- 04.01.2017
- 0.0 Reitingas
- 4861 Peržiūr
- Komentarai
Mokslininkai nustatyta, kad alyvuogių aliejus, tradiciškai laikomas naudingu sveikatai produktu, savo charakteristikomis nusileidžia kiaulių lašiniams. Lašinių ir alyvuogių aliejaus naudą tyrė Jungtinės Karalystės De Montforto universiteto mokslininkai. Jie nustatė, kad nors alyvuogių aliejaus nauda yra neabejotina, tačiau gaminti maistą kaitinant alyvuogių, kukurūzų ir saulėgrąžų aliejų yra kenksminga sveikatai. Geriau maisto gaminimui naudoti kiaulienos lašinius arba sviestą.
Specialistai vieningai sutaria, kad gaminant maistą įvairiuose riebaluose, jiems įkaitus ima išsiskirti aldehidai – medžiagos, kurios siejamos su didesne rizika išsivystyti vėžiui, širdies ligoms bei su smegenų funkcijos nykimu. Žuvyje, iškeptoje aliejuje, yra 200 kartų daugiau toksinių aldehidų nei leidžia saugumo standartai“, – pateikė pavyzdį tyrimo autoriai. Mokslininkai pabrėžia, kad gauti duomenys nerodo, jog augaliniai aliejai yra kenksmingi. Augaliniai aliejai naudingi, nes jų sudėtyje yra polinesočiųjų riebiųjų rūgščių – tai labai svarbus visavertės mitybos komponentas. Problema ta, kad įkaitinus aliejų šie komponentai išskiria daugiau toksinių medžiagų negu mononesotieji riebieji junginiai, kurių yra tokiuose produktuose kaip kiaulienos lašiniai, sviestas ar kokosų aliejus. Didžiausią grėsmę kelia tai, kad augalinių aliejų junginiai, atsirandantys kaitinimo metu, turi savybę kauptis organizme, taip didindami savo kenksmingą sveikatai potencialą. Dėl to specialistai rekomenduoja patiekalams, kuriuos teks ilgai troškinti ant ugnies, rinktis kietuosius riebalus.
Pastaraisiais metais dėl riebalų vartojimo vyksta daug diskusijų, kokius riebalus vartoti, o kokių reikia atsisakyti. Visuomenei rekomenduojami polinesotieji riebalai, tikima, kad visas problemas padės išspręsti alyvuogių aliejus ir pan. Jeigu žmogus nevalgys lašinių, žuvies, natūralaus, be priedų sviesto, tai niekada nesusiformuos normali riebalinė homeostazė. Gydytojai gąsdina, kad riebalai gali sukelti insultus, infarktus, ir tai baigsis tragiškai. Iš tiesų, jei virškinamojo trakto veikla šlubuoja, jei organizmo vožtuvai veikia neteisingai, jei produktų vartojimo seka neteisinga, gali prasidėti įvairios ligos“, – sako specialistas. Tačiau augalinių ir gyvūninės kilmės riebalų nereikėtų maišyti – tai mirtinai pavojinga.
Mėsą kepkite tik ant lašinių arba troškinkite ant ugnies. Jei vartojate mėsą, mes siūlome stimuliuoti virškinimo sistemą pagalbinėmis medžiagomis – actu, prieskoniais, kartumynais. Jei verdant sriubą įdedate mėsos, įdėkite ir raugintų daržovių, tai padės virškinimui ir geresniam mėsos perdirbimui.
Organizme riebalų apykaitos procesas yra labai svarbus. Į organizmą patenka daug riebalų, kurie gali sukurti įvairių problemų. Tačiau yra riebalai, nuo kurių organizme niekada nebus problemų – tai kiaulienos lašiniai ir riebalai, esantys žuvyje. Lašinių vartojimas su česnaku – labai naudingas organizmui dalykas. Juos vartojant organizme formuojasi aukšto tankio lipoproteinai, o iš to jūs gausite visas organizmo gleives bei normalią limfą. Augalinius riebalus mes gausime iš riešutų, alyvuogių, o idealiausiu gyvūninės kilmės riebalų limfai yra lašiniai. Lašiniuose nėra cholesterolio, kuriuo mus taip gąsdina. Lašiniai duoda riebiųjų rūgščių, kuriomis „minta“ širdis ir raumenys. Kalbėdami apie lašinius, mes turime omenyje gryną lašinį, negali būti jokio raumens sluoksnio ar odos.
Kasdienis lašinių vartojimo receptas.
Reikia paimti nesūdytus ir nerūkytus lašinius, be jokio raumenuko sluoksnio. Lašiniai sumalami su česnaku, laikantis proporcijos 10:1. Į sumaltą masę įdedame druskos, kitų prieskonių. Tokius lašinius plonu sluoksniu tepame ant juodos, raugintos duonos ir valgome kad ir tris kartus per dieną. Dar ant duonos reikėtų užtepti ploną sluoksnį garstyčių. Toks užkandis suteikia labai daug energijos.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau