Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Birželio » 8

Bazės Mėnulyje statybos gali pakeisti kosmose esančią TKS

Europos kosmoso agentūra ESA planuoja Mėnulyje įrengti miestelį, kuriame dirbantys mokslininkai ir astronautai užsiimtų kosmoso tyrimais. Stotis natūraliame Žemės palydove taptų pamaina šiuo metu aplink planetą zujančiai Tarptautinei kosminei stočiai. Pirminės šios bazės iliustracijos labai primena miestelį iš vaikams skirto serialo „Teletabiai“.

Liepos mėnesį ESA vadovauti pradėsiantis profesorius Janas Woerneris pareiškė, kad bazės Mėnulyje statybos galėtų prasidėti jau 2024 metais. „Bazės Mėnulyje statybos paskatintų technologines inovacijas Žemėje“, – pastebėjo jis.

Bazę siūloma įkurdinti toje palydovo pusėje, kurios niekada nematome iš Žemės – ateityje ten įrengus teleskopus, būtų galima netrukdomai tyrinėti kosmoso gelmes.

„Iš pradžių prioritetas būtų skiriamas statybinėms medžiagoms ir maistui. Vėliau vandenį būtų galima išgauti iš vandenilio. Šiltnamiuose būtų galima užsiauginti maisto.

Tyrėjai vienos misijos metu galėtų apsistoti ten kelis mėnesius. Būtina sukurti nuolatinį kosmoso maršrutą, jei kiltų nenumatytų atvejų“, – sakė J.Woerneris.

Viena didžiausių kliūčių įvardijami didžiuliai tokios bazės įkūrimo ir išlaikymo kaštai. Tarptautinė kosminė stotis kainavo per 100 mlrd. eurų, o Mėnulio bazė atsieitų dar daugiau.

Tačiau būsimasis ESA vadovas įsitikinęs, kad ši idėja sulauks ir kitų pasaulio valstybių pritarimo bei finansavimo.

Naudojant šiuolaikines technologijas, kelionė į Mėnulį, esantį vidutiniškai už 384 tūkst. km, trunka dvi dienas. Mėnulio bazę svarstoma statyti 3D spausdinimo būdu, naudojant palydovo gruntą.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://lrytas.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.11.2017 laikas 09:34 Receptai – Patiekalai Krienas gydo peršalimą

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Peršalimas, gerklės skausmas. Ingredientai: krieno , vandens, cukraus

Skaityti daugiau

20.08.2019 laikas 12:20 Receptai – Patiekalai Virtinukai su bulvėmis ir šonine

Gaminame namuose. Virtinukai su bulvėmis ir šonine. Virtinukai su bulvių ir šoninės įdaru tiekiami su grietinės-sviesto arba grietinės-spirgučių padažais. Skanaus!

Skaityti daugiau

09.06.2019 laikas 11:45 Receptai – Patiekalai Žagarėliai. Skanių žagarėlių receptas
Pasigaminkime skanius žagarėlius. Skanių žagarėlių receptas. Iškepę žagarėliai dedami ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejus. Dar šilti žagarėliai pabarstomi cukraus pudra.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau