Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Vasario » 25

Begliutenės dietos pasekmės – didesnė dozė arseno bei gyvsidabrio

Ilinojaus universiteto (The University of Illinois) mokslininkai pastebėjo, kad žmonės, vartojantys produktus be gliuteno, gauna didesnes dozes arseno bei gyvsidabrio, – praneša upi.com.

Arsenas – toksinis sunkusis metalas, neturintis kvapo ar skonio, ir atsitiktinai patenkantis į organizmą su maistu, dirbant pesticidų pramonėje. Pagrindinis taršos gyvsidabriu šaltinis išlieka kai kurios jūrų žuvų rūšys. Ilgalaikiai sveikatos sutrikimai dažniausiai būna susiję su lėtiniu apsinuodijimu gyvsidabriu. Gaunant dideles dozes arseno ir gyvsidabrio, didėja širdies ir kraujagyslių ligų, onkologinių susirgimų, neurologinių sutrikimų išsivystymo rizika.

Begliutenės dietos pasekmės – didesnė dozė arseno bei gyvsidabrio Begliutenė dieta tampa vis populiaresnė, nors iš tiesų celiakija – genetinė liga, pasireiškianti netolerancija grūdų baltymui gliadinui (gliuteno frakcija) ir sukelianti imuninį uždegimą plonųjų žarnų gleivinėje. Ligos simptomai atsiranda nuo struktūrinio gleivinės pažeidimo, jei valgomuose produktuose yra rugių, kviečių ir miežių baltymų, ir sukelia malabsorbciją (sutrikusios įsiurbties sindromą), nustatoma mažiau nei 1 proc. žmonių.

Tuo tarpu 2015 metais maždaug 25 proc. amerikiečių teigė vengiantys produktų su gliutenu, šios dietos populiarumas per keletą metų išaugo 67 proc. Begliuteniuose gaminiuose vietoj įprastai į sudėtį įeinančių kviečių vartojami ryžių miltai. Pastaruosiuose dažnai nustatoma toksinių metalų, arseno bei gyvsidabrio, patekusių su trąšomis, iš dirvožemio, su vandeniu. Tiesa, Europoje, kitaip nei JAV, leistinas arseno kiekis produktuose yra reglamentuotas įstatymų.

Tyrėjų komanda iš visuomenės sveikatos fakulteto išanalizavo nacionalinės sveikatos ir mitybos tyrimo, vykdyto 2009-2014 metais ir įtraukusio žmones nuo 6 iki 80 metų, duomenis ir rado, kad 73 žmonės iš tyrime dalyvavusių 7471 teigė besilaikantys begliutenės dietos. Šių žmonių šlapime nustatyta dvigubai didesnė arseno koncentracija ir beveik 70 proc. aukštesnė gyvsidabrio koncentracija kraujyje nei įprastai besimaitinančiųjų.

„Šie rezultatai rodo be reikalo pasirenkamos begliutenės dietos pasekmes. Tiesa, vis dar turime išsiaiškinti ir tiksliai apibrėžti galimą ilgalaikį gaunamų toksinų poveikį, kad galėtume užtikrintai teigti, kad pasirinkta dieta kelia reikšmingą riziką sveikatai“, – komentavo tyrimo autoriai.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.11.2019 laikas 09:05 Receptai – Patiekalai Varškės Keksas Prie Arbatos

Kiaušinius suplakame su cukrumi, įdedame vaniliną, ištirpdytą sviestą ir gerai išmaišome. Įdedame sodą, paskui varškę ir suplakame iki vientisos masės. Tada įdedame miltus ir dar kartą gerai išplakame.

Skaityti daugiau

22.06.2019 laikas 09:25 Receptai – Patiekalai Moliūgų blynai
Gardžių moliūgų blynų receptas. Moliūgų blynai patiekiami su grietine, arba apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Skaityti daugiau

08.06.2019 laikas 15:08 Receptai – Patiekalai Gardūs pyragėliai su bulvių įdaru

Gardžių pyragėlių su bulvių įdaru receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau