Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Gegužės » 2

Gegužės mėnesio medus

Gegužės mėnesio medumi vadinamas anksti pavasarį surinktas medus. Šį medų bitės renka iš vyšnių, obelų, ievų, pakalnučių, žemuogių, akacijų ir kitų gegužės-birželio mėnesio pradžioje žydinčių augalų.

Teigiama, jog gegužės mėnesio medus - pats kvapniausias ir naudingiausias. Pavasario medus, kuris savyje koncentruoja kelių augalų rūšių nektarą.

Gegužės mėnesio medus

Gegužės mėnesio medaus išvaizda ir ypatumai

Šviežias, ką tik išsuktas gegužės mėnesio medus yra skaidrus, šviesiai žalias ar blyškiai gelsvas. Didžiausią vertę gegužės mėnesio medus įgauna po 4-6 mėnesių, kai nusistovi ir įgauna ypatingą aromatą bei skonį. Po pusės metų gegužės mėnesio medus įgauna žvalinantį aromatą, kuriame jaučiamas mentolis, auksiniai geltoną spalvą ir ypatingą švelnų skonį.

Nusistovėjusiame meduje jaučiamas daugybės augalų savybės. Beje, nėra vienos gegužės mėnesio medaus rūšies. Medus skiriasi prieskoniu, spalva ir aromatu.

Gegužės mėnesio medaus rinkimo ypatumai

Gegužės mėnesio medų bitininkai pradeda rinkti gegužės mėnesio viduryje, o baigia rinkti birželio pradžioje.

Verta atminti, kad gegužės mėnesio medus labai greitai susicukruoja. Jei rudenį Jums siūlys įsigyti skysto gegužės mėnesio medaus, žinokite, kad jis padirbtas, nes tokiu metu pavasarinis medus yra susicukravęs.

Cheminė gegužės mėnesio medaus sudėtis

Gegužės mėnesio meduje gausu įvairių cheminių medžiagų - daugiau nei 300 naudingųjų medžiagų ir junginių. Tai mineralinės medžiagos, vitaminai, organinės rūgštys, baltymai, fermentai, fruktozė, sacharozė, fitoncidai, flavonoidai ir kt. Vasarą surinktame meduje yra žymiai mažiau maistinių mikroelementų, nes vasarą medų bitės neša iš kelių augalų, o pavasarį -iš keliolikos.

Kodėl gegužės medus greitai susicukruoja?

Pavasarį bitės yra mažiau aktyvios nei vasarą, todėl rinkdamos medų, jos nepakankamai aktyviai filtruoja žiedadulkes. Verta atminti, kad gegužės mėnesio meduje žiedadulkių grūdelių koncentracija yra dešimtis kartus didesnė nei vasariniame meduje. Mikrodalelės nekenkia medui, tačiau jį sparčiau tirština, todėl gegužės mėnesio medus labai greitai susicukruoja.

Gydomosios gegužės mėnesio medaus savybės

Cukrinio diabeto gydymas

Gegužės mėnesio meduje gausu natūralios fruktozės, todėl šis medus yra visiškai nepavojingas sergantiems cukriniu diabetu. Be to, gegužės mėnesio medus profilaktiškai apsaugo nuo šios ligos.

Gegužės mėnesio medų, nepaisant to, kad jis yra labai saldus, greitai įsisavina žmogaus organizmas, todėl jis neskatina antsvorio augimo.

Fruktozė taip pat normalizuoja kraujo kūnelių gamybą.

Kitų ligų gydymas

Gegužės mėnesio medus malšina galvos ir migrenos skausmus, padeda gydyti aterosklerozę ir peršalimo ligas.

Pavasarinis medus palengvina kosulį numalšina žalingąjį streso poveikį stiprina išsekusį organizmą, padeda gydyti kepenų ir akių ligas.

Organizmą valanti priemonė

Gegužės mėnesio medus iš organizmo pašalina šlakus, druskas, toksines medžiagas, tirpina žalingąsias medžiagų sankaupas inkstuose bei valo skrandį ir žarnyną.

Produktas - antiseptikas

Antiseptinį gegužės mėnesio poveikį pastebėjo farmaceutai ir kosmetologai, kurie šį medų vartoja ruošdami įvairius medicininius ir kosmetinius ekstraktus bei preparatus.

> Gegužės mėnesio medus veiksmingai naikina žalingąsias bakterijas,
dezinfekuoja, todėl juo patariama gydyti pūliuojančias žaizdas, opas, furunkulus, gilias įpjovas ir uždegimines ligas.

Gegužės mėnesio meduje yra gliukozės, kuri maistinėmis medžiagomis aprūpina galvos smegenis, širdies raumenį ir kepenis.

Vos 1 valgomasis šaukštas gegužės mėnesio medaus padeda veiksmingai gydyti nemigą, gerai vystytis vaikų organizmui, sustiprėti po sunkių ligų ir chirurginių operacijų.

Pavasarinis medus žvalina, suteikia daug energijos, stiprina imuninę sistemą bei pastebimai pagerina savijautą.

> Gegužės mėnesio medus pagerina širdies ir kraujotakos sistemos darbą, malšina spazmus, stabilizuoja kraujospūdį, pagerina kraujotaką.

Pavasariniame meduje yra mikroelementų, kurių poveikis yra panašus į žmogaus kraujo poveikį, todėl sergantiems mažakraujyste ir hipertenzija šio medaus patariama kasdien vartoti po 100-150 g.

DĖMESIO! Gegužės mėnesio medaus negalima vartoti žmonėms, kurie yra alergiški bičių produktams.

Gegužės mėnesio medus kosmetikoje

Gegužės mėnesio medus naudingas plaukams, nagams ir odai.

Gegužės mėnesio medaus kaukės jaunina, maistinėmis medžiagomis aprūpina odą, stabdo joje vykstančius senėjimo procesus, išlygina raukšles.

> Pavasarinio medaus poveikyje plaukai sustiprėja, pradeda blizgėti, juose išnyksta pleiskanos, jie nustoja sparčiai slinkti.

> Gegužės mėnesio medus sustiprina nagus.

Dėmesio! Gegužės mėnesio medų kosmetikoje galima panaudoti vieną ar mišiniuose su kitais naudingais produktais: kiaušiniais, citrinomis, pienu, alijošiais ir kt. Teigiama, jog paklausa gegužės mėnesio medui dėl jo sudėties ir gydomųjų savybių yra didesnė nei kitų rūšių medui.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
12.11.2019 laikas 20:29 Receptai – Patiekalai Avižiniai sausainiai su bananais ir šokoladu

Dubenyje sumaišykite avižų dribsnius, smulkintus riešutus, kokosų drožles, visas sėklas, smulkiais gabaliukais smulkintą šokoladą, razinas, cinamoną, cukrų ir žiupsnį druskos. Atskirame inde šakute sutrinkite bananą. Įmuškite k...

Skaityti daugiau

30.04.2020 laikas 08:58 Receptai – Patiekalai Labai Skanus Karamelinis Obuolių Pyragas
Nors šis karamelinis obuolių pyragas ir yra karališkai atrodantis, bet jį tikrai nėra sunku pasigaminti. Karamelinis obuolių pyragas - labai gardus patiekalas, kurį nesunkiai pasigaminsite.

Skaityti daugiau

16.08.2019 laikas 19:18 Receptai – Patiekalai Obuolių blyneliai: daug obuolių ir labai mažai miltų
Kaip pagaminti blynelius su obuoliais? Žinoma, galima pagaminti iš obuolių tyrelės ar pridėti kefyro vietoje obuolių sulčių. Bet galima pasigaminti ir kitaip. Manau, kiekvienam patiktu, kad blyneliuose būtų daug obuolių ir tik tru...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau