose gausu šios medžiagos. Tačiau dažniausiai ši dėmelė, moksliškai vadinama punctate leukonychia, atsiranda dėl paprasčiausios menkos traumos. Kodėl jos nepastebite?

Stipraus pažeidimo nereikia, kad baltas taškas papuoštų ir jūsų nagus. Dažniausiai šios traumos įvyksta ten, kur nagas vis dar slepiasi po oda, todėl apie traumas tiesiog pamirštate - praeina šiek tiek laiko, kol taškas išlenda iš už savo odos dangalo. Sunerimti dėl to tikrai neverta - taškas tiesiog nuaugs ir jūsų nagai vėl bus gražūs ir sveiki.

Baltas dėmeles gali sukelti ir skausmingesnės traumos, tokios kaip pirštų prisivėrimas durimis, sunkaus daikto numetimas ant rankos ir pan., ar smulkūs pakartotiniai pažeidimai - nagų kramtymas, pirštų barbenimas į stalą. Taigi, jei tokie taškai ant jūsų pirštų pasirodo nuolat, reikėtų susimąstyti - galbūt tai ženklas kad turite kokį nors savo pirštams žalingą įprotį?

Baltos dėmelės ant jūsų nagų: ką jos iš tikrųjų reiškia

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.07.2019 laikas 10:02 Receptai – Patiekalai Kiaulienos muštiniai
Kiaušinius išplakame dubenėlyje. Imame muštą kiaulieną, apvoliojame džiūvėsėliuose, merkiame į kiaušinį ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Jeigu norite, kad kiaulienos muštiniai būtų storesni, paniruokite du kartus. ...

Skaityti daugiau

11.06.2019 laikas 08:04 Receptai – Patiekalai Kokosiniai sausainiai

Greitai ir lengvai pagaminamų kokosinių sausainių receptas

Skaityti daugiau

05.07.2019 laikas 19:19 Receptai – Patiekalai Mėsos tefteliai su padažu

Mėsos teftelių receptas. Mėsos teftelius užpilame padažu ir troškiname ant silpnos ugnies 25-30 minučių. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau