Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2015 » Rugpjūčio » 31

Daug žadantis gydymo būdas: vėžinės ląstelės paverstos nekenksmingomis

Mokslininkams pavyko užprogramuoti vėžio ląsteles taip, kad šios ir vėl taptų normaliomis. Manoma, kad šis reikšmingas tyrimas ateityje galėtų nulemti naujus vėžio gydymo būdus, kurie leistų pamiršti rizikingas operacijas arba chemoterapiją, rašo „The Telegraph“.

Mokslininkams iš Mayo klinikos Floridoje (JAV) pirmą kartą pavyko agresyvias krūtų, plaučių ir šlapimo pūslės vėžio ląsteles paversti visiškai nekenksmingomis, o tai leido sustabdyti vėžio dauginimąsi ir plitimą.

Tyrėjai šį metodą lygina su galimybe paspausti stabdžius greitėjančiame automobilyje.

Pirminiai eksperimentai su kai kuriomis labai agresyviomis vėžio rūšimis išties yra daug žadantys, – kalbėjo profesorius Panosas Anastasiadisas.

Tiesa, iki šiol metodas buvo išmėgintas tik su žmonių ląstelėmis laboratorijoje, tačiau tyrėjai tikisi, kad ta pati technika vieną dieną galėtų būti nukreipta į auglius tam, kad vėžys galėtų būti „išjungtas“ ir nereikėtų jokios chemoterapijos ar operacijų.

„Mes turėtume sugebėti iš naujo įjungti stabdžius ir atstatyti normalias ląstelių funkcijas, – kalbėjo profesorius Panosas Anastasiadisas iš Vėžio biologijos departamento. – Pirminiai eksperimentai su kai kuriomis labai agresyviomis vėžio rūšimis išties yra daug žadantys.“

Scanpix nuotr. / Vėžio ląstelės kompiuterio ekrane

Ląstelės nuolatos turi daugintis, kad atsinaujintų. Tačiau vėžinės ląstelės nenustoja dalintis ir priveda prie labai didelės ląstelių reprodukcijos iki tol, kol susiformuoja auglys.

Mokslininkai nustatė, kad klijai, kurie ląsteles laiko sukibusias kartu, reguliuojami biologinių mikroprocesorių, vadinamų microRNA. Kai oganizmas funkcionuoja pilnai, microRNA joms liepia nustoti dalintis.

Jos tai padaro paskatindamos baltymo PLEKHA7, kuris suardo ląstelių ribas, gamybą. Tačiau vėžinėse ląstelėse minėtas procesas neveikia.

Mokslininkai nustatė, kad jie gali įjungti vėžį ląstelėse išimdami microRNA iš ląstelių ir sustabdydami, kad šios negamintų baltymo. O svarbiausia, kad jie rado būdą, kaip apversti šį procesą ir sustabdyti vėžio plitimą.

MicroRNA yra mažos molekulės, kurios gali būti pasiųstos tiesiai į ląsteles ar auglius, taigi jų injekcija siekiant padidinti microRNA galėtų išjungti ligą.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.09.2018 laikas 08:21 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai siekiant pašalinti nemalonų burnos kvapą
Blogas burnos kvapas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai siekiant pašalinti nemalonų burnos kvapą, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip g...

Skaityti daugiau

19.07.2019 laikas 07:09 Receptai – Patiekalai Avižinė košė su obuoliais
Gaminame namuose. Avižinė košė su obuoliais. Nukaičiame puodą, į košę dedame kubeliais supjaustytą obuolio puselę, medų (jeigu nenaudojote cukraus), uždengiame dangčiu ir paliekame kelioms minutėms pastovėti. Skanaus!...

Skaityti daugiau

25.07.2019 laikas 12:14 Receptai – Patiekalai Bulviniai blynai su mėsa

Gaminame namuose. Bulviniai blynai su mėsa. Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol bulviniai blynai su mėsa iškeps ir gražiai apskrus. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau