Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Gruodžio » 3

Kaip be kraujo testo nustatyti, kokių vitaminų jums trūksta

Sveikatą stiprinti reikia visus metus, tada ir žiemos ne su siaubu, o su džiaugsmu lauksite, sako gydytojas Alvydas Unikauskas.

Gydytojas siūlo kelis testus, kurie padės nustatyti, kokių vitaminų jums trūksta.

Nykščio spaudimo ant krūtinkaulio testas. Nykščiu spaudžiamas krūtinkaulis, jei juntamas aštrus skausmas, tai gali reikšti, jog trūksta vitamino D. Šis vitaminas svarbus kaulų struktūrai ir stiprumui bei imunitetui.

Taigi būtina atlikti kraujo tyrimą vitamino kiekiui nustatyti ir, reikalui esant, gerti jo papildomai. Dėl saulės trūkumo Lietuvoje ypač trūksta vitamino D. Tai lemia daugybę sveikatos sutrikimų, įskaitant depresiją.

Kaip be kraujo testo nustatyti, kokių vitaminų jums trūksta

©healthyandstylish.com

Pusiausvyros testas. Reikia užsimerkti ir, vieną koją pakėlus, pastovėti ant kitos kojos. Jei negalite išlaikyti pusiausvyros tris sekundes, tai gali būti signalas, kad jums trūksta vitamino B12. Šio vitamino trūkumas skatina mažakraujystės vystymąsi, taip pat, trūkstant vitamino B12, pažeidžiama nervų sistema. Gali atsirasti net tik bendras silpnumas, kankinti prasta nuotaika, bet ir sutrikti pusiausvyra.

Burnos testas. Jei jaučiate, kad burnoje yra odos gleivinės pažeidimų, atsirado opelių, skilinėja lūpų kampučiai, tai rodo vitamino B6 trūkumą. Šis vitaminas – vienas iš gyvybiškai būtinų vitaminų. Jis būtinas gerai odos būklei, ląstelių atsinaujinimui, ląstelių energijos gamybai, nervų sistemos veiklai, organizmo atsparumui infekcijoms ir imunitetui.

Drėgmės testas. Jei sausėja, trūkinėja rankų ir delnų oda, šiursta plaukai, sausėja plaukų galiukai, sluoksniuojasi ir skilinėja nagai, tai rodo, kad trūksta vitamino A. Šis vitaminas yra būtinas odos gleivinių ląstelėms susidaryti ir atsinaujinti. Vitamino A trūkumas pirmiausia paveikia odą ir akis. Taip pat gali išsivystyti žąsies oda.

Kurių produktų sudėtyje yra minėtų vitaminų? Sužinokite laidos „Klauskite daktaro“ įraše (žiūrėti nuo 3:16) :

lrt.lt su paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.07.2019 laikas 07:17 Receptai – Patiekalai Tortas iš sausainių su vyšniomis
Kartais labai norisi tortuko, bet visiškai nėra laiko jo kepti. Būtent tokiais atvejais pravers šis receptas. Gaminame namuose. Tortas iš sausainių receptas. Štai ko mums prireiks

Skaityti daugiau

19.05.2019 laikas 16:04 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis linų sėmenimis
Plaukų stiprinimui - išsiplovus plaukus, praskalauti linų sėmenų nuoviru - 2 šaukšteliai linų sėmenų užpilame dviem stiklinėm vandens, paviriname apie 10 minučių, leidžiame nusistovėti bei atvėsti, tuomet nukošiame. Vočių gydymui ...

Skaityti daugiau

06.11.2017 laikas 13:59 Receptai – Patiekalai Anyžių sėklų nuoviras gydo užkimimą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: užkimimas. Ingredientai: anyžiaus sėklos, vanduo, medus, konjakas

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.03.2024 laikas 08:48 Kaip pagaląsti tarką: ji bus kaip nauja

Tačiau laikui bėgant tarka pradeda blogiau tarkuoti, jos ašmenys nusitrina. Tačiau neskubėkite tarkos išmesti. Iš tikrųjų virtuvės įrankius galite galąsti patys. Šiam tikslui pravers priemonės, kurias turi kiekviena namų šeimininkė.

...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:29 Senovės ateiviai: žmonių ir "dievų" maišymas

Visuose pasaulio religiniuose tekstuose randame keletą bendrų dalykų, susijusių su senovės būtybių iš dangaus apsilankymais. Graikų ir romėnų imperijų mitologijoje skaitome apie titanus, milžinus, kurie buvo "dievų" ir jų žmogiškų žmonų ...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:19 100 dienų po vandeniu mokslininką atjaunino 20 metų

Į pensiją išėjęs karinio jūrų laivyno naras Džozefas Dituri pateko į laikraščių antraštes, kai 2023 m. kovo 1 d. ėmėsi novatoriško eksperimento. Dituri apskaičiavo, kad 100 dienų, praleistų Atlanto vandenyne maždaug 9 metrų gylyje po vandeniu, gal...

Skaityti daugiau